Şimdi Ara

PEUGEOT 408 (60. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
10 Misafir (5 Mobil) - 5 Masaüstü5 Mobil
5 sn
1.197
Cevap
126
Favori
231.395
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5657585960
Sayfaya Git
Git
Giriş
    408 lerin 2025 modelleri dahi şu an için 1.2 puretech 130 hp kayışlı triger versiyonu ile geliyor. Sadece 3008, 5008 ler 1.2 136 hp MHEV (hafif hibrit) zincirli versiyonlar ile geliyor.

Citroen tarafında C4 te aynı donanımda her iki seçenek, yani kayışlı ve zincirli versiyon var ve aralarında sadece 40k gibi bir fiyat farkı var. Dünya sadece bu forumdan ibaret olsaydı, sanıyorum 40k değil de 400k gibi bir fiyat farkı olmasını beklerdik. 1.2 motorun tüm zincirli versiyonları DSC6 kodlu çift kavramalı şanzıman seçeneği ile geliyor. Yani kayışlı versiyonda olan, EAT8 tork konvertörlü tam otomatik şanzımandan kuvvetle mutemel maliyetleri aşağı çekebilmek ve elektrik motorunu şanzıman içine entegre edebilmek için, kendi geliştirdikleri sisteme dönerek, bu sevilen şanzımandan da vazgeçmiş görünüyorlar. Uzun kullanımda umarım bu yeni şanzımanla ilgili iyi geri dönüşler olur da tekrar kayışlı motorun kayış revizyonları gibi şanzıman revizyonları döngüsüne girmezler. Çünkü bu sefer de bu versiyonları alanların şikayetleri konuşulmaya başlanacak.

Fiyatlara gelirsek, ikinci eller için:

2023 model GT için 30bin km'ye doğru 1650k bandında.

2024 model GT için 30bin km'ye doğru 1750k bandında.

2023 model GT için 7bin<km< 15bin için 1750k bandında

2024 model Gt için 7bin<km<15bin 1750k-1850k bandında

2024 model Gt için km<7bin 1850k-1950k bandında.

Allure 2. el ile ilgili çok bilgim yok ama Allure alacaksanız C0 kodlu 2023 versiyonlarından birini alın. Sıfır Allure'u beğenmeyebilirsiniz. Donanımları çok kısılmış. Son dönem çok iyi fiyatlara sıfır Allurelar satıldı (1550k-1650k aralığında) ama hiçbiri C0 kodlu değil. Bunları sadece yanılmıyorsam 2023 sonu sattılar.

Şu anda sıfır GT ler 1870k-1900k bandında(kredili 2000k ya yaklaşıyor). 2024 ve hatta 2023 ikinci ellerin az km olanlarının yine bu fiyatlarda ve biraz daha yukarıda görmenize şaşırmayın. Çünkü 2024 ün sonuna doğru rekabet iyice kızıştı ve 2023 sonu 2024 başı fiyatlara indirgediler araç fiyatlatını. 1 sene önce daha yüksek fiyatlardan alanları biliyorum. O yüzden bu enflasyonist ortamda herkesin malı kıymetli. İkinci elde fırsat ilanlar dışında ivmenin bu belirtmiş olduğum kilometrelerde daha da aşağıya gideceğini, milletin daha da zararına satmak isteyeceğini düşünmüyorum.

Özetlemek gerekirse 408 alacaksanız, alabiliyorsanız sıfır GT alın. Alamıyorsanız ikinci elde bahsetmiş olduğum fiyatların altına iyi bir pazarlıkla GT kovalayın derim. O da olmuyorsa C0 kodlu Allure tercih edebilirsiniz. CO-C2-C1 kod farklılıklarını forumda araştırın hemen karşınıza çıkacaktır. Sıfır Allure yerine temiz az km de neredeyse sıfır fiyatına C0 kodlu ikinci elini tercih edebilirdim.

Not: Bunlar tamamen şahsi görüşlerim ve olabildiğince objektif kalmaya çalıştım. Şunu belirtmeliyim, aracım GT versiyon, aracın içinde ve sürüşte araç bana kendimi iyi hissettiriyor ve keyif alıyorum. Tavsiyem mutlaka içine oturun ve hissettirdiklerine göre karar verin. Size bambaşka hissettirebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tech.pro -- 19 Şubat 2025; 14:34:4 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• tech.pro kullanıcısına yanıt

Degerli yorumların için teşekkür ederim

Olursa Bursaya yolun düşerse buyur gel şefim ✋ ağırlamak isterim

TÜM yazılanları ekran görüntüsü aldım bunun nezdinde değerlendirme yapmak istiyorum

Sırf zincir dıe de 8 ileri sanzumandan vazgeçmek bana mantıklı gelmiyor gerekirse 40 bin de bir kayısı değiştirip önerilen yağı kullanırız olur biter

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2025 model 408 allure donanımda ön park sensörü var mı arkadaşlar?

• mhmthntr kullanıcısına yanıt
    2024 te yoktu. Muhtemelen bunda da olmayacak.

• Grambel34 G kullanıcısına yanıt
    Ne demek rica ederim. Umarım başkalarına da faydası olur. Faydası olmasa da piyasa hakkında bir fikir olur. Maksat, kişi içine sinen aracı bulsun.

• otuzsekiz O kullanıcısına yanıt
    2025 model bir araçta ön park sensörü olmaması hayret verici.

Evet çok bilgilendirici olmuş. Elinize emeğinize sağlık.
    Ayrıca marka model fark etmeksizin mutlaka bayilere fiyat sorun.
    İnternet sitesindeki liste fiyatları şişirilmiş durumda.
    Telefonla bile o fiyattan 300 bin ₺ indirim yapıyorlar.
    Geçenlerde YouTube da bir video izlemiştim. Orada söylenen mantıklı gelmişti. Şöyle diyordu; "aslında araç çok bol ama özellikle bir anda hepsini getirip araç rahatça bulunsun istenmiyor."
    Ayrıca ÖTV muaflı araçlardaki 40% yerli zorunluluğu olması, diğer markaları indirime zorluyor.
    O yüzden, bütçeniz ve aracın gelmesini bekleyecek vaktiniz varsa sıfırlara bakmakta fayda var derim.

• Bursa Pug baykar bayisi
    1.870 nakit fiyat verdi 408 gt için
    Almak isteyenler değerlendirme yapablır
    Harici 1 940 da kredili hali 408 Gt için

Teslimat için ne tarih verdiler?

Sadece yeni gelen 2025 GT lerde, 2024 GT lerden ne gibi farklılıklar var, ya da var mı net bilmiyorum. Konuştuğum iki satış temsilcisi de sistemden kontrol ettiğinde, gümrükteki ya da yoldaki araçların tam olarak donanım detaylarını göremedi. Şu ana kadar gözlemlediğim, çerçevesiz dikiz aynasının çerçeveliye dönmüş olması. Dokunmatik iç aydınlatmanın tuşlu olması ama bu yeni değişmedi 2024 modeller de bu şekilde diye biliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tech.pro -- 19 Şubat 2025; 17:44:23 >
  • otuzsekiz O kullanıcısına yanıt

Önümüzdeki ayın 15 ine kadar teslim edilir gemi de olduğunu söylediler

Dediğiniz gibi iç aydınlatmalar değişmiş tuşlu olmuş oturup inceledim( aydınlatmayi açmaya çalışıyorum içine göçüyor tavan kaplaması) keşke dokunmatik kalsaymis

ama yan aynalara bakmadım açıkçası (:

• Arkadaşlar merhaba,
    Orta kol dayama içinde lamba var ama yanmıyor. Neden olabilir?

1.5 dizel Megane sonrası üzüleceğiniz tek konu yakıt olur sanırım :) 408 de ort tüketim 7.5-9 arasında. En azından bizdeki araç 4.000 km oldu ve şehirlerarası ve ist trafiği ortalaması 8.7lt. Onun dışında donanım ve genişlik olarak hepsi bir arada pek alternatifi yok aracın (GT) Octavia yakıt olarak daha iyi ama donanım olarak geride. Alakasız olabilir belki ama o fiyat bandında yeni mini country elektrikli olabilir. Yazılımsal sorunlar akü değişimi ve güncelleme ile çözülüyor ama sonra tekrar eder mi ? Bilmiyorum. Aracı genelde eşim kullanıyor ben şehir dışı yapacağım zaman kendi aracımla km yapmamak için 408i kullanıyorum. Konfor vs gayet başarılı bir araç tavsiye edilir
    Not: Doğan Kabak BMW M5 ve ferrari de kullanıyor :) yani eşi için kullandığı araç çok referans olmamalı. Başka bir arkadaşın da dediği gibi ciddi bir indirim almış olabilir veya daha yüksek ve geniş bir araca geçmek istemiş olabilir ve 3m fiyat bandından 2024 model seçenekler tiguan kodiaq vs olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hawkss -- 20 Şubat 2025; 13:5:52 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• hawkss kullanıcısına yanıt

Evet yakıt hususunda

2000 2100 tl ile depo doldurup 800 870km bandında şehir içi kullanım imkanı sunuyor

Biraz sıkıştırıp kullanır isem de 720 750

km civarına geliyor

En yüksek ise 1 depo ile

eco modda kullanıp 920 kusur km görmüştüm

Ama insan artık donanım ve özellik istiyor,

Yeni 1.2 Hybrid motor ; Islak cift kavramali bir şanziman..Bu da yuksek tork ve isiya dayanikli demek..Belcika'li bir firma uretimi..Uzun omurlu olacagini tahmin ediyorum..

• 
Sayfa: önceki 5657585960
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.