Şimdi Ara

Phenom II X3 720BE Kullananlar Testler,Yardımlaşma! (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
437
Cevap
1
Favori
28.366
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: .45 ACP

neyi auto yaptin sende acc yok ki nvidia anakart.ayarini yazmistim advanced bir yerden nvidia core calibration enable ediyorsun auto degil.cekirdek acmasa zaten 720 diye acilmaz sistem hic acilmaz siyah ekran.auto degil enable yapiyorsun bir de oyle dene auto diyince illa enable yapacak diye bir sey yok acc gibi degil seninki.

malesef enable diye bir şey yok şu sistem geç açılıyor diye makinayı aldığım yere verdim.
    ama o açılan menüde nvidia core calibration da sadece mantığıma yatan auto var, enable diye bir secenek yok. makina gelsin fotolarm
  • bios update ile o menuler degisebilir keske vermisken son biosunu yukletseydin.neyse belki yuklerler bir daha dene auto olunca kesin enable mi etti ne yapti bilemeyiz o yuzden auto degil enable diyorum ve benim baktigim incelemede auto dememisler oyle olsa oyle derlerdi.
  • uğraşın uğraşın belki açılır,açılırsa testlerden başarıyla geçer inşallah,testlerden başarıyla geçerse stabil olur umarımalın ve x3 olarak kullanın 45acp kardeşimle çok konuştuk paylaştık bu konuda çok test yaptım her testi başarıyla geçiyor ama masaüstünde çakılıyordu,bazen testleri geçemiyordu çok yorar bu meret sizix3 olarakda gayet güzel işlemci tam fiyat-performans işlemcisi 1 hafta öncesine kadar gigatekde 208tl'den bu fiyata hem 3 çekirdekli hemde 6mb cache belleğiolan işlemci alıyorsunuz daha ne olsun allah amd'den razı olsun yoksa intel'e kalsak e5200 falan anca kullanırız
  • Arkadaşlar bende bu işlemciden aldım makinama taktım vistada parola girdikten sonra mavi ekran veriyor
    sorun ne olabilir?
    Not:MSI KA 790GX anakart 2*2 Kingston ram ve 4830 ekran kartım var. Psu Asus 350 W.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bald also Vain -- 1 Ekim 2009; 21:53:14 >
  • islemci overclock haricinde mavi ekran vermez yazilimsal bir sorun olabilir ramlerden olabilir.oyunlara girdiginde deseydin guc kaynagi ya da kart surucusu derdim.
  • Bende anlamadım. Ramler 800 mhz 1.8 çalışyor mavi ekran. 1066 mhz 2.3 çalıştırdım yine mavi ekran.
    Yuvaları değiştirdim yine mavi ekran.
  • Nezaman dır temizledim kasayı 60C leri görür hale geldi işlemci toz cok fazla birikti blokta 6 ayda bir söküp bidaha takmak lazım temizleyip. OC ta yapılmıyor yüksek sıcaklıkta.
  • Sisoft Sandra'nın CPU testlerinin tamamını 4 çekirdekle sorunsuz olarak bitirdim.
    CS ve CS:S'de de sorun çıkarmadı. 24 saatten uzun süre, kesintisiz olarak sorunsuz çalıştı.

Stabil diyebilir miyiz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Diablo -- 2 Ekim 2009; 3:46:47 >
  • x3 720 stok fandaki sıcaklı değeri 50 derece olması normalmi anormalmidir?
  • quote:

Stabil diyebilir miyiz?

diyemeyiiiz. burada bir arkadas o kadar cok testten gecirdi ki hic sorun cikmadi ama kullanirken pat gidiyordu o yuzden kullan sen en guzeli sorun cikmadiktan sonra stabil desek ne demesek ne sonucta kullanmak icin lazim degil mi bu stabil mi arastirmasi?

quote:

x3 720 stok fandaki sıcaklı değeri 50 derece olması normalmi anormalmidir?

voltaj hiza kasa sogutmaya ortam sicakliga yuke gore normaldir/degildir cekirdek sicakligi degildir yalniz o anakartin bu dedigidir.asagidaki programi indir bir de bununla bak en dusuk en yuksek gosteriyor.

http://www.alcpu.com/CoreTemp/

• quote:

diyemeyiiiz. burada bir arkadas o kadar cok testten gecirdi ki hic sorun cikmadi ama kullanirken pat gidiyordu o yuzden kullan sen en guzeli sorun cikmadiktan sonra stabil desek ne demesek ne sonucta kullanmak icin lazim degil mi bu stabil mi arastirmasi?

2 haftadır içime kurt düşürdün, manyak oldum iyice, gözüm cpu kullanım metresinde, ne zaman cortlayacak diye bekliyorum valla.
  • valla beni de sendomi manyak etti adama ne test verdiysem gecirdi saatlerce ama masaustunde durduk yere gumluyor dedi.anakartindan olabilir islemcisinden olabilir seninkinde sorun cikmayabilir ama sutten agzimiz yandi bir kere oyle yook hemen stabil demek. karti al test yapacaz bolca.gecerse sonuc goruruz, kullanimi oyunlari begenmezsen kapativerirsin.test yapiyorum ama kullanamiyorum diyen arkadaslara tas attiniz da kolunuz mu yoruldu bakin ben benchmark da yapamiyorum olsaydi belesten bir cekirdek de paso benchmark kassaydim diyorum.oyunlarda x3 daha iyi diyenler var oyununa gore degisir denemek lazim.
  • 4850 ile yaparız artık testleri napalım.
  • quote:

quote:

x3 720 stok fandaki sıcaklı değeri 50 derece olması normalmi anormalmidir?

voltaj hiza kasa sogutmaya ortam sicakliga yuke gore normaldir/degildir cekirdek sicakligi degildir yalniz o anakartin bu dedigidir.asagidaki programi indir bir de bununla bak en dusuk en yuksek gosteriyor.

http://www.alcpu.com/CoreTemp/

valtaj default yani hiç bir c yapılmadan daha sistemi yeni aldığımdan beri bakıyorumdum sıcaklık değerine everestte boşta cpu 50 derece cekirdeklerede 30 derece gözüküyor, orthos ile test yaptığımda cpu 60 ve üzerine doğru cıkıyordu. zaman uzadıkça daha fazla ısınmasın diye sonlandırmıştım.

kasam akasa zen 520 test ederken kasa kapağı açıktı. ortam sıcaklığıda çok sıcak değildi. oda sıçaklığı diyebiliriz. o program ilede deneyim resimleri kyacağım. ama sistemim daha geri gelmedi.

• quote:

Orijinalden alıntı: DiabloXT

4850 ile yaparız artık testleri napalım.

Allah ileride daha iyisini versin.4850 gayet is gorur ob'ye gore sam kayisi olayi.

yakamoz77

stok fanla bosta 30 cekirdek normal coolnquiet de acik degilse.hangi isletim sistemi su coolnquiet olayini acalim faydasi olur.
  • Gerçek anlamda stabil mi öğrenmek istiyorsan en güzeli crysis warhead oynamak. Grafiklerde bozulmalar ağaçlar kırmızı felan oluyordu stabil olmadıgında oc sonucu. Aynı OC la frc2 ve cod4 oynanırken warhead oynatmamıştı, denemeni öneririm @diabloxt

Anakart da çok önemli arkadaşlar performansa etkisi olduğuna inanıorum daha ucuzkomponent kullanıldığındanmı hernedense artık sb750 olsun mumkünse aldığınız anakart.
  • Arkadasıma bu ıslemcılı bır sıstem kurduk o.c konusunda yardımcı olmak ıstıyorum bu ıslemcı ıle 266 fsb acan oldumu yada soyle sorım 1066 mhz ram kullanmak ıstıyoruz anakartı standart 800mhz o.c ıle 1066 desteklıyor fsb kasmadan bu hıza cıkartmanın bır yolu varmı . Amd hıc kullanmadıgım ıcın fazla bılgım yok Ht lınk olayı nedır ramın bunla bır alakası varmı .Yardımcı olabılırmısınız..
  • bu islemci 1066 ram destekli yani biostan 1066 ram carpanini sececeksin overclocku da fsb'den degil carpandan yapacaksin misal 200x16(orj 14) ramler de 1066 secince 1066 calisacak ht nb ikisine de dokunmayacaksin 2000 kalacak.fsb ile yaparsan olmaz ramleri 800'e alip fsb cikman gerekir 266 da yuksek ht nb carpanini dusurmen gerekir eski x2 islemciler gibi degil bunlar.black islemcide manasi yok zaten fsb oc yapmanin carpan dururken.
  • geçenlerde x3 720 aldım çok güzel işlemci 3.4 ghz default voltajda günlük kullanıyorum. anakartım sapphire am2rs790g 790gx + sb 750.
    şimdi bu anakartın northbridge'yi everest rs780 olarak gösteriyor ama 790gx olması gerekmiyormu yoksa yanlışmıyım ?
    başka bi soru ramlar 2 x ocz platinium 2 gb 1066 mhz ddr-2. biostan ram hızını auto seçince 800 mhz olarak seçiyor manuel olarak 1066 da kullanıyorum herhangi bi sıkıntı stres yaşarmıyım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elensar -- 6 Ekim 2009; 18:19:26 >
  • "elensar"
    Yeni işlemcin hayırlı olsun.
    Amd'nin o çipsete verdiği kod Rs780d ama pazara sunulan ismi 790gx. Sendekinin sonunda da "d" harfi olması lazım çünkü anakartın Crossfirex destekli.
    Ramler konusunda da bir sıkıntın yok, hepimiz aynı şekilde 1066 yapıyoruz.
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.