zotac gtx640 1gb+12gb g.skill 1600mhz +seagate1,5tb 7200 +aerocool vs-9 550watt kasa +noctua d14 render için yukardaki konfigürasyana hangi işlemci 3dmaxte daha iyi performans verir? 4 çekirdekmi 6 çerkirdekmi yoksa başka faktorlermi var AMD PHENOM II X6 1090T -- i7 950
amd ramleri dual olursa performansı o zaman ortaya cıkar 2*2
12gb ram varsa mecbur intel alacaksin cunku 6 ram slotu lazim amd anakartlarda 4 tane olur.piyasadaki anakartlardan bahsediyorum.950 4 cekirdek olsa bile renderde kotu degildir oc yaparsin sadece cekirdek degildir baska faktorler de var mimari farkli.950'ye oc yaparsan 1090 aramazsin ama 1090 da oc oluyor 4 ghz gibi.ram daha onemli bence 950 oc.
Amd'de dual kit olduğundan, 2*2 + 2*2 yani 8GB ram kurtarırsa sizi ki bence yeterli gelir, 1090T Black Ed. almanız daha iyi olur, biraz daha performanslı olur i7 950'ye göre.
quote:
Orijinalden alıntı: LEON-X
Amd'de dual kit olduğundan, 2*2 + 2*2 yani 8GB ram kurtarırsa sizi ki bence yeterli gelir, 1090T Black Ed. almanız daha iyi olur, biraz daha performanslı olur i7 950'ye göre.
can i7 950 +noctua d14 arkadaşın elinde olan soğutucu 4 ghz de sorunsuz çalışmaktadır
stabil olup olmaması önemli, ben yabancı forumlarda amd 1090t @4,1 ghz ile i7 nin en son işlemcisinin kapıştığını gördüm. i7 950 yi 4 te hiç duymamıştım, alanlar çok ısınıyor diyordu.
i7920 3.6 ghz e overclock edelim 4.1 ghz lik x6t90 ı geçsin :).Hatta biraz daha ileriye gidip 4.4ghz lik bir core i7920 AMD denin X8 amiral gemisi işlemcisi ile kapışabilir
quote:
Orijinalden alıntı: EGEERDENİZZ
i7920 3.6 ghz e overclock edelim 4.1 ghz lik x6t90 ı geçsin :).Hatta biraz daha ileriye gidip 4.4ghz lik bir core i7920 AMD denin X8 amiral gemisi işlemcisi ile kapışabilir
yok o kadar da degil. 8 cekirdek bulldozerin ben i7 filan taniyacagini zannetmiyorum ama intel de yeni seri cikaracak bakalim gorecez.
990 var ağa i7
kac kurus? bulldozer o kadar pahali olamaz ama phenomlardan pahali olacaktir.
quote:
Orijinalden alıntı: .45 ACP
kac kurus? bulldozer o kadar pahali olamaz ama phenomlardan pahali olacaktir.
rakip dedin rakip çıkartım sadece :D
quote:
Orijinalden alıntı: .45 ACP
quote:
Orijinalden alıntı: EGEERDENİZZ
yok o kadar da degil. 8 cekirdek bulldozerin ben i7 filan taniyacagini zannetmiyorum ama intel de yeni seri cikaracak bakalim gorecez.
kardeşim hiç yanıldıgımı düşünmüyorum hep birlikte görecegiz
quote:
Bulldozer'in zaten nehalemi geçmesi lazım hocam (aynı frekansta). 5 senedir geliştirilen bir mimarinin en azından bunu yapması lazım. Sanırım masaüstü ayağı sandy bridge'lerden sonra çıkacak ivy bridge'lere yakın. Niye bu kadar geç çıkıyo onuda anlamadım.
para tabii ki.amd'nin elinde intel'in imkanlari olsa 5 sene ugrasir miydi?isin komigi parasizlik icinde amd yapiyor intel bir sonraki seride aynen aliyor hangi ozellik guzelse bakiniz ram kontrolcu.ayiptir be kardesim para destegi bari yapin o kadar ar-ge butcesine ragmen hala amd'den tirtikliyorlar. 32nm cikmayacak mi bu aletler?daha yok ki uretecek fabrikasi onu bekliyordur global foundries firmasini yani.