Şimdi Ara

PEUGEOT 406 2.0 YAKIT (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
0
Favori
50.797
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • AllahAllah demekki 207 ye 70 lik dizel yetmiyo hocam ya Ama 207 lerin 1.6 90 lığı harika atak Bence bu konuda Beygir kadar motor hacmide önemli
  • quote:

Orjinalden alıntı: LONELY UNDERGRAD

birde buna bak

PEUGEOT 406 2.0 YAKIT

Heyyy maaşallahhh
  • quote:

Orjinalden alıntı: monodoks

quote:

Orjinalden alıntı: LONELY UNDERGRAD

birde buna bak

PEUGEOT 406 2.0 YAKIT

Heyyy maaşallahhh

Vites topuzu ters duruyo yalnız hocam

• hala lpg li 406 kullanan yokmu
  • 406 da LPG ye girmeyin arkadaşlar, hem motor ile uyumsuz hemde yazılım güncellemesi gerektiğinde yetkili servis sizi içeri bile almıyor..

arkadaşların da dediği gibi dizel baksanız çok daha iyi olur..

gerçi benzinlisinin de 2.0 sınırları dahilinde çok da yakmadığını söyleyebilirim
  • quote:

Orjinalden alıntı: Soylukan

406 da LPG ye girmeyin arkadaşlar, hem motor ile uyumsuz hemde yazılım güncellemesi gerektiğinde yetkili servis sizi içeri bile almıyor..

arkadaşların da dediği gibi dizel baksanız çok daha iyi olur..

gerçi benzinlisinin de 2.0 sınırları dahilinde çok da yakmadığını söyleyebilirim

406 nın piri konustu hehehe
  • 120 bin km de ikinci el ful+ful otomaatik 2001 peugeot 406 aldık geçen sene. Aldığımız gibi BRC LPG taktık. Gayet memnunum. Yakıta gelince istanbul da kullanıma bağlı olarak 200-250 yakıyor. Şehir dışında 100-120 arası yakıyor. Benzine göre %45 tasarruf yaparsınız. LPG taktırma maliyetini 10 bin km çıkarırsınız.

Şu an araba 140 binde ve hala bir sorun yok. Bazılarında ilk çalıştırmada problem oluyor.Bunun için montaj yapan kişinin deneyimli olması gerekiyor.Yani Lpg beyin ayarlarını yanlış yaparak arabanın kendi ECU ayarını kaçırıyor ve ilk çalıştırma benzinle olduğundan hava-benzin karışımını yanlış ayarlıyor ve 2 ve 3 marşta çalışabiliniyor. Bunun için iyi bir montaj yapan bi yer bulman gerekiyor...

Performansa gelince torkta çok az hissedebiliyorsunuz.

Ama otobanda bmw 320 ile de kapışabilirsiniz :))))

Servis olayına gelindiğinde Sanayi bakanlığınca onaylı LPG KİT li araçlara Yetkili Servisler Bakmak zorundalar. Beyin güncellemsinde problem olmuyor fakat motor ile ilgili bir sorun çıktığında LPG den anlayan elemanımız yok diyerek başından salabilirler.Fakat sizde sizi sanayi bakanlığına şikayet edicem derseniz, bakmak zorunda kalıyolar....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yasersk -- 31 Mayıs 2007; 21:50:29 >

• quote:

Orjinalden alıntı: monoton

Benzin şehir içinde 25 kuruş yakıyor,ancak 3000 devir-90 km sınırını geçmezseniz şehirdışında 18 kuruşa kadar inebilirsiniz.Arabamıza gece park halindeyken çarpılıp hurdaya çıkmadan önce yaklaşık 900-1000 km yaptığımız oluyordu.Ancak LPG den haberim yok.
    Not:Ayrıca deposu da 75 litre,75x3 yaparsanız yaklaşık olarak 230 YTL'ye doluyor.

Bu değerlerin çok çok iyimser olduğunu düşünüyorum.Herkes 406 için çok yakar der.Ancak siz çok makul değerler söylemişsiniz.

Ben 406+ lpg işine çok sıcak bakıyorum şahsen.Çünkü lpgli birkaç 406 gördüm.Bir tanesinin de içinde bulundum.Problem olduğunu söylemedi bizim servis.
  • Hayır,hiç de iyimser değil,tecrübeyle sabit değerlerdir bunlar.İsterseniz deneyin.3000 Devir/90 KMH yi geçmeden uzun yol gidin ondan sonra tekrar konuşalım.Ayrıca 300-400 yakıyor diyenlere de inanmayın.Hem "Herkes 406 için çok yakar der" demişsiniz,ancak bunu diyen kişilerden şüphe ediyorum çünkü mantıklı bir değerlendirme değil bu.
    Not:Depo büyük ihtimalle 70 litre ama bir keresinde benzin ibresi en sona dayandığında yani çok çok az benzin kaldığında depoyu doldurduğumuzda 75 litre almıştı.
    Kolay gelsin.
  • HİÇ ANLAMIYORUM, BENİM ARAÇ 1.8'LİK PEJO 306, KİTABINA BAKIYORUM ŞEHİRİÇİ 100 KM'DE 11.3LT BENZİN YAKAR DİYOR. kİ BEN KENDİMİ YIRTSAM (NE KADAR USTA ŞOFÖR, DİKATLİ KULLANIM VS.) BENİ DE BOŞVER HİÇKİMSE BU DEĞERİ YAKALAYAMAZ. SİZİN KİTAPCIK DEĞERİNİZ NEDİR ÇOK MERAK ETTİM. ŞEHİR İÇİ DEDİĞİNİZ YER NERESİ? BAŞKA BİR FORUMDA BİR ARKADAŞ DA AYNI BU İDDİALARI SÖYLÜYORDU. SONRADAN ÖĞRENDİK ANKARA'DA ÇAYYOLUNA MI ERYAMANA MI ,DÜMDÜZ YOLDA GİDİP GELİYORMUŞ? ONU ŞEHİRİÇİNDEN SAYIYORMUŞ. SANKİ ARAÇ İÇİN FAZLA İYİMSER DEĞERLER YAZMIŞSINIZ GİBİ. SAYGILARIMLA....
    quote:

Orjinalden alıntı: rb.atasoy

quote:

Benzin şehir içinde 25 kuruş yakıyor,ancak 3000 devir-90 km sınırını geçmezseniz şehirdışında 18 kuruşa kadar inebilirsiniz.Arabamıza gece park halindeyken çarpılıp hurdaya çıkmadan önce yaklaşık 900-1000 km yaptığımız oluyordu.Ancak LPG den haberim yok.
    Not:Ayrıca deposu da 75 litre,75x3 yaparsanız yaklaşık olarak 230 YTL'ye doluyor.

Bu değerlerin çok çok iyimser olduğunu düşünüyorum.Herkes 406 için çok yakar der.Ancak siz çok makul değerler söylemişsiniz.

Ben 406+ lpg işine çok sıcak bakıyorum şahsen.Çünkü lpgli birkaç 406 gördüm.Bir tanesinin de içinde bulundum.Problem olduğunu söylemedi bizim servis.

• http://arabam.e-kolay.net/testArsiv.aspx?rowid=83 İSTERSEN BİR DE BUNA BAK.
    ÖNCEDEN DE DEDİĞİM GİBİ:
    ARAÇLAR ÇOK YAKMIYOR , BENZİN ÇOK PAHALLI!
    quote:

• 2001 sonrası uygulanan ve değişim gören D9 motorları baz alarak konuşursam bu motorlar araç ağırlığına ve silindir hacmine oranla tüketimde mucize yaratıyorlar diyebilirim ancak 406 larda yakıt tüketimine çok kritik derecede etki edecek bir faktör de otomatik şanzımandır. Benim düz vites D9 motorum şehiriçi 10 litrenin altında değerler sunabilmekte.
  • VALLA HELAL OLSUN PEJOYA!
    quote:

2001 sonrası uygulanan ve değişim gören D9 motorları baz alarak konuşursam bu motorlar araç ağırlığına ve silindir hacmine oranla tüketimde mucize yaratıyorlar diyebilirim ancak 406 larda yakıt tüketimine çok kritik derecede etki edecek bir faktör de otomatik şanzımandır. Benim düz vites D9 motorum şehiriçi 10 litrenin altında değerler sunabilmekte.
  • Lütfen bilgi sahibi olmadığımız konu hakkında yorum yapmayalımBiz 406'dan bahsediyoruz,siz ise kendi aracınız olan 306'dan.Ben bir tarafımdan uydurmuyorum,araba şehiriçinde 25 kuruş yakıyordu.Üstelik şehiriçi dediğim kısım da sabah ve akşamları E-5 trafiğini kapsıyordu.Beni diğer forumlardakilerle karıştırmayın.Hem ayrıca ben neden değerleri azaltarak yazayım ki?
    Sayın Ahmet Uzun,bilgiye ve tecrübeye saygı gösterin lütfen.Gerçi şu anda benzinin fiyatındaki artışlar yüzünden 27-28 kuruşa fırlamış olabilir ancak 10 litrenin altındadır bu araçların tüketimleri genelde.
    Kolay gelsin.
  • Herkese merhabalar

2000 model otomatik 406 kullanıcısıyım..Aracı daha yeni aldım ..85000 km de..BRC marka LPG taktırdım...BUgün itibariyle tüketim değeri 218.000 TL/KM....TRabzon ili şehir içi kullanımı...küçük yollar sıkışık trafik devamlı dur-kalk :)
  • sayın radyo tolga aracın hayırlı olsun, güle güle kullan, düz mü otomatik mi bu konuda bilgi verir misin, ayrıca lpg ile ilgili gözlem ve düşüncelerini ayrıntılı olarak bilmek isiyorum. teşekkürler
  • Hadi benim 406 aracım yok, hadi benim bilgiye ve tecrübeye saygım yok; peki bu arkadaşa kim saygı gösterecek?Tecrübe ise tecrübe , hesap ortada....
    Bırak bu araçtan alacak olanlar aracın ne kadar yakacağını bilerek alsınlar. Adam gider şehiriçi (sizin dediğinize göre) 0,27-0,28 ytl yakıyor diye 406 alır. Bir de bakar ki ....

yarsesk arkadaşı tebrik ediyorum, doğruları yazıp bu araçtan almayı düşünen insanları aydınlattığı için...

Orjinalden alıntı: yasersk

120 bin km de ikinci el ful+ful otomaatik 2001 peugeot 406 aldık geçen sene. Aldığımız gibi BRC LPG taktık. Gayet memnunum. Yakıta gelince istanbul da kullanıma bağlı olarak 200-250 yakıyor. Şehir dışında 100-120 arası yakıyor. Benzine göre %45 tasarruf yaparsınız. LPG taktırma maliyetini 10 bin km çıkarırsınız.
    Şu an araba 140 binde ve hala bir sorun yok. Bazılarında ilk çalıştırmada problem oluyor.Bunun için montaj yapan kişinin deneyimli olması gerekiyor.Yani Lpg beyin ayarlarını yanlış yaparak arabanın kendi ECU ayarını kaçırıyor ve ilk çalıştırma benzinle olduğundan hava-benzin karışımını yanlış ayarlıyor ve 2 ve 3 marşta çalışabiliniyor. Bunun için iyi bir montaj yapan bi yer bulman gerekiyor...

Performansa gelince torkta çok az hissedebiliyorsunuz.

Ama otobanda bmw 320 ile de kapışabilirsiniz :))))

Servis olayına gelindiğinde Sanayi bakanlığınca onaylı LPG KİT li araçlara Yetkili Servisler Bakmak zorundalar. Beyin güncellemsinde problem olmuyor fakat motor ile ilgili bir sorun çıktığında LPG den anlayan elemanımız yok diyerek başından salabilirler.Fakat sizde sizi sanayi bakanlığına şikayet edicem derseniz, bakmak zorunda kalıyolar....

• bende 99 406 sv var ve arabayı sırtımda taşısam 34 kuruşun altına düşüremem ahklısın ahmet uzun bu işler biraz yanlış yaw şu 406 lpg taktırmalıyım ama nasıl
  • quote:

2001 sonrası uygulanan ve değişim gören D9 motorları baz alarak konuşursam bu motorlar araç ağırlığına ve silindir hacmine oranla tüketimde mucize yaratıyorlar diyebilirim ancak 406 larda yakıt tüketimine çok kritik derecede etki edecek bir faktör de otomatik şanzımandır. Benim düz vites D9 motorum şehiriçi 10 litrenin altında değerler sunabilmekte.

Bakın soylukan da aynı şeyi söylüyor.
    Peki ben niye yalan söyleyeyim?Elime ne geçer?Tamam kabul ediyorum,hesabı yaparken benzindeki son zamları hesaba katmamışım.Ama üstteki mesajımda da yazdığım gibi araba 27-28 kuruş yakıyordu.Ve yine tekrar ediyorum,bu aranaların tüketimi 10 litrenin altındadır doğru kullanıldığı takdirde.9 litre yaksa;9x3=27 kuruş eder km başı.Ayrıca soylukan'ın da yazdıklarını okuyun,arabanın 10 litrenin altında yaktığını o da belirtmekte.
    Ahmet Uzun beyefendi,madem arabanız yok,önce olanların bu konu hakkındaki yorumlarına saygı duyun lütfen.Durup dururken olay çıkarmaya lüzum yok.Olay sürücüde bitiyor.Eğer gerekli uygunlukta kullanmayı bilirseniz hiçbir sorun olmaz.

• eski kasa peugeot 406 sı olan varmı? bi de herkez diyor ki düzenli kullnımda araba nın az yakabileceği bilgisi olan yazarsa sevinieim tessekkürler
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.