Şimdi Ara

Peugeot 5008 mi Citroen C4 Grand Picasso mu? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
1
Favori
40.256
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Görsellik önemli, bu yönden bakarsak 5008

ferahlık ve konfor bence daha önemli, bu yönden G.Picasso, ve 2.el çok temiz ve hesaplı seçenekler mevcut

daha önemli olan konforlu sürüş, güven veren vites tepkilerine bakarsak da listeye daha önce eklenemeyen Grand Scenic'i ekliyorum, zira çift kavramalı EDC şanzımanı ile Grand Scenic sürüş konforu olarak çok başarılı bir araç, ayrıca 3. sıra koltuk diz mesafesinde hatırladığım kadarıyla sınıfının lideri, ufak bir farkla zafira'yı da geride bırakıyordu sanırım

bir kılçık daha atayım, 5 kişi yeterli ise Seat Altea XL'in 1.6 TDI DSG versiyonu da çok mantıklı bir tercih olabilir, yine de Altea hakkında detaylı bilgim yok
  • Bir arkadaşımın ailesine hem babası hemde kendisi için 2 adet MPV almak istiyoruz. Ne kadar doğru bir karar bilemiyorum ancak seçimi bayanlara bıraktık ve her iki aracı kullanacak olan bayanların ikiside 5008 ve G.Scenic'i bile beğenmeyip illaki C4 Picasso diye tutturdular. Üstelik ikiside aynı rengi istiyorlar. İki araçta aynı garajda duracak.

Forumlardaki bunca picasso şikayeti ve mağduriyetine rağmen 1 aileye aynı araçtan 2 tane ne kadar doğru bilemiyorum.

Ben 2011 Verso kullanıyorum ve gayet memnunum. Toyota en ufak bir sorunda aracına gerçekten sahip çıkıyor. Citroen'in araçlarına sahip çıkmadığına fdair forumlarda birçok şikayet okuyorum.

Hangisini tercih etmeli diye sormuyorum zira siparişi verdiler bile. Görüşlerinizi rica edeceğim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dhakanuysal

Bir arkadaşımın ailesine hem babası hemde kendisi için 2 adet MPV almak istiyoruz. Ne kadar doğru bir karar bilemiyorum ancak seçimi bayanlara bıraktık ve her iki aracı kullanacak olan bayanların ikiside 5008 ve G.Scenic'i bile beğenmeyip illaki C4 Picasso diye tutturdular. Üstelik ikiside aynı rengi istiyorlar. İki araçta aynı garajda duracak.

Forumlardaki bunca picasso şikayeti ve mağduriyetine rağmen 1 aileye aynı araçtan 2 tane ne kadar doğru bilemiyorum.

Ben 2011 Verso kullanıyorum ve gayet memnunum. Toyota en ufak bir sorunda aracına gerçekten sahip çıkıyor. Citroen'in araçlarına sahip çıkmadığına fdair forumlarda birçok şikayet okuyorum.

Hangisini tercih etmeli diye sormuyorum zira siparişi verdiler bile. Görüşlerinizi rica edeceğim.

Eşim de çok beğeniyor Picassoyu.

Çok ama çok estetik buluyormuş.

Abim de Honda Jazz'ı satıp Picasso aldı 8 ay kadar önce ve onun eşi de çok beğeniyor. :)

Ben koltuk minderlerini çok yumuşak buluyorum.

3008 - Scenic ikilisine göre yol sesini biraz daha fazla alıyor içeriye.

Bir de performanslı kullanım için süspansiyonları fazla yumuşak kalıyor.

Direksiyon göbeğinin sabit olup direksiyonla birlikte dönmemesi herkese hitap etmeyebilir.

Ön cam altındaki plastik kısımlar ses yapıyor.

Benim eksik gördüğüm noktalar bunlar.

Yalnız son dönemlerde Picasso ile ilgili pek bir şikayete rastlamadım arkadaşım.

Picasso şikayetleriyle ve servisin arka çıkmadığıyla ilgili link paylaşabilir misin mümkünse.

Teşekkürler.

• google'da aratınca forumda ve şikayetvar'da çıkıyor. Daha önce okuduğum birçok şikayet forumdan nasıl olduysa sildirilmiş bazıları kalmış.

İlginize teşekkürler.
  • 5008
  • 3008
  • quote:

Orijinalden alıntı: AssistForte

İki araç hakkında sadece şunu söyleyebilirim,5008 daha yeni,fakat c4 grand picasso daha yakışıklı

Kesınlıkle katılıyorum
  • Çok ilginç bir durum oldu. Picasso alacaklardan biri benim Verso'ya binince rahatlık, ferahlık ve sessizlik noktasında nasıl oldyusa beğendi ve fikir değiştirdi. Bugün gittik ve 7 kişilik Verso Elegant için pazarlık ettik. Diğeri yine Picasso'da ısrarlı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RoLaN

3008

• Bahsettiğim kişiler için aşağıdaki araçları tek tek test ettik.

Grand Cmax, Sportage, G. Picasso, 3008, Scenic, Verso, Korando 4x4, Rextor 4x4.

Sonuç: 1 adet Verso Elegant + 1 adet G.Picasso alınarak araştırmalarımız sonuçlanmış oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dhkn -- 22 Eylül 2012; 22:30:37 >
  • Görüntü olarak Picasso'yu diğerlerinden daha çok beğeniyorum. GP arkadan jip gibi duruyor. Otomatik şanzımanını merak ediyorum. Picasso'yu bir şekilde şanzıman yüzünden elersem yerine Renault Scenic düşünüyorum.

Bu segmentte son satış rakamları (Ağustos - 2012) resimdeki gibi. C-Max'den sonrası birbirine çok yakın. Mercedes B Serisi listeye sonradan girdi ama çok iyi satıyor. Kampanya falan mı yaptı bu kadar çok satmasının sebebini bilen var mı?

Peugeot 5008 mi Citroen C4 Grand Picasso mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LukeSkywalker -- 19 Ekim 2012; 1:29:24 >

• quote:

Orijinalden alıntı: LukeSkywalker

Görüntü olarak Picasso'yu diğerlerinden daha çok beğeniyorum. GP arkadan jip gibi duruyor. Otomatik şanzımanını merak ediyorum. Picasso'yu bir şekilde şanzıman yüzünden elersem yerine Renault Scenic düşünüyorum.

Bu segmentte son satış rakamları (Ağustos - 2012) resimdeki gibi. C-Max'den sonrası birbirine çok yakın. Mercedes B Serisi listeye sonradan girdi ama çok iyi satıyor. Kampanya falan mı yaptı bu kadar çok satmasının sebebini bilen var mı?

2012 beyaz Grand Picasso ehdi motor, navigasyonlu modelini arkadaşımın eşine alalı 20 gün oldu. Ben de kullandim. Şanzımanı tek kavramalı olduğundan 1-2 arası kapaklanıyor. Bu sorunla ilgili olarak forumda birçok kişi şikayetçi idi. Kullanınca bende anladım ne demek istediklerini.

Scenic EDC çift kavramalı olduğundan aynı sorun olmuyor.

Ben bulabilirseniz CVT şanzımanlı bir MPV araç almanızı tavsiye ederim. Hiçbir sorununuz olmaz.

Ayrıca yeni Ford C-max'in nasıl olup çok tercih edildiğini inanın anlayamıyorum. Aracın içine binip oturduğumda sanki bir MPV'ye değilde Sedan'a biniyorum.

Üstelik otomatiği de yok. Sırf dizel olsun diye 65 bin TL verilip MPV taklidi yapan manual bir Sedan alınırmı?

2007 VW Touran otomatik vitesli aracın şanzımanı arıza verdi. Servis 5500.-TL fatura çıkardı. Otomatik şanzıman alırken işin bu kısmını da hesap etmek gerekiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: LukeSkywalker

Görüntü olarak Picasso'yu diğerlerinden daha çok beğeniyorum. GP arkadan jip gibi duruyor. Otomatik şanzımanını merak ediyorum. Picasso'yu bir şekilde şanzıman yüzünden elersem yerine Renault Scenic düşünüyorum.

dikkat ederseniz listenin gerçekçi olmadığını anlarsınız .listedeki araçların 5008 hariç hepsinin 5 kişilik versiyonları da satış rakamlarının içinde verilmiş...........
    oysa 5008 in tek bir versiyonu var o da 7 kişilik,yani 5 kişilik 5008 yok ..bu bakımdan değerlendirilmesi gerekir yani 5008 ,7 kişilik araç kategorisinde değerlendirilmesi gerekir.
    listeye göre yıllık satış 413 ise 5008 sınıfında lider veya 7 kişilik c-max lerle kafa kafaya olabilir ya da 2.sırada da olabilir...gerçekleri görmek lazım..iyi forumlar

• merhaba,

uzun zaman sonra forumu açtım. yıl sonuna kadar bir MPV almak niyetindeyim ve seçeneklerimi 2'ye indirdim. Ya 5008 ya da C4 GP... eşimle haftasonu her iki arabayı da inceledik fakat test sürüşü yapmadık. Daha önce ki aracım Corolla multi mode olduğu için yarı otomatik daha doğrusu otomatikleştirlmiş manuel şanzımanların da sıkıntılı yönlerini gayet iyi biliyorum. teknolojik özellikleri öne çıktığı için 5008 daha çekiciydi faka sitedeki diğer arkadaşların da yorumlarında olduğu gibi eşim GP'yu daha çok beğendi. Özellikle de öndeki orta konsolun olmaması çok ferah yapmış GP'yu... Ayrıca bize bırakılan son rakamlar arasında tam 10.5000,00TL fiyat farkı var. (GP:64500; 5008:75000) Dolayısıyla Citroen tercihimiz olacak gibi duruyor ancak yıl sonuna kadar bekleyip araştıracağım ve buradan da sizin yorumlarınızı merakla okuyacağım. Ek olarak naçizane fikrimi söylemek istiyorum. 3008, C4 Picasso, C-Max gibi 5 kişiliklerin kesinlikle bagaj hacimlerinin klasik C segmenti araçlardan çok bir artısı yok bence... Bizim gibi yılda uzun yolu çok ve bagajı çok olanlar için bu tarz grand MPV'ler en iyi seçenekler diye düşünüyorum...

Bursa'dan selamlar...

• quote:

Orijinalden alıntı: ozgurefe09

merhaba,

uzun zaman sonra forumu açtım. yıl sonuna kadar bir MPV almak niyetindeyim ve seçeneklerimi 2'ye indirdim. Ya 5008 ya da C4 GP... eşimle haftasonu her iki arabayı da inceledik fakat test sürüşü yapmadık. Daha önce ki aracım Corolla multi mode olduğu için yarı otomatik daha doğrusu otomatikleştirlmiş manuel şanzımanların da sıkıntılı yönlerini gayet iyi biliyorum. teknolojik özellikleri öne çıktığı için 5008 daha çekiciydi faka sitedeki diğer arkadaşların da yorumlarında olduğu gibi eşim GP'yu daha çok beğendi. Özellikle de öndeki orta konsolun olmaması çok ferah yapmış GP'yu... Ayrıca bize bırakılan son rakamlar arasında tam 10.5000,00TL fiyat farkı var. (GP:64500; 5008:75000) Dolayısıyla Citroen tercihimiz olacak gibi duruyor ancak yıl sonuna kadar bekleyip araştıracağım ve buradan da sizin yorumlarınızı merakla okuyacağım. Ek olarak naçizane fikrimi söylemek istiyorum. 3008, C4 Picasso, C-Max gibi 5 kişiliklerin kesinlikle bagaj hacimlerinin klasik C segmenti araçlardan çok bir artısı yok bence... Bizim gibi yılda uzun yolu çok ve bagajı çok olanlar için bu tarz grand MPV'ler en iyi seçenekler diye düşünüyorum...

Bursa'dan selamlar...

5008'in içten ve dıştan daha alımlı göründüğü bir gerçek.

Ancak bence aradaki 10.500 farkı vermeye değmez.

GP, öncamının tavan camı ile birleşmesi sebebiyle gerçekten çok ferahlık duygusu hissettiren bir araç. Ben arkadaşımınkini kullandım ve beğendim.

Bence tek sorun 1-2 arası vites atarken ayağınız gazda sabit ise yığılma yapması. Vites atış zamanlamasını öğrenince ayağını biraz gazdan çekip tekrar basmak bu sorunu çözüyor, ya da F1 vitesle kullanmak. Ayak alışınca sorun kalmayacağını düşünüyorum.

Citroen'in Peugeot'tan daha kötü olacağını sanmıyorum.

GP'nin 2013'te değişeceğini dikkate almanızı da öneririm.. Yeni araç fuarda sergilenmese de yol testi videoları paylaşıldı.

Eğer GP alacaksanız navigasyonlusunu tavsiye ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: ozgurefe09

merhaba,

Bursa'dan selamlar...

5008 fiyatlarına ne olmuş öyle.
    Ben geçen sene alacakken,64 bin gibi bir fiyat almıştım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Bizde verso var gerek kalite gerek konfor gerek marka imajı gerek sorunsuzluk olarak hepsinden 1 gömlek üstün sonuçta bir Japon verso alınmalı

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • böyle bir araca ihtiyacım olsa ya verso alırım ya zafira..
  • hepinize çok teşekkür ederim yorumlarınız için...

öncelikle burada okuduğum için az önce ben de zafira tourer'a baktım ancak önceliğimiz dizel otomatik olduğu için elemek durumundayım. 2.0 dizel ülkemizdeki vergi saçmalığından dolayı ulaşılmaz boyutta ancak gerçekten iç mekanı çok şık olmuş...

bunun yanında verso benim için her zaman öncelikli olurdu çünkü 2 yıl corolla elegant m/m kullandım ve toyotanın farkını çok iyi biliyorum. ev alırken gerçekten zor ayrıldım arabamdan... ancak dizel versiyon bulunmadığı için yine bizim için alternatif olamıyor.

2013'te GP eğer kasa değiştirecekse belki de beklememiz daha uygun olabilir. şimdi bu yeni kasanın ne zaman satışa sunulacağını öğrenmek lazım sanırım.

5008 fiyatı içinse özellikle şu yorumu yapayım. cd playerın bulunduğu yerin üstü artık boş bir göz çünkü yeni gelen bu fiyatı yüksek kasada navigasyon kontağa duyarlı olrak açılıyor ve kapanıyor ve ortada ön camın altında bulunmakta.. ayrıca komple türkçe...

selamlar...

• quote:

Orijinalden alıntı: asdfg945671

Bizde verso var gerek kalite gerek konfor gerek marka imajı gerek sorunsuzluk olarak hepsinden 1 gömlek üstün sonuçta bir Japon verso alınmalı

Verso Japon değil, Adapazarı'nda üretiliyor.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.