Şimdi Ara

peugeot 307 rolantide tekleyip stop ediyor, yardımı geçtim imdaaat :)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
1
Favori
18.119
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar 2 ay önce 2004 dizel 307 aldım, km 159000 de, ilk sahibinden aldım araç uzun yol aracı bakımlı vs.
    Daha öncede yazmıştım ama arızanın nedenini tam olarak çözdün tekrar sorayım dedim belki bilen başına gelmiş yardımcı olabilecek bi dostumuz vardır diye
    Aracı 1 dk kadar rolantide beklettiğimde veya yürür halde bile olsa 1 dk kadar boşa atsam daha sonra gaz verdiğimde gaz yemiyor bi silkeleniyor titriyor ve paneldeki sarı motora benzer ucunda pervanesi olan bi ışık yanıyor ve antipollution fault diye hata veriyor. Daha sonra stop edip tekrar çalıştırdığımda araç yürüyor fakat bu seferde devir 3000 i geçmiyor yani ne kadar köklesemde 3000 e kadar geliyor en fazla. Ve bu motor ışığı 1-2 gün sonra kendiliğinden sönüyor yani normale dönüyor ama bu döngü hep böyle sürüyor, 2 ayda 10 kere oldu yani. Servise gitmeyede korkuyorum şimdi 2-3 binliralık masraf çıkartacak keyfim kaçıcak diye. Sizce neyden olabilir varmı daha önce yaşayan üstadlar?

• Bilgisayara bağlatıp arızanın tam olarak ne olduğunu görmeniz gerekli.

Mazotla ilgili bir sorun olabilir
    katalizör ile ilgili sorun olabilir.
    Rölanti regülatörü ile ilgili sorun olabilir.

Bilgisayara bağlanması ve arızanın okunması şart.
  • kirli yakıt
    hava yakıt karışım sorunu
    katalizör sorunu
    hava filtresi değiştiyse sensör arızası olabilir
    turbo basıncı ile oynanmışsa olabilir (chip v.s.)

ama bence mazottan kaynaklanıyor. Shell GTL gibi kaliteli bir mazot alıp tekrar deneyin
  • Bence yeterince hava gelmiyor motora bundan kaynaklı olabilir.
    İlk önce hava filitresine kadar olan hava kanallarını hortumları takip et ezilen yada tıkanan bi yerler varmı
    daha sonra da hava filitresinden motor giriş noktasına kadar ezilen, tıkanan gaza basınca büzülen bazı noktalar olabilir.
    Benimde başıma geldi motor yeterince hava alamadığı için 3000 devirden yukarı çıkmayıp baya bi kesiliyordu.
  • söylediğiniz sarı ışık "enjektör arızası/hatası"na ilişkin olabilir; albeada da benzeri var çünkü...

• Tüm arkadaşlara teşekkür ederim, aracın bakımına 1000 km kaldı birazdaha sabredip birde bakımdan sonra gözlemleme yapayım, eğer o zamanda düzelmezse sorun büyük demektir. Bakımdan sonra tekrar yazacağım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • "antipollution fault" bildiğim kadarıyla kirli yakıt hatası araca po prodizel filan almıyorsunuz değil mi ? kalın bir yakıt olduğundan bu hatayı almıştım euro diesel ile çözmüştük bu sorunu...
  • motor arıza ışığı aynı sorun bende de vardı. araç 3000 deviri geçmiyordu. senin ilacın maslak oto sanayide paris oto dursun usta. sorununu çözecektir. sorununu çözemediği pejo görmedim.
  • yakıt filtresi ve veya hava filtresi de olabilir bunlar en son ne zaman değişti?
  • Boğaz kelebeği temizliği ihtiyacı var gibi.
  • benim araç benzinli. üstelik samara.. ne kadar benzerler birbirilerine ama aynı sorunu ben de yaşadım. rölantide sarsıntı ve istop. hatta seyir halinde iken debriyaja basıp vites değiştirene kadar istop ettiği de oluyordu.
    kelebek temizliği ile çözüldü.
  • bir çok sebep olabilir belki burdan ne söylesek tahminden öteye gidemez. En garantisi güvendiğiniz bir serviste aracın bilgisayara bağlanıp arıza kodunun alınmasıdır. Erken teşhis her zaman önemlidir.Çok vakit kaybetmeden baktırmanızı öneririm.
  • Benzer sorunu bende yaşadım 2 dk üzerinde rölantide kalınca sarsılma göstergelerin yanması ve stop etme oluyordu.Yakıtla alakalıymış depoya katkı maddesi konuldu enjektör temizleyici olması lazım sonra depodaki benzin bitene kadar 1-2 defa daha oldu yeni benzine geçince 1 aydır sorun yok.
  • sarı ışık motor arıza ışıgı yanı motorda arıza var demek ekranda yazan yazının türkçe karşılığı fakir yakıt demek.senın anlatmana göre kelebboğaz arıza yapmış ya temizlet ya değiştir servisten başka bir yer yapmıyor.bujilerinle elektronik bobinine baktır.aynı arızalarbende de vardı 3 parcayıda degıştırdım
  • benimde kia cerato 1.5 crdi aracımda buna benzer şikayet olmuştu.yetkili servis turbo arızalı dedi 2000 tl dedi.yaptırmadım internetten turbocu buldum ona değiştirttim turboyu.arıza devam etti.yetkili servise tekrar gittim egr arızalı dedi.parçacıdan egr valfi alıp değiştirdim sorun gene devam ediyor.yetkili servise tekrar gittim taktırdığın turbo problemli dedi turbocuya git ayarlasın dedi.turbocuya gittim bu turbo problemliymiş dedim baktı problem yok dedi az sonra kalfası geldi o da hava akışmetreyi kurcaladı söktü temizlik yaptı takıp tura çıktık arıza marıza kalmadı.tabi olan bana oldu boşuboşuna turbo ve egr değiştirmiş oldum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AirDream

"antipollution fault" bildiğim kadarıyla kirli yakıt hatası araca po prodizel filan almıyorsunuz değil mi ? kalın bir yakıt olduğundan bu hatayı almıştım euro diesel ile çözmüştük bu sorunu...

Antipollution hatası, yani ''anti kirlilik'' hatası, eski aracım olan, benzinli 307 1.6 xr otomatik aracımda da arada sırada olmaktaydı. Hiç bir zaman sevise göstermedim. Başıma da bir iş açmadı. Yine de siz danışın tabi ki. Bunu şu sebeple yazıyorum. Bu hatayı bende benzinli araç kullanıcısı olarak aldım fakat her hangi bir teklemeye yol açmamıştı.

Not: Aracımda LPG yoktu ve LPG'siz satmıştım.
  • 2003 model 307 1,4 hdi tekleme yapıyor.yolda giderken snaki gazdan ayagımı cekmış gıbı hız kesıyor ve debrıyaja basıp cekınce duzelıyor
  • Ayni sorun bende de var. 308 dizel mars basmiyor, zorlayip gaz alinca sari motor isigi ve antipollution faulty error mesaji veriyor. Yarin servise goturecegim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hava akismetrede sorun sanirim temizletmenizi oneririm duzelmezse degistirmek gerekecek sanirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.