Şimdi Ara

AMD Phenom II X4 955 - GeForce GTX570 darboğaz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
209
Cevap
0
Favori
6.278
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu işlemci darboğaz yaparmı? işlemciyi 3.8ghzde kullanıyorum darboğaz yaptığını hissediyorum arada fps düşüyo sonra yukarı çıkıyo bu düşüş çıkış 1 2 sn falan sürüyo. bide fps az gibi geliyo oyunlarda. cod mw3 45 50lerde fps. cr**k değiştirdim herşeyi dendim olmadı. bu arada oyun full ayarda. bence bukadar performanslı karta göre az fps... diğer oyunlardada hissediyorum darboğazı. siz ne diyosunuz?

• Hayır DarBoğaz Yapmaz.Sorunsuz çalışır
  • quote:

Orijinalden alıntı: Want to

Hayır DarBoğaz Yapmaz.Sorunsuz çalışır

oyunlardaki anlık düşüşler neyden ozaman? ve düşük fpsler? codmw3ten 45 fps alıyorumyaaa
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mutlu Dal

darboğaz yapar maalesef :S

hd 6870 veya gtx560 / 384 cores ti gibi kartlar anca yeter bu işlemciye Ama sen 3.8 ghz da kullandığın için darboğaz değilde bi oyundan 3.2 ghz da 40 fps alırken 3.8 ghzda 50 alırsın ki normalde o kart ile i5 2400 örn vereyim 55 alırsın en az :)

Benim görüşüm

hadi yaa :( 2 ay olmadı daha.. anakart işlemciyi satıp intel mi toplayayım yoksa işlemciyi satıp pehnom x6 veya buldozer mi alayım? am3 plus soketli anakart..
  • darbogaz yapar ve bazı oyunlarda farkı baya hıssedersın.darbogaz olayından az etkılenmek ıcın ıslemcıyı mın 4 ghz e alman lazım.su anda yuksek sevıyede ekran kartlarını tam performans kullanmak ıcın 2500k gıbı 4-4.5 ghz de calısan bır ıslemcı gerekır.6950-6970-570-580 gıbı ve cıft gpu lu yuksek kartlar ıcın ıntel ıslemcıler sart.bende 4 ghz de kullandıgım 1055t var.ekran kartım 6970.bazı oyunlarda ıntel ıslemcının etkısını hıssedıyorum.tabıkı her oyunda olacak dıye kaıde yok.
  • Öncelikle CoD MW3'teki durumun crack'ten kaynaklandığını belirtelim. Crack fix diye arayın bulursunuz çözümü.

Darboğaz olayına gelirsek, oyunların çoğunun konsol portu olduğunu belirtmemiz gerekir. Bu oyunlarda işlemci kullanımı da gpu kullanımı da iyi durumda olmuyor genelde. Son dönemde bir tek BF3 pc öncelikli çıktı diyebiliriz. Bu da optimizasyonu ile kendini gösteriyor. Mesela bu oyunda darboğaz olmaz. Benzer şekilde Crysis 2'de de gpu kullanımı oldukça yüksek ve optimizasyon iyi. Bu nedenle onda da sıkıntı yok. Ancak önceliği konsol olan birçok oyunda gpu'dan tam verim alamayabilirsiniz. Yine de bu durum darboğaz anlamına gelmez. Bu durumdan kurtulmak için yapılabilecek pek bir şey yok ne yazık ki. Yalnızca pc odaklı yeni oyunlar beklenebilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar şaka mısınızx4 955 ile GTX570 darboğaz yapmaz kardeşim.M@U hocamın dediği gibi oyunun cracki ile kaynaklıdır muhtemelen.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SATILIK AMD PHENOM II X6 1100T
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • İntel fanboyları basmış konuyu. Yok efendim phenom darboğaz yaparda i5 2400 yapmazmış. Ufak atında civcivler yesin. 3.8ghzde çalışan phenom gtx570de darboğaz yapmaz. sadece codmw3de takılma varsa ilk cracklerde 45fpsde kitlenme sorunu vardı. Crackfix ile bu düzelir. Ani fps düşmeleri varsa arkaplanda çalışan uygulamaları kontrol edin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furki06 -- 18 Aralık 2011; 11:28:35 >
  • Arkadasim 45 fps olmus 30 olmus ne olacak,senin derdin sadece bana kalirsa kasinti olacak,islemciye oc cek bayilana kadar,hem o islemci stok halde de guclu bahne aramayin derim.
  • quote:

AMD PHENOM II X4 955 Fiyat Perfonmans işlemcisidir ama kullandığın ekran kartı ise KALİTE Perfonmans ekran kartıdır :)

250 liralık işlemciyle 800 liralık ekran kartı kullanmak biraz mantıksızca değilmi sencede :)

bende phenom ıı x4 925 vardı perfonmansı iyidi ama i5 2400 aldım şuan ekran kartım olmadığı için oyun oynamıyorum ama özellikleri amd phenom ıı x4 955 le aynı olsada perfonmansı özellikle OYUNLARDA Çok daha üstün :)

hd 6870 ile phenom ıı x4 925 bazı oyunlarda darboğaz yapıyordu 3.35 ghz da kullanırken bile durum geçerliydi bende i5 2400 aldım şuanda fiyatı 430 liralara kadar geriledi dolar düşse vatanda %25 indirim yaptımı 380 den alabilirsin dicem bence MASRAF ETME Boşuna :)

%5 perfonmans kaybı yaşarsın çok da büyük bi sorun değil ama ekran kartını 2.elden takas yaparak üstüne 200 lira falan al biraz daha düşük bi model tercih edebilirsin.AMD HD 6950 veya GTX560ti olabilir bak üstüne 200 - 250 lira alarak takas yap inan bak perfonmans kaybı yaşamayacaksın yine aynı perfonmansı alırsın o sistem ile ama 250 lira cebinde olur sıcak sıcak :)

Biraz zor ve sabır işi birazda insan strese giriyor dediğim gibi takaslamak için ya da satmak için çok uğraşma ama 750 lira falan veren olursa kartına sat 450 liraya falan hd 6950 ya da gtx560ti al :)

ya aslında aldım mı 4 5 sene kullanmak istedim. peki, phenom x6 veya bulldozer falan alsam sonuç ne olur? ekran kartını satarsam zarar olcağını düşünüyorum. o yüzden satmama taraftarıyım. veya anakart işlemci satarım %25 indirimle i5 2500k ve anakart alırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: karakaya_o

quote:

AMD PHENOM II X4 955 Fiyat Perfonmans işlemcisidir ama kullandığın ekran kartı ise KALİTE Perfonmans ekran kartıdır :)

250 liralık işlemciyle 800 liralık ekran kartı kullanmak biraz mantıksızca değilmi sencede :)

bende phenom ıı x4 925 vardı perfonmansı iyidi ama i5 2400 aldım şuan ekran kartım olmadığı için oyun oynamıyorum ama özellikleri amd phenom ıı x4 955 le aynı olsada perfonmansı özellikle OYUNLARDA Çok daha üstün :)

hd 6870 ile phenom ıı x4 925 bazı oyunlarda darboğaz yapıyordu 3.35 ghz da kullanırken bile durum geçerliydi bende i5 2400 aldım şuanda fiyatı 430 liralara kadar geriledi dolar düşse vatanda %25 indirim yaptımı 380 den alabilirsin dicem bence MASRAF ETME Boşuna :)

%5 perfonmans kaybı yaşarsın çok da büyük bi sorun değil ama ekran kartını 2.elden takas yaparak üstüne 200 lira falan al biraz daha düşük bi model tercih edebilirsin.AMD HD 6950 veya GTX560ti olabilir bak üstüne 200 - 250 lira alarak takas yap inan bak perfonmans kaybı yaşamayacaksın yine aynı perfonmansı alırsın o sistem ile ama 250 lira cebinde olur sıcak sıcak :)

Biraz zor ve sabır işi birazda insan strese giriyor dediğim gibi takaslamak için ya da satmak için çok uğraşma ama 750 lira falan veren olursa kartına sat 450 liraya falan hd 6950 ya da gtx560ti al :)

ya aslında aldım mı 4 5 sene kullanmak istedim. peki, phenom x6 veya bulldozer falan alsam sonuç ne olur? ekran kartını satarsam zarar olcağını düşünüyorum. o yüzden satmama taraftarıyım. veya anakart işlemci satarım %25 indirimle i5 2500k ve anakart alırım.

sen arkadaşın dediğine bakma. Darboğaz söz konusu değil. İşkembeden sallıyor arkadaş. Bakın phenom x4 955 ile darboğaz varsa ki yok. İ5 2400 ile darboğaz kalkmaz. Yorum yapan arkadaş intel fanboyu olduğunu baya belli etmiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furki06 -- 18 Aralık 2011; 11:36:18 >

• bulldozer alınmaz. büyük beklentiyle elindeki phenom II x4 ü satıp x6 ya da, 2500k ya terfi edenler pişman oluyor. ;)

http://forum.donanimhaber.com/m_55524525/mpage_1/f_/key_//tm.htm#55552223
  • imzandaki monitör ile oyun oynuyorsan düşük çözünürlükten dolayı işlemci darboğazı olacaktır. Ama atıyorum 150fps almazsında 120fps alırsın. Yani oyun zevkini bozacak bir durum olmaz ama yeni bir monitör alıp fullhd oyun oynadığın zaman hiç bir sıkıntı kalmayacak çünkü o zaman intelin 1000 dolarlık işlemcisi ile senin işlemcin arasında 2-3 fps farkı bile olmayacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bonser24

darbogaz yapar ve bazı oyunlarda farkı baya hıssedersın.darbogaz olayından az etkılenmek ıcın ıslemcıyı mın 4 ghz e alman lazım.su anda yuksek sevıyede ekran kartlarını tam performans kullanmak ıcın 2500k gıbı 4-4.5 ghz de calısan bır ıslemcı gerekır.6950-6970-570-580 gıbı ve cıft gpu lu yuksek kartlar ıcın ıntel ıslemcıler sart.bende 4 ghz de kullandıgım 1055t var.ekran kartım 6970.bazı oyunlarda ıntel ıslemcının etkısını hıssedıyorum.tabıkı her oyunda olacak dıye kaıde yok.

hmm anladım ya bikere amd toplayayım dedim hata etmişim. teşekkür edeirm :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: M@U

Öncelikle CoD MW3'teki durumun crack'ten kaynaklandığını belirtelim. Crack fix diye arayın bulursunuz çözümü.

Darboğaz olayına gelirsek, oyunların çoğunun konsol portu olduğunu belirtmemiz gerekir. Bu oyunlarda işlemci kullanımı da gpu kullanımı da iyi durumda olmuyor genelde. Son dönemde bir tek BF3 pc öncelikli çıktı diyebiliriz. Bu da optimizasyonu ile kendini gösteriyor. Mesela bu oyunda darboğaz olmaz. Benzer şekilde Crysis 2'de de gpu kullanımı oldukça yüksek ve optimizasyon iyi. Bu nedenle onda da sıkıntı yok. Ancak önceliği konsol olan birçok oyunda gpu'dan tam verim alamayabilirsiniz. Yine de bu durum darboğaz anlamına gelmez. Bu durumdan kurtulmak için yapılabilecek pek bir şey yok ne yazık ki. Yalnızca pc odaklı yeni oyunlar beklenebilir.

mw3 crackten diyelim ama diğer oyunlardada var. crysis 2 zaten gtx 260la gamerda 100+ fps alıyodum bazen. yorum için teşekkür ederim :)

• quote:

Orijinalden alıntı: furki06

İntel fanboyları basmış konuyu. Yok efendim phenom darboğaz yaparda i5 2400 yapmazmış. Ufak atında civcivler yesin. 3.8ghzde çalışan phenom gtx570de darboğaz yapmaz. sadece codmw3de takılma varsa ilk cracklerde 45fpsde kitlenme sorunu vardı. Crackfix ile bu düzelir. Ani fps düşmeleri varsa arkaplanda çalışan uygulamaları kontrol edin.

format attıktan sonra drvier kurdum dead space 2 kurdum sistem temizdi daha program yüklemedim ama anlık düşüş oluyo sonra bidaha yukarı çıkıyo her oyunda var bu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kudretx

Arkadasim 45 fps olmus 30 olmus ne olacak,senin derdin sadece bana kalirsa kasinti olacak,islemciye oc cek bayilana kadar,hem o islemci stok halde de guclu bahne aramayin derim.

yok 60ta hiç kasmadan oynuyorum. 30 ve 40ta kasıyo 50den yukarda biraz düzeliyo 60 dan üstünde zaten kasma yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CyberDiamond

imzandaki monitör ile oyun oynuyorsan düşük çözünürlükten dolayı işlemci darboğazı olacaktır. Ama atıyorum 150fps almazsında 120fps alırsın. Yani oyun zevkini bozacak bir durum olmaz ama yeni bir monitör alıp fullhd oyun oynadığın zaman hiç bir sıkıntı kalmayacak çünkü o zaman intelin 1000 dolarlık işlemcisi ile senin işlemcin arasında 2-3 fps farkı bile olmayacak.

imzamdakiyle oynuyorum. düşük çözünürlükte daha çok artmazmı fps? ki tvye bağlıyorum (samsung ue40d5800) aynı şey ondada var.
  • Alemsin yahu 30 fps oynanabilirlik siniri bunu bilmen lazim,oyunun yamasi ve cracki varsa gozden gecirin,elinizdeki parcalara karsi cok ezici laflar kullanmayin millet hala p4 makineye talim ediyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: karakaya_o

quote:

Orijinalden alıntı: furki06

İntel fanboyları basmış konuyu. Yok efendim phenom darboğaz yaparda i5 2400 yapmazmış. Ufak atında civcivler yesin. 3.8ghzde çalışan phenom gtx570de darboğaz yapmaz. sadece codmw3de takılma varsa ilk cracklerde 45fpsde kitlenme sorunu vardı. Crackfix ile bu düzelir. Ani fps düşmeleri varsa arkaplanda çalışan uygulamaları kontrol edin.

format attıktan sonra drvier kurdum dead space 2 kurdum sistem temizdi daha program yüklemedim ama anlık düşüş oluyo sonra bidaha yukarı çıkıyo her oyunda var bu.

kullandığınız monitör çözünürlüğü nedir ?
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.