Şimdi Ara

PEUGEOT 406 2.0 YAKIT (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
0
Favori
50.736
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • ARKADAŞIM ANKARA OLGUN OTODA LANDİ RENZO DİYE Bİ MARKA 1600 E TAKTIRDIM AMA BU İŞ MARKAYLA ALAKALI DEĞİL İŞ TAMAMEN USTADA BİTİYOR BEN ARAŞTIRMA YAPARKEN OLGUN OTONUN MÜDÜRÜYLE TELDE KONUŞTUM 3 AYLIK ARAŞTIRMADAN SONRA OLGUN OTOYLA YAPTIĞIM 5 DKLIK KONUŞMA SONRASI HEMEN MONTAJ YAPTIRDIM.DAHA ÖNCEDE 406MA MONTAJ YAPTIRIP SÖKTÜRMÜŞTÜM BU SEFER KESİN KONUŞMUYAYIM ANCAK BU İŞ BENCE OLDU ARKADAŞIMIN 406 SINADA BU HAFTA TAKTIRACAZ DÜN ONUNLA BERABER GEZDİK DELİ OLDU 20 LİRALIK GAZ ALDIK Bİ DÜNYA GEZDİK KLİMA AÇIK BENCE PEUGEOTA LPG SORUN YAPMIYOR SORUN MONTAJI YAPACAK USTALARDAN KAYNAKLANIYOR.SELAMLAR....
    Orjinalden alıntı: ahmetcee

hocam lpg sistemi olarak hangi markayı taktın acaba?
  • Hadi hayırlı olsun dayıcım
  • teşekkürler rb.atasoy
    quote:

Orjinalden alıntı: rb.atasoy

Hadi hayırlı olsun dayıcım
  • ARKADAŞLAR 2000 MODEL SV OTOMATİK KULLANICISIYIM ARACIMDA SİLİNDİR KAPAGI CONTASINDA SORUN OLDUGUNU DEĞİŞMESİ GEREKLİ OLDUGUNU SÖYLEDİLER ARAÇ SUREKLİ RADYATÖRE 3 GUNDE BİR 3LT FAZLA SU KOYUYORUM FAZLA YAKMA SORUNUN BIRAZDA BUNDAN KAYNAKLANDIGINI ZANNEDİYORUM EKSOZDAN SU ATIYOR PARAMETRE DEGERLERİDE YUKSEK CALISIYOR VE ARACIM ATİKER MARKA LPG TAKILI BİR VAZIYETTE SATIN ALDIM SEHİR ICINDEKI YAKIT TÜKETİMİ 300 KRŞ YAKTI SHELL 1,980 15 TL GAZ 50 KM YAPTI CONTA DEĞİŞTİKTEN SONRA KAPAK TAŞLAMA VE TEMİZLEME İŞLEMLERİNDEN SONRA CİDDİ ANLAMADA YAKITTA DÜŞME OLACAGINI TAHMİN EDİYORUM ARKADAŞLAR 406 SV MASRAFLI BİR ARABADIR AMA BAKIMLARI TAM OLAN BİR ARAÇ OLDUGU TAKTİRDE UZUNCA BİR SÜRE ARABALIK YAPAR VE LPG TAKTIRMAK İSTEYEN ARKADAŞLAR ŞUNU BİLSİN PRINS VE BRC ATİKER EN UYUMLU LPG DİR ÇÜNKİ ANKARADA BİLE GÖRAL ATİKER KİT KULLANIYOR 406 YA.HANGI ARACA TAKILIR TAKILMAZ MUHABBETİ BANA TERS GELIYOR CÜNKİ YENI NESIL ARACLARIN HEPSI BEYINLI PEUGEOT NEYSE OPELDE AYNIDIR CALISMA MATIGI MOTORUN AYNIDIR..TABII BUNLARA SÜRÜCÜ FAKTÖRÜNÜDE EKLEMEYİ UNUTMAYIN HEPINIZE IYI BAYRAMLAR DİLERİM

• BİRDE ŞUNU UNUTMAYIN MAKINA MUHENDISLER ODASI ONAYLIYAN BIR URETIM SÖZ KONUSU LPG TSE BELGELI BIR URUNDUR SU ARACA UYGULANIR BU ARACA UYGULANIR MANTIGI YANLISTIR BANA GÖRE IYI BIR İŞCİLİK SORUNU ORTADAN KALDIRACAGINI DUSUNUYORUM SEVGILER..
  • merhaba arkadaslar oncekı postların cogunu okudum fakat tarıhler cok eskı oldugu ıcın bır fıkır edınemedım...soyle soylıyım ben 2000 model peugeot 406 sv bva almayı dusunuorum arac 2000 motor otomatık vıtes ve lovato marka sıralı sıstem lpg mevcut.yukarı da bayaa bı konusulmus ama 2007 yılındakı benzın ve lpg fıyatları oldugu ıcın guncel dııl tabıkı.aracı satan arkadas lpg de km de sehırıcı 230 kurus (ankarada) yaktıgını soyledı ama ben ınanmadım cunku 2000 motor ve otomatık bı arabadan bahsedıyoruz.lpg fıyatının 2.30 cıvarlarında seyrettıgı 2011 yılındayız ve bu rakam hıc ınandırıcı gelmedı.su anda bu arabaya sahıp olan arkadaslar bana bılgı verırlerse cok sevınırım sehırıcınde benzın ve lpg de ortalama kac kurus yaktıgını (3000 devır ve 90 km sınırında) ve aynı zamanda bastıgımızda ve spor surus modunda kullandıgımızda falan soylersenız cok sevınırım :)
  • 2011 yazında 96 model 406 ile uşak-iskenderun yaptım geldim.toplamda 1600 km.o zman için 80 tl ye doluyodu gaz deposu 120+ hızlarla gidildiğinde en fazla 320 civarı km yapıyo ama bi kere 100 ü geçmemiştim hiç 370 km yaptı....
  • arkadaşlar 2003 hdi bva 406 kullanıyorum ankarada karma 9 lt dizel tüketiyor. performansı gayet başarılı
  • ÜSTADLAR 20000 TL YE ALABİLECEĞİM EN İYİ ARABA MODELİ NEDİR YARDIMCI OLABİLİRMİSİNİZ....25 YAŞINDAYIM VE ANNE BABA VE KARDEŞLERİMLE BİNECEĞİM..ONA GÖRE FİKİRLER VEREBİLİRSENİZ SEVİNİRİM......
  • quote:

Orijinalden alıntı: kalpsiz...

ÜSTADLAR 20000 TL YE ALABİLECEĞİM EN İYİ ARABA MODELİ NEDİR YARDIMCI OLABİLİRMİSİNİZ....25 YAŞINDAYIM VE ANNE BABA VE KARDEŞLERİMLE BİNECEĞİM..ONA GÖRE FİKİRLER VEREBİLİRSENİZ SEVİNİRİM......

kardeşim o paraya 2001 model opel vectra 2.0 cdx alabilirsin her türlü işini görür...
  • arkadaşlar öncelikle herkeze merhaba ben 406 ya bundan 5 sene önce binmiştim ondaki konforu hiç biarabada bulamadım (dogan,reno19,accent) tabiki bu araçlarla kıyaslnacak bi araç degil ve suanda karar verdim 406 almaya ve biaraba buldum tabiki sizden bu arç hakkında yorumlar bekliyorum..
    araç 97 model 406 sv 2.0 full 155000 km de ve fiyatı 14000 tl son fiyat renk beyaz lpg var
    2.olarakda hiç tanımadıgım bi araç acaba piyasası varmı alırsak elimizde kalırmı vergisi algısı ne tutar yıllık,lpg de kaç kuruş yakar,bakımları nasıl fiyaları yüksek tutarmı cok acil yardım bekliyoromm siz degerli üstadlarımızdan tesekkurler saygılar...
  • merhaba arkadaslar,
    nekadar fikir verir bilmiyorum ama bendeki durum şu şekilde:
    Aracım :
    2008 model 407 2.0 otm benzin+lpg
    Prins kit kullanıyorum,
    aracı alalı 1 hafta oldu ve Ankaradan aldım.
    Ankaradan İzmit e 55 tl ye geldi,
    Eryaman cıkısında 1,86 dan fulledim,
    izmite geldim 1,96 dan tekrar fulledim ve Ankarada sıfırladıgım km izmitte341 gosteriyordu
    Basit bir hesapla ;
    28,28 lt gaz aldım izmitten * 1,96 = 55,42 tl/341 = 0,161 krş şehirler arası yakmış oldum
    bilgisayarda gozuken ortalama hız 96 km.
    1-2 yerde anlık olarak 160-170km lere cktım sonrasında boluyakadar sureklı 100-110 arası hız sabıtleyıcı de,boludan sonra 120 km/hız yine hız sabıtleyıcı ıle geldım
    klima full acık +2 adet mola bu hesaba dahıldır.
  • arkadaşlar bizde almayı düşünüyor bu araba kilometreye ne kadar yakıyor malum 2.0 araba. Maraşta aşırı derecede fazla 406 var burada piyasası çok aracın fakat bizde korkuyoruz masraflı araba diyorlar fakat bikaç bindim ve konforu beni bitirdi. Masraflı arabamıdır? SV BVA ları mı makbuldür? KMye ne yakıyor? Alırken neye neresine dikkat etmeli?
  • bende 406 st 2001 2.0 manuel D9 modeli var.Araçı 10 ay önce aldım.tamirciler lpg ye uyumlu olması için d9 modelini 2000 yılından sonra çıkan modellerini tavsiye ediyorlar.6 ay kadar benzinde kullandım.litre olarak hatırlamıyorum ama km de enson uzunyol 365 krş şehiriçi 51 krş. yakmıştı.İlk aldığımda çok yüksek devirde kullanıyordum hevesli okduğumdan 65krş falan çıktığı oldu. daha sonra tavsiyeler üzerine atiker marka lpg taktırdım.Ankara antalya arası 100km de 8,5 lt lpg yaktı.Arabada bebek olduğu için klimayı ara ara açıp kapattım.şehir içide 11-11.5lt gibi yakıyor.ben hep 2600-3000 devir arası vites değiştiriyorum.2000 motor 138 bg lik araca göre yakıt çok iyi.Diğer 2000 motor araçlara göre kıyasladığında farkı anlarsınız.Aracın devirleri çok uzun 3000 devirden sonra çok hırçın oluyor.kalkışlar biraz 2000 motora göre bana zayıf geliyor ama toparladıktan sonra çok güzel.Tüp ile birlikte ağırlığı 1410 kg kalkışlarda sanırsam bu yüzden biraz zayıf geliyor.yüksek devirlerde kullanınca yakıt tabi biraz daha artıyor.2. viteste en son 95-100 km hıza çıkabiliyor sonra gaz kesiyor.200 km hızı çok kolay zorlanmadan çıkıyor.sonuna kadar hiç basmadım.5. vites 3000 devirde 110 km hızla gidiyor.araç zaten full bir araç en düşük modeli bile.parçası çok pahalı değil.modeline göre tofaştan pahalı opelden ucuz.örneğin trigeri 100tl ye ön balatayı 55tl ,hava flitresi 15tl bujiler 25, fren diskleri 120tl gibi fiyata aldım.Her tamirciye kurcalatmamak gerekiyor.Kullanımı çok keyifli.bu aracı kullandıktan sonra diğer araçları kullanırken 406 nın ne kadar keyifli olduğunu hemen fark ediyorsunuz.virajları çok iyi alıyor.Bu araçtan sonra 1.4-1.6 araç asla kullanamazsınız zevk almazsınız.Alırken düşük km li olmasına özen göstermeli ama piyasadakiler hep 170 bin üzeri.Dışarda gezerken araçla çok dikkat çekiyorsun araba meraklıları hemen yanına geliyor sorular soruyorlar.aynı model megan,accent, gibi araçlarla kıyaslanacak bi araç değil.Bu aracın temizini aldınmı vaz geçemiyorsun tüm kullanıcılarıda bunu biliyor ve söylüyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi komez -- 14 Eylül 2012; 16:33:56 >

• 98 Pejo 406 SV otomatik vites. 125.000 kmden beri bizde. Şu an 140.000 km. (Sanırım D8 eski tip motor)

Fema marka otogaz sistemi var. (Kaç kmde takıldığını bilmiyoruz) İzmir ve Bursa'dayım. Fema servis yok,(internette bile bulamıyorsun) tanıyan yok, cihaza bağlanamıyor programı yok deniyor.

LPG Enjektörler değişti. (Sanırım sıralı / rengi kırmızı, markasını bilmiyorum)

Aklınıza gelebilecek bir çok problemi yaşıyorum:

1 - LPG'ye geç girme (4 km sonra bazen giriyor -ısı müşüründen olabilir dendi)

2 - Gaz yememe, kasılma, hoplama, birden devir düşmesi, bazen 3.000 deviri geçmiyor, stop etme, arada arıza lambası yanıyor (1 km sonra sönüyor), fazla tüketiyor.

3 - Rölanti 1.800 - 2.000 devir.

Benzinde problem yok.

Ne yaparsam ekonomik olarak bu problemleri çözebilirim? Sadece beyin, map, ısı müşürü, tesisat değişikliği yeterli olur mu? (Hangi markayla ve modeli ile) Montajda dikkat edilmesi gereken nokta var mı? İzmir ya da Bursa'da Fema ya da farklı marka gerçekten 406'da LPG'de iyi bir LPG servis/montajcı/usta öneriniz olur mu?

Eğer Fema'nın değişmesi gerekiyorsa en uyumlu hangi markayı önerirsiniz? En ideal yazılım / programı nasıl yükletebiliriz? Bundan nasıl emin oluruz? (Prins ve Teleflex'in iyi olduğunu biliyorum ama bütçeden ulaşamam)

Ayrıca Bosch'da 406 LPG için orjinal özel bir buji var. (Yanılmıyorsam hem iridyum hem platinyumluydu-120 TL) Bu bujilerle de değiştirmek yararlı olur mu?

Son olarak direkt hava filtresi, katalizör iptali LPG'de, fenni muayenede, performans ve tüketimde ne tür farklılıklar yaratır?

Bu problemi forumun başka bir bölümünde(varsa) nerede daha paylaşabilirm?

İyi forumlar.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.