Şimdi Ara

PEUGEOT_REKORLAR KİTABINDAAA!!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
993
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Peugeot 308 HDi (110 HP) Guinness Rekorlar Kitabı'nda

Yakıt ekonomisi denince ilk akla gelen ikili olan John ve Helen Taylor çifti, Peugeot 308 HDi (110 HP) ile yaptıkları seyahat ile 2009 yılında yayınlanacak Guinness Rekorlar Kitabı nda kendilerine şimdiden yer ayırdı bile...

Avustralya kıyılarında gerçekleştirilen test sürüşünde John ve Helen Taylor çifti standart Peugeot 308 HDi (110 HP) ile 25 gün boyunca 14.400 km yol kat ederken aynı zamanda 60 litre dizel yakıt ile 1917 km yol yaparak ayrı bir rekora da imza attı. Bir başka ifade ile Peugeot 308 HDi (110 HP) bu seyahatte sadece 3.1 litre/100 km yakıt tüketti.

Peugeot’dan yapılan açıklamaya göre, daha önce Peugeot 307’ye ait olan ‘en az yakıt tüketimi’ ve ‘bir depo yakıt ile alınan en uzun yol’ rekoru şimdi Peugeot 308 HDi (110 HP)’nin eline geçmiş oldu.

Bu rekorla ilgili görüşlerini dile getiren John Taylor, “Biz bu seyahata çıkmadan önce 308’in çevreci ve ekonomik bir otomobil olduğunu biliyorduk ama böyle bir rekor kıracağımızı ummuyorduk. Bizim için Peugeot 308 tam bir aile otomobili; beş kişilik oturma düzeni ve yeterli bagaj hacmiyle 25 gün boyunca rahat bir yolculuk yaptık” dedi.

PEUGEOT_REKORLAR KİTABINDAAA!!

• 25 gün (14,400km) boyunca gaza basmadan nasıl sabredip yolculuk yapmışlar valla helal olsun.
    Bence peugeot'dan önce John ve Helen Taylor çifti'ni kutlamak gerek
  • yakıt konusunda gösterdikleri bu özeni keşke kalitede de gösterselermiş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UNF0RGIVEN -- 15 Ekim 2008; 13:04:56 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: UNF0RGIVEN

yakıt konusunda gösterdikleri bu özeni keşke kalitede de gösterselermiş

unforgiven sana katılmıyorum. 308 e kalitesiz demek büyük haksızlık..kullandınmı yada inceledinmi bilmiyorum ama ben bir 308 sahibi olarak şuana kadar aracımdan cok memnunum. peugeot nun 307 den kaynaklanan kötü imajını 308 ile düzelteceğine inanıyorum.
  • usta sende 308 sahibi olduğunu sölüyosun senin arabanın yakıt durumu nasıl bilgi verirmisin? o kadar az yakıyomu gerçekten
  • ben istesem daha azını yaktırırım ama 15 bin km o düşük hıza dayanmam için sıkı bir iddaya girmem şart.
  • Yeni sembol'ün test verisi gerçekten doğru ise bu insanlar yeni sembolle dünyayı turlarlar
  • quote:

Orjinalden alıntı: toyotacıyız

quote:

Orjinalden alıntı: UNF0RGIVEN

yakıt konusunda gösterdikleri bu özeni keşke kalitede de gösterselermiş

unforgiven sana katılmıyorum. 308 e kalitesiz demek büyük haksızlık..kullandınmı yada inceledinmi bilmiyorum ama ben bir 308 sahibi olarak şuana kadar aracımdan cok memnunum. peugeot nun 307 den kaynaklanan kötü imajını 308 ile düzelteceğine inanıyorum.

4 yıl 307 kullanan biri olarak bence hiçte kötü bir imaj yaratacak bir otomobil değil...referans olarak en basiti sikayet var com a bakabilirsiniz....ki yolda 307 en cok görülen modellerden biri... insanlar bir kaç problemden dolayı bu modeli kötü diye lanse ettiler...ama 307 ve 308 de gercekten cok güsel araclar... hakkında olumsuz görüs belirten ya gercekten illallah etmiştir bu aractan ya hiç binmemiştir , ya bir kedi ciger mevzusu olabilir yada kulaktan dolma lafları kendine referans etmiştir... bence aracların kalitesi ve saglamlıgı konusunda agzı olan değilde tecrübesi olan konussun...saygılar

not: amacım kimseyle kavga etmek değil görüslerimi yazdım lütfen marka fanatikliği yapmayalım imzamda gördügünüz gibi herhangi bir pejo modeline sahip değilim....

• Bende bir 207 ve bir Polo var. Uzun dönem Fiesta, Focus I-II, Clio, Megane, Marea, Accent sahipliğim/kullanmışlığım var. Yakın çevremden Corolla, Golf, Civic, 206 ve 307 modellerini de iyi tanıyorum. Yani orta kalitede kabul edilen markaların, kompakt ve küçük otomobillerinin çoğu hakkında bizzat ya da yakınlarımdan dolaylı tecrübem var.

Peugeot'nun plastik kalitesi dışında VW'den bile aşağı bir yanını göremedim. Euroncap puanları yüksek, yol tutuşları başarılı, yakıt tüketimleri ve performansları son derece iyi (benzer motorlara kıyasla), donanımları zengin, ince düşünülmüş hoş detayları var. Peugeot kullanıcılarının şikayetleri genelde tıkırtılar oluyor ancak kullanmayanlara soracak olursanız, Peugeot alan herkes pişman olacakmış gibi bir izlenim yaratıyorlar.

Çözemediğim nokta; VW'de ya da başka bir markada arıza çıkınca normal oluyor hatta bazen kullanıcı hatası oluyor ama Peugeot'da bir arıza çıkınca dandik oluyor... Nedense böyle bir eğilim var, hatta bazı Peugeot sahibi arkadaşlar bile araçta yaşadıkları ilk problemde Peugeot'ya saydıyırıyorlar.

Bir Peugeot hayranı değilim, savunucusu da değilim. Bugüne kadar 207 dışında hiç bir modeline ilgi duymamıştım ve listemde olmayan bir markaydı, 207'den sonra da kesinlikle alacağım bir marka diyemem ama listemde diğer markalar kadar şansı olan bir marka olacak. Çünkü piyasada orta kalite diyebileceğimiz diğer markalardan kesinlikle bariz bir eksikliği yok. Hatta fiyat/donanım ve fiyat/kalite olarak beni oldukça tatmin etti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ufukk -- 21 Ekim 2008; 19:08:59 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.