< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jamlık -- 14 Ocak 2025; 22:10:49 > < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Phanteks G500A vs. Lian Li Lancool III
-
-
Lancool 3 derim gayet iyi kasa kullanıyorum memnunum. Sorunuz varsa cevaplayabilirim ama ben tamamen hava soğutma kullanıyorum.
-
Teşekkür ederim cevabınız için. Aslında üç sorum var, birincisi mesh filtre bulunuyor değil mi? İkincisi kablo yönetimi iyi mi? Son olarak dediğim gibi sıvı soğutma düşünüyorum ancak 420 mm desteği tam olarak var mı anlamadım.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
420 desteği tam olarak var. Manyetik filtre yok. Mesh temizlenebilir ve çıkarılabilir metal izgaralar önde ve üstte var. Güç kaynağı için toz filtresi var. Alt kısımda kapaklardan da hava alıyor o kısımlarda çıkarılabilip temizlenebiliyor. Kablo yönetimi bence iyi. İçeri giren hava ile çıkan hava arasında iyi bir denge kurulursa zaten kasanız öyle kolay kolay toz tutmuyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi One Shot One Kill -- 14 Ocak 2025; 23:49:58 > -
Teşekkür ederim. Büyük ihtimalle 420’ye gerek olmayacaktır ancak desteklemesi güzel.
Metal ızgara olması sebebiyle demek ki bazı incelemelerde eleştiri vardı. Kasayı masanın altına koyduğum için ne olsa toz olur büyük ihtimalle.
Phanteks de iyi ama ona da egzos fanı alsam +1250 daha oluyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jamlık -- 15 Ocak 2025; 1:11:12 >
Phanteks g500a kullanıcısı olarak söyleyeyim. 420 r ile kullanıyorum. Kablo yönetimi en üst seviyede ve çok premium kasa. Kesinlikle phanteks diyorum. Tek dez avantaji 4. Fani siz almalısınız. başka sorun varsa cevaplayabilirim
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Teşekkür ederim cevabınız için. Phanteks düşüncem şöyle başladı; kasa için Lian Li Lancool III'e karar vermiş gibiydim. Soğutucu araştırırken PHANTEKS Glacier One 360 T30 Gen2'ye denk geldim. Bu üründeki T30 fanlarının kalitesi malum. Sonra markayı araştırırken G500A kasayı gördüm. Bu kasada kullanılan M25 DRGB fanların belirli oranda T30 fanlar ile benzerlik taşıdığı için acaba bunu mu alsam diye düşündüm. İnternette dünya genelinde pek çok karşılaştırma konusu açılmış ancak ne yazık ki kesin bir karar yok. Testlerde gördüğüm kadarıyla GPU sıcaklığında G500A daha iyi ancak CPU sıcaklığında ise Lancool daha iyi. Tabi bu testlerde AIO kullanılsa ne olurdu bilemiyorum daha çok hava soğutma kullanıldığı için belki de fark oluyordur.
Şimdi gelinen noktada dünya çapındaki kıyaslamalarda genellikle üç aşağı beş yukarı aynı fiyatlar olduğu için ucuz olanı tercih edin diyorlar. G500A şu an için 6700 lira. Bir fan daha eklesem düz hesap 8000 TL oluyor. Lancool ise 6300 TL. Aradaki fiyat farkına sizce değer mi? Siz tercih ederken kıyaslamış mıydınız bu ürünleri?
Edit: Bir de Lancool'un termal avantajında mesh bulunmaması da olabilir. Lian Li onu ayrıca satıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jamlık -- 15 Ocak 2025; 11:19:38 >
-
Premium hissiyat kullanım kolaylığı ve kablolamadaki düzenlilik için phanteks alır geçerim hocam. Ayrıca 420 sıvı soğutmayı pull push kullanıyorum. Kasa içi gayet büyük olddugundan hiç belli olmuyor. Ama kasada üstte de. Fan almalısın bir de egzoz o zaman farkı anlarsın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MetronoM -- 15 Ocak 2025; 11:20:51 >
Bu işlerin epey cahiliyim kusura bakmayın push pull ne oluyor? Benim planım bir adet arka fan ve bir de cpu için sıvı soğutma almak idi. Ancak siz üst taraf için de ayrıca fan alın mı demek istediniz?
-
Bende pull push yani sıvı soğutmada 6 tane fan var. havayı senkronize şekilde cekerek ızgarayı tost gibi havalandıriyor. Sıvı soğutma alırsan ekstra 2 fan daha almana gerek yok bir tane egzoz yeterli. İnventustan alacaksın sanırım. Bende ordan aldım fan ekstra aldığım fan ses çıkartmaya başlamıştı sorgusuz değişim yaptılar. Satıcı firmada önemli. Phanteks hayrli olsun :))
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MetronoM -- 15 Ocak 2025; 11:33:24 >
Ayrıca o kasaya bu yakışır hocam.https://amzn.eu/d/50ChMBL
Lancool III kullanıyorum. Phanteks t30 fanlar ile döşedim 9 tane. Buzdolabı gibi. Lancool III gayet iyi bir kasa. Bir sürü desteği var. GPU tutucusu da pakette geliyor.
-
Teşekkür ederim cevabınız için. Tozlanma durumu nasıl sizde?
-
quote:
Orijinalden alıntı: JamlıkTeşekkür ederim cevabınız için. Tozlanma durumu nasıl sizde?
Biraz toz topladığı kesin. 2 haftada bir temizleme yapıyorum. Ama öyle içerisi full toz olmuyor. Çok büyük bir kasa. Birçok fan ve radyatör boyutunu destekliyor. Lancool iyi bir tercih bence. Phanteks g500a alt tarafta fan destekliyor mu bilmiyorum ama Lancool'da alt tarafa 3 fana kadar takabiliyorsunuz.
-
Phanteks G500A kullanıyorum yapı kalitesi olarak güzel kasa. Kablo düzenlemesi güzel, montajı rahat. İki kasada kaliteli ve güzeldir gönül rahatlığıyla alabilirsiniz.
-
Vallahi size sormaya utandım, çok yardımcı oldunuz bu güne kadar. Çok teşekkür ederim. Sizce 2 bin TL farka değer mi?
O kadar farka değmez. O farka farklı parçaları yükseltebilirsiniz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhaba, donanım tercihlerimiz birbirine çok yakın. Ben kasa olarak MSI tercih etmiştim. Şu an indirimde, tavsiye edebilirim.
amazonMSI MPG VELOX 100P AIRFLOW Temperli Cam 1 x A-RGB Fan 5 x 120mm Fan ATX Gaming Bilgisayar Kasasıhttps://www.amazon.com.tr/dp/B0979X9DWD?ref=ppx_yo2ov_dt_b_fed_asin_title&th=1 -
420mm sogutucu takmayacaksam lancool 207 bakardim sahsen.
-
Aradaki farkla Lancool 3 için alt kısma da fan alınabilir veya daha iyi bir aio. Sanırım öyle yapmak daha mantıklı gibi.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Benzer içerikler
- lenovo laptop ilk şarj süresi
- fps drop neden olur
- en iyi ups markası
- psu önerisi
- kasaya elektrik gelmiyor
- japon bilgisayar markaları
- en iyi psu markaları
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X