Şimdi Ara

Phenom II x4 955 Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
450
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Yeni bir sistem topladık, dün geldi bilgisayar. Monitörüde hepsiburada'dan aldık o da cuma günü geldi işte. 6 yıl sonra bilgisyarın değişmesinin verdiği heyecanla bilgisayarı açtım. Temel programları kurdum falan filan.
    Bugün de oyunları kurdum ancak işlemci sıcaklıkları ve fan hakkında sorularım var. Önce şu ekran görüntüsünü vereyim.

Phenom II x4 955 Hakkında

Şimdi durum bu.

1- Çekirdekler 40 dereceyken o CPU niye 80 yazıyor ? Geldiğinden beri böyle.
    2- PES2011 oynarken işlemci 49 dereceyi gördü ve fan son hızda çalıştı, haliyle kafa beyin kalmadı. Bu sebeple işlemci için fan almalı mıyım? Overclock yapılmayacak. Alırken ordaki abiye de demiştim, fazla gürültü olmasın diye yalnızca yük bindiğinde gürültü olur o da rahatsız etmez pek dedi. Ben de böyle böyle stok fan yükte oldukça sesli çalışıyormuş dedim. Ama dinlemedi işte. Neyse işlemci fanı stok fan şuan.

Sorularımı yanıtlarsanız sevinirim.

• Bence fan almanız gerekli vatanbilgisayara yakındaysanız

http://www.vatanbilgisayar.com/xigmatek-hdt-d1284-hdt-d1284-intel-lga775-&-amd-am2754939940-islemci-sogutucu/productdetails.aspx?I_ID=45734

49 derece olması sorun olmaz ama ses sorun olur phenom alan adam ayrı bir fan alır dedikleri için athlonlara koyunlan fandan daha kötü bir fan koyuyorlar..

önerdiğim soğutucu hem sessizdir hemde performanslıdır öncelik sessizliktedir tabiki..(aynı rpmde gladiatör max sunbeam ccf lerle yarışır..)

• sıcalıkları başa programla kontrol et..belki düzelir..anakart sıcaklıkları yanlış algılıyor da olabilir.. bios güncellemesi deneybilirsin.. vs vs

soğutucu hakkında şunu söyliyebilirim..hiç hızşaırtma yapılmayacak olsa bile stok fanın gürültüsü çekilmez bence..
    hızşaırtma yapmama diye de düşünme işlemcin black edition
    yetmemeye başladığında 2-3 çarpan artırırsın faydası olur..

ama hiç yapmayacağım desen bile vatanda şuan 27 liraya soğutucu var..gayet iyi..
    27 lira için düşündüğüne değmez..al geç.
    http://www.vatanbilgisayar.com/xigmatek-hdt-d1284-hdt-d1284-intel-lga775-&-amd-am2754939940-islemci-sogutucu/productdetails.aspx?I_ID=45734

• teşekkür cevaplarınız için.
    şuan için overclock düşünmüyorum ancak almışkende öyle kötü bir şey almayalım :D Bu arada fanı da kendim takmıcam zaten, takamam :A
    Şöyle en sessizden maksimim 60-70 liralık bi fanda önerebilirsiniz :P
  • önerdiğimiz fan kötü değil..
    sadece vatanda stokta kalmış bir model..
    o nedenle ucuz..bence yeterli..daha fazla para vermeye gerek yok
  • bilgisayarla uğraşmak keyiflidir bende duorb var fanlarını bozdum şuan fansız kullanıyorum :)

önerdiğimiz soğutucunun ucuz olmasına bakma 60-70liraya alacaklarından daha iyi diyemem ama daha kötüde denemez..

eski bir soğutucu ve üretimi kalktı.. sadece vatanda satılıyor o yüzden fiyat uygun..

mesut çevik incelemişti Gladiatörlerle sunbeam ccflerle yarıştırılıyordu..

tabi biraz gerisindeydi ama üzerinde gelen fandan kaynaklanıyordu.. 1200rpm hızda sessizlik için üretilmiş bir fanı var..

sessizlik olarak sunbeam ccflerden vs daha iyiydi..

bu arada inceleme kaldırıldı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ::Ashes:: -- 31 Ocak 2011; 2:26:48 >
  • İlk verdiğim linkteki ürünlerin AM3 desteği olmadığını gördüm ve mesajımı değiştirdim.
    Linkteki ürün belki en sessizi değil ama yeterince sessiz ve kalitelidir.

http://www.eksenbilgisayar.com/pinfo.asp?pid=34160
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.