Şimdi Ara

Peugeot 508 bir depo benzinle 1.531 km gitti (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
10.713
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yeni nesil motorların bir çoğunda bu değerleri yakalamak mucize değil. 1.4 tsi 140 beygirlik bir araç kullanıcısı olarak 55 litrelik bir depoyla 90-100 km aralığında sürekli sabit hızda gittiğimde 1000km çok rahat gidiyorum.
  • Helal olsun
    bide bu markayi begenmezler

Dikkaatininzi cekerim otoban seyiri cok az
  • Diğer konuya yazdım, buraya da ekleyeyim.

Ortalama hızın 76 çıkabilmesi için normal seyir süratinin 90-100 arası birşey olması lazım.

Bunun trafiği var, ışığı var, rampası var, yol çalışması var, var da var.

Araç ta az yakıyordur ama işin sırrı bilinçli kullanmada saklı.
  • dar gelirliğin alemi yok.

şaka bir yana babamın işyerinde arkadaşı da kullanıyor 508 dediği de aynı bu şekilde
  • En ucuzu kampanyalı 59, donanımlısı 62 bin TL. Standart otomatikleştirilmiş 6 ileri (robotlu) şanzıman. Motorunun LPG'ye uyumlu olmadığına dair bir bilgi yok, (DI değil), bence düşünülebilir.

Versiyon 2012 Model Yılı Eylül Kampanyalı Fiyatı 2011 Model Yılı Eylül Kampanyalı Fiyatı

Access - 1.6 VTI 120 hp - Auto6R 63.350 59.000
    Active - 1.6 VTI 120 hp - Auto6R 64.990 61.990

Fiyatlar TL cinsindendir. Anahtar teslim liste fiyatına trafik sigorta bedeli dahil değildir, bu bedel müşteri tarafından karşılanacaktır. Metalik Boya fiyatı : 1.100 TL (1.6 lt motoru) / 1.280 TL (2.0 lt motoru) / 1.480 TL (2.2 lt motoru). Sedefli Metalik Boya fiyatı : 1.500 TL (1.6 lt motoru) / 1.750 TL (2.0 lt motoru) / 2.010 TL (2.2 lt motoru).

Peugeot 508 bir depo benzinle 1.531 km gitti

• uzun yol değil, köprü trafiği rakamlarını alalım.. civic 4.5 yakıyor 90km sabitte düz yolda..
  • 70Litre Deposu dipnot yazayım yinede bu sınıfın en az yakanı olduğunu kanıtladı ama o hız sınırlarında gitmek insanı deli eder sahsen ben gidemiyorum yaksın diyorum basıyorum bir araç sollacağız 70 km ile mi olacak bu iş düz yolda güzelde
  • iyide otoyol sadece yüzde 15 i diyor, araba dümdüz gitmemişki, ışığı, rapması,sollaması, yol çalışması nerdeyse tamamı otoban dışı yol.birde 72 km ortalama yapmak için 72 nin üstüne çıkmanız lazım bilginiz olsun 72 km ortalama, max 72 km/h demek değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: the_patriot

iyide otoyol sadece yüzde 15 i diyor, araba dümdüz gitmemişki, ışığı, rapması,sollaması, yol çalışması nerdeyse tamamı otoban dışı yol.birde 72 km ortalama yapmak için 72 nin üstüne çıkmanız lazım bilginiz olsun 72 km ortalama, max 72 km/h demek değil

Doğrudur, saatte 90-100 km ile gitmeye çalışsalar ortalaması 72 km civarı olur.
  • otoyol muhabbetini geçelim. çünkü edirneden izmire kadar yollar duble, diğer tarafı bilmiyorum ama artık tek yol kalmadı türkiyede.
    yakıt tüketimi gayet iyi ama zaten genelde uzun yol kullanımında kimse arabasından şikayetçi olmuyor.
    şehir içi dur kalklarda, kalabalık yerde denesinler bakalım o zaman 10 litreyi geçiyor mu geçmiyor mu..
  • quote:

Orijinalden alıntı: olek1988

otoyol muhabbetini geçelim. çünkü edirneden izmire kadar yollar duble, diğer tarafı bilmiyorum ama artık tek yol kalmadı türkiyede.
    yakıt tüketimi gayet iyi ama zaten genelde uzun yol kullanımında kimse arabasından şikayetçi olmuyor.
    şehir içi dur kalklarda, kalabalık yerde denesinler bakalım o zaman 10 litreyi geçiyor mu geçmiyor mu..

Susurluk- Manisa arası hiç 4 şeridin birden trafige açıldıgını gördünüz mü bilmiyorum. Ben 10 yıldır hala göremedim. Neyse yine de yolun büyük bir kısmı 2 gidiş 2 geliş 4 şeritten oluşuyor.
  • ben düz yolu gördümmü 120 yi yapıştırırım arkadaş, bu şartlarda km de 21-22 krş lpg yiyor, dar gelirliliğin lüzumu yok

(haa yukardakini hesapladım 4.33 tl/lt benzinx72 litre=31176 krş. 31176 krş / 1531 km =20.3 krş/km )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dionysos_07 -- 30 Eylül 2011; 1:56:13 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: rasim888

ben düz yolu gördümmü 120 yi yapıştırırım arkadaş, bu şartlarda km de 21-22 krş lpg yiyor, dar gelirliliğin lüzumu yok

ben 10ltnin altına düşürmem onu ..alırım lpgli çok yakanından basarım.80ltlik lpg tankları var atarım onuda bagaja bundan fazla yol yaparım.

amaç "benzinli az yakıyor" u bilinçaltına yerleştirmek sakın aldanmayın.alın lpgli keyfinize bakın kaskas basur eder adamı benzin.

buna tüp taktırsak 2500km gider ozaman aynı paraya.iimiş aslında

%10lpg farkı olsa 5.5 lt lpg yapar

24 kuruşdan 132 kuruş acaip bi değer

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RECEP____KOVBOY -- 30 Eylül 2011; 1:22:00 >

• quote:

Orijinalden alıntı: over and under

hiçbir özelliği olmayan haber 72 litre benzinle 70 km hızda gidersen o kadar az yakacağı belli birşey 90km hızla deneselerdi birde sıkışık trafikte

1500km yolu 30günde 12molayla az yakıt tüketimi için 70km hızla giden bir sürücüye nedenir???
    otomobilini koy çekicinin üstene depon daima full olsun
  • 30 hafta deseydin kardeş yanlış oldu bu. mola ile ne alakası var yakıtın aksine mola verince motor soğur tüketim çok az artar .
  • Şehir içinde 10 litre yakar. 1.6vti motorlu 308 var ordan biliyorum. Kısa oranlı 4 ileri konvansiyonel şanzımanına rağmen otoban kullanımlarında 5 litrelerde dolaşıyor. Ama dur kalkta hiç affı yok.
  • 72 kilometre ile yol mu biter diyen arkadaşların araçlarında yol bilgisayarı yok sanırım. 72 km/s ortalama ile o güzergahı bitirmeleri için 85-90 kilometre hızlarla şehirlerarası yolları geçmeleri gerekiyor. İzmir Aydın yolunda 100 km/saat hızla otoyolda seyredip 20 dakika için Selçuğa girmem gerektiginde ortalama hızım hemen 70 küsürlü kilometrelere iniyor.
    Bu arada konunun aslında haber degeri yok. Benzer hacimlerdeki hemen her araçla bu değerleri yakalayabilirler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: olek1988

otoyol muhabbetini geçelim. çünkü edirneden izmire kadar yollar duble, diğer tarafı bilmiyorum ama artık tek yol kalmadı türkiyede.

Arkadaslar siz cidden otomobil kullanıyor musunuz? İs yerimin bana tesis ettigi sedan Focus 1.6 motor benzinli arac ile İstanbul-Mersin arasında yaptığımız 980 km yolu tam 1,6-1,7 depo benzinle gidebildik! Ortalama hızımız 91 km idi. Araçta 4 kisi idik ve klima yolun tamamına yakınında acikti. Ben hiç Peugeot kullanıcısı olmadim ama bu aracın benzinli bir motoramgore mükemmel bir tüketim sunduğu alakade ortada.

Su anda otomobil alma arefesindeyim kısmetse ve böyle bir yakıt ekonomisine diğer markaların bırakın D segmentini C segmenti araçlarında bile göremiyorum. Peugeot hakikaten iyi is çıkarmış, bütçemin üzerinde bir arac olmasaydı keske de test edip almayı dusunebilseydim.

Kısacası Sezar'ın hakkı Sezar'a.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• deponun da maşallahı varmış 72 litre, güzel deger yakalanmış
  • Pejonun bu tür haberleriyle amma karşılaşır oldum sanırım bu sıralar pejo ekonomik olduğunu gösterip piyasaya buradan vuracak
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.