Şimdi Ara

Peugeot 308 Classic Edition Ve Plus Geldi. Güncelleme... (201. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.302
Cevap
69
Favori
224.437
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 199200201202203
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Mümkünse fotoğraf atabilir misiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ahmetgox A kullanıcısına yanıt
    Buyrun

Peugeot 308 Classic Edition Ve Plus Geldi. Güncelleme...

• quote:

Orijinalden alıntı: verso5

5 aylık süreçte 15.000 km'ye çok yaklaştım ben de, bu süreç zarfında aracı umduğumdan daha çok sevdim, benimsedim diyebilirim. önümüzdeki hafta bakıma gireceğim.

ancak beni huzursuz eden bir kaç nokta var, sizin araçlarınızda bu tarz sıkıntılar oldu mu bilmiyorum:

1-) en önemli sıkıntım bu, sağ ön lastik civarlarından sürtünme sesine benzer bir ses geliyor. 1. ve 2. viteste 2 devir civarına gelince araç 2 metalin sürtünmesine benzer bir ses geliyor; devir/hız artınca bu ses kesiliyor. biraz araştırdım 206'lardan tutunda 407 sahiplerine kadar 'sağ önden gelen sürtünme sesi' konusunda şikayetçi olanlar var. ben en başta porya olabilir diye düşündüm ancak belli devir/hızda yapıp daha sonra sesin azalması/yok olmasına çok anlam veremedim.

2-) yayvan tümseklerden yavaşça geçerken dahi ön taraftan 'gıcırtı' sesi geliyor. sanırım yağlanması gereken noktalar var, bilmiyorum. (aracımı inanılmaz dikkatli kullandım, inanın 1 kez bile sert bir tümsek/çukur geçişim olmadı.)

3-) debriyaj pedalım da 'gıcırtı' yapmaya başladı, pedalı bırakmaya yakın ses yapıyor.

4-) kapı içlerinden gelen ses. mesela kapalı garaja girerken alan darlığından ötürü aracımı kısa mesafeli/eğim oranı yüksek yoldan döndürerek yerime girebiliyorum. yani sağ ön teker sonra sol ön teker derken şasi esniyor ve bu esneme kapı içlerinden adeta konser tadında sesler gelmesine sebep oluyor. (110 bin km de sattığım auris'te benzer tek bir ses bile olmamıştı aynı park alanında)
    özetle şasi burulunca benim kapı içleri hep bir ağızdan gıcırdıyor..

sağ önden gelen ses ve kapı içi konusunda umarım bakımda bir çözüm üretilebilir, diğer sıkıntılar hallolur kolayca gibime geliyor..

diğer yandan

ankara-istanbul arasını 3-3.5 saatte aldığım günlerde bile 5.9-6 litre üstüne hiç çıkmadı araç.

kaldı ki ankara'dan bolu'ya d100 üzerinden 90-100 km civarlarında ve sabitleyici kullanarak 2.9-3.0 litreli değerleri gördüm.

istanbul şehir içi trafiğinde de 5.6-5.7 lerle dolaşıyorum.

bunlar benim sürüş tarzımı da düşününce çok ama çok makul değerler. 1500 km gibi yağını değiştirdikten sonra bir miktar tüketim düşmüştü, çok anlam vermedim bu duruma ama ilk bakımdan sonra da belki 0.1-0.2 litre değerlerde daha da iyileşme olabilir diye düşünüyorum..

inşallah bu ses problemleri bir şekilde çözülür, bunların dışında aracı aldığım fiyatı, frenlerini, yol tutuşunu, donanımını, yakıt/performans ilişkisini düşününce daha iyisi zor diyorum..

1. maddedeki ses bende de aldığımdan beri var muhtemelen. bende 2000 devir üstüne çıkınca ses belirgin hale geliyor. kesik kesik, sanki teker her dönüşte birşey sürtüyor gibi.
    Devir düşük vites büyütürsem ses yok gibi. 3'te çok az duyuluyor.
    Bana şanzıman ile ilgili gibi geldi. Diğer viteslerde duyulmuyor olmasından bu sonuca vardım. Frene basarken olsa disk eğik ise gelen ses frekansı gibi düşünülebilir. Yavaş dönen birşey ama ne acaba?
    tek bende var sanıyordum ama sizdeki benziyor benim sese

• Eng. kullanıcısına yanıt
    bu sorun bir çok peugeot modeli için konuşulmuş araştırabildiğim kadarıyla.Genelde şikayet edenler ise garanti kapsamı dışına çıkan araçların sahipleri. yani bizden farklı olarak belli bir km ya da senelik yıpranma payları söz konusu. (206 sahibi de var 407 sahibi de) Buldukları çözümü anlatan eskilerden bir mesajı paylaşayım (şikayet bizim duyduğumuz sesin aynısı):

''Aracı en son yazdığım işlemden sonra peugeot parçacısı arkadaşımın tavsiyesi üzerine Kartal Oto sanayii nde Ali ustaya götürdüm.
    O da bi kontrol etti aks bilya vs.bir sorun yok dedi.Şanzuman dedi ok dedim yapalım.
    Şanzumanın ön ve arka kapağını açmış ama bilyalarında herhangibir sorun yok dedi.
    daha sonra çıkma bir aks takıp denedi.Ses kesildi
    daha sonra kendi aksinin biryerlerine dolgu yapıp tornacıya düzelttirdiğini söyledi.birde bilya ile yüzük denilen bir parçayı değiştirdi.yaklaşık 100-150 km yaptım şimdilik ses kesildi.insallah kesin çözüme kavuşmuştur.''

ismini vermeyeyim, bir bayiye bu konuyu sordum kısa bir süre önce. ustayla test sürüşüne çıktık, sesi duydu. önce triger olabilir bu dedi; sonra rulman sorunu dedi. bu kadar farklı teşhisler içerisinde emin olamadı, ben de açıkçası şimdilik üstelemedim. can sıkıcı bir ses gerçekten, bakalım nasıl çözülecek..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi verso5 -- 18 Mayıs 2017; 0:28:48 >

• 4 numaralı sorun travers gıcırtısı sanki

YouTube
    Peugeot 308 bluehdi Gacır Gacır Gacırdıyor
    https://youtu.be/6V2mMQ5BHAA
    ses benziyor mu?
  • Arabanın alarmını etkinleştirmeden, kumanda anahtardan kilitleme nasıl yapılır? Araç içerisinde bazen 2-3 dk.lığına oğlumu bırakıyorum. Ancak hareket sensörleri sebebi ile alarm çalmaya başlıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vs-fb

Arabanın alarmını etkinleştirmeden, kumanda anahtardan kilitleme nasıl yapılır? Araç içerisinde bazen 2-3 dk.lığına oğlumu bırakıyorum. Ancak hareket sensörleri sebebi ile alarm çalmaya başlıyor.

Hocam sol altta alarm butonu var esp tuşunun oralarda aracı kitlemeden önce bir süre alarm tuşuna basınca iptal oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BRV35

quote:

Orijinalden alıntı: vs-fb

Arabanın alarmını etkinleştirmeden, kumanda anahtardan kilitleme nasıl yapılır? Araç içerisinde bazen 2-3 dk.lığına oğlumu bırakıyorum. Ancak hareket sensörleri sebebi ile alarm çalmaya başlıyor.

Hocam sol altta alarm butonu var esp tuşunun oralarda aracı kitlemeden önce bir süre alarm tuşuna basınca iptal oluyor.

Teşekküer. Deneyecegim.

• ben ses zamanla kesilir diye düşündüm ilk başlarda. servise gidilse sökülmedik yer bırakmazlar diye endişem var. Yani bir ses azaltmaya uğraşırken başka sesler çıkar mı acaba diye.
    yeni araçta böyle bir ses olması garip geldi bana. 1. km'den itibaren var. sesin kesik kesik gelmesi kafa kurcalıyor, sanki birşey biryere sürtüyor gibi.
    ilk km'den itibaren olmasa birşey bozuldu diyeceğim de baştan beri olunca fazla kurcalamama taraftarıyım şimdilik

ne yazık memleketimde araba yapmayı bırak, problemini bile doğru teşhis ederler mi endişesi mevcut.

yaptığınız bilgi paylaşımı için teşekkür ederim.
  • bugün baykaralar'da bakıma girdim.

şikayetlerimi aynen ilettim, önden gelen gıcırtı sebebiyle amörtisör değişimine karar verilmiş, bakım esnasında da ön 2 amörtisör değişmiş.

gelelim benim de takık olduğum sağ önden gelen sürtünme sesi konusuna, sevgili ustamıza da ne şartlarda ses geldiğini birebir anlattım, sabah aracı bırakıp ayrıldım. test sürüşü sırasında bu sesi duyamamışlar. hatta servis danışmanının dediğine göre bir kaç farklı kişi teste çıkmış ancak sonuç negatif. haldızlar da ki usta sesi benimleyken duydu, ama triger mi poyramı derken benim de sizin gibi gözüm korktu.

amörtisörler değişti diye bile içim burkuldu aslında. farkındayım anlamsız, ama aracın sağı solu kurcalanınca mutsuz oluyorum ben de.

velhasıl, bu sürtünme sesiyle bizim işimiz zor hocam.. çözüm konusunda pek umutlu değilim
  • verso5 V kullanıcısına yanıt
    ben zaman içerisinde ses artarsa baktırmayı düşünüyorum. Hem tespiti kolay olur.

Ses şikayeti var dediğinizde neden usta ile sizi test sürüşüne çıkartmamışlar acaba? Yoğunlardı belki de.

Benim gözlemim düşük vites yüksek devirde olduğu yönünde. O yüzden vites kutusu ile veya volan ile ilgili olabilir. Aks olsa her viteste duyulması gerekir gibi bana göre
  • verso5 V kullanıcısına yanıt
    Bende de 2000 devir civarı daha çok gelen bir gırr gırr sesi var, bilye tarzı bi ses. Bakımda göral'da belirttim, testte duyamamışlar. Halbuki hanım bile duyuyor sürekli.

Bir de smeg etrafında çıtırtı tarzı trim sesi oluyor sizlerde de oluyor mu? Sadece bunlar için bakım harici gideceğim servise.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • turkeril kullanıcısına yanıt
    smeg ekran çevresinden gelen herhangi bir ses yok ben de şimdilik.

bu arada kapıların gıcırdaması ile ilgili sorun da serviste uygulanan silikon sprey ile çözüldü.

debriyaj pedalı gıcırtımsa aynen devam ediyor. söylemeyi unutmuştum, daha sonra telefonla arayıp böyle bir durum var pedala da bakın dedim ama belli ki arada kaynadı.

testte sesi duyamama konusu da ayrı bir enteresanlık zaten. kaldı ki bu araçlarla bizden çok daha içli dışlı olmalarına rağmen birlikte teste çıkılmadığı sürece bu sesleri duymak konusunda pek hevesli değil servisteki arkadaşlar sanırım.
  • Orta konsol ile kolcak arasinda kalan vites etrafındaki sert malzemeli metalik yüzeye bacak ile baski yapinca çatırtı sesleri geliyor bende. Klasik sert plastik sorunu. Ekran cevresinde bir ses yok

• turkeril kullanıcısına yanıt
    Smeg etrafindan catirdama tarzinda sesler geliyor hocam.Hava degisikligine veriyorum biraz soguk-sicak gecisleri etkiliyor trim seslerini.

• Bende sabahları aynı yerden aynı cızırtı her gün geliyor. Ama elletmek de pek işime gelmiyor açıkcası. Son 2 aydır evde tadilat var, usta milletinden öyle çektim ki ellerine bırakmaya tırsıyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ilteris_ kullanıcısına yanıt
    Aynı yerde sesler bende de var ama ellemeden ses çıkmıyor o yüzden ileride artmazsa sıkıntı yok

• Ben de cumartesi İzmir kahyaoğullarında 15000 bakıma soktum.
    Debriyaj gıcırtısı bende de vardı. Yağlamışlar ve artık yok. Basit bir durum
    Trim sesi çok çok az kapı plastiklerinden geliyor bende ama her zaman değil. SMEG civarında ses yok.
    Aynadan kaynaklı olduğunu düşündüğüm rüzgar sesi var benim takıldığım. Servis randevusunda ve serviste danışmana ayrı ayrı özellikle belirttim buraya getirme sebebim rüzgar sesi. En önemli konu bu konu dedim.
    Akşam aracı teslim ederken şuna bunu yaptık, şu şöyle diye anlattı bir bir. Eveeet en önemli konuya geldik rüzgar sesi noldu dedim, biz ona bakmadık dedi servis danışmanı :) o işlere bakan arkadaş yokmuş o gün işte. Ama bu arkadaşların hiçbirinin haberi yok. Dahası atölye şefi benimle birlikte test sürüşüne çıktı ses için, 10 dk araba sürdü :)
    Daha önce evimin çok yakınındaki Karşıyaka Halil Öztürk e götürmüştüm rüzgar sesi için, hiçbir şey yapmayıp, arabanın içinde kahvaltı yapıp, susam döküp geri vermişlerdi. Sırf onun için 30-35 km ötedeki Kahyaoğullarına gittim ama sonuç yine hüsran. İzmir'de de sadece bu iki servis var. PUG genel merkezi arayıp şikayet kaydı oluşturdum bakalım ne olacak.

• rüzgar sesi yan aynalardan geliyor. peugeot turkiye ye şiakyet edin. sorununuzu cozmek için servis sizin peşinize düşer.
  • servisten çıktığım gibi şikayette bulundum zaten. yüksek ihtimalle aynadan geliyor sesler bu konu üzerinde durun diye belirtmiştim serviste arkadaşlara ama bakmamışlar bile.
    Kahyaoğulları servis müdürü geri dönüş yapıp özürlerini iletti. Telafi etmek için ne yapabileceklerini sordu. Aracımda park esnasında oluşan ufak bir hasar vardı, onunla alakalı indirim yapacaklar, aracımı da gelip evden alıp eve bırakacaklar. Servis müdürünün ses tonu, alakası, konu ile alakalı kendisinin de gerçekten rahatsız olduğunu gösterdi bana.
    Ayrıca PUG türkiye de dönüş yaptı , gelişmeleri sordu. Servise gidip geldikten sonra ne olduğunu tekrar yazarım.
  • 
Sayfa: önceki 199200201202203
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.