Şimdi Ara

phenom 2 940 reset sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
719
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • asus 780g anakart üzerinde amd 5600 işlemci vardı, bi upgrade yapayım dedim 940 işlemci aldım taktım
    sıcaklıklar 55 60 civarında duruyor everestten baktığımda, 5600 30 civarında boşta dururdu. , everestin stres testini kullanınca da sıcaklıklar kademeli olarak 70 e doğru çıkıyor .
    daha önemlisi bazı ağır matematiksel işlemler yapması gerektiğinde işin bitişinde restart ediyor bilgisayar. mavi ekran yada hata mesajı yok event viewer da da bişey bulamadım
    macunu kendim sürdüm biraz orada hata yapmış olabilirim. şimdi yeniden açıp macunu yenileyip fanın duruşuna bakıcam
    fan 140 mm lik zipang. herhalde sıcaklık bu fana göre yüksek
    parçalar psu 400 wattlık asus ekran kartı pasif soğutma 2600 pro 2 tane hdd var birde ses kartı
    ne olabilir nelere bakmam lazım başka fikir veren olursa sevinirim
    yardımlar için teşekkürler şimdiden

• Anakartınızın BIOS unu güncellediniz mi?
  • biosu güncelledim destekleyen versiyona da şimdi forumlarda gördüm 62C imiş bu işlemcinin max değeri
    ben heatsinki takarken falan bi halt ettim muhtemelen
  • macunu yeniledim 45 dereceye indi işlemci sıcaklığı ama aynı sorun devam ediyor
    everestin stability testinde 15 dakkada 66 dereceye çıktı yavaş bi şekilde
    ama stop deyince gene restart

bir fikir verin arkadaşlar , işlemci sorunlu olabilirmi
  • arkadaşlar bu forumda yardımcı olacak çok arkadaş olurdu , cevap alamadım herhalde karışık yazdım

sistem şöyle net yazayım
    kasa m40
    gigabyte 780g 2m anakart
    2 hdd
    400 watt asus psu
    pasif soğutma hd2600 pro
    sychte zipang cpu soğutucusu
    işlemci phenom 2 x4 940be
    sıcaklıklar ne yaptıysam idle da 55-60 arasından inmedi aşağıya , macunu yeniledim soğutucunun takılmasına baktım bi sorun göremedim
    nette araştırırken gördüm, geçen sene bu 780g boardlarla 125 watt lık işlemcilerde bi sorun olmuş güç devrelerinde ama bu sene pek bahsedilmiyo muhtemelen bios ayarlarıyla halledilmiş.
  • Kasada yeteri kadar fan yoksa ısınır. Ayrıca ısınma neden olabilcek dağınık duran data ve güç kablolarıda var.

Kasada kaç adet fan var ve konumları ?
  • bu işlemciye x2 +5600 den yükselttim
    5600 de iken işlemci 20 30 c arasında boşta, yükte de 40C dereceyi altında idi
    kasayla ilgili bi sorun olmadığını düşünüyorum bu yüzden
    giriş fanı var birde arkada psu nun fanı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.