Şimdi Ara

Phenom II X3 720BE Kullananlar Testler,Yardımlaşma! (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
437
Cevap
1
Favori
28.366
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rouvax
    Arkadaşlar 4. çekirdek için bir kod varmı peki ? Şu kodlular dan alman lazım diye biliyor musunuz ?

Verdiğim linkte 720 kullanıcıları açtıkları ve açamadıkları kodları paylaşmışlar ama toplu bir liste ne yazıkki yok. "ecat" nickli arkadaşın verdiği linke bakmanı öneririm. İşlemcisinin 4. çekirdeği açmakla kalmamış 3857Mhz'e kadar hız aşırtmada yapabilmiş, kodu 0904 CPMW.
    http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=219087&highlight=0904

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 7Mhz -- 19 Eylül 2009; 2:01:22 >

• sb700-780G chipsetli anakart var bende zaten ondada açmak için kullanılan özellik yok sanırım.
  • Ne yazık ki sb700'lerde Advanced Clock Calibration özelliği yok.
  • X3 720 nin darboğaz yapacağı ekran kartı daha üretilmedi, tomshardwareden bakarsan 3dmark gpu puanı en yüksek işlemcilerden biridir ve gpu puanı olarak i7 920 nin önündedir
  • Bizim arkadas dün aldığı işlemcinin cekrdeğini acamadık (novadan aldık)
  • arkadaşlar bu işlemciyi aldım bugün ve hayatımın ilk işlemci takma tecrübesini yaşadım(gerçi çok kolaydı). boşta 25-26 derecelerde sanırım normal.
    soracağım soru şu,anakartın son biosunu yükledim pc ye birde format atmam gerekli mi?

ekleme: oyun performansı harika. re5 5200+ la 30-35 civarı gezinirdi şimdi 55-65 arası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi itachi84 -- 24 Eylül 2009; 23:13:08 >
  • Arkadaşlar bu işlemcinin yanına GIGABYTE MA770-UD3 anakartını tavsiye edermisiniz ? Birde bu anakartla 4.çekirdek açma şansı var mı ?
  • "itachi84"
    Boştaki çekirdeklerin sıcaklıkları için 25 civarları normal. Bios güncellemeniz format atmanızı gerektirmez ama uzun zamandır format atmıyorsanız yeni işlemci şerefine bir format güzel olur.

"srcn1903"
    Güney köprüsü Sb700 olan anakartlarda Advanced Clock Calibration özelliği olmadığı için 4. çekirdek açılamıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 7Mhz -- 25 Eylül 2009; 12:52:34 >
  • 4. Çekirdeği açtığımda, tüm bench ve sentetik test programlarda stabil olmasına karşın, Windows çalışmasında bi yavaşlık ve dengesizlik hissediyorum, benzer durum yaşayan var mı arkadaşlar ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Diablo -- 25 Eylül 2009; 17:04:28 >
  • Teşekkürler o zaman bulabilirsem ECS Ultra Black alıcam.Bunun dışında önerebileceğiniz anakart var mı ?
  • GIGABYTE MA770-UD3 bu anakartın 2.rv SB 710. Bu 4. çekirdeği açma için yeterli mi ? (Yarın sipariş vericem biraz acil arkadaşlar)
  • DiabloXT

uzman gorusu istersen cok gordum ben soyledigin durumu hatta bu cekirdek acma isi benchmarlar icin sadece kullanmak icin pek degil diyorum son zamanlarda.

srcn1903

sb710 olmasi kesin aciyor anlamina gelmiyor biostar sb710'a acc secenegi bile koymamislar giris karti diye ama bunda varmis ama 2-3 forumda acamadim diyenleri gordum ve acmaz diyenleri gordum gigabyte 720 us3 modeline bakabilirsin o fiyat araliginda.

quote:

The biggest bonus for your wallet is the secret nvidia bios menu which can be used to unlock the 4th core of the triple core Phenom II X3 720, just hit CTRL-F1 on boot up to enter the advanced menu and just like magic your cheaper 3 core proc becomes an expensive 4 core.

http://www.dabs.com/products/gigabyte-am2--nvidia-720-ddr2-atx-a-l-5J9X.html

http://www.trustedreviews.com/motherboards/review/2009/04/16/Gigabyte-GA-M720-US3/p2

quote:

I'm using the f4 bios revision and I've unlocked a phenom II x2 550 black edition up to a phenom II x4 b50.

http://www.trustedreviews.com/motherboards/review/2009/04/16/Gigabyte-GA-M720-US3/p1

en kral acan 500 liralik bir anakart bile olsa islemci kusurluysa acilmaz bunu da hatirlatayim.

• quote:

Orijinalden alıntı: srcn1903
    GIGABYTE MA770-UD3 bu anakartın 2.rv SB 710. Bu 4. çekirdeği açma için yeterli mi ? (Yarın sipariş vericem biraz acil arkadaşlar)
    2. revizyonun güney köprüsü Sb710'muş ve Advenced Clock Calibration özelliğini eklemişer. "FB" versiyonlu bios ile nasıl açıldığını resimli olarak aşağıdaki linkten inceleyebilirsiniz. Son çıkan bios "FD" ile açıp açamayacağını bilemiyorum. O konuyu bir araştırın isterseniz.
    http://www.scribd.com/doc/16776513/Gigabyte-MA770-AMD-CPU-4th-Core-Enabling-by-ACC

quote:

Orijinalden alıntı: DiabloXT
    4. Çekirdeği açtığımda, tüm bench ve sentetik test programlarda stabil olmasına karşın, Windows çalışmasında bi yavaşlık ve dengesizlik hissediyorum, benzer durum yaşayan var mı arkadaşlar ?
    4. çekirdeği açıp 3400'lü hızlarda Prime95'te test ettim ve bir sıkıntıyla karşılaşmadım ama Windows'ta garipliklere neden oluyormu hiç dikkat etmedim. Test programları dışında bilgisayara yük olacak uygulama açmadığım içinde karşılaşmamış olabilirim. Ekran kartım olmadığı için, oyunlardaki 4. çekirdek farkını da henüz test edebilmiş değilim. Dün Win7'yi yükledim. Hangi uygulamalarda gariplikler hissettiğini söylersen deneyip haber verebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 7Mhz -- 27 Eylül 2009; 15:00:26 >

• cmt

verdigin linkte 770t-udp3 anakartini gordum ben yani ddr3 modeli.ud3 resmi goremedim sacma bir test bence biri acti diye oradaki 3 model de acar diye bir sey yok aciyorsa onlari da gosterin di mi?ud3 acmiyor diyorum aciyor diyen cpu-z gostersin.

http://www.gigatek.com.tr/urun.php?id=2578
  • ".45 ACP"
    Cpu-z görüntüsü bulamadım ama başka bir forumdan MA770-UD3 rev 2.0 kullanan iki arkadaşa sordum. Tahminimce sizin tereddütünüz 1.0 revizyonlu olanların açmamasından kaynaklanıyor. Bir çok sitede hangi bios'un açıp hangilerinin açmadığını, hybrid mode'un hangi bios'larda olduğunu tartışmış arkadaşlar. Benim okuduğum kadarıyla kartın üstünde gelen bios "FA"da "hybrid mode" yok ve çekirdekler açılamıyor ama sonraki bios "FB"de bu özellik var ve çekirdekleri açılabildiği yazılmış. Bu konuda 30 kişi açılamıyor dese bile 1 kişinin açılıyor demesi yeterli. Aynı anakartın 2 revizyonunun olması, kapalı çekirdeklerin açılma ihtimalinin düşük olması ve açma yeteneği bulunmayan bios versiyonlarının kullanılıyor olması açamayan kişilerle karşılaşma ihtimalimizi de artırıyor. Arkadaşların bana verdikleri cevaplarıda aşağıya ekliyorum.

quote:

Orijinalden alıntı: DeerSteak
    I could unlock with that board, but only the rev 2.0 version is capable of that. The reason is that the rev 1.0 version uses the SB700 southbridge, and rev 2.0 uses the SB710 southbridge, which is a 750 with two of the SATA ports disabled.
    I actually replaced that board with the MA790X-UD4 because I wanted Crossfire support, so I ended up selling the one I had.
    So check what version your friend has, if he's got 1.0 he's out of luck.

quote:

Orijinalden alıntı: TGA
    Anyway sorry my 550BE doesn't have functional extra cores so no screen shots of it unlocked. But I can assure you that SB710 is capable of core unlocking on boards with a BIOS that supports it.

Elin oğlu yalan söylemiyorsa uygun koşullar altında kapalı çekirdekler açılabiliyor. Hala açmıyor diyorsanız, açılamadığına dair bilgileri, bios ve revisyon bilgileriyle birlikte eklerseniz sevinirim.

• 2006 dan buyana kulladığım pentiun d 805 sistemi değiştermeye karar verdim

bugün pehenom ıı x3 720 be yi sipariş ettim sırada anakart var elimdeki ddr2 533 ramlerle uymlu 130 tl civarı bir anakart önerirmisiniz

ben sunu düşünüyorum
    http://www.exa.com.tr/asus/anakartlar/asus_m3a76cm-328-8559.html
  • quote:

Orijinalden alıntı: digi_halid

2006 dan buyana kulladığım pentiun d 805 sistemi değiştermeye karar verdim

bugün pehenom ıı x3 720 be yi sipariş ettim sırada anakart var elimdeki ddr2 533 ramlerle uymlu 130 tl civarı bir anakart önerirmisiniz

ben sunu düşünüyorum
    http://www.exa.com.tr/asus/anakartlar/asus_m3a76cm-328-8559.html

Güzel bir kart.O paraya alınabilecek en iyi seçenek.Bir de asus

• quote:

Orijinalden alıntı: peykani

imzamdaki sistemle 4. çekirdek açıldı ama o c olmuyor. 4. çekirdeği kapatınca daha iyi.

imzandaki anakarttan bende yeni topladım biostan ctrl+f1 yaptıktan sonra auto yaptım bende açmadı sende nasıl açtı yazabilirmisin.
  • neyi auto yaptin sende acc yok ki nvidia anakart.ayarini yazmistim advanced bir yerden nvidia core calibration enable ediyorsun auto degil.cekirdek acmasa zaten 720 diye acilmaz sistem hic acilmaz siyah ekran.auto degil enable yapiyorsun bir de oyle dene auto diyince illa enable yapacak diye bir sey yok acc gibi degil seninki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake Lockley -- 30 Eylül 2009; 20:30:07 >
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.