Şimdi Ara

Peugeot 5008 (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
37.650
Cevap
150
Favori
1.684.362
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: atlas46

quote:

Orijinalden alıntı: Arınç

quote:

sn arınç siz arabayı almadınız mı daha

Mehmet bey, aracın bütün işlemlerini, plaka işlemleri dahil herşeyi hallettim, bugün plakaya gönderdiklerini işlemleri hallettiklerini, cuma günü aracı teslim alacağımı söylediler. Siz ne yaptınız ?

Ben cumartesi teslim almıştım ama şu an plakasız biniyorum. Araba gerçekten mükemmel şu ana kadar beğenmediğim bir tarafı olmadı. Zaten bakıp da beğenmeyen de olmadı her gitiğimde 3-5 kişi buluyorum aracın başında.

Hayırlı olsun Mehmet bey ALLAH kazasız belasız binmenizi nasip eylesin. Madem aldınız sorulara boğalım sizi
    - Aracın yokuş performansı nasıl denediniz'mi hiç ?

• Yokuşda hiç bir sorun yok alışmamız gereken tek şey vites geçişlerini hissettirmesi. passatta bunu hissetmiyordum, ona da zamanla alışırız herhalde
  • Ben cumartesi teslim almıştım ama şu an plakasız biniyorum. Araba gerçekten mükemmel şu ana kadar beğenmediğim bir tarafı olmadı. Zaten bakıp da beğenmeyen de olmadı her gitiğimde 3-5 kişi buluyorum aracın başında.

Aracınızı güle güle kazasız belasız kullanmanız dileğiyle yeni ayrıntılar ve fotolar bekliyoruz.
  • Arkadaşlar Merhaba,

5008'i alalı 1 ay oldu. Şu an 1000 küsur kilometrede. Yazılan yorumları hayretler içerisinde okuyorum. Sanırım ben başka bir araba kullanıyorum. Neyse yorumları kendi izlenimlerimle harmanlayarak bir bir cevaplamak isterim;

1) Renault'un Grand Scenic i ile Peugeot'un ancak Partner modeliyle kıyaslanır bence. Fransa'da dahil dünyanın tüm ülkelerinde Renault markası ile Peugeot markası kıyaslanmaz. Türkiye'de bu Renault'ların bu kadar sevilmesi ve kale alınmasının tek sebebi samandan yapılma Anadol'lardan bıkan halkımıza bir kurtarıcı olarak 12 modeliyle Türkiye pazarına giren ilk ithal araba olmasıdır. Dolayısıyla gerek güvenlik testleri, gerek malzeme kalitesi, gerek teknik ekipmanı ve gerekse dünyadaki marka güvenilirliği açısından Renault ile Peugeot markasını kıyaslamak biraz komik oluyor.

2) Gelelim arabanın çekişine, 1,5 ton ağırlığında ve 1.6 Dizel motora sahip üstelik otomatik vites bir araba 5008'den daha performanslı olamaz. Bu özelliklerde bir aracın gelebileceği en üst performans noktası 5008'dir. Çekişi kendi özelliklerinde bir araba için mükemmel. Ama bir 3.23i ile kıyaslanmayacak derece performansız. Eğer bu arabayı cadde de pati çektirip Corvett ler ile kapıştırmak için düşünüyorsanız yanına bile yaklaşmayın. Ama eğer benim gibi 35 yaşını geçmiş, vurduğunda içinden sağ çıkayım, bagajında bir Micra taşıyayım diye düşünüyorsanız hiç aramayın daha iyisi yok.

3) Aracın Premium ile Premium Pack modeli arasında ciddi anlamda farklar var. Sayalım; arka koltuk klima kumandaları, 17'' Alaşımlı Alüminyum Jant, Cam Tavan, Arka ve hatta 7.sıra koltuklar için güneş perdeleri, bölgesel iklim kontrollü tam otomatik klima, kendinden renkli camlar, kendinden kararan iç dikiz aynası, yağmur sensörü, kromajlı marşpiyerler, bluetooth özellikle müzik sistemi, ön park sensörü, otomatik park yeri bulma özelliği gibi ciddi farklar mevcut.

4) Video paketi konusu tam bir yalan. Arabada sözüm ona bu paket hediye ama 2 adet ekran ve bir portatif DVD playerdan oluşan bu sistemin olmadığı bir araba yakalarsanız tamı tamına 2000 TL fiyat indirimi alabiliyorsunuz. Bahsedilen parçaların tamamı ise hepsiburada.com dan şu anda 650 TL'ye toplamak mümkün.

5) Özellikle otomatik ve dizel motorlu bu ölçekte bi arabayı 57 milyar gibi bir paraya almanız mümkün değil. Dolayısıyla arabayı değerlendirirken emsallerinin ne verdiğini, bu arabada ne olduğunu, emsallerinin kaç para olduğunu ve bu arabanın kaç para olduğunu göz önünde bulundurarak yaparsak biraz daha mantıklı noktalara gelebiliriz gibime geliyor.

Son bir bilgi, 20 Şubat'ta arabanın lansman fiyatı sona eriyor ve Fransa'da olduğu gibi 3008'in 1500 Euro üzerinde bir fiyata satılmaya başlanıyor. Dolayısıyla düşünenler varsa artık acele etmeli derim. Tabi araba bulabilirlerse...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tvshop -- 11 Şubat 2010; 18:13:36 >

• quote:

Orijinalden alıntı: tvshop

Arkadaşlar Merhaba,

5008'i alalı 1 ay oldu. Şu an 1000 küsur kilometrede. Yazılan yorumları hayretler içerisinde okuyorum. Sanırım ben başka bir araba kullanıyorum. Neyse yorumları kendi izlenimlerimle harmanlayarak bir bir cevaplamak isterim;

1) Renault'un Grand Scenic i ile Peugeot'un ancak Partner modeliyle kıyaslanır bence. Fransa'da dahil dünyanın tüm ülkelerinde Renault markası ile Peugeot markası kıyaslanmaz. Türkiye'de bu Renault'ların bu kadar sevilmesi ve kale alınmasının tek sebebi samandan yapılma Anadol'lardan bıkan halkımıza bir kurtarıcı olarak 12 modeliyle Türkiye pazarına giren ilk ithal araba olmasıdır. Dolayısıyla gerek güvenlik testleri, gerek malzeme kalitesi, gerek teknik ekipmanı ve gerekse dünyadaki marka güvenilirliği açısından Renault ile Peugeot markasını kıyaslamak biraz komik oluyor.

2) Gelelim arabanın çekişine, 1,5 ton ağırlığında ve 1.6 Dizel motora sahip üstelik otomatik vites bir araba 5008'den daha performanslı olamaz. Bu özelliklerde bir aracın gelebileceği en üst performans noktası 5008'dir. Çekişi kendi özelliklerinde bir araba için mükemmel. Ama bir 3.23i ile kıyaslanmayacak derece performansız. Eğer bu arabayı cadde de pati çektirip Corvett ler ile kapıştırmak için düşünüyorsanız yanına bile yaklaşmayın. Ama eğer benim gibi 35 yaşını geçmiş, vurduğunda içinden sağ çıkayım, bagajında bir Micra taşıyayım diye düşünüyorsanız hiç aramayın daha iyisi yok.

3) Aracın Premium ile Premium Pack modeli arasında ciddi anlamda farklar var. Sayalım; arka koltuk klima kumandaları, 17'' Alaşımlı Alüminyum Jant, Cam Tavan, Arka ve hatta 7.sıra koltuklar için güneş perdeleri, bölgesel iklim kontrollü tam otomatik klima, kendinden renkli camlar, kendinden kararan iç dikiz aynası, yağmur sensörü, kromajlı marşpiyerler, bluetooth özellikle müzik sistemi, ön park sensörü, otomatik park yeri bulma özelliği gibi ciddi farklar mevcut.

4) Video paketi konusu tam bir yalan. Arabada sözüm ona bu paket hediye ama 2 adet ekran ve bir portatif DVD playerdan oluşan bu sistemin olmadığı bir araba yakalarsanız tamı tamına 2000 TL fiyat indirimi alabiliyorsunuz. Bahsedilen parçaların tamamı ise hepsiburada.com dan şu anda 650 TL'ye toplamak mümkün.

5) Özellikle otomatik ve dizel motorlu bu ölçekte bi arabayı 57 milyar gibi bir paraya almanız mümkün değil. Dolayısıyla arabayı değerlendirirken emsallerinin ne verdiğini, bu arabada ne olduğunu, emsallerinin kaç para olduğunu ve bu arabanın kaç para olduğunu göz önünde bulundurarak yaparsak biraz daha mantıklı noktalara gelebiliriz gibime geliyor.

Son bir bilgi, 20 Şubat'ta arabanın lansman fiyatı sona eriyor ve Fransa'da olduğu gibi 3008'in 1500 Euro üzerinde bir fiyata satılmaya başlanıyor. Dolayısıyla düşünenler varsa artık acele etmeli derim. Tabi araba bulabilirlerse...

Aracın premium ile premium pack arasında hiç'te öyle ciddi anlamda farklar yok. Premium Pack'te artı olan özellikler ;
    - Renkli ve koyu camlar
    - Panoramic cam tavan
    - 17" Jant Standart
    - Otomatik Klima standart

Bu gördüklerinizden sadece renkli ve koyu camlar ile cam tavan hariç geri kalan herşey premium pakette standart. Diğer özellikler ise opsiyonel. Siz Premium olan bir araca tüm opsiyonlar aldığınız takdirde Premium pack'tan sadece dediğim gibi renkli camlar ile cam tavan farkınız kalıyor. Bence Pack alıp'ta 4-5 milyar fazla para vermeye gerek yok. Bende kısmetse yarın premium aracımı teslim alıyorum.

@Tvshop

Murat bey, Aracınızın yakıt tüketimi nasıldır ? Şehir içi ne 100km'de ne kadar yakıyor, gerçi rodaj süresi ve çok km yapmadan anlaşılmaz git gide düşer bu ama, değerleri merak ettim açıkcası ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arınç -- 11 Şubat 2010; 20:22:14 >

• tvshop senin başka arabaları kıyaslama seviyene inmeyeceğim ama internet bilgin varsa internetteki araç testlerini incele renault gs ile pj 5008 kıyaslanıyor partner değil cahilce mesajlar yazıp seviye düşürme yada arabanı git başka yerde öv.sana millet arabayı soruyor başkaları ile kıyaslamanı ben 48 e full gs aldım ve emin ol seninkinden 1000 kat iyi bu arada ben 2004 te sıfır 307 sw almış ve 4 yıl kullanmış biriyim peugeotu bilirim.gs de olupda sende olmayan özellikleri oku istersenn yada zahmet et internetteki testleri izle...
  • tvshop heralde grand scenic hiç kullanmadın heralde.bazen bu forum da böle yorumlara çok gülüyorum.araçları karşılaştırırken bile konuşmanın bi sevisesi vardır ama gel görki işte...
    grand scenic fiyat perfonmans ve kalite açısından sınıfındaki referans araç olarak gösteriliyor.ben demiyorum bunu bütün araba dergileri ve tv programlarında söyleniyor.
    benim grand scenic aracım yok ama 2 aracı incelemiş olarak şunu söyleyebilirim iki araç arasında çok fark yok ama grand sceniğin 5008 den bir adım önde şu anda.
  • tvshop öncelikle aracınızı iyi günlerde kullanınız. Renault Grandscenic i ilk maddenizde eleştirmişsiniz. Marka model elşetirmelerinde her iki arcıda kullanmanız gerekir başkalarının yorumlarına göre yorum olmamalı bence.

Bizler çok üst sınıf araba almıyoruz şüphesizki eksiklikler olur, bu yüzden renault Grand Scenic i kamyonetle karşılaştırmanızı kabul etmiyorum.
    İkinci bir konu arabaların kalitesini ikinci el, servis gibi unsurlarda etkiler bu konuda Peugeot un imajı bence tartışılmaz
    Bakınız; http://forum.donanimhaber.com/m_37309220/tm.htm

• Arkadaşlar bir aracın iyi olamsı için başka bir aracın kötü olması gerekmiyor. Bana göre 5008 gerçekten bu tür bir araçtan beklentilere cevap veren iyi bir araç. Ben araştırıp aldım başka bir aracın çok iyi olası da benim fikrimi değiştirmez. Benim 5008 alan arkadaşlara bir sorum olacak, kulaklık şarj cihazı araçta çıkmadı sizlerde varmıydı acaba?
  • LCD tv ve video cihazı BİM'de satılıyordu evvelki hafta. Zannedersem 130 küsur TL bir fiyatı vardı. 2 tane alsanız 260 tl yapar. "2000 TL nire ?" diyorum. Ayrıca bluray dalgası 1 metre yakından bakmadan 82 ekran tv'de bile pek önemli olmuyor ki şu 7" lik ekranda bir anlam ifade etsin. Sinema seyredecek olan evine HD projektör alsın o paraya.
  • Sn tvshop ve arınç, aracınızda kulaklık şarj cihazı var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: 87osman87

tvshop senin başka arabaları kıyaslama seviyene inmeyeceğim ama internet bilgin varsa internetteki araç testlerini incele renault gs ile pj 5008 kıyaslanıyor partner değil cahilce mesajlar yazıp seviye düşürme yada arabanı git başka yerde öv.sana millet arabayı soruyor başkaları ile kıyaslamanı ben 48 e full gs aldım ve emin ol seninkinden 1000 kat iyi bu arada ben 2004 te sıfır 307 sw almış ve 4 yıl kullanmış biriyim peugeotu bilirim.gs de olupda sende olmayan özellikleri oku istersenn yada zahmet et internetteki testleri izle...

Sevgili Osman87 kardeş, forumlardaki amaçlardan birisi eleştiri ve kullanım değerlendirmeleri ve karşılaştırmalarını görüp araç alacak veya kullanan arkadaşların merak ettiği veya bilmediği konuları öğrenmek bilgi paylaşımında bulunmaktır.
    tvshop da kendine göre değerlendirmelerde bulunuyor ve görüşlerini yazıyor. Bu ne kindir allahaşkına? Bırak adam yorumunu yapsın. Sen de kendi aracını veya bu aracı kullandınsa bunun değerlendirmesini yap okuyalım birşeyler öğrenelim. Senin Grand Senic'in var galiba ben o aracı da merak ediyorum. Değerlendirmelerde bulunursan sevinirim. Lütfen daha hoş görülü olalım. Adamcağızı bir boğmadığın kaldı. El insaf.

• Benim kızdığım olay başka araçları aşağılamak.Arkadaşın gs yi kullanmadığından eminim o yüzden karşılaştırma yapmadan tek yönlü konuşuyor.Ben gs sahibiyim evet ama ben aracımın olumlu olumsuz özellelliklerini yazarım diğer araç yok şöyle yok böyle yazmam.Gs ye gelince forumumuzda ayrıntılar mevcut 27 sayfalık bir birikim var ama birkaç özelliği, diğerlerinden ayıran navigasyon tomtom dönüşe duyarlı uzun ve kısa xenon farlar ve sunroof aracım 7000 km de şuan ve uzun yol tecrübem çok fazla hatta bu sabah kdz.ereğliden kayseriye gideceğim 650 km lik bir mesafe yakıt tüketimi otoyolda 90 otobanda 120 gidildiğinde çok çok ekonomik. Araç ile 207 yaptım herhangi bir savrulma yada kayma durumu olmadı tek dezavantıjı otomatik vites olmayışı ama otomatik vites de her otomobil firmasının harcı değil.opel 1.3 cdti 2009 aracımda otomatikti ondan çok memnun idim mesela.neyse bu forum peugeot forumu gerekli bilgileri renaultun forumunda grand scenic III paylaşım platformunda bulabilirsin.özel sorun varsa pmden yazabilirsin.iyi geceler

• quote:

Orijinalden alıntı: 87osman87

Benim kızdığım olay başka araçları aşağılamak.Arkadaşın gs yi kullanmadığından eminim o yüzden karşılaştırma yapmadan tek yönlü konuşuyor.Ben gs sahibiyim evet ama ben aracımın olumlu olumsuz özellelliklerini yazarım diğer araç yok şöyle yok böyle yazmam.Gs ye gelince forumumuzda ayrıntılar mevcut 27 sayfalık bir birikim var ama birkaç özelliği, diğerlerinden ayıran navigasyon tomtom dönüşe duyarlı uzun ve kısa xenon farlar ve sunroof aracım 7000 km de şuan ve uzun yol tecrübem çok fazla hatta bu sabah kdz.ereğliden kayseriye gideceğim 650 km lik bir mesafe yakıt tüketimi otoyolda 90 otobanda 120 gidildiğinde çok çok ekonomik. Araç ile 207 yaptım herhangi bir savrulma yada kayma durumu olmadı tek dezavantıjı otomatik vites olmayışı ama otomatik vites de her otomobil firmasının harcı değil.opel 1.3 cdti 2009 aracımda otomatikti ondan çok memnun idim mesela.neyse bu forum peugeot forumu gerekli bilgileri renaultun forumunda grand scenic III paylaşım platformunda bulabilirsin.özel sorun varsa pmden yazabilirsin.iyi geceler

Sevgili 87Osman kardeş kısa da olsa GS hakındaki değerlendirmen için tşk. Dediğin sayfadaki yorumları okuyacağım.

• quote:

Sn tvshop ve arınç, aracınızda kulaklık şarj cihazı var mı?

Aracımızı bugün teslim aldım. şuan 115km'de baya bi gezdim ankara içinde Kulaklık şarj cihazı mevcut bende, çıkmadıysa servisten isteyin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Arınç

quote:

Sn tvshop ve arınç, aracınızda kulaklık şarj cihazı var mı?

Aracımızı bugün teslim aldım. şuan 115km'de baya bi gezdim ankara içinde Kulaklık şarj cihazı mevcut bende, çıkmadıysa servisten isteyin.

Güle güle kullanın, iyi gezmişsiniz ben daha 65km deyim. Yarın servise tekrar sorayım bakayım ne yapmışler şarj cihazını bilemiyorum
  • premium pack (lcd ekranlı multimedya sistemi yok) 57500 nasıl fiyat ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: fastx

premium pack (lcd ekranlı multimedya sistemi yok) 57500 nasıl fiyat ?

Bizim aldığımız rakamın üzerinde. Bence aynı fiyata lcd ekranlısını alırsınız.
  • Aracım şuan 500km'de 2 günde 500km yol yaptık, bolu'ya kahvaltı yapmaya gittik ayıptır söylemesi :) bahanesi'de motoru açma, halbuki rodaj süresi yok yeni arabalarda.

İlk aldığımızda opetten depoyu 170'e fulledik. İçinde birazda fabrikadan ekli olarak geliyor. 500 km yol yaptık, hala 400km gider diyo araba, İkinci depodan sonra dahada fazlalaşır diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arınç -- 15 Şubat 2010; 1:14:26 >
  • cam tavan, sac gibi esneme yapayacağı için 3-4 yıl içinde ses yapma, çatlama gibi sorunlara sebep olabilir mi ? daha önce bu tipte bir tavanla tecrübesi olan var mı ?
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.