Şimdi Ara

Pevgeot 206 Ses Sistemi Bilgi Lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
935
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Gecen Cuma tek kapı hususi 2006 model 206 aldım.Amacim ekonomik ise gidip gelmek.Malum İstanbul trafiğinde toplu tasıma çekilecek gibi değil.Ozellikle yazın.
    Bir önceki aracımdan elimde olan Edison Ed-604a model 700w amfi, Kenwood kfc-w2509 700w kabinsiz sub var.aracin orijinal teybini değiştirmek adına Pioneer Mvh 1400ub aldım.
    İlk etapta kapı içlerine de İnfinity ref-6530cs almak istiyorum.Sadece on kapılarda olacak.
    Bu sekilde kafamda tasarladım.Eldekileri değerlendirmek ve en uygun sekilde dinlerken biraz yürek hoplatacak bir ses sistemi kurmak istiyorum.
    Bu konuda bilgisi olan arkadaslardan da yukarıdaki bilgiler doğrultusunda nasıl olacağı hakkında görüşlerini almak, tavsiyelerini dinlemek isterim.
    Montaj konusunu da ucuza yaptırabileceğim yer konusunda da tavsiyelerinizi almak isterim.

Şimdiden teşekkür ediyorum.

• Güncel...
  • Yardımcı olabilecek fikir sahibi kimse yok mu?
  • Bende de 206 var. Aynen senin gibi bir sistemi de ben planlıyorum şu sıralar.
    Ön kapılara hoparlör yeterli bence de. Hem verim hem ekonomik açıdan.
    4 kapıya da hoparlör istesen hertürlü maliyet artacak, amfi yetmeyecek, montaj maliyeti, hoparlör maliyeti. Zaten araba fazla büyük değil. önlere 2 hoparlör yeterli.
    Ayrıca infinity hoparlörleri biliyorum benim kafamda da net olarak infinity var sadece. Son derece memnun kalırsın, yüksek parlak net bir sesi var. Tizleri de harikadır.
    Teyp konusunda da memnun kalırsın, ama biraz daha paraya kıyarak 5 bant ekolayzırlı modellere 6350 , 8350 gibi yönelebilirsin. Ama seçtiğiniz teyp de size yeter.
    Amfi biraz yetersiz kalır bence . Çünkü infinity ler 2.7 ohm da 90w nominal güce sahip. Ama fazla yüksek ses dinlemem derseniz bu da yeter tabi :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osman_goksel -- 28 Haziran 2012; 18:54:18 >
  • @osman_goksel cevap icin teşekkür ederim.
    İnfinity den su an icin vazgeçtim.Önler icin Hertz Esk 165 almaya karar verdim.Netten araştırdığım kadarıyla ve sorgulamamda İnfinity den daha iyi olduğunu gördüm.Takimi 250 ye buldum.Su an bu asamadayim.
    Bir de montaj yapacak yerlerle görüştüğümde kafamdaki ve elimdeki sistemi anlattığımda mevcut edison amfimin yeterli olacağını söylediler.
    Biraz kafam karıştı açıkcası :S

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gurbuzmurat -- 30 Haziran 2012; 1:11:32 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Henüz esk 165 almadıysanız linke bir gözatın bence, kargo satıcıya aitmiş

http://urun.gittigidiyor.com/elektronik/hertz-esk-165-16-cm-compenant-orjinal-italyan-59835537
  • quote:

Orijinalden alıntı: MustangGT39

Henüz esk 165 almadıysanız linke bir gözatın bence, kargo satıcıya aitmiş

http://urun.gittigidiyor.com/elektronik/hertz-esk-165-16-cm-compenant-orjinal-italyan-59835537

Teşekkür ederim Mustang.Henuz almadım.Maas gunünü bekliyorum :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Araç ses sitemi Hk yardım.
    11 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Güncel

• Ben tesisat yaptım geçen cumartesi
    Önler infinity, arkalar boş :)
    bas olarak 20cm küçük hertz marka bas kutusu (bi arkadaşım verdi)
    amfi olarak ALPINE PMX-F640 4 KANAL ANFİ (bi arkadaşım verdi)
    teyp olarak pioneer 8350 sd aldım.
    Performansına göre ucuza mal oldu ama tabi amfiyle basa para vermedim.
    Çok doyurucu ve net bir ses var arabada.
  • quote:

Orijinalden alıntı: osman_goksel

Ben tesisat yaptım geçen cumartesi
    Önler infinity, arkalar boş :)
    bas olarak 20cm küçük hertz marka bas kutusu (bi arkadaşım verdi)
    amfi olarak ALPINE PMX-F640 4 KANAL ANFİ (bi arkadaşım verdi)
    teyp olarak pioneer 8350 sd aldım.
    Performansına göre ucuza mal oldu ama tabi amfiyle basa para vermedim.
    Çok doyurucu ve net bir ses var arabada.

@osman_goksel hayırlı olsun tesisat :)
    Ben bu ay aracın sigorta ve vergi ödemesini yaptığımdan mid Takim ve montaj önümüzdeki aybaşına kaldı.
    Bu arada elimdeki Kenwood sub kabinsiz.bunu da bir önceki aracımda olduğu gibi bagaj kapagina koydurmayi planlıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu arada elimdeki mevcut amfinin alacağım Esk 165 ve sub icin yeterli olup olmayacağı ile ilgili bilgi verebilecek bir arkadas varsa sevinirim.
    Birde kablo olarak ne kullanılmasını tavsiye edersiniz?Montaj yaptıracağım yere sorduğumda 4GA nin bu sistem icin fazla olduğunu 8GA yeterli olur dedi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güncel...
  • quote:

Orijinalden alıntı: gurbuzmurat

Bu arada elimdeki mevcut amfinin alacağım Esk 165 ve sub icin yeterli olup olmayacağı ile ilgili bilgi verebilecek bir arkadas varsa sevinirim.
    Birde kablo olarak ne kullanılmasını tavsiye edersiniz?Montaj yaptıracağım yere sorduğumda 4GA nin bu sistem icin fazla olduğunu 8GA yeterli olur dedi.

Selam.
    Eğer hoparlörlerin limitlerinde yüksek ses istiyorsan sesi bozmaya başlayacaktır. Ama orta sesde dinlersen yeter bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: osman_goksel

quote:

Orijinalden alıntı: gurbuzmurat

Bu arada elimdeki mevcut amfinin alacağım Esk 165 ve sub icin yeterli olup olmayacağı ile ilgili bilgi verebilecek bir arkadas varsa sevinirim.

Selam.
    Eğer hoparlörlerin limitlerinde yüksek ses istiyorsan sesi bozmaya başlayacaktır. Ama orta sesde dinlersen yeter bence.

Teşekkür ederim osman_goksel.
  • Güncel...Bilgi lütfen
  • Selam tekrar.
    Kablo önemli. 4GA kablo seti yeterli tabi.
    Ancak hoparlör kablolarını 2x1,5 mm yapmanı tavsiye ederim çok önemli. Normalde 0,75 mm lik kablolar döşeli ve çok kayıp oluyor.
  • Osman Göksel desteğin ve verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim.
    Bugün montajı sonunda yaptırabildim.Önlere Hertz ESK 165 taktırdım.Elimdeki sub için de mdf kabin alıp bagaja koydurdum.Umduğumdan ve beklediğimden çok çok iyi ses aldım.Amfi yeterli olmaz diye düşünüyordum ancak o da çok başarılı çıktı.
    1 takım ESK 165, sub kabin, kablo ve montaj için toplamda 420 lira verdim.Çokta temiz işçilik çıkardılar.Eğer ihtiyacı olan ve temin etmek isteyen varsa yardımcı olurum.Maltepe tarafında yaptırdım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.