Şimdi Ara

Phenom II 940 - Q9550 @4.0+ GHZ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.036
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu iki işlemcinin Default Hızlarında birbirine yakın değerler alıyorlar.. Günlerdir aklımda, Google'da ve DH'de arattım ama bulamadım. OC'lu halinde yani 4 ve üstü ghz'de hangisi lider? Karşılaştırılmış testleri varsa ekleyebilirmisiniz?

• AMD Phenom II X4 940 işlemcisi çarpan kilidi olmadan gelir. Yani FSB hızı artımı yapmadan hız aşırtılabiliyor. Q9550 ise FSB hızı arttırılarak hız aşırtılır. Phenom II 4 GHz üstü görür, tabii soğurucuya göre de değişir. Ancak Q9550 ne kadar yükseğe çıkabilir? İyi bir anakarta ve sağlam belleklere ihtiyacınız var. 4GHz üzerine çıktığınızda ki her ikisiyle de çıkarsanız aralarındaki fark diğer bileşenlerinin de hızı arttırılmış olduğu için Q9550 lehine olacaktır.

Tabii olay şu, siz 4GHz ve üstü OC yaptığınızda sıcaklıklar ne olacak? Soğutmanız yeterli olacak mı? Bellek ve anakarta ne kadar bütçe ayırıyorsunuz? Sisteminiz ne kadar stabil olacak?

Tüm bunları değerlendirmeniz gerek. Zira kesin olarak 4GHz ve üzerine çıkabilirsiniz demek yanlış olur...
  • quote:

Orjinalden alıntı: ReaLiE

Bu iki işlemcinin Default Hızlarında birbirine yakın değerler alıyorlar.. Günlerdir aklımda, Google'da ve DH'de arattım ama bulamadım. OC'lu halinde yani 4 ve üstü ghz'de hangisi lider? Karşılaştırılmış testleri varsa ekleyebilirmisiniz?

Dostum liderlikten yana 2 işlemcide bir birine oldukça yakın bazı uygulamalarda birbirlerine üstünlük sağlıyorlar...yani per olarak oran %50 %50 dir ama şunu'da unutma Q9550 4.0 ghz yapması için iyi bir soğutma,kaliteli ramler vede sağlam bir anakarta ihtiyaç duyuyor... çümkü FSB oranı ile Oc ediliyor bu meret ramlerin olaki takoz çıkarsa en fazla 3.8 görüsün...

Fakat P II 940 ın böyle bir derdi yok en dandik ramleri bile koysan banamısın demez çünkü P II 940'ı çarpan yükselterek OC edersiniz bu yüzden,
    GA-MA770-UD3 gibi AMD'nin en ucuz yongarıyla bile kolayca 4.0 ghz sınırlarını zormayabilirsiniz. (http://www.gigabyte.com.tr/products/mb/cpulist/ga-ma770-ud3_10.html )

Saygılar....

• Phenom II x4 940'ın hava soğutmayla (çarpan artırarak) 4 GHz'e kolayca çıktığını söylemek pek doğru olmaz. AMD'nin verdiği bilgilerde bile stabil çalıştığı sınır genelde 3.8 GHz olarak görülüyor, üstü için su soğutma tavsiye ediliyor. İstisnalar mutlaka vardır ama kaideyi bozmuyor, sonuçta biraz da şansa bağlı. Arkadaşların yukarıda değindiği üzere de Q9550 overclock'u için diğer sistem bileşenlerinin de bir arada düşünülmesi gerekiyor.

Aşağıdaki linkte x4 940 incelemesi var ama içinde standart Q9550 değerleri de var. Hiç yoktan iyi olabilir
    http://www.extremetech.com/article2/0,2845,2338338,00.asp

• 2 işlemcininde son kullanıcıların yaptığı ortalama genelde 3.8ghz olarak görürsün baktığın zaman, çoğu yerli yabancı sitelerde durum bu. Ancak biraz şanslı olan soğutucusu ,Ram i, anakartı düzgün olan kullanıcılar 4.0ghz ve üstünü görüyorlar lakin stabilite dediğin zaman tabiki tam stabil olmuyor ve günlük kullanmaya başlarsan o hızlarda kısa sürede ürün yıpranıyor.

Performans konusunda bence bu İşlemcileri alanların çoğu Oyun ağırlıklı düşünerek alıyorlar.Bu noktada Q9550 nin 940ı rahat geçtiği bir gerçek, en büyük sebebi zaten 6mb lık cache bellek farkı ve işin acı tarafı x4 destekleyen oyunlar çıktıkça fark dahada açılacak. e8xxx serisinin başarısı ordan kaynaklanıyor 6/2=3mb çekirdek başına cache bellek düşerken 940da 1.5mb düşüyor.
  • q9550 yi 4.25 ghz yapmak için bir sunbeam core contact freezer yeter

phenomII ise stokla 3.6 soğutmayla 3.8 ghz kullanılır

ben demiyorum kullanıcıların değerleri söylüyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.