asus 780g anakart üzerinde amd 5600 işlemci vardı, bi upgrade yapayım dedim 940 işlemci aldım taktım sıcaklıklar 55 60 civarında duruyor everestten baktığımda, 5600 30 civarında boşta dururdu. , everestin stres testini kullanınca da sıcaklıklar kademeli olarak 70 e doğru çıkıyor . daha önemlisi bazı ağır matematiksel işlemler yapması gerektiğinde işin bitişinde restart ediyor bilgisayar. mavi ekran yada hata mesajı yok event viewer da da bişey bulamadım macunu kendim sürdüm biraz orada hata yapmış olabilirim. şimdi yeniden açıp macunu yenileyip fanın duruşuna bakıcam fan 140 mm lik zipang. herhalde sıcaklık bu fana göre yüksek parçalar psu 400 wattlık asus ekran kartı pasif soğutma 2600 pro 2 tane hdd var birde ses kartı ne olabilir nelere bakmam lazım başka fikir veren olursa sevinirim yardımlar için teşekkürler şimdiden
Anakartınızın BIOS unu güncellediniz mi?
biosu güncelledim destekleyen versiyona da şimdi forumlarda gördüm 62C imiş bu işlemcinin max değeri ben heatsinki takarken falan bi halt ettim muhtemelen
macunu yeniledim 45 dereceye indi işlemci sıcaklığı ama aynı sorun devam ediyor everestin stability testinde 15 dakkada 66 dereceye çıktı yavaş bi şekilde ama stop deyince gene restart
bir fikir verin arkadaşlar , işlemci sorunlu olabilirmi
arkadaşlar bu forumda yardımcı olacak çok arkadaş olurdu , cevap alamadım herhalde karışık yazdım
sistem şöyle net yazayım kasa m40 gigabyte 780g 2m anakart 2 hdd 400 watt asus psu pasif soğutma hd2600 pro sychte zipang cpu soğutucusu işlemci phenom 2 x4 940be sıcaklıklar ne yaptıysam idle da 55-60 arasından inmedi aşağıya , macunu yeniledim soğutucunun takılmasına baktım bi sorun göremedim nette araştırırken gördüm, geçen sene bu 780g boardlarla 125 watt lık işlemcilerde bi sorun olmuş güç devrelerinde ama bu sene pek bahsedilmiyo muhtemelen bios ayarlarıyla halledilmiş.
Kasada yeteri kadar fan yoksa ısınır. Ayrıca ısınma neden olabilcek dağınık duran data ve güç kablolarıda var.
Kasada kaç adet fan var ve konumları ?
bu işlemciye x2 +5600 den yükselttim 5600 de iken işlemci 20 30 c arasında boşta, yükte de 40C dereceyi altında idi kasayla ilgili bi sorun olmadığını düşünüyorum bu yüzden giriş fanı var birde arkada psu nun fanı
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme