Kia xceed, omoda 5, toyota chr muadil araçlar. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
PEUGEOT 408 GT RENK KARARSIZLIĞI VE GENEL YORUM HK (2. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Hocam 1.0 golf 115 hpden geciş yapacağım bu aracı almadan öncede 1.0 3 silindire o kadar para verilmez traktör alsan daha iyi yorumları duydum ancak arabayı 10.000 kmde aldım 110.000 de satiyorum 6 senelik kullancı olarak 1.0 dan gayet memnundum. Ancak 1.2 408 de o kadar kötüleniyor ki, insanın yorumlarla kafası karışmıyor değil.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
1.2 motor performans olarak kötü değil ancak 408 hem ağır hem de geniş. Üstüne motor hassas ve sürekli kontrole muhtaç. 408'in bir de ciddi sorunları var, biraz şikayet sitelerinde göz gezdirin derim.
1.2 puretechi golfe koysalar kimse itiraz etmez zaten :)
4 matic almadıktan sonra a200e bulaşmayın
408 5 kişilik geniş bir araç,kaç kişi kullanacaksınız? Ve fiyatı nedir?
Bozuk yollarda kullanmayacaksaniz 20 jant olur sorun yok
4x4 qasqhai parasına 408 almayın diye soruyorum fiyat olayını
Hocam 4 kisi ailecek kullanacağız. 1.650 fiyatı araç 3000km de 20 monolithe jantlı. Ancak diğer opsiyonlarıda hala düşünmekteyim.
Bu araca SUV bile denmez o sebeple diğer Suvlardan sürüşü iyi olabilir
-
A200u eleyin direk 4 kişi olmaz.
Dolu bir 408 o rakama alınabilir
Çok km yapıyorsanız ayni rakama Corolla cross alınıyor bilginize
Golf 8 manuel sahibi olarak bu aracı kısa bir test parkurunda test ettim ve izlenimlerimi aktarayım.
1- yalıtım, lastik yalıtımı golften fark edilir derecede iyi, motor yalıtımı fark edilir derecede kötü.
2- yakıt aynı test parkurunda golfu kullanınca tüketimler asagi yukarı 7 ye 10 gibi çıktı. Yani 408 bariz yakan bir araç. 1.2 demezsiniz.
3- performans farkı hissedemedim hatta 408 daha nazlı hızlanıyor gibi geldi.
4- süspansiyon konforu, 408 suspansiyonlari baya yumuşak, golfe göre konforlu.
5- yol tutus, bana göre kötü. Bu araçla viraja hızlı gireceğim derseniz anca sağınızdaki solunuzdakini sıkıştırırsınız. Direksiyonu vw kullanan birini tatmin edemez.
Söyle diyim golfle hep 80 el girdiğim yere 408 ile girince, direksiyonu ilk çevirmemde aracın ağırlığını hissedemedim, araç yattı, bariyere gireceğimi düşünüp kendimi diğer seride attım.
Aynı yolda station passatta test ettim, 80 le girince araç adeta daha hızlı girseydin dedi.
Yani golfu hep kullanıyorsun derseniz passat stationda test aracıydı ve ilk defa kullandım. İki araçta spor moddaydi.
6- 408 in içi golfe göre bariz geniş. Golfte bariz ferah. 408 allure paket ile alınırsa daha iyi hissettirebilir.
Özet olarak, sürüş hissiyatı kötü, yakıtı kötü, performansı yaktığı yakıta göre düşük, buna karşın oldukça konforlu, donanımlı, geniş guzel duran bir araç.
Burada beni bu araçla ilgili en rahatsız eden şey direksiyon hissinin, ağırlığının vs gerçekten çok kötü olması. Arac ile sıfır iletişim. Biraz olsun araç sürmeyi seven birinin uzak durması gereken bir model.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5A1BF912D -- 14 Temmuz 2024; 18:45:39 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Çoğu kişi, hatta %95 üstü direksiyon hissinin ne olduğunu anlamıyor.. sağa kırınca sağa, sola kırınca sola dönüyor mu tamam, hafif mi ağır mı, görüntüsü cafcaflı ve kalın mı ok bu kadar.
Gerçekten bende böyle olmak istiyorum açıkcası eskisi gibi :) bir kere hissiyat nedir mevzuyu anlayıp ampül çakınca geri dönüş çok zor, araba beğenemiyorsunuz. hala Focus 2.5'u arıyorum.
-
Cevap almaya cesaretin yoksa niye cevap veriyorsun. Cevap vermeyi kapatmış korkak :D
Yıllarca sürdüğüm dizel araç 2.0tdı passattı 2009 model. Aşırı keyifli bir makinaydı hala verseler kullanırım. Zamanın ötesindeydi.
301 in ise yeri bende ayrıdır. Maraşta depremde insanlar harıl harıl yakıt ararken sabah 4 ten 9 a kadar hiç durmadan rölantide çalışıp 5 kişi ağzına kadar dolu olmasına ve tipide 1 metre görüş açısı olmamasına rağmen tık bile demedi. Bu foruma sorsan dünyanın en kötü arabası çıkar muhtemelen. Ve inanır mısın Ankaraya geldiğimde hala çeyrek depo vardı.
Şu anki arabam 408 gayet memnunum. Kimseye al veya alma demem ama senin gibi palavracıları görünce cevap vermeden duramıyorum. Madem beğenmedin niye 3 ay aldın bindin keriz misin?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ben bu aracın ikiz kardeşi olan c4x’i izmirden istanbula otoyol sürüşünde kullandım.
135-145 gibi bir huzda ortalama 9,6 gibi yakıt tükettiğini hatırlıyorum. Sert hızlanma yapmadım ama motor bana göre biraz da düşük performanslı gibi geldi.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
baba, patron parasıyla alınan arabaları beğendiremiyoruz
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
ford direksiyonunu focus 2 de çok kısa bir süre denemiştim. Belki 15 sene olmuştur. Güzeldi ama birkaç km kullandığım için çok fazla yorum yapamam.
bir arkadaşın fiestasını 2 hafta kadar kullandım. Yani şu 408 yol tutuyor, araba vs diyen kişiler o pert fiestaya bile binse, övdükleri o araçların süspansiyonlu market arabası olduğunu anlar.
bu fiestayı yeni alacak kişiye ben gösterdim, onlarda clio vardı. Notere giderken beni arkamdan virajlı bir yolda takip ederken, şaşırmışlar nasıl gidiyorum diye.
aynı yerde fabia ile aynı hızda gireyim dedim, aracın kafası 1 şerit kaydı.
ford kurye ileistanbul Antalya yaptım. Onda ise Ford direksiyonunu uzun süre kullanınca yorduğunu fark ettim.
vwde golfte olsa, yeni passata olsa o fiestadaki hislerin yarısını anca vardır. Lakin 408 bu konuda direk sıfır. Zerre hissi olmayan sadece konforlu bir araç. Vw de en azından biraz konfor, biraz his karışık bir şekilde var. Zaten tüm firmalar elektrikli ve 3 harfliler dolu olan direksiyonlara geçtiği için vw bu konuda bana göre kötünün iyisi işte. Yeni model araçlara göre iyi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5A1BF912D -- 14 Temmuz 2024; 20:40:37 >
-
Passat B6 2.0 tdi var bende,408 falan çokonat olur onun yanında
B6ya eş tutabileceğim 2 araç var ulaşılabilir seviyede
508 ve Insignia gs
Ha standart otomobil kullanıcısı için 408 güzel araç
Konforlu geniş tasarım güzel oyuncak çok falan
Eğer çok km yapmıyorsa alsın adam gayet mantıklı yani
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi en1gma -- 14 Temmuz 2024; 20:42:1 >
""Yani şu 408 yol tutuyor, araba vs diyen kişiler o pert fiestaya bile binse, övdükleri o araçların süspansiyonlu market arabası olduğunu anlar."""
Cevap burada gizli aslında. Daha önce Ford kullanmış bir kişi asla 408'in sürüş hissinden keyif alamaz zaten . Ama adam Clio'dan , symbolden , Duster dan falan geçmiştir bayılır. Ona göre en iyi araç 408'dir çünkü şuana kadar kullandığı en iyi araç o dur. Adamlar daha iyisini kullanmadıkları için 408 onlara Mercedes gibi gelir.
ESKİ Fordun yanında vw hissiz ama ölü değil. Sadece hissiyatı zayıf.
408 de direk hissiyat yok. Ölü. Sanki bilgisayar oyununda düğmeye basıyorsun da araba sağa sola öyle dönüyor.
-
Öyle diyorsunuz da hocam çoğu kişi için hissiyat hiç önemli değil artık . Tasarım , cam tavan var mı yok mu , jantları kaç inç vs bunlar daha önemli artık . Sürüş hissiyatı , direksiyon tepkileri , yol tutuş bunlar ne ki !
Zaten yeni nesil elektrikli araçlar bildiğin oyuncak akülü araba gibi .
Araç highline idi hocam. Arıza oldu mu yandın. Servis far ayarı bile yapmaya korkuyordu bixenon farın tırnağı kırılır diye. Tamponuna taa o zamanlar 12k fiyat çekmişlerdi sıfır b7 tamponu 6k ya takılıyordu. Elektronik el freni bozuluyordu habire en son illallah ettim. Ha bide 2 hafta ellemeyince aküsü biterdi. Aahh ne günlerdi :D
508 e bindin mi hiç bilmiyorum ama binerken kafayı vurmayana madalya verilir o derece. Normalde 508 almak için gittim 408 aldım çıktım :D
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goygoy06 -- 14 Temmuz 2024; 21:35:29 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X