Arkadaşlar Bilenlerden bir fikir istiyorum. Benim anakartım GA-870a-usb3L üzerinde 8gb ddr31600mhz ram 240gbSSD msigtx1060 ekran kartı 700WattPSU . Tek yaptığım şey karantina günlerinde PUBG oynamak. Fps artışı için HD6850 olan ekran kartımı gtx1060-6gb ile değişim. Fakat işlemcim yeteri kadar besleyemiyormu bilmiyorum.65fps üstü çıkmıyor. Acaba diyorum Anakartım Buldozer FX-8140 a kadar destekliyor. Sahibindende 300tl'ye buldum. Alsam bi faydasını görürmüyüm. Şu anki 4 çekirdek alacak olduğum 8 çekirdek ikiside stok 95Watt enerji çekiyor.
Darboğaz yapıp yapmadığını MSI afterburner osd ile görebilirsiniz. İşlemci %100 ama ekran kartı %100 olamıyorsa darboğaz vardır.
İşlemci de muhakkak fark eder ama FX işlemciler çok sevilmedi zamaninda, 300 lira gömülür mü bilmiyorum.
3770k ile değiştir bence işlemciyi ve anakartı, yeni nesilde gelince ikinci elde fiyatlar düşer baya acele etme takip et fiyatları ama o ekran kartına o işlemci zayıf
quote:
Orijinalden alıntı: NeloAngelo
3770k ile değiştir bence işlemciyi ve anakartı, yeni nesilde gelince ikinci elde fiyatlar düşer baya acele etme takip et fiyatları ama o ekran kartına o işlemci zayıf
düz 3770ler dahi 500 tl
geçen gün sattım daha
hala gereksiz pahalı ama ara ara bakmak lazım anakart ile 450-500 arası kapatmak lazım fazlası gereksiz artık i3 seviyesine düştü iyice 10. nesilde