eyvallah hocam sağolasın sorunu çözdüm önce işlemciyi tanıyamayınca işletim sistemini kuramam zannettim ama işlemciyi tanımasa da xp kurdum xp kurduktan sonra windows üzerinden bios update yaptım artık sorun yok teşekkürler...
rica ederim.anakartin guzel nasil derler f/p.sb750 olan sanirim.kullanim izlenimlerini buraya yazarsan sevinirim.
evet anakart için baya araştırma yaptım 780gm chipset ama sb750. acc özelliği var bu sayede 4.çekirdek için deneme şansım var, 160watt işlemci desteği var 80 usd ye bence f/p olarak inanılmaz bir kart yarın o/c ve 4.çekirdek denemeleri yapıcam izlenimleri paylaşırım
Bir arkadas sormus soyleyelim arada FSB den OC yapmayın ram leri hız aşırtmıcaksanız. Çarpandan olması hem guney koprusunu zorlamaz hemde tüm ramlerle sorunsuz OC yapılabilir 780g yonga seti anakartı kullanan cok problemde yaratmaz zaten 95w.
Sorularıma cevap yazan arkadaşlara teşekkür ederim. Towarscke arkadasımızada mesajlarında sıkılmadan defalarca sorularıma yanıtlar vererek yabancı olduğum bir platformda beni aydınlattığı için teşekkürler.Bugün akşam üzeri PhenomII X3 720 black serisi işlemcimi aldım (İzmir Tekmar bilg.ellerinde son 1 tane kalmış o kadar sitelerden araştırdım en uygun fiyat orda gibi geldi bana 272 TL) şimdilik amd sistemleri iyice tanıyıncaya kadar kullanmak içinde Gigabyte MA78GM-S2H anakartını aldım.Bir koşu eve gidip sistemi kurdum,önce işlemciyi tanımadı F7 biosu yükledikten sonra sistem kendine geldi.Biraz karışık gibi biosu ama yakında alışırım,henuz default ayarlarda biraz araştırdıktan sonra ilerde daha iyi bir anakart ile o/c ile kullanmak istiyorum AMD hoşuma gitti tanıdıkça dahada seveceğime eminim hayırlı forumlar.
quote:
Orjinalden alıntı: Promity
Bir arkadas sormus soyleyelim arada FSB den OC yapmayın ram leri hız aşırtmıcaksanız. Çarpandan olması hem guney koprusunu zorlamaz hemde tüm ramlerle sorunsuz OC yapılabilir 780g yonga seti anakartı kullanan cok problemde yaratmaz zaten 95w.
Ama ben BE almadım dostum mecburum FSB ye napcaz Yani işlemcimde çarpan kilidi var... Phenom II X3 710 aldım. Yoksam ben overclok yapamayacakmıyım. Eğer FSB si iyi ise bu anakartın bana sorun yapmaz hocam. BEnde 780 chipsetli ECS ULTRA BLACK ALDIM. Ramlerin hızını çekeriz dibine doğru. Veririz FSB yi. Ben AMD kullanmayalı 3 yıl oldu. Şu HT yi düşürenler var . HT FSB ile ayrımı işliyor onuda merak ettim...
quote:
Yoksam ben overclok yapamayacakmıyım.
guc kaynagi nedir?saglam bisi tak bir arkadas kamikaze gibi sistemi yakiyordu az kalsin.insanlara gaz verecem derken ipin ucunu kaciriyorum bazen. ayarlara filan bak ne yapmis.
selam arkadaslar bir sorum olacak benim işlemci default voltajda cpuz den baktıgımda 1.319 1.312 ve 1.296 gibi degerler gösteriyor cool quiet kapalı sabit 3000mhz normalmi voltajın durmadan değişmesi sizdede öylemi yoksa bir anormallik varmı?
kullandigin anakartta yapmamasi lazim dedigini.guc kaynagi yuzunden olabilir 470w biraz az bence o sisteme gore x4 cunku hepsini bosversen.
Arkadaşlar. Bende gigabyte 790x ud anakart, adata 1066 2 gb kit bellek ve ayrıca PII 720 black var. kendi yaptıgım denemelerde en yüksek 3.4 görebildim. bunun üstüne çıktığımda ya reset atıyor yada hiç açılmıyor yada windows yüklenme aşamasına geldiğinde reset atıyor. sizce sorun nerede. yada yapabileceğim en optimal ayarlar hakkında bana fikir verebilir misiniz. bu arada 4. çekirdek gayet sağlam açılıyor. ama 3 çekirdek daha tatlı çalışıyor.
voltajı arttırdın mı ? arttırdıysan kaç verdin. sadece çarpanı arttırdığını varsayıyorum bu arada, herhalde bus speed e dokunmuyorsundur.
kendi yaptıgım denemelerde en yüksek 3.4 görebildim. bunun üstüne çıktığımda ya reset atıyor yada hiç açılmıyor yada windows yüklenme aşamasına geldiğinde reset atıyor. sizce sorun nerede.
x4 olarak deniyorsan sorun yok 3.4 iyi bile.3.2 3.3 normali ama 3.4 3.5 anakart islemcisine gore degisiyor gunluk.x4'u tam stabil calistiran anakartlar hep ddr3 iki tane zaten.oyunlar genelde 4 cekirdek istemiyor bu cekirdek acma isi bu sene lazim olan bir sey degil.
ben de 1.49v la 3.8 e çıkarmıştım (anakart +25mv aralıklarla arttırmaya izin veriyor, 25mv aşağısında stabil değildi) ama performans getirisi 3.7 ile çok küçük bir farktı, buna karşın ısı değerleri en az 3-4 derece oynadı. sanıyorum bu işlemci için 3.6-3.7 en ideali.
voltaj arttırdım ama çok değil. 3,5 i geçmedim.
bu arada sistemde garip bir kararsızlık var. nedense oyun oynarken (grid) belirli bir süre sonra sistem kilitleniyor. özellikle bu gün baya kilitlendi. en sonunda dayanamadım. bütün overclock ayarlarını default değerlere aldım. ekran kartını da sıfırladım. bakalım neden yapıyor
4.çekirdekler açılsa da kesinlikle verimli çalışmıyor. bundan emin oldum ve kapadım. 3 çekirdekli sistem daha kararlı ve güzel.sistemi şu anda 3465 mhz de stabil çalıştırıyorum. hiç voltaj vermeden. voltaj verince sistem sapıtıyor. voltaj vermeden nereye çıkabilirsek kardır:D
quote:
Orjinalden alıntı: akyildizemre
4.çekirdekler açılsa da kesinlikle verimli çalışmıyor. bundan emin oldum ve kapadım. 3 çekirdekli sistem daha kararlı ve güzel.sistemi şu anda 3465 mhz de stabil çalıştırıyorum. hiç voltaj vermeden. voltaj verince sistem sapıtıyor. voltaj vermeden nereye çıkabilirsek kardır:D
hocam voltajsız bu hıza çıkabiliyorsan bu işlemci rahat 4 ghz görür hava soğutmayla, çünkü yabancı forumlarda dahil default voltajda bu ghz i görmedim sistemin stabil olduğuna emin misin? 2 saat prime 95 yap eğer sorunsuzsa gerçekten süper bir değer.
prime 95 yapmadım. yapınca ss leri yollarım. ama şu anda sorunsuz bir şekidle oyun da oynadım. (crysis, grid ) wprime 1024M yaptım. onda sorun çıkmadı. bakalım. deneyeyim.
testi yaptım. 2 seferde bilgisayar reset attı. bilmiyorum neden. bende çarpanı 16 ya geri çektim. öyle test yaptım. (3200) 30 dk da hiç sorun çıkarmadı. işlemci ısısı 56 dereceyi geçmedi. işlemcinin sınırını belirleyemedim henüz:D