Bildirim
Phenom II X3 720BE Kullananlar Testler,Yardımlaşma! (8. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
Giriş
-
Bence bunu hiç bozma ilk aldığımda bende böyle alıyordum işletim sistemine kafayı yedirtiyor sonra artır indir olayı. Birazda hava ısındı şimdi eski değerlerden +0.25v üstüne çıkmam gerekiyor misal 3.7 için 1.475 gerekiyor 3.6 için yetiyor anca 1.45 onuda O.D dan yapıyorum. Ama en güzeli x4 desteği olmayan oyunlarda 3.çekirdeği kısıp kalan 2 çekirdeğe dayamak. Böylece daha yüksek performans alınabilir. 1.45v ile 3.9-3.9-3.0 gibi mesela. -
1.55 ile 4.0ghz'i gördüm ama ne test bitirebildim nede win stabil oldu. İşlemcinin koduna bakmadan sürdüm arctic silver 5'i hiç aklıma gelmedi koduna bakmak... ama bi kaç resim çekmiştim telefon ile fotoları bilgisayara atıp bakmak lazım kodu çıkmıştır belki fotoğraflarda... ayrıca 1,375v ile de 3.6 yapıyor.. test yada oyun denemedim.. Birde her nedense fsbye dokunamıyorum. Sanırım ramlerin epp profilinden kaynaklanıyor. fsb'yi 207 yapıyorum 1100mhz oluyor ramler ama sistem açmıyor. timinglere de dokunamıyorum. ramden yana yüzüm gülmedi zaten...
Ayrıca ramlerdeki ganged>unganged olayı nedir ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BiLgiSeaRcheR -- 1 Aralık 2009; 23:45:31 > -
4 ghz'yi tek cekirdek cikararak mi gordun yoksa toptan biostan mi?tek cekirdegi 4 yapip gerisini cok dusuk tutsan spi filan alabilir.ganged unganged olayi phenomI'lerde cift ddr2 kontolcusu var ya
ganged mode is (1x1)x128bit dual channel
unganged is 2x64 bit dual channel
unganged'de 3 ram taktiginda da dual oluyor ram kanallarina ayri kontrolculer baktigi icin.am3'lerde bir ddr2 bir ddr3 kontrolcusu var ama ddr2 kontrolcusu cift gibi calisiyor phenomI'lerdeki kontrolculerden degil.yani am3'de de ganged unganged yapabiliyorsun ddr3 de bu sekildedir tahminim.yani adamlar 4 kontolcunun yapabilecegi isi 2 kontrolcu ile yapmislar.peki ne isimize yarar?ganged yaparsan everest ram benchmark'dan yuksek puan alirsin ve cok cekirdek desteklemeyen programlarda daha iyi oluyormus ganged kullaniyorum ben 2 ram slotu var bende unganged'in mantigi yok.
http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=166222
-
-
Beni de aranıza alın İlk sistemime geri döndüm kısa bir intel arasından sonra. Çok beğendim bu işlemciyi. 4. çekirdeği görmesine rağmen açılmadı ama gene de beğendim.
3700 gördüm 1.530 ile ama günlük kullanım açısından bence hiç sağlıklı bir değer değil zira enerji tüketimi tavan yapıyor. 3000, 3200 gayet güzel değerler, standart voltajla 3400 ü buluyor. Ben kendi hızında kullanacağım için sorun yok zaten. Isı değerleri de muhteşem. En çok o kısmı beğendim. Intelden sonra hata varmış gibi geliyor sanki
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nevi şahsına münhasır -- 11 Nisan 2009; 7:16:15 >
-
selamlar..bende dün gigabyte ma790x-ds4 üzerine 2x2kingston 1066hyperx ve x3 720 aldım,çarpanı 14x fsb de 200,böylece 2.8ghz yakalanıyor..bu işlemciye o/c yaparken öncelikle çarpanı daha sonra fsb mi artırmalıyım? -
ha birde unutmadan ganged/unganged olayı nedir,nasıl ayarlamalıyım? 2 adet 2gb 1066mhz HyperX Kingston ram'im var 5-5-5-15 lik.. -
quote:
bu işlemciye o/c yaparken öncelikle çarpanı daha sonra fsb mi artırmalıyım?
oc icin sadece carpani yukseltmelisin.ramler 1066'da oldugu icin fsb artislari sonucu degeri firlar 1100'lere ve nb ht hizi da yukselir fsb yukseltirsen.ht'yi belki dusurursun ama cpu-z memory bolumunden bakabilecegin nb hizini muhtemelen dusuremezsin anakartta ayri nb carpani yoksa.black olmasinin esprisi carpandan oc yapmak.
ganged/unganged
http://forum.donanimhaber.com/m_29855343/tm.htm#30606923 -
değerli arkadaşlar benim cok önemli bilgiler edinmem lazım sizlerden öncelikle sistemim assağıda imzamda yazıyor ordan bakıp bana bilgi verirseniz cok sevinirim...
ben bu 720 nin 4. cekirdeğini aktif hale getirdim sansım artık diyeyim ama söyle bi sorun var.cok ağır işlem yaptırmadığım müddetce hiçbir sorun yok ne zaman sistemi kasacak bişey yapsam ekranda o an ne varsa öyle kalıyor ne resetliyor nede mavi ekran hatası veriyor ama bu sadece 4. cekirdeği aktif hale getirdiğim için oluyor yoksa 3 cekirdekte sorunsuz calısıyor.Acaba diyorum voltajamı ihtiyacı var yoksa anakartımlamı alakalı yani bios sürümümü istiyor ? belki denenen 790 Gp modeli olsa sorunsuz calısabilir.ben overclocktan anlamam
yani şu olayı her x3 alan yasamak ister ama ben nedense kullanamıyorum bu konuda özellikle gıgabyte anakart kullanan arkadaslar yardımcı olurlarsa cok sevinirim bios suan default ayarlarda sizden alacağım bilgiler doğrultusunda değiştirmek istiyorum ama dediğim gibi ingilizce yazı olursa anlatımınız daha iyi bulurum.
acaba benim düşündüğüm gibi voltajmı? yoksa 4. cekirdek sorunlumu? veya powermı az artık aklınıza gelebilecek her fikir benim için önemli hepinize teşekkürederim şimdiden
-
hwm black box un performans testindeki değerlerin düşüğümü daha iyi yoksa fazla olanımı? -
sanırım senin sorunun 4. çekirdekten benim 4. cekirdekte acıldı sorunsuz calısıyor ve benchmark testlerinde extra 1000 puan saglıyor ben 4. cekirdeginden oldugunu söylüyorum ama anlayan abiler daha iyi bilirler -
quote:
Orjinalden alıntı: alacakll
değerli arkadaşlar benim cok önemli bilgiler edinmem lazım sizlerden öncelikle sistemim assağıda imzamda yazıyor ordan bakıp bana bilgi verirseniz cok sevinirim...
ben bu 720 nin 4. cekirdeğini aktif hale getirdim sansım artık diyeyim ama söyle bi sorun var.cok ağır işlem yaptırmadığım müddetce hiçbir sorun yok ne zaman sistemi kasacak bişey yapsam ekranda o an ne varsa öyle kalıyor ne resetliyor nede mavi ekran hatası veriyor ama bu sadece 4. cekirdeği aktif hale getirdiğim için oluyor yoksa 3 cekirdekte sorunsuz calısıyor.Acaba diyorum voltajamı ihtiyacı var yoksa anakartımlamı alakalı yani bios sürümümü istiyor ? belki denenen 790 Gp modeli olsa sorunsuz calısabilir.ben overclocktan anlamam
yani şu olayı her x3 alan yasamak ister ama ben nedense kullanamıyorum bu konuda özellikle gıgabyte anakart kullanan arkadaslar yardımcı olurlarsa cok sevinirim bios suan default ayarlarda sizden alacağım bilgiler doğrultusunda değiştirmek istiyorum ama dediğim gibi ingilizce yazı olursa anlatımınız daha iyi bulurum.
acaba benim düşündüğüm gibi voltajmı? yoksa 4. cekirdek sorunlumu? veya powermı az artık aklınıza gelebilecek her fikir benim için önemli hepinize teşekkürederim şimdiden
öncelikle kardeş şunu söylemek gerekirse phenom II 720 ler, 4 çekirdekli phenom II lerin çekirdeklilerden 4. çekirdeği bozuk olanların, o çekirdeğin kapatılıp piyasa sürülmesi sonucu doğan bir işlemcidir. amd bir süre sonra gelen istekleri karşılamak adına fabrikadan direk 4 çekirdekli işlemcilerin sağlam bir çekirdeğinin kapatıp satmaya başlamıştır. genelliklede bu sağlam olarak kaptılan çekirdekler açılabiliyor. sanırım sana bu bozuk olarak 1 çekirdeği kapatılmış bir phenom II denk gelmiş. bence fazla zorlama, çünkü sandığım kadarıyla senden kaynaklana ya da voltajla ilgili bir sorun yok. 3 çekirdekle yoluna devam et
-
quote:
Orjinalden alıntı: alacakll
imzadanki anakartla cekirdek acilmiyor ama ddr2 790gx gigabyte ile aciliyor BrKank'in anakarti yani.Hwbox'da yuksek puanlar iyi.
-
Selamlar,
Bende bugun E8400 işlemcimi ve asus p5q-pro anakartımı sattım ve yarın phenomII x3710 veya 720 be almayı dusunuyorum.sitelerden bakıyorum phenomII bir siyah kutuda ve birde acık renkli kutuda olanları var bunlardan hangisini tercih etmeliyim o/c olarak fazla yuklenmeden günlük kullanacağım ve birde simdilik idare edebilecegim bir anakart tavsiye edebilirmisiniz.500 TL civarı bir bütce var.yardımlarınız icin teşekkürler. -
default voltajla şu an 16x deyim,3.2ghz..uğraşmıyorum üstü için şu an gereksiz geliyor -
quote:
Orjinalden alıntı: mohikans
Selamlar,
Bende bugun E8400 işlemcimi ve asus p5q-pro anakartımı sattım ve yarın phenomII x3710 veya 720 be almayı dusunuyorum.sitelerden bakıyorum phenomII bir siyah kutuda ve birde acık renkli kutuda olanları var bunlardan hangisini tercih etmeliyim o/c olarak fazla yuklenmeden günlük kullanacağım ve birde simdilik idare edebilecegim bir anakart tavsiye edebilirmisiniz.500 TL civarı bir bütce var.yardımlarınız icin teşekkürler.
710 ile 720 arasında 200mhz hız farkı var ve 720de çarpan kilidi açık. AMD çarpan kilidi açık modellere black edition adı veriyor ve kutusunu siyah yapıyor. Çarpan kilidi açık modellerde çok daha kolay hızaştırılabiliyor. Sadece çarpanı yükselterek rahatlıkla hızaşımı yapabiliyorsunuz. Çok daha fazlası hakkında bilgim yok ama bu şekilde 3400 e çok rahat çıkıyor zaten standart voltajı ile. Gene de yanlışım var ise arkadaşlar düzeltsinler..
-
quote:
Orjinalden alıntı: Hökela
quote:
Orjinalden alıntı: mohikans
Selamlar,
Bende bugun E8400 işlemcimi ve asus p5q-pro anakartımı sattım ve yarın phenomII x3710 veya 720 be almayı dusunuyorum.sitelerden bakıyorum phenomII bir siyah kutuda ve birde acık renkli kutuda olanları var bunlardan hangisini tercih etmeliyim o/c olarak fazla yuklenmeden günlük kullanacağım ve birde simdilik idare edebilecegim bir anakart tavsiye edebilirmisiniz.500 TL civarı bir bütce var.yardımlarınız icin teşekkürler.
710 ile 720 arasında 200mhz hız farkı var ve 720de çarpan kilidi açık. AMD çarpan kilidi açık modellere black edition adı veriyor ve kutusunu siyah yapıyor. Çarpan kilidi açık modellerde çok daha kolay hızaştırılabiliyor. Sadece çarpanı yükselterek rahatlıkla hızaşımı yapabiliyorsunuz. Çok daha fazlası hakkında bilgim yok ama bu şekilde 3400 e çok rahat çıkıyor zaten standart voltajı ile. Gene de yanlışım var ise arkadaşlar düzeltsinler..
yanlis yok da soyle bir ekleme yapabiliriz.carpan kilidi acik olan 720'de oc cok kolay gercekten ama 710'da ne kadar zor?amd x2 islemci kullandiysaniz ht link dusurup ram carpani dusurup fsb yukseltmek hic zor gelmeyecektir ancak bu aletlerde northbridge hizi diye bir sey var ve anakartinizin nb carpani yoksa genelde 300 liralik DFI anakartlarda ve gecenlerde aldigim 100 liralik biostarda vardi yani nb hizi fsb yukselttikce yukseliyor nb'ye voltaj filan vermeniz gerekiyor 3.1 ghz'de kalabiliyorsunuz anakarta gore.ayrica anakarta gore standart voltaj 3.4 de yapamayabilirsiniz 720 ile ama 3-3.2 oluru garanti gibi bir sey voltajlara dokunmadan cunku carpandan oc yaptiginiz zaman ne ht ne nb ne ram hizi degismiyor oc bile degil yaptiginiz sistem icin.tek derdiniz islemci voltaji ve sogutmasi oluyor.3-3.2 gibi hizlar yeterliyse ki bence gayet yeterli o zaman esktra fan alinmasina gerek yok serin calisan bir islemci.fiyat farkini aciklamak icin yazdim bunlari 710 alip oc yapabilirsiniz ya da 720 bu sekilde kolay.710'nun fiyati almayani dovuyorlar olmus yalniz darisi 720'ye.biostar 790gx a2+ anakart oneririm bir shadow kart olayi var ikinci slota dummy kart takiyorsun ama cekirdek filan acabiliyor ve 710'larda daha fazla cekirdek acma sansi.
-
arkadaşlar selam ben de bugün X3 720be ve ecs 780gm-a ultra black anakart aldım ama anakrtla ilgili problemim var bios update yapmadan anakrt cpuyu tanımıyor update yapmam gerekiyor am3 desteği için ama dos üzerinden nasıl update yapabilirim amibios kullanıyor ecs nin sitesinden en son biosu da indirdim yardımcı olabilirseniz süper olur. -
bios indirdigin dosyada afudos var bu da nasil kullanilacagi.
http://www.ecs.com.tw/extra/flashutl/DOS%20Flash%20Utility%20User%20Guide.pdf
kartin iki versiyonu var ami diyorsun su da ami icin olani.
http://www.ecs.com.tw/extra/flashutl/amiflash.pdf
bios indirdigin sayfada link var aslinda.
http://www.ecs.com.tw/extra/flashutl/index.html
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake Lockley -- 13 Nisan 2009; 19:44:44 >
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X