Şimdi Ara

Peugeot 308 Classic Edition Ve Plus Geldi. Güncelleme... (202. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.302
Cevap
69
Favori
224.431
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 200201202203204
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • garanti kapsamında yan aynaları değiştireceklermiş. Bakalım değişince ne olacak
  • asy06 A kullanıcısına yanıt
    rüzgar sesi dediğiniz nasıldı acaba? ıslık gibi mi?
  • Eng. kullanıcısına yanıt
    yok değil. rüzgar çarpma sesi şeklinde.. sanırım ayna bağlantılarındaki boşluklardan geçerken yapmış olduğu ses. mesela araç hareket halinde iken aynaları kapattığımda aynı ses şeklinin yükseldiğini farkediyorum.. dışarıdaki rüzgara göre tabiki değişiyor ama genellikle ses hep var. 70-80 lerde başlıyor, hızlandıkça artıyor. Müzik vs varken rahatsız edecek düzeye gelmiyor ama ben takıntılıyım, sürüş keyfimi bozuyor..
    normalde daha gürültülü araçlara bindiğim için farketmiyor olabilirim. belki bende de vardır. ses olarak sadece sağ ayna kapanırken biraz gıcırdama ve ara ara debriyaj gıcırdaması.

benim esas kafamı karıştıran 2000 d/dk üstü 1 ve 2. viteste bariz gelen sürtme sesi. aynı hızda boşta veya diğer viteslerde varla yok arası. ama bu iki viteste birşeyler sürtüyor. düz mantık şanzıman içinde gibi geliyor ama ???
    Arabanın yol sesi, motor sesi gayet güzel olduğu için daha fazla hissediyor olabilirim ama aynadan kaynaklı bir rüzgar sesi var bariz. Hatta ilk başlarda yoktu.. 3000 km lerde gibi hissettim.
    Debriyajdaki gıcırdama yağlama ile gidiyor.Bende de vardı 15bin bakımda söyledim. Yağladılar bitti. Aynalarda gıcırdama duymadım hiç. Motor sesi duyuluyor sadece. Vitesimde de hiç sıkıntı yok..
    sağ ayna gıcırdaması bende de başladı. dış ortamlarda duyulmuyor ama kapalı garajdayken baya bir ses çıkarıyor sağ ayna; hem açılırken hem kapanırken.

ayna gıcırdaması + debriyaj gıcırdaması (çözüm sabit) + sağ önden düşük viteslerde gelen sinir bozucu sürtünme sesi

+ klimayı açtığım anda 1. ve 2. viteste araç devirlenirken 'vonlama' sesi geliyor. (en iyi böyle tarif edebilirim sanırım.) klimanın performansı gayet makul ama bu ses yeni başladı ben de. klima ayağı ile ilgili konuşulan sorun mudur bu acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi verso5 -- 5 Haziran 2017; 17:52:28 >
  • verso5 V kullanıcısına yanıt
    sağ önden gelen sürtünme sesini hiç duymadım ben aracımda, acaba az bir ses de ben mi farketmedim? yoksa bariz , farkedilmemesinin mümkünatı olmayan bir ses mi?
    bir de araç boştayken klimadan gelen vonlama sesini duyabiliyor musunuz? araba rolantide gaz versek yine de geliyor mu?
  • verso5 V kullanıcısına yanıt
    benim sağ aynayı 2 kere elle kapatıp açan oldu yıkamacıda otomatik olduğunu bilmeden. Belki onla ilgisi olabilir. Ama normalde bunun problem olmaması lazım.
    bariz bir ses, 2000 d/d üstünde.

sanki fren diski sürter gibi, kesik kesik. Boşta vs ses kesiliyor. Sanki disk gibi bir yüzeyin bir yeri çapaklı, oraya gelince sürtüyor gibi.
    bugün denedim, boştayken yapmadı. garip bir şekilde her zamanda yapmıyor bu sesi zaten. sanki arka planda elektrikli süpürgede devirleniyor motorla birlikte..
  • Bende de var böyle bir ses ama dediğiniz gibi her zaman olmuyor. Umursamadım hiç. Klima ayağı muhabbeti mi bu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yazılarınızı okudum da arkadaşlar bende şu durumlar mevcut:

1. Klimadan gelen vınlama (Adana'da iken servis şefi bakımda biraz bastır tam hatırlamadım ama kompresör ayağını değiştirirler düzelir dedi. Artık Ankara'da yaşıyorum bakalım Adana servisi kadar ilgilenecekler mi?)

2. Birinci ve ikinci viteslerde cam açıkken dışarıdan bariz sürtme sesi duyuluyor. Ayrıca 1 den 2 ye geçiş inanılmaz kemikli ve hırt diye titreşimi elimde hissediyorum.

3. Sürücü koltuğunda biraz kıpırdanınca bi yay sesi geliyor.

4. Bagaj kapağını sert kapatmazsam tam kapanmıyor.

5. Yumuşak biraz yüksek kasislerde önden lıkırtı sesi geliyor ama tam anlayamadım daha bundan emin değilim.

6. Bazen eve gelip park ederken geri vitese takınca ekran geri görüş kamerasına geçerken kenarlarında çizgiler oluşuyor.

7. Araç rölantide çalışırken (sıfır aldığım günden beri var) çıt çıt hafif bi ses geliyor. Bu sesin alternatör kayış gergisinden geldiğini ve normal olduğunu düşünüyorum.

8. Arka sileceğin suyunu çalıştırınca ön cam baya su içinde kalıyor.

9. Arkadaki çakmak çıkışı şarj aletini çıkarırken yerinden çıkıyor.

Araç 8000 km de

Umarım bakımda bu olaylara çare bulurlar. Garanti uzatmış biri olarak 4 sene sağlam defans yapmayı düşünüyorum.

Bilerek bakımı bekliyorum. Takıntılı müşteri damgası yapıştırıyorlar sonra ciddiyet kalmıyor. Tek seferde bunları halledin diyince bakalım ne olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rknrsln -- 10 Haziran 2017; 0:12:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: rknrsln

Yazılarınızı okudum da arkadaşlar bende şu durumlar mevcut:

1. Klimadan gelen vınlama (Adana'da iken servis şefi bakımda biraz bastır tam hatırlamadım ama kompresör ayağını değiştirirler düzelir dedi. Artık Ankara'da yaşıyorum bakalım Adana servisi kadar ilgilenecekler mi?)

2. Birinci ve ikinci viteslerde cam açıkken dışarıdan bariz sürtme sesi duyuluyor. Ayrıca 1 den 2 ye geçiş inanılmaz kemikli ve hırt diye titreşimi elimde hissediyorum.

3. Sürücü koltuğunda biraz kıpırdanınca bi yay sesi geliyor.

4. Bagaj kapağını sert kapatmazsam tam kapanmıyor.

5. Yumuşak biraz yüksek kasislerde önden lıkırtı sesi geliyor ama tam anlayamadım daha bundan emin değilim.

6. Bazen eve gelip park ederken geri vitese takınca ekran geri görüş kamerasına geçerken kenarlarında çizgiler oluşuyor.

7. Araç rölantide çalışırken (sıfır aldığım günden beri var) çıt çıt hafif bi ses geliyor. Bu sesin alternatör kayış gergisinden geldiğini ve normal olduğunu düşünüyorum.

8. Arka sileceğin suyunu çalıştırınca ön cam baya su içinde kalıyor.

9. Arkadaki çakmak çıkışı şarj aletini çıkarırken yerinden çıkıyor.

Araç 8000 km de

Umarım bakımda bu olaylara çare bulurlar. Garanti uzatmış biri olarak 4 sene sağlam defans yapmayı düşünüyorum.

Bilerek bakımı bekliyorum. Takıntılı müşteri damgası yapıştırıyorlar sonra ciddiyet kalmıyor. Tek seferde bunları halledin diyince bakalım ne olacak.

Baya bi sıkıntı varmış. Hallolur inşallah. Şikayetleri görünce arabama maşallah dedim.

• rknrsln R kullanıcısına yanıt
    ben de sizin gibi düşünüyorum. Ben 1-2 vites sürtme sesi zamanla azalır mı diye de düşünümüyor değilim ama sizde halen olduğuna göre azalmayacak. Ben 2000 d/dk görmeden vites büyütürsem ses gelmiyor. Sizde de aynı şekilde mi

1den 2 ye geçiş bende de kemikli biraz

ben bir yerde 1 ve 2. viteslerde özel senkromeç kullanıldığını ve vites geçişlerinin çok rahat olduğunu okudum. 1'e geçiş iyi ama 1den 2ye geçiş diğer viteslere göre bir tık farklı bana göre.

ben aracı alırken problem olacağını bekliyordum. Her markada problemler mevcut sonuçta. Mühim olan servisin ve firmanın yaklaşımı.

mesela Bmw 3 serisinde direksiyon ile ilgili bir sıkıntı var diye okumuştum forumlarda. Düz giderken ses veya titreşim yapıyordu galiba.
    1 serisinde kapı lastiklerinden gıcırtı geliyor diye okudum keza
    bunları örnek vermem bu araçlar kötü demek değil ama bu markada bile problem oluyorsa peugeot markasının problemsiz olması beklenemez.

birisi lokurtu için amortisör değişti diye yazmıştı galiba.
    bagaj kapağı zamanla belki ince ayar istiyor. kapak hafif olduğu için sert kapatmak gerekiyor olabilir. belki bilmiyorsunuzdur, kapak plastik :)

paylaşımlarınız için teşekkür eder, en kısa zamanda giderilmesini kendim için de temenni ederim

Merhaba arkadaşlar,

Benim aracımda da bir takım sıkıntılar var,

1- Debriyajdan gelen gıcırtı ( Muhtemelen yay )
    2- Sağ aynanın açılırken ve kapanırken ses yapması özellikle kapalı garajlarda çok belirginleşiyor.
    3- En büyük sıkıntı gibi görünen 1. viteste iken 2000 deviri geçinde sürtünme sesi ve vuvv vuvvv vuuvvv şeklinde kesik kesik gelen ses. 1 den 2 geçerkende biraz kemikli ve sanki biyere sürtüyor gibi his vermesi. Bir çok araçta aynı sıkıntılar mevcut gibi görünüyor bu da bence ayıplı bir araç satılmış izlenimi uyandırıyor. Ucuz etin yahnisi misali..

Aracım şu anda 9000 km de servise kadar gitmeyi düşünmüyorum hem sesi biraz daha analiz etmek için hemde başka ne gibi sıkıntılar çıkacak onu görmek açısından.

Bugün birşey dikkatimi çekti evden çıktım sürtünme sesinden eser yok ama yaklaşık 5 km gittikten sonra lambalarda kalkış yaptım sürtünme sesi gelmeye başladı. Sizlerde de bu şekilde mi ??

Eğer bu arada servise giden bir arkadaşımız olursa bu konu ile ilgili çözüm bulunur umarım bizleri bilgilendirirse sevinirim.

• yorulmaz16 Y kullanıcısına yanıt
    sizdeki sorunlar benle aynı

dediğiniz gibi ucuz olmasının sebebi ayıplı olması olabilir.

benzer sesin birçok araçta olması ya normal olduğunu (pek sanmıyorum), veya o partide sorun olduğuna işaret olabilir.

bu araçlarda arka travers sorunu, klima vınlama sorunu gibi sesler olduğu düşünülünce, bu da üretim hatası gibi duruyor.

umarım yanılırım.

burada ve diğer 308 konusunda bu konu gündeme getirildikçe olay ne kadar yaygın ortaya çıkacaktır.

normal 308 genelde otomatik alındığı için orada pek bahsedilmiyor muhtemelen.
    Bence CE ve CE Plusların çoğunda var çünkü,bayağıdır foruma girmiyordum 2 gün evvel bir bakayım dedim ne var ne yok diye orda sizlerin yorumlarınızı okudum ve eve giderken bir bakayım dedim bu ses bende de var mı.Kapadım müziği falan keşke bakmaz olaydım moralim bozuldu Bana kalırsa bir çok arkadaş ya farkında değil ya da daha bu ses tam belirginleşmemiş olabilir. Açıkçası bugüne kadar ki tüm arabalarımı zaman zaman dinlerim ama bu sesi bende yeni farkettim ve yorumlarda okuduğum çoğu arkadaşın bu sıkıntıdan muzdarip olanların kilometreleri birbirine yakın. Umarım çok büyük bir sıkıntı değildir şanzıman ve motordan kaynaklanan...
  • yorulmaz16 Y kullanıcısına yanıt
    PEUGEOT TÜRKİYE iletişim kısmına şöyle bir mesaj attım
    peugeot-tr-tr.custhelp.com
    Müşteri İlişkileri Servisi
    https://peugeot-tr-tr.custhelp.com/app/home

bakalım ilgilenen olacak mı acaba?

Sayın Yetkili,
    2016 model aracımda 1 ve 2. viteslerde 2000 d/dk üzerinde ön taraftan sürtme sesi benzeri bir ses gelmekte.
    Bu ses aracı aldığım günden beri mevcut. Bu sesin başka araç sahiplerinde de olduğunu öğrenince size danışmak istedim.
    Araçların kampanyalı olarak satılması vites kutularında üretim hatası olduğu için mi?
    Bize ayıplı ürün mü satılmış oldu?
    Konu hakkında bilgi ve yardımlarınızı rica ederim.
    Saygılarımla

Dostum ,

Bende şimdi senin mesajında birkaç ekleme ve değişiklik yapıp gönderdim.Umarım bir sonuç alırız.
  • Ben de bir classic edition plus kullanıcısıyım ancak şu yazdıklarınızı okuyunca cidden çok şaşırdım. Her türlü sorunu yaşayan çıkmış. Şu ana kadar yaşadığım tek sorunum sağ kapı ve cam tavan civarından gelen bir sesti. Çıtırtı şeklinde. Öncr cam tavandan gelen bir ses diye düşündüm sevirse götürdüğünde cam tavanla alakalı ses yapabilecek parçalara izolasyon yaptılar ve direk diplerinde zırıltı şeklinde olabilecek seslerin nedeninin bu olduğu can tavanda ses yapabilecek her hangi bir parça olmadığını söylediler ve aracımı teslim aldım. Ancak o cıtırtı sesleri gitmedi. Kafasına göre o ses ortaya çıkıyor ve uzun süre gitmiyordu. Aynı sorun için çok kere gittim ancak test sırasında usta bir türlü duyamadı. Yalan yok ben de yanındaydım ve duyamadım. Sonra sesin video kaydını aldım ve tekrar servise gittim cam tavandan değilde kapıdan geldiğini düşğndüğümü söyledim çünkü önceki ikinci ve üçüncü gelişlerimde cam tavanla alakalı yapılacak her şeyin yapıldığını bana fotoğraflı , videolu halde gösterdiler ve ikna oldum. Sonra videoyu direkt ustaya izlettim ve aracın torpidosundan tutun kapı içini açıp baktığını , hatta koltuğu söküp onun mekanızmasına işlem yaptığını trim seslerinin yansıyabileceğini hiç ummadığımız kaynakları olabileceğini söyledi. Ve o ses de kesildi. Araç 9 bin km ye yaklaşıyor ve birden ikiye geçerken hafif kemikli yapısı var. Ama kesinlikle sürtme sesi sağa sola çekme ,rüzgar sesi travers sesi falan yok.

Umarım sorun yaşayan arkadaşların sorunu çözülür ama classic edition plusa özel kronik bir ağrızası olacağını düşünmüyorum çünkü bu araçlar aynı fabrikada aynı bantta üretiliyor fabrikadan allure olarak çıkıyor. travers gıcırtısı İse tüm 308 lerde olabilir allure veya style fark etmez. Ancak onun dahi tüm araçlarda olabileceğini düşünmüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mdfr -- 10 Haziran 2017; 17:41:33 >

• 
Sayfa: önceki 200201202203204
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.