Şimdi Ara

Phenom II X3 720BE Kullananlar Testler,Yardımlaşma! (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
437
Cevap
1
Favori
28.366
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

everest te anakart bölümü altında çipset'te tam adı AMD RS780/RS880 yazıyor sonunda d yi göremedim
  • "elensar"
    Everest eksik bilgi veriyor olabilir. Aşağıdaki linkte verilen özellikler de rs780d şeklinde.
    http://www.schottenland.de/preisvergleich/preise/proid_9863919/SAPPHIRE-PURE-CrossFireX-790GX-PC-AM2RS790G
  • anakartım sorunlu olduğu için aldığım yer anakrtımı değiştirmiş ve gigabayt ma78gm-ud2h koymuş bu aletin oc ayarlarını bilen varmıdır. çarpanı 16,5 yaptığımda pc reset atıyorda....
  • 16.5 yapip kaydedip ciktin mi voltaj da vermen gerekiyor islemciye.15 yapip kaydedip cikarsin 16 yapip kaydedip cikarsin sansliysan ama 16.5 yaparsan voltaj vermen gerekir.1.325 ise 1.35 1.375 deneyeceksin.anakartin default olarak daha dusuk voltaj veriyor olabilir 1.325 secilidir 1.280 veriyordur ya da daha yuksek de verebilir cpu-z'den bak ne alemde.3.3 icin ozel bir ayari yok carpan voltaj.
  • msi k9a2cf anakart ile aynı işlemciyi 225*16 = 3600 1,44v veya 200*17,5=3500 1,40v ta stabil olarak kullanabiliyorum.
  • .45 acp acıklaman ıcın tesekkurler
  • quote:

Orijinalden alıntı: .45 ACP

16.5 yapip kaydedip ciktin mi voltaj da vermen gerekiyor islemciye.15 yapip kaydedip cikarsin 16 yapip kaydedip cikarsin sansliysan ama 16.5 yaparsan voltaj vermen gerekir.1.325 ise 1.35 1.375 deneyeceksin.anakartin default olarak daha dusuk voltaj veriyor olabilir 1.325 secilidir 1.280 veriyordur ya da daha yuksek de verebilir cpu-z'den bak ne alemde.3.3 icin ozel bir ayari yok carpan voltaj.

.45 ACP haklısın sadece çarpan ve voltaj yeterlimidir, ht veya nb ayarlarını hep auto da bırakıyorum. 16,5 carpan voltaj da 0,75 artırdım şimdi reset atmıyor en azından.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yakamoz77 -- 10 Ekim 2009; 9:34:22 >
  • merhaba arkadaşlar bende aranıza bu akşam katıldım formattı yüklemelerdi derken geceyi buldum :)

bu arada anakartım GA-MA770-UD3 /SB710 /rev.2.0

son bios updatesinide yaptıktan sonra 4. çekirdeği aktif hale getirebildim bilginize :)

benim asıl sıkıntım işlemci anakart ve kasayı yeniledim kasa feel marka 400 w lık çift fanlı bir kasa kocaman bir fan kapata diğeride kasanın ön tarafında. ama powerden gelen hava sesi beni rahatsız ediyor bu powerin dandik ve fanının kücük olmasındanmı kaynaklanıyor acaba ?

birde unutmadan arkadaşlar oc den pek anlamam ama easy tune 6 ile carpanı 16 voltajıda 1,350 ye çıkardım 3,2 ghz e yükseldi işlemci.

bu sekilde feel 400w çift fan

8600 gt 512mb dd2 ekran kartı

3gb 667mhz ddr2 ram ile kullansam bir sorun yaşarmıyım ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Natsukaw.S -- 13 Ekim 2009; 1:47:33 >
  • yokmu X3 720 ci yaw
  • quote:

Orijinalden alıntı: yakamoz77

sadece çarpan ve voltaj yeterlimidir, ht veya nb ayarlarını hep auto da bırakıyorum. 16,5 carpan voltaj da 0,75 artırdım şimdi reset atmıyor en azından.

3.3 ghz icin 1.4v mu verdin?voltaji oynamadan 17 yapsana bir carpani bir de oyle kullan.

susabri

quote:

son bios updatesinide yaptıktan sonra 4. çekirdeği aktif hale getirebildim bilginize :)

cpu-z ve test resimler ekleyebilir misin?

cift fanli feel marka bir psu'nun sessiz olmasini bekleyemezsin.sistemine 400w yeter ancak feel guvenilir bir psu markasi degildir yazin filan ariza verebilir cok da oc yuklenme bence.tek 12cm fanli sessiz kaliteli bir guc kaynagi bakabilirsin ama sonra simdi fiyatlar yuksek ve cesit yok.

• üstad az önce kapattım 4. çekirdeği tekrar açıp koyucam birazdan ama ondan önce danışmak istediğim bir konu var. ben işlemci anakart ve kasayı dün aldım aldığım gibi burdaki incelemelerden sonra 4. cekirde bios updateden sonra açtım. Fakat açtıktan sonra bugun birşey farkettim bu sorunmu değilmi anlamadığım için kapattım bende.

Phenom II X3 720BE Kullananlar Testler,Yardımlaşma!

burada core speed kısmındaki hız arada bir 800 küsür mhz e düşüyor Multiplier ise x 4.0 oluyor ve bu değerler anlık değişerek tekrar 2,8 mhz ye cıkıyor bunun sebebi nedir ?

bu oynamaları farkettikten sonra pc deki işlemci hızıma baktıgımda everestte dahil 2.8 olduğunu gösteriyordu..

Son olarak feel in psu larının çok dandik oldugunu anca ögrendigim için en kısa zamanda psu yu değiştircem yeterki sessiz bir psu olsun 5. yıllık pcimden bile beter ses geliyor kulagıma :D

birazdan 4. cekirdekli cpu-z ss sini koyucam.

• "susabri"
    Anakartının 4. çekirdeği açabilmesine sevindim zira bir önceki sayfada ısrarla açabiliyor dememe rağmen bazı arkadaşları ikna edememiştim. Aynı anakartı kullanan arkadaşların açtığı konu linkini aşağıya ekliyorum. Oraya 4. çekirdeğin açıldığını gösteren bir Cpu-z görüntüsü eklersen çok iyi olur.
    http://forum.donanimhaber.com/m_30937797/tm.htm

Hız aşırtmadan fazla anlamasan bile Black Edition bir işlemci ile bu konuda sıkıntın olmaz. "BE" senin ve benim gibiler için üretiliyor zaten.
    Güç kaynağının fanının küçük olması sesin fazla çıkmasına neden olsada asıl neden dediğin gibi dandikliğindendir. Her ne kadar 400w'ı hakkıyla veremesede, size şimdilik (sınırda da olsa) yetecektir. Hem ses sorunundan kurtulmak hemde riski azaltmak için 12cm fanlı iyi bir güç kaynağı alabilirsin. Gidişata bakılırsa en kısa zamanda ekran kartını da değiştirecekmişsin gibi geldi. İlerdeki değişiklikleri de hesaplayarak güç kaynağı alman iyi olur.

Yeni işlemcin ve 4. çekirdeğin hayırlı olsun.

• 800'e dusmesi bir sorun degil win7 mi kullaniyorsun?bu islemcilerde coolnquiet diye bir ozellik var win7 otomatik aciyor bu ozelligi.islemci bosta kaldigi zaman hiz 800'e dusuyor voltaj da dusuyor, lazim oldugu zaman otomatik yukseliyor ayni ozellik ati kartlarda da var 750 ise hizi bosta 500'e dusuyor isinmamasi guc tasarrufu yapmasi icin bir olay performansa etkisi yok bende de oyle ama istemiyorum dersen sag altta guc simgesi var yuksek performans secersen 800'e dusmez ama sicakliklar biraz yukselir.x4 acabilirsin yani sorun yok.x4 olarak stabil mi diye bildigin testleri yapabilirsin.anakartin bios acmiyordu son biosu ile mi acti bu da yeni bir haber.bios versiyonu ve nereden kaca almistin?

quote:

Anakartının 4. çekirdeği açabilmesine sevindim zira bir önceki sayfada ısrarla açabiliyor dememe rağmen bazı arkadaşları ikna edememiştim.

su video gostermistin de hep baska ddr3 model gosteriyordu onu mu diyorsun?acmiyordu o zaman acamayanlarin basliklarini gostereyim istersen.bu arkadas da bios update yaptim diyor son biosla aciliyorsa ben asla acilmaz sb710 acmaz demedim ki acilmiyor dedim sadece cip yetmiyor uygun bios da lazim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake Lockley -- 13 Ekim 2009; 23:20:07 >

• ".45 ACP"
    Bende zaten hangi bioslarla açılacağını yabancı forumlardan arkadaşlara sorarak buraya aktardım. Bir önceki sayfaya bakarsanız bios versiyonlarını görebilirsiniz.
    Ayrıca bu anakarın iki revizyonu var 1.0 ve 2.0, tahminimce kafaları karıştıran odur.
  • Teşekkür ederim arkadaşlar bu işlerden pek anlamasamda c2d 2.9ghz işlemci almak için gittiğim vatandan amd ile çıkmaktan pişman olmucagımı umuyorum:)

test vs. konularda biraz cahilim desem yeridir anlamıyorum o tür konulardan

4. çekirdeği açtığımı ancak aşağıdakilerle gösterebilirim. Eğerki stabil çalıştığını doğrulayacağım bir prog yada link varsa verirseniz sevinirim onuda test edip koyarım en azından sizde beni bilgilendirmiş olursunuz.

Phenom II X3 720BE Kullananlar Testler,Yardımlaşma!

@ cmt

orayada koyuyorum kardesim..

@ .45 ACP

üstad vista kurulu bende.. gece formatlayıp vistayı kurup gerekli sürücüleri yükledikten sonra @Bios programı ile uptade ettim etmeden once 4. cekirdegin açıldıgı sekme yoktu biosumda ama kactan kaca yükselttim hatırlamıyorum gece 2 gibiydi çünkü :D vatandan 140 150 arası bir fiyata aldım dün..

• quote:

Orijinalden alıntı: cmt

".45 ACP"
    Bende zaten hangi bioslarla açılacağını yabancı forumlardan arkadaşlara sorarak buraya aktardım. Bir önceki sayfaya bakarsanız bios versiyonlarını görebilirsiniz.
    Ayrıca bu anakarın iki revizyonu var 1.0 ve 2.0, tahminimce kafaları karıştıran odur.

bunun 1.0 olani sb700 olmasi lazim onda zaten olmaz da FB ile acar demisler diger acan resimlerde surekli 770T-udp3 gostermisler bu aleti gostermemisler gormedigim icin inanmadim o zaman neyse onemli degil arkadas acmis ama bios versiyonu FBd olarak gorunuyor netten de yaptigina gore son biostur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: susabri

Teşekkür ederim arkadaşlar bu işlerden pek anlamasamda c2d 2.9ghz işlemci almak için gittiğim vatandan amd ile çıkmaktan pişman olmucagımı umuyorum:)

test vs. konularda biraz cahilim desem yeridir anlamıyorum o tür konulardan

4. çekirdeği açtığımı ancak aşağıdakilerle gösterebilirim. Eğerki stabil çalıştığını doğrulayacağım bir prog yada link varsa verirseniz sevinirim onuda test edip koyarım en azından sizde beni bilgilendirmiş olursunuz.

üstad vista kurulu bende.. gece formatlayıp vistayı kurup gerekli sürücüleri yükledikten sonra @Bios programı ile uptade ettim etmeden once 4. cekirdegin açıldıgı sekme yoktu biosumda ama kactan kaca yükselttim hatırlamıyorum gece 2 gibiydi çünkü :D vatandan 140 150 arası bir fiyata aldım dün..

2.9 c2d ne yav 8400 8500 bile alsan gerek yok derdim 4.5 ghz yapacan deli sogutmayla anakartla bu daha basit ve x4 yapmissin iste ballisin umarim stabildir.

internetin limitsiz mi test kurulumu linki vereyim.vista da varsa dx10 isteyen test filan yapabilirsin.vistada oto gelmiyordu o coolnquiet isi %5 diye ayar yapiyorduk sp2 mi oto hale getirmis olabilirler.

• ustam bu işlerden çok fazla anlamıyorum vista var ama sonrasında yazdıklarından bsy anlamadım kusura bakma teknolojiye yetişemiyorum çok geride kalmışım ben :D

limitsizim link verirsen indirip nası test ediceksem edeyim buraya ss atayım birde o konuda fikrinizi söylersiniz en azından stabilmi deilmi içim rahat eder. Peki bunun açık kalması sistem için sıkıntı olurmu oc yapmadan bu sekilde devam edeyim psu alana kadar.
  • Çekirdek, bios tartışmasına benim bilgisayar dayanamadı . Kilitlenme olmadan ya da mavi ekrana düşmeden görüntü yok oluyor yani monitör sinyal alamıyor. Bilgisayarında sesi azalıyor ama uyku modundan biraz daha sesli. Bir bu eksikti. Win7'yi yeni yükledim ve yeni bir hdd var. Ara dur şimdi. Daha win7'de 4. çekirdeği bile deneyemeden hemde.
  • bir miktar 3D test aslinda orthos, occt prime95 diye islemciyi %100 calistiran programlar var ama hem isitiyor hem de izlemesi zevksiz.

3dmark vantage
    http://www.filehippo.com/download_3dmark_vantage/

3dmark06
    http://www.filehippo.com/download_3dmark06/

devil may cry 4
    http://www.techpowerup.com/downloads/1111/Devil_May_Cry_4_Benchmark.html

resident evil 5
    http://downloads.guru3d.com/Resident-Evil-5-PC-Benchmark-Utility-download-2331.html

stalker clear sky
    http://files.gsc-game.com/st/bench/stkcs-bench-setup.exe

street fighter 4
    http://downloads.guru3d.com/Street-Fighter-IV-Benchmark-download-2310.html

call of juarez
    http://downloads.guru3d.com/Call-of-Juarez-DirectX-10-Benchmark-download-1642.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake Lockley -- 13 Ekim 2009; 23:53:43 >

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.