Şimdi Ara

AMD PHENOM II X6 1090T /// i7 950 hangisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
2.273
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • zotac gtx640 1gb+12gb g.skill 1600mhz +seagate1,5tb 7200 +aerocool vs-9 550watt kasa +noctua d14
    render için yukardaki konfigürasyana hangi işlemci 3dmaxte daha iyi performans verir? 4 çekirdekmi 6 çerkirdekmi yoksa başka faktorlermi var
    AMD PHENOM II X6 1090T -- i7 950

• amd ramleri dual olursa performansı o zaman ortaya cıkar 2*2
  • 12gb ram varsa mecbur intel alacaksin cunku 6 ram slotu lazim amd anakartlarda 4 tane olur.piyasadaki anakartlardan bahsediyorum.950 4 cekirdek olsa bile renderde kotu degildir oc yaparsin sadece cekirdek degildir baska faktorler de var mimari farkli.950'ye oc yaparsan 1090 aramazsin ama 1090 da oc oluyor 4 ghz gibi.ram daha onemli bence 950 oc.

http://www.extremeoverclocking.com/reviews/processors/AMD_Phenom_II_X6_1090T_9.html
  • 1090t i7 950nin azını burnunu kırar
  • Amd'de dual kit olduğundan, 2*2 + 2*2 yani 8GB ram kurtarırsa sizi ki bence yeterli gelir, 1090T Black Ed. almanız daha iyi olur, biraz daha performanslı olur i7 950'ye göre.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LEON-X

Amd'de dual kit olduğundan, 2*2 + 2*2 yani 8GB ram kurtarırsa sizi ki bence yeterli gelir, 1090T Black Ed. almanız daha iyi olur, biraz daha performanslı olur i7 950'ye göre.

4+4+4 yada 4+4+4+4 yapabilirmiyim amd ile
  • max 16gb olur 4*4 ve 4*4 gibi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • i7950 daha iyidir.Kesinlikle i7 almalısınız.
  • amd 1090t al @4.1 e oc et, i7 950 yi misliyle geçer. i7 950 oc ye çok yatkın değil.
  • http://www.anandtech.com/bench/Product/146?vs=100

can i7 950 +noctua d14 arkadaşın elinde olan soğutucu 4 ghz de sorunsuz çalışmaktadır
  • stabil olup olmaması önemli, ben yabancı forumlarda amd 1090t @4,1 ghz ile i7 nin en son işlemcisinin kapıştığını gördüm. i7 950 yi 4 te hiç duymamıştım, alanlar çok ısınıyor diyordu.

• i7920 3.6 ghz e overclock edelim 4.1 ghz lik x6t90 ı geçsin :).Hatta biraz daha ileriye gidip 4.4ghz lik bir core i7920 AMD denin X8 amiral gemisi işlemcisi ile kapışabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: EGEERDENİZZ

i7920 3.6 ghz e overclock edelim 4.1 ghz lik x6t90 ı geçsin :).Hatta biraz daha ileriye gidip 4.4ghz lik bir core i7920 AMD denin X8 amiral gemisi işlemcisi ile kapışabilir

yok o kadar da degil. 8 cekirdek bulldozerin ben i7 filan taniyacagini zannetmiyorum ama intel de yeni seri cikaracak bakalim gorecez.
  • 990 var ağa i7
  • kac kurus? bulldozer o kadar pahali olamaz ama phenomlardan pahali olacaktir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: .45 ACP

kac kurus? bulldozer o kadar pahali olamaz ama phenomlardan pahali olacaktir.

rakip dedin rakip çıkartım sadece :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: .45 ACP

quote:

Orijinalden alıntı: EGEERDENİZZ

i7920 3.6 ghz e overclock edelim 4.1 ghz lik x6t90 ı geçsin :).Hatta biraz daha ileriye gidip 4.4ghz lik bir core i7920 AMD denin X8 amiral gemisi işlemcisi ile kapışabilir

yok o kadar da degil. 8 cekirdek bulldozerin ben i7 filan taniyacagini zannetmiyorum ama intel de yeni seri cikaracak bakalim gorecez.

kardeşim hiç yanıldıgımı düşünmüyorum hep birlikte görecegiz

• quote:

Bulldozer'in zaten nehalemi geçmesi lazım hocam (aynı frekansta). 5 senedir geliştirilen bir mimarinin en azından bunu yapması lazım. Sanırım masaüstü ayağı sandy bridge'lerden sonra çıkacak ivy bridge'lere yakın. Niye bu kadar geç çıkıyo onuda anlamadım.

para tabii ki.amd'nin elinde intel'in imkanlari olsa 5 sene ugrasir miydi?isin komigi parasizlik icinde amd yapiyor intel bir sonraki seride aynen aliyor hangi ozellik guzelse bakiniz ram kontrolcu.ayiptir be kardesim para destegi bari yapin o kadar ar-ge butcesine ragmen hala amd'den tirtikliyorlar.
    32nm cikmayacak mi bu aletler?daha yok ki uretecek fabrikasi onu bekliyordur global foundries firmasini yani.
  • o sisteme 550watt az değilmi?
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.