Şimdi Ara

PEUGEOT 406 2.0 YAKIT (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
0
Favori
50.768
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 406 ya sorunsuz uyacak lpg markası hangisidir acaba?
  • quote:

Orjinalden alıntı: blade__tr

eski kasa peugeot 406 sı olan varmı? bi de herkez diyor ki düzenli kullnımda araba nın az yakabileceği bilgisi olan yazarsa sevinieim tessekkürler

İşte arkadaşım ben de kaç mesajdır bunu anlatmaya çalışıyorum.İş şöförde bitiyor.Ha,bu araçların motorları da gerçekten iyi iş çıkarıyor.Yani adam gibi kullanılırsa dediğim gibi 27-28 kuruş civarında yakacaktır.Hesabı siz yapın; benzin 3 ytl,arabanın yaktığı değer 9<x<10.Bu durumda 27 kuruş ve biraz üstü miktarda benzin yakacaktır.
    Kolay gelsin.
  • ben kendime çok iyi sürücü diyemem ancak bendeki D8 motor ve inanınki benzin fiyatlarının yüksekliği yüzünden aracı olabildiğine sakin kullanmaya gayret ediyorum fakat şehir içi kullanım derken bulunduğumuz şehirde önemli, ben ankaradayım ve bu araba şehir içi 34/35 ykr nin altına inmiyor ancak yol bilgisayarına bakılırsa uzunyolda 20/22 arası yakar gibi geliyor henüz uzun yola tam anlamıyla çıkmadım D9 motorlar elbette daha iyidir ama sonuçta 2000cc ve heybetli bir araçtan bahsediyoruz ,az yaksın çok kaçsın yok bence,araba seri olacak bastınmı gidecek ve az yakacak öyle araba varmı bu arabadan önce bende tempra vardı lpg li sanayiye gittiğimde hep yakıt muhabbeti açılırdı ve benim arabam 16 ykr yakarken bazılarınınki 10 ykr yakardı LAFTA kullanıcının bileceği konular bunlar ben gene kendi yorumumu yapayım bu araç (D8 MOTOR için)34/35 ykr yakar şehir içinde lpg olsa inanın arabadan hiç inmiyecem....

• DOĞRU SÖZE NE DENİR?
    HA BU ARADA MONOTON BEY, ÖYLE SİZİN SANDIĞINIZ GİBİ DİREKSİYON ŞOFÖRÜ DEĞİLİM, BEN 2003 YILINDAN BERİ 18 OTOMOBİL ALIP, BİNMİŞ , GEREKEN BAKIMLARINI YAPMIŞ VE SATMIŞ BİR ADAMIM.
    BU ARAÇLARI ALMIŞIMDIR, BİLFİİL USTANIN BAŞINDA BEKLEYEREK, GEREKTİĞİNDE ALTINA DA YATARAK TAMİRATLARINI YAPTIRMIŞIMDIR.
    İŞLER YOL BİLGİSAYARINDA YAZDIĞI GİBİ OLMUYOR.

ŞİMDİKİ ARACIM PEJO 306, EN FAZLA TAT ALDIĞIM ARAÇ UZAY KASA VECTRA 2.0'DI. ANCAK VERGİSİ VE YAKITLA BAŞEDEMEDİĞİM İÇİN SATTIM. YALNIZ ŞUNU DA ÖĞRENDİM; HEYBETLİ VE 2000 cc'LİK ARAÇ ALACAKLAR İKİ DEFA DÜŞÜNMELİ, ÇÜNKÜ ŞEHİRİÇİ BENİM DİYEN 0.320 YKR'Nİ ALTINA İNEMEZ.
    ORTAMI GERDİĞİM FALAN DA YOK .
    ÖNEMLİ OLAN İNSANLARA DOĞRUYU AKTARMAKTIR.
    quote:

Orjinalden alıntı: dayıcım

ben kendime çok iyi sürücü diyemem ancak bendeki D8 motor ve inanınki benzin fiyatlarının yüksekliği yüzünden aracı olabildiğine sakin kullanmaya gayret ediyorum fakat şehir içi kullanım derken bulunduğumuz şehirde önemli, ben ankaradayım ve bu araba şehir içi 34/35 ykr nin altına inmiyor ancak yol bilgisayarına bakılırsa uzunyolda 20/22 arası yakar gibi geliyor henüz uzun yola tam anlamıyla çıkmadım D9 motorlar elbette daha iyidir ama sonuçta 2000cc ve heybetli bir araçtan bahsediyoruz ,az yaksın çok kaçsın yok bence,araba seri olacak bastınmı gidecek ve az yakacak öyle araba varmı bu arabadan önce bende tempra vardı lpg li sanayiye gittiğimde hep yakıt muhabbeti açılırdı ve benim arabam 16 ykr yakarken bazılarınınki 10 ykr yakardı LAFTA kullanıcının bileceği konular bunlar ben gene kendi yorumumu yapayım bu araç (D8 MOTOR için)34/35 ykr yakar şehir içinde lpg olsa inanın arabadan hiç inmiyecem....

• Yol bilgisayarından bahseden kim?Ben kendi hesaplarımı söylüyorum.Ve durup dururken niye benim sözlerimi yalanlama ihtiyacı duyuyorsunuz?Ayrıca alıp satmış olabilirsiniz,bu zaten bizi ilgilendirmez;ona bir lafımız yok.Doğruyu aktarmadığımı iddia ediyorsunuz,ama sadece genellemelerden bahsediyorsunuz.Sizinle daha fazla tartışmayacağım.Başlığı açan arkadaş yazdıklarıma katılır/katılmaz.Ama ben bildiğimin arkasındayım.O yüzden hiç yormayın kendinizi.
    Kolay gelsin.

Not:Şu anda BP'de Kurşunsuz benzin 2,96 YTL.Araç 9,5 litre yaksa,9,5x2,95=28 Kuruş eder.Tamam,diğer mesajlarımda benzinin son fiyatlarını hesaba katmamamdan ötürü yanlışlık yapmış olabilirim.Ama bir önceki mesajımda da dediğim gibi arabayı kullanma stilinize göre bu değer değişir.Hatta kabul ediyorum,sizin hatrınız için 10 litre yaksa,29 kuruş eder.35-40 kuruş nere,27-29 kuruş nere yahu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi monoton -- 9 Haziran 2007; 20:55:08 >
  • KARDEŞ BENDE BUNUN ARAŞTIRMASINI YAPIYORUM BANA SADECE PRİNS TEN SORUNSUZ MONTAJ GARANTİSİ GELDİ DİĞERLERİ HEP KEM KÜM PRİNSTE MALÜM HERŞEY DAHİL 2500 YTL
    quote:

Orjinalden alıntı: ahmetcee

406 ya sorunsuz uyacak lpg markası hangisidir acaba?
  • Arkadaşlar 2 haftadır kullandığım 2002 peugeot 406 sv bva aracım şehir içinde 10.8 litre yakmaktadır. kullanımımda spor modda olup yüksek devirlerdir. ankara şehiriçi için bence çok makbul değerler. herkesin bilgisini arz ederim.
  • Mesela bakın,yüksek devirlerde kullanılıyor ve 10,8 litre yakıyor.Anlatmak için çırpınıp durduğum şey şu;herşey sürücüde bitiyor.Yani tüketimdeki 1,5-2 litrelik oynamalar sürücünün elinde.Siz arabayı nasıl kullanırsanız o da o kadar yakar.pug406,yanlış anlamayın;bunu size söylemiyorum.Sadece aradaki farkı belirtmek istedim.
    pug406,bilgilendirmeniz için teşekkür ederiz.Ayrıca aracınız otomatik vites,değil mi?Arkadaşlar şunu da ekleyeyim,uygun yöntemlerle 10 litrenin altına rahat bir şekilde düşürürsünüz.
    Kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi monoton -- 9 Haziran 2007; 22:03:28 >
  • aracım otomotik vites olup, 10.8 spor konumda kullanım için geçerli değerlerdir. 1 modunda 50 km kadar şehir içinde sakin ve denemek amaçlı olarak kullandım 9.2 lt yaktı şehir içinde ama sürüş keyfinden bahsetmek mümkün değil. bilgilerinize
  • DOĞRU bilgilendirmeniz için teşekkür ederim.Yalnız söylemek istediğim birşey var,zaten şehiriçinde trafik vb. etkenler yüzünden arabanız ne olursa olsun istediğiniz performansta kullanmanız mümkün olmuyor.Hele benim bahsettiğim E-5 trafiğinde(dur-kalk-dur-kalk)performans o kadar da önemli değil.Ki zaten trafik akıcılaşmaya başlasa bile 40-50 km yi geçemiyorsunuz.
    Kolay gelsin.
  • sana hak veriyorum sevgili monoton kardeşim, istanbul trafiği gerçekten sıkışık ama ankarada kızılay harici pek sıkışıklık olmuyor, genelde akıcı özellikle köprüler yapıldıktan sonra hemen hemen trafik yoğunluğu kayboldu. sanırım istanbul şartlarında 11-12 gibi bir rakamlara ulaşabilir tabi spor moddo. 1 modunda 10-11 gibi seyreder diye düşünüyorum
  • Hatta genelde 10 litrenin altında değerler alıyorduk ama,o da istikrarlı bir sürüş gerektiriyor.Yani iş ince ayrıntılarda.
    Kolay gelsin.
  • Bakınız burada anlatılmak istenen şey 406 ların kendi hacmine orantılı olarak makul değerler sunabilen bir araç olduğu gerçeğidir, nasıl ve ne şekilde kullandınız hiç bilmiyorum ama 2 tane 406 sahibi olarak diyorum ki (altını çiziyorum dikkat) düz vites D9'lar ile 10 litrenin altına inmek mümkündür. Ben yaz ayları kesinlikle 10 litre üstü bir değer görmedim. Düz vites dedim ama işin bide kullanıcı yönü var kalkışta vereceğin fazla gazlar bile -motor ısınmadan kısa mesafeli kullanımlar senin ile benim aramda 1 litre farkın oluşmasını sağlayabilir. Sonuç olarak elbet ağır araçtır silindir hacmi büyüktür bunu gözardı edemeyiz kimse zaten 1.6 lar 1.4 ler ile kıyaslamıyor bu aracı ama söylemeye çalıştığımız şey şu; 2000cc silindir hacmine sahip ayni sikletteki araçlara nazaran ekonomiye daha yatkın bir araçtır 406 (tabi bunu yapmayı başarabilene)
  • Soylukan sonunda hepimizin anlatmak istediği noktaya geldik.Bu açıklaman için sana teşekkür ediyorum.Biz de düz vites D9 kullanıcısıydık.Ve dediklerin harfi harfine doğru.Artık bazı arkadaşlar da bu gerçeği kabullensin lütfen;burada yalan söyleyip milleti kandırmakla elime birşey geçmez nasılsa.
    Kolay gelsin.
  • arkadaslar bende 2 haftaya kadar almış oldugum 406 lı sınıfına girecegim kısmetse. aldıgım kişi yakınım ve arabaya nekadar temiz baktıgını biliyorum ve duyuyorum.aracın 406 nın ne modeli oldugunu bilmiyorum fakat telefonda anlattıgına gore 45 bin km de 2002 model 6 lı cd calar. ısık ve yagmur sensoru olan bir acar eger burdan hangi model oldugunu kestirebilen arkadas varsa bu modelin standartları soyleyebilirmi acaba arac konusunda sadece yakıt yonunden supem vardı benm aklımdakide km de 400 civarıydı ama okuduklarım beni rahatlattı bende 3000 deviri genelde gecmeyen kişi olarak km de 300 civarı seyredecek gibi goruyorum. bilgileriniz için tesekkur ederim arabayı incelem fırsatım olmadı sadece goruyordum arac ararken birden satacagını duydum ve cok makul bi fiyata pazarlık yaptım insallah pişman olmam...
  • sende bidene yakıt bilgilerini aktar
  • quote:

Orjinalden alıntı: pug406

sayın radyo tolga aracın hayırlı olsun, güle güle kullan, düz mü otomatik mi bu konuda bilgi verir misin, ayrıca lpg ile ilgili gözlem ve düşüncelerini ayrıntılı olarak bilmek isiyorum. teşekkürler

Gecikme için üzgünüm :) bu aralar yoğun olduğu için foruma bakamadım.
    Tüm forum sakinlerine ve Peugeot 406 severnlere merhabalar.

Bir önceki mesajımda belirttiğim gibi aracım otomatik.
    2000 model
    ST versiyon
    D9 motor
    Otomatik şanzıman
    BRC marka LPG li

:) forum biraz karışmış sanki :)
    birkaç kelime de ben etmek istiyorum müsaadenizle...

Öncelikle bu aracın 1370 kg (düz vites 1350 sanırım) olduğunu unutmamak gerek. ve 2000 cc hacminde çok sağlam bir motoru var. Bu araçtan 7-8 lt gibi tüketim beklemek yanlış olur.

Başta soylukkan arkadaşın belirttiği gibi (kendisine tekrar teşekkür ederiz) 406, 1995 yılında üretildiğinde D8 motor kodu ile piyasaya girdi. Aynı motoru ufak tefek revizyonlarla iyileştiren Peugeot D9 motoru piyasaya sundu. D9 motorlar haliyle D8 lere göre gerek performans gerekse tüketim açısından İYİLEŞTİRİLMİŞTİR. Ve bu haliyle D9 motorlu bir 406 sınıfındaki rakiplerine göre (otomatik vitesler dahil) oldukça iyi sonuçlar vermektedir. Ancak öteden beriden çeşitli köşe yazarlarından veya bu işten para kazanan kişilerin yorumlarından özellikle yakıt konusunda rakiplerine göre geri kaldığını okuyabilirsiniz.
    :) tekrar oldu..soylukan arkadaş zaten çok açık anlatmıştı.

Ben aracımdan çok memnunum.. Çünkü aldığı-verdiği memnun ediyor. :)

• Genel kullanım tanımlamalarını tekrar yapalım :)

Şehiriçi kullanım : Sık vites değişimi, dur-kalklar, çok pedal kullanımı ve devir ibresi pek sabit durmuyorsa bu ŞEHİRİÇİ kullanım :)
    Şehirlerarası Kullanım : Nadir vites değişimi, neredeyse sabit gaz ve yine neredeyse sabit devir göstergesi ise bu ŞEHİRLERARASI kullanım.

Tüketim değerlerimi tekrar vereyim

Şehiriçi LPG : 230-230 TL
    Şehiriçi 97 OKTAN BENZİN : 330-340 TL

Şehirlerarası LPG : Henüz Fırsat olmadı :)
    Şehirlerarası 97 OKTAN BENZİN : ona da fırsat olmadı

Saygılar

NOT: motora adam gibi bakım yapmadım daha..bi enjektör temizliği ve ayarı yapmam gerekiyor...bu da tüketimi değiştirecektir.. yeni değerleri iletirim
  • TEKRAR MERHABALAR 99 406 SV ME NİHAYET LPG TAKTIRDIM.HENÜZ 4 GÜN OLDU MONTAJ YAPTIRALI AMA ŞU ANA KADARKİ İZLENİMLERİMİ SİZİNLE PAYLAŞMAK İSTEDİM.PERFORMANSMI EVET BİRAZ DÜŞÜŞ VAR ANCAK BU DÜŞÜŞ PEKDE UMURUMDA DEĞİL,NEDE OLSA 30 YTL LİK YAKITLA 165-170 KM ŞEHİR İÇİ YOL YAPIYORUM ARTIK.YOK KLİMA ÇOK YAKTIRIRMIŞ 2000-3000 DEVİR ARASI GİTMEK,GÖZÜNÜ BENZİN GÖSTERGESİNDEN VE 100 KM DE KAÇ LT YAKIYO MUHABBETLERİNİ ŞİMDİDEN UNUTMAYA BAŞLADIM.BUGÜN OTOBANA ÇIKTIM İBRE 200 E DAYANDI DAHADA GİDECEK ZORLASAM,SİZLERİ BİLMİYORUM AMA BENİM İÇİN EN ÖNEMLİ ŞEY ARABAMA NE KADAR BİNDİĞİM ÜMİT EDİYORUM BU BÖYLEDE DEVAM EDECEK ARABAMI DEĞİŞTİRİRSEM ALACAĞIM ARABA YA YÜKSEK MODEL 406 YADA 407 OLUR.HERKEZE SELAMLAR...
  • quote:

Orjinalden alıntı: dayıcım

TEKRAR MERHABALAR 99 406 SV ME NİHAYET LPG TAKTIRDIM.HENÜZ 4 GÜN OLDU MONTAJ YAPTIRALI AMA ŞU ANA KADARKİ İZLENİMLERİMİ SİZİNLE PAYLAŞMAK İSTEDİM.PERFORMANSMI EVET BİRAZ DÜŞÜŞ VAR ANCAK BU DÜŞÜŞ PEKDE UMURUMDA DEĞİL,NEDE OLSA 30 YTL LİK YAKITLA 165-170 KM ŞEHİR İÇİ YOL YAPIYORUM ARTIK.YOK KLİMA ÇOK YAKTIRIRMIŞ 2000-3000 DEVİR ARASI GİTMEK,GÖZÜNÜ BENZİN GÖSTERGESİNDEN VE 100 KM DE KAÇ LT YAKIYO MUHABBETLERİNİ ŞİMDİDEN UNUTMAYA BAŞLADIM.BUGÜN OTOBANA ÇIKTIM İBRE 200 E DAYANDI DAHADA GİDECEK ZORLASAM,SİZLERİ BİLMİYORUM AMA BENİM İÇİN EN ÖNEMLİ ŞEY ARABAMA NE KADAR BİNDİĞİM ÜMİT EDİYORUM BU BÖYLEDE DEVAM EDECEK ARABAMI DEĞİŞTİRİRSEM ALACAĞIM ARABA YA YÜKSEK MODEL 406 YADA 407 OLUR.HERKEZE SELAMLAR...

hocam lpg sistemi olarak hangi markayı taktın acaba?

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.