Şimdi Ara

amd phenom ii4 965 3.4GHz gtx 960 2gb darboğaz yaparmı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
460
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar sistem bu darboğaz yaparmı sizce ?

Amd Phenom II x4 965 3.4 Ghz Black Edition
    EVGA GeForce GTX 960 SSC ACX 2GB GDDR5
    16gb Ram ddr3
    xilence 550w power supply

• oynıycanız oyunlara bağlı
  • Multiplayer FPS, RTS oyunları veya GTA5 tarzı açık dünya olup işlemci gücü gerektiren oyunlarda darboğaz yaşarsınız. Aynısı olmasa da benzeri sayılabilecek bir sisteme (Phenom II X4 945, MSI GTX 760 Twin Frozr OC) sahibim, GTA5'te oyun genelinde işlemci kullanımı %95 ve üzeri. Oyun, oynadığım ayarlarda (gölge high, MSAA ve advanced graphics ayarları kapalı, diğerleri very high denilebilir) bu yüksek işlemci kullanımına rağmen genelde 40-60 FPS arası gibi fena sayılmayacak değerlerde oynansa da şehir merkezinde çok araba/nüfus olan yerlerde GPU kullanımı %40'a kadar düşebiliyor, haliyle FPS de 30 civarına iniyor, grafik ayarlarını düşürmek de pek bir şey değiştirmiyor işlemci limitine takıldığından dolayı, ben de yüksek ayarlarda oynuyorum. The Crew'da da durum benzer, işlemci kullanımı hep %95 ve üstü, ekran kartı kullanımı değişken fakat Tomb Raider (2013) tarzı, işlemciye bu kadar yüklenmeyen iyi grafikli oyunlarda GPU kullanımı genelde yüksek ve haliyle iyi FPS değerleri alınabiliyor.

Kısacası, oynayacağınız oyun türüne bağlı olarak darboğaz yaşarsınız/yaşamazsınız. Gerçi bendeki işlemci 3.0 GHz ve hız aşırtma yapmadan kullanıyorum, sizdeki işlemci 3.4 GHz ve iyi bir soğutucu varsa hız aşırtmayla daha da iyi oyun performansı alınabilir.

• darboğaz yapar kardeşim evet,işlemci alıcak paran yoksa soğutucun da iyiyse biraz oc yaparsan 3.8 - 4 arası bişey güzel olur,idare eder seni
  • Merhaba hocam. gtx960 gerçekten güçlü bir kart ama;

***master of orion, civ5-6 vb tarzı tur bazlı oyunlarda epey ilerledikten sonra İşlemciden dolayı takılmalar olacaktır.

***Full HD çözünürlükte oyun oynadıgını varsayarak bazı oyunlarda yüksek ayarlarda kasma yapabilir. bf1, witcher3, gta5 vb ,, oda ekran kartının ram yetmediği için.

Genel hatlarıyla güncel oyunlar dahil tüm oyunları oynarsın bazılarında orta ayarları kullanman gerekebilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Skörtıl_Nimo

darboğaz yapar kardeşim evet,işlemci alıcak paran yoksa soğutucun da iyiyse biraz oc yaparsan 3.8 - 4 arası bişey güzel olur,idare eder seni

şu soğutma var hocam fakat overlock yaptım zaman mavi ekran yiyorum.

http://www.vatanbilgisayar.com/xigmatek-red-scorpion-ii-intel-lga7751155562011amd-am2am3-islemci-sogutucu.html
  • helsing00 kullanıcısına yanıt
    Voltaj veriyormusun işlemciye? Sadece çarpan ile frekans yükseltmek yetmez, işlemci daha yüksek frekansda daha fazla güç ister, bu gücü de sen anakart dan vermez isen mavi ekran alırsın, tabi voltaj da verip denemiş olabilirsin ben sadece hatırlatmak istedim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AMD FX 8150 Overclock 4.4 GHz
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Skörtıl_Nimo

Voltaj veriyormusun işlemciye? Sadece çarpan ile frekans yükseltmek yetmez, işlemci daha yüksek frekansda daha fazla güç ister, bu gücü de sen anakart dan vermez isen mavi ekran alırsın, tabi voltaj da verip denemiş olabilirsin ben sadece hatırlatmak istedim

tahmin olarak ne kadar voltaj vermem gerekir 3.8 ghz yapmam için ?
  • Amd Phenom II x4 965 standart passmark perfomans puanı 4212
    OC 4ghz passmark perfomans puanı 4775

aslında pekde fark yok hocam arada bir intel eski D925 işlemci kadar fark var. yani değmez hocam. ama amakart destekliyorda fx8300 al.
  • quote:

Orijinalden alıntı: steampowereduser

Amd Phenom II x4 965 standart passmark perfomans puanı 4212
    OC 4ghz passmark perfomans puanı 4775

aslında pekde fark yok hocam arada bir intel eski D925 işlemci kadar fark var. yani değmez hocam. ama amakart destekliyorda fx8300 al.

Malesef dostum anakartım max Amd phenom ii x6 1100t destekliyor.
  • 55 dereceyi geçmemeye çalışarak işlemcinin istediği en az voltajı vermeye çalışın,

her işlemcinin istediği voltaj farklı olacaktır,

1,42 volttan başlayın bence,

OC konusunda buradan faydalanabilirsiniz

http://www.overclock.net/t/525113/phenom-ii-overclocking-guide
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.