Bildirim
Phenom II X3 720BE Kullananlar Testler,Yardımlaşma! (10. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
bende 2 gun once phenom 2 720 aldım..cok memnunum warhead full detay 8xaa da calıstırıyor(1680x1050) -
senin dedigin biraz da ekran kartindan.bende 1280 8xaa calistirmiyor mesela adam akilli cunku 512mb 4870.bir bu oyunda bu ayara bir de gta4'e yanarim zaten niye 1gb almadim diye ama yoktu ben alirken.1gb olsa 8xaa canina okur demistim oyleymis teyidini aldik. -
-
iyi günler benim Phenom II X3 720 BE iyi çıkmış gibi voltaj vermeden 3.4GHz değerine çıkıyorum ve sıcaklıklar fazla oynamadı ama anakartım(Ga-m78sm-s2h) biraz kötü gibi bios tam oturmadı gibi Bios F3I cpu listesinde x3ler yok kolay gelsin
-
screenshotta voltaj 1.39 gözüküyor default voltaj 1.32 olması lazım otomatik o/c falan bişey mi var anakartta yoksa yanlış mı gözüküyor? -
quote:
Orjinalden alıntı: antidote
screenshotta voltaj 1.39 gözüküyor default voltaj 1.32 olması lazım otomatik o/c falan bişey mi var anakartta yoksa yanlış mı gözüküyor?
Bazı anakartlar V-drop yapmamak için normal voltajın biraz üstünde volt verebiliyorlar. Ben işlemcime default değeri olan 1.35V veriyorum. Prime95 testi sırasında bir bakıyorum 1.37V olmuş. +0.02V normal de +0.07V ta sanki biraz auto ayarların marifeti gibi. Yada voltaj sensörü biraz fazla gösterior olabilir. -
Arkadaşlar herkese iyi çalışmalar... Benim bir sorum olacak... Daha doğrusu tereddüt...
Nasip se bende bir iki güne kadar pII x3 720 alacağım ancak
-- pII x3 720 ve PII x3 720 black edition diye iki ayrı model mi var yoksa 720 lerin tamamı black edition mu????
Çünkü forum da dahil bir çok yerde black edition yazılmamış.. kafam çok karıştı yanlış bir şey yapmak istemiyorum...
Ayrıca : sistem için ise ana parçalar olarak şunları düşündüm...
ANAKART : Gigabyte MA790X-UD4/DDR2 1200 S+GL+1394+16X*2 940p
İŞLEMCİ : x3 720
RAM : A-DATA 4 GB (2*2) 1066 MHz DDR2 RAM Extreme Ed CL5
ana parça olarak bunlar... bunun yanında da 4850 ekran kartım var gecubenin 1gb llik...
Herkese iyi çalışmalar... -
quote:
Orjinalden alıntı: yesilli
Arkadaşlar herkese iyi çalışmalar... Benim bir sorum olacak... Daha doğrusu tereddüt...
Nasip se bende bir iki güne kadar pII x3 720 alacağım ancak
-- pII x3 720 ve PII x3 720 black edition diye iki ayrı model mi var yoksa 720 lerin tamamı black edition mu????
Çünkü forum da dahil bir çok yerde black edition yazılmamış.. kafam çok karıştı yanlış bir şey yapmak istemiyorum...
Ayrıca : sistem için ise ana parçalar olarak şunları düşündüm...
ANAKART : Gigabyte MA790X-UD4/DDR2 1200 S+GL+1394+16X*2 940p
İŞLEMCİ : x3 720
RAM : A-DATA 4 GB (2*2) 1066 MHz DDR2 RAM Extreme Ed CL5
ana parça olarak bunlar... bunun yanında da 4850 ekran kartım var gecubenin 1gb llik...
Herkese iyi çalışmalar...
sistem güzel olmuş anakart da, ram de, işlemci de çok güzel. bütün x3 720 ler black edition. bazı siteler black yazmıyor ama dediğim gibi hepsi black. black olmayan versiyonu x3 710.
-
Kafan karışmasın arkadaşım bütün 720ler black edition yani çarpan kilidi açık işlemcilerdir.Ayrıca seçimlerin de gayet yerinde olmuş. Hiç düşünmeden alabilirsin.
Venoms@
Sana okuyup üflemişler yada birinin sağlam hayır duasını almışsın.Cpu listesinde olmayan işlemci(Muhtemelen güncellenmemiştir) voltajsız 3.4ghz harika bir değer Acaba anakart gösterdiğinden fazla voltaj veriyor olabilir mi -
Bendeki x3 720, açılanlardandı. Voltaj vermeden x4@3.2 GHz de video vs convert ederken windowsun çekirdek-yük grafiklerini akvaryuma bakar gibi izliyorum :)
Valla bu sistemi toplayalı beri akvaryumu unuttum. Yeni lepisteslerim X3 720 BE ciğimin çekirdekleri.. :) Beni benden alıp götürüyor. Acaip stres atıyorum. Hiç bir kazı kazanda bu kadar heyecan yapmamıştım:)
Karşısına oturup, uzun uzun çekirdek çitlemek isterdim ama, convert işlemleri pek çabuk bitiveriyor:)
Önceki işlemcim baya eski bir tek çekirdek athlon 64 dü, Ve video convert etmeye kalktığımda sistemde kısa kilitlenmeler, geç cevap vermeler olurdu. Şimdi bir yandan emule tam gaz indirmeye devam ederken, bir yandan internet explorer pencerelerinde ajaxlı, flashlı 50-60 sayfa açıkken, bir yandan da müzik dinlerken, bir yandan da video convert ederken, aynı anda bir başka işlem daha yapmak istediğimde sistemin sanki yeni açılmış gibi çabucak cevap verip yine pek bir çabuk işlemi halletmesi, eski işlemcimden sonra pek bir keyifli geliyor.
Yazılımların yeni versiyonları, yeni işlemciler çıkıp, sistem ihtiyaçları yükselene kadar, sanırım bir 7-8 ay sistemi keyifle kullanırım sonra bir 7-8 ay kadar da sistem fiyatını hakeden, normal bir sistem olur, sonrası da allah kerim.
Bence böyle aynı anda bir çok uygulamada keyifle çalışabilmek için işlemcinin x3 hali bile, core 2 duolara göre oldukça avantajlı. Çünkü oyunlar hariç pek azımız bilgisayardaaynı anda sadece bir tek işlem yapıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sdymz -- 3 Mayıs 2009; 19:45:49 >
-
amd ler phenom II lerle bence inteli daha çok zarara sokacaklarphenom II 940 Be bile 350tl lere düştü! -
merhabalar herkese kolay gelsin Bende AMD Phenom II X3 720 Triple Core AM3 2.8 Ghz Soket 940 7.5Mb İşlemci almayı düşünüyorum anakartı ise Gigabyte Amd MA78GM-US2H Soket 940 Ses+Vga+GLan Anakart seçeceğim Ram ise Kingston un HyperX DDR2 800 MHz ramları olacak ben overclock yapmayacağım ama bu bileşenlerle anakartın üzerindeki ekran kartı ile HD filmleri sorunsuz oynatabilir miyim -
evet oynatabilirisiniz ama bence ramleri 1066mhz olarak alın -
575m @
vallahi birisinin hayır duasını aldık galiba :) hala bios update'ti çıkmadı ama %98 tanıyor gibi biosta v1,325 gösteriyor biosta tüm voltaj seçeneklerini denedim fark yapmıyor ama tüm programlarda aynı gösteriyor anakart biraz fazla veriyor gibi ama 3.4Ghz üzerinede çıkamıyorum gerçi normal hali bile yetiyor
isbag@
vallahi benim anakartım olduğu (Gigabyte GA-M78SM-S2H) için kullanıyorum ama yeni alacak olsam 780G + SB750 li bir anakart seçerdim şansa dördüncü çekirdeği açma işi olabilirdi yani düşük bir sans olsa bile yeni alacağın için deneyebilirsin işlemci çok iyi bence özelliklede video ve foto çevirmelerinde
kolay gelsin iyi günler
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VenomS -- 7 Mayıs 2009; 15:27:23 >
-
quote:
Orjinalden alıntı: Black_Necro
evet oynatabilirisiniz ama bence ramleri 1066mhz olarak alın
quote:
Orjinalden alıntı: VenomS
575m @
vallahi birisinin hayır duasını aldık galiba :) hala bios update'ti çıkmadı ama %98 tanıyor gibi biosta v1,325 gösteriyor biosta tüm voltaj seçeneklerini denedim fark yapmıyor ama tüm programlarda aynı gösteriyor anakart biraz fazla veriyor gibi ama 3.4Ghz üzerinede çıkamıyorum gerçi normal hali bile yetiyor
isbag@
vallahi benim anakartım olduğu (Gigabyte GA-M78SM-S2H) için kullanıyorum ama yeni alacak olsam 780G + SB750 li bir anakart seçerdim şansa dördüncü çekirdeği açma işi olabilirdi yani düşük bir sans olsa bile yeni alacağın için deneyebilirsin işlemci çok iyi bence özelliklede video ve foto çevirmelerinde
kolay gelsin iyi günler
saolun bilgiler için bu işlemiyi almayı düşünüyorum zaten bende AMD ye döneceğim
-
Kingston 1Gb x 2 1066 Mhz Kingston Hyperx Cl5 2G Dual Kit Ram %18 İndirimli 68.56 TL
Kingston 2GB x 2 1066 MHZ DDR2 Hyperx KHX8500AD2K2/4G (Kit of 2) Ram %18 İndirimli 111.65 TL
Hangisini önerirsiniz -
quote:
Orjinalden alıntı: isbag
Kingston 1Gb x 2 1066 Mhz Kingston Hyperx Cl5 2G Dual Kit Ram %18 İndirimli 68.56 TL
Kingston 2GB x 2 1066 MHZ DDR2 Hyperx KHX8500AD2K2/4G (Kit of 2) Ram %18 İndirimli 111.65 TL
Hangisini önerirsiniz
Tabiki 2x2=4gb olanı
2gb ram ileride sana yetmez... -
bu bölümü okuduktan sonra oc yapmaya karar verdim.işlemci alalı 1.5 ayı geçti.esasında pek uğraşmıyorum oc işiyle.anladığım kadarıyla x3 720 3.4 ghz de çalışabilmesi için 1.40 volta ihtiyaç duyuyor.
hiç voltajsız çalıştıranlar varmış ama ne kadar da voltaj vermeseniz bazı anakartlar kendiliğin otomatik voltaj veriyor.
şu anda 3.4 ghz testi yapıyorum.1.5 saat oldu 1.40 voltajla banamasın demedi.
ama sıcaklık 54 derece.fanım orjinal fanı değil. ama o kadar iyi bir fan da değil şu anda elimde bulunan fan. alpine64 diye 30 liralık dandik bir fan. -
Bunlarda benim testlerim sitemim imzamda.
1.40 voltaj =3400mhz (1:30 saatlik overdrive stabilite testi)(sorunsuz)daha düşük voltajı denemedim.(işlemci yük altında 55 dereceyi gördü.
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X