Selam arkadaşlar. Bir arkadaştan hediye olarak aldığım hurda halindeki PEUGEOT Trekker motor çok acayip benzin yakıyor. Sanırım benim motor kadar yakan bir kamyon bile yoktur. 2 gün önce aldığım 20 ytl'lik benzinle anca 50 km gidebildim. Sorun nerede olabilir. İlçemizde dolaşmadığım tamirci kalmadı. Adamlar tamam ayarladım diyorlar ama yine aynı miktarda yakıyor.
Eğer sorunun nerden kaynaklandığını öğrenebilirsem tamirci arkadaşlara yol gösretmiş olabilirim.
Olmazsa en son çare ben motoru yakacam.
su qibi benzin içmiş senin alet karbüratörüne birde hava filtresine bak derim..
20 YTL ve 50 km denklemini cevaplayacak tek yanıt ; Benzin deposu deliktir arkadaşım. Mümkün değil o rakamlar bence
2 zamanlı değilmi bu makine? Karburatörü ve hava filtresini komple değiştirmeni, benzin hortumlarını kontrol etmeni öneririm!
quote:
Orjinalden alıntı: Minik_cooper
20 YTL ve 50 km denklemini cevaplayacak tek yanıt ; Benzin deposu deliktir arkadaşım. Mümkün değil o rakamlar bence
imkanı yok aksa görürlerdi ama dediğim qibi hava filtresi ile karbüratör'dendir o..
dostum karbüratörün bozulmuş olabilir büyük ihtimal,zengin karışımdan kaynaklanıyor genelde bu tip sorunlar,buji ve hava filitresinin temiz olduğunu varsayarak tabi ki.bir de benzin aldığın yerlerden de olabilir başka bir yerden alarak tekrar bi dene,çok düşük bi ihtimal de olsa deponun üst taraflarında delik olup olmadığına emin ol çünkü benzinin temas etmediği yerde olursa damlama veya sızma yapmaz fakat uçar benzin,bu da seni yanıltır bakarsın damlama yok diye depodan değil dersin bence iyicene bir bak derim
Cevaplar için teşekkürler arkadaşlar. Aynı sorun motoru aldıktan beri var. En son karbüratör boğazı delik dedi tamirci değiştirdi ama malesef çare olmadı. En kısa zamanda ilçedeki yetkili tamirciye bir daha götüreceğim.
Kaçak vardır karbüratörde yada arkadaşlarıın dediği gibi depoyu kontrol et.
Ben pek fazla anlama motordan onun için soruyorum; acaba motorda bir sorun olabilir mi?
quote:
Orjinalden alıntı: imager
Ben pek fazla anlama motordan onun için soruyorum; acaba motorda bir sorun olabilir mi?
sen en iyisi onu servise bi götür bakalım gene de olmazsa hiç uğraşma ona verdiğin benzin parasıyla yeni motor alırsın
O motorun iki zamanlı olduğunu biliyorum.Bu yüzden çok yakması normal diyeceğim ama kilometrede 400 bin lira çokmuş arkadaşım.Depo delik olsa ne ala yani
Benim mobilet var onun tamiratıyla uğraşıyordum arkadaş 5 ytl ye 50 km gidemediğini söledi benzin nihayetinde bitti benzin istasyonundan aldık yakıtı ve karbüratörün benzin sızdırdığını gördüm , çalışırken akıtmıyor ama benzin giderken damlatıyordu..
quote:
Orjinalden alıntı: HarryBlade
Benim mobilet var onun tamiratıyla uğraşıyordum arkadaş 5 ytl ye 50 km gidemediğini söledi benzin nihayetinde bitti benzin istasyonundan aldık yakıtı ve karbüratörün benzin sızdırdığını gördüm , çalışırken akıtmıyor ama benzin giderken damlatıyordu..
Mantıklı
İmager ; Gelişmeleri bizlere bildirirsen seviniriz. Nitekim ben acaip merak ettim bu çok yakıt yakma sorununu. İnşallah fazla kesene zarar vermeden halledersin arkadaşım
Dün servise bıraktım. Perşembe günü haber verecekler. Bakalım nolcak.
arkdaslar bende peugeot trekker kullanıyrum ama motorumun bi sorunu var tam olarak nerde bulamıyorm ama sizler yardımcı olursanız sevinirm. sorun karburatör de diyorlar yani vakum musluğundan benzin geliyor ama gelen benzin bujilere gidiyor ve buji ıslandığı için de ateşleme yapmıyor sizce sorun karburatörde mi yardımcı olursanız sevinirim ??
kardeş motoru yakacam diyorsan motorun fiyatı neyse senden alayım biz senelerdir o motorlardan arıyoruz ? parası neyse vereyim yazık etmeyin motoru
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme