Şimdi Ara

AMD Phenom II X4 955 - GeForce GTX570 darboğaz? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
209
Cevap
0
Favori
6.278
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • minimum 2500k ve üzeri cpu nuz olması lazım kartdan tam verim almak için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rodri

quote:

Orijinalden alıntı: CyberDiamond

quote:

Orijinalden alıntı: karakaya_o

quote:

Orijinalden alıntı: CyberDiamond

imzandaki monitör ile oyun oynuyorsan düşük çözünürlükten dolayı işlemci darboğazı olacaktır. Ama atıyorum 150fps almazsında 120fps alırsın. Yani oyun zevkini bozacak bir durum olmaz ama yeni bir monitör alıp fullhd oyun oynadığın zaman hiç bir sıkıntı kalmayacak çünkü o zaman intelin 1000 dolarlık işlemcisi ile senin işlemcin arasında 2-3 fps farkı bile olmayacak.

imzamdakiyle oynuyorum. düşük çözünürlükte daha çok artmazmı fps? ki tvye bağlıyorum (samsung ue40d5800) aynı şey ondada var.

düşük çözünürlükte fps tabi artar ama darboğaz daha fazla olacaktır. Düşük çözünürlükte darboğaz çok daha az olacaktır. TV ye takılı halde mesela. Senin işlemcin kim ne derse desin ekran kartına full hd de darboğaz yapmaz. Eğer aynı ekran kartından bir tane daha alıp SLI yaparsan o zaman darboğaz ve fark olur. Senin yapacağın en mantıklı seçim yeni bir monitör almak olabilir.

2. cümlede "yüksek çözünürlükte darboğaz çok daha az olacaktır." demek istediniz heralde.

Evet yanlış yazmışım. İş de olduğum içim tam mantıklı düşünemiyorum

• bence darboğaz yapması mümkün değil. şunları kontrol edin:

-ram türü ve hızları
    -güç kaynağınız
    -işlemcinizin fan kontrolleri - ısısı
    -anakartınızın çalışma prensibi (maximum performans)
    -
  • quote:

Orijinalden alıntı: -erna-

gtx570 kullanan ve q6600(3.6ghz de) gibi x4 955 e yakın bir cpu kullanan biri olarak o mw3 ü bende oynadım
    senin cpu 3.8ghz deymiş benim cpu da 3.6ghz de ve yaklaşık olarak aynı sayılır
    mw3 de cpu darboğazı değil oyunda sorun vardı
    gpu kullanımı %10-20 lerde cpu da o civarda ve 40fps civarı fps alıyordum
    ama genel olarak gidip bf3 64 kişilik multi ya da skyrim oynamıyorsan darboğaz seni çok etkilemez
    yani fps oynanabilir bir seviyede olur ama darboğaz kesinlikle vardır hocam
    ama 60fps yerine atıyorum 50fps alırsın bu 2 oyunu oynamıyorsan ve oynanışını etkilemez
    şu anlık idare edebiliyorsan et ama param kenarda duruyor zaten dersen vatanın %25 indirimini bekleyip amd 1055t ya da i5 2500k cpularından birine geç derim
    hele ki benim çöz 1920x1080 senin 1280x1024 ama o çöz için oynanabilir fps almak için x4 955 cpu bile fazla
    ekranı değiştireceğim demişsin iyi de yaparsın bence hocam
    yani fps sıkıntın olmaz ama darboğaz kesinlikle vardır
    eğer elinde bf3 varsa afterburner la test et 64 kişilik mapte gpu kullanımını bak
    ben %60 ları görüyorum.sende o civarda göreceksin eğer test edebilirsen
    bu da kartın %40 ını kullanılmıyor demek

teşekkür ederim bende bu şekil düşünüyorum :)

• herkese teşekkür ederim. bi kısmınız intel diyor bi ksımınız amd benimde kafam karıştı şimdi.. en iyisi ben biraz işlemciye overclock ypayım 4ghz üstüne çıkmaya çalışayım. ilerde düşünürüm bişeyler.. iyi forumlar cevaplar için herkese teşekkürler
  • bendede amd x4 955 var 4.0ghz hd6950 ile kullaniyorum bende oyle bir sorun yok.wm3 kesinlikle cracktan. 45 fpsye kitlemistir. anakart foxconn a7da 3.0 var. ekran karti almak.icin anakartimi satip foxconn aldigim halde 2 3 fps oynadi.eski anakartim msi 890
    sendeki degisik bir durum. ama darbogaz yapmamasi lazim bnm sisteme gore.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Coco.Jambo -- 18 Aralık 2011; 21:50:34 >
  • Olay amd veya intel olayı değil. Herkes kafasından bişey uyduruyor. Ekran kartın performansı yüksek bir kart ve belirli bir işlemci gücü isteyen bir kart. Senin işlemci gayet iyi ama daha iyisini kullanırsan belki 5-10 fps fazla alırsın. Ama bu işlemcinin yetersiz olduğunu göstermez. Ayarlarla oynayıp optimal performansı bulman lazım. Gerekiyorsa oc yapacaksın.
  • teşekkürler. 4ghzde stabil 4.3 e kadar çıkabildim ama sıcaklık normal bence en fazla 55 derece gördüm 4.3den sonra bozuluyor. uygun ayarları bulamadım bitürlü
  • GTX580 ile BF3 oyununda yapılmış bir test bakın, işlemciler farklı ama sonuç aynı. 4 Çekirdekli ortalamanın üzerinde bir işlemci (X4955 buna dahildir) 1080p çözünürlükte darboğaza neden olmaz.

AMD Phenom II X4 955 - GeForce GTX570 darboğaz?

İstisnai oyunlar elbette çıkar ama 1-2 oyun için komple sistem değiştirecek kadar parası bol olan varsa onu bilemem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MÜŞAVİR

GTX580 ile BF3 oyununda yapılmış bir test bakın, işlemciler farklı ama sonuç aynı. 4 Çekirdekli ortalamanın üzerinde bir işlemci (X4955 buna dahildir) 1080p çözünürlükte darboğaza neden olmaz.

AMD Phenom II X4 955 - GeForce GTX570 darboğaz?

İstisnai oyunlar elbette çıkar ama 1-2 oyun için komple sistem değiştirecek kadar parası bol olan varsa onu bilemem.

bazı oyunların güzel oynanmasıda optimizasyonla alakalı.. keşke bütün testler böyle sonuç verse.. sistemi değiştirmeye gerek yok sanırım. biraz overclockla bu sorununda üstesinden gelirim diye düşünüyorum 4ghz üstüne çıkmaya çalışıyorum şimdi. tablo için teşekkür ederim

• dayım bilgisayarcıdır ve bende ona işlerinde yardım ederim.....millet bana gtx 550 ti ekran kartı ve phenom 2 işlemcisi olan pc toplatır ve iki gün sonra bilgisayarda düşük çözünürlülükte neden cod black ops kasıyor der...bende onların gözünün önünde crack yaparım ve sonuç 75-90fps arası....hocam eğer söz konusu darboğazsa gtx 480 slı bile phenom 2 955'e darboğaz yapmıyor...ben imkansız derim başka sorunuz varsa konudayım....
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Mutlu Dal

darboğaz yapar maalesef :S

hd 6870 veya gtx560 / 384 cores ti gibi kartlar anca yeter bu işlemciye Ama sen 3.8 ghz da kullandığın için darboğaz değilde bi oyundan 3.2 ghz da 40 fps alırken 3.8 ghzda 50 alırsın ki normalde o kart ile i5 2400 örn vereyim 55 alırsın en az :)

Benim görüşüm

hadi yaa :( 2 ay olmadı daha.. anakart işlemciyi satıp intel mi toplayayım yoksa işlemciyi satıp pehnom x6 veya buldozer mi alayım? am3 plus soketli anakart..

MSI afterburner kurup programı çaliştırın. Settings'ten monitoring bölümüne girin, GPU USAGE seçeneğine tıklayıp aktifleştin ve SHOW OSD diyip kaydedin. program açıkken oyuna girip GPU usage değerine bakın. Grafikle analiz edilen ekran görüntüsünü de buraya ekleyin....

Ek açıklama: GPU Usage %90 gibi değerlerde ise sıkıntı yoktur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi setek01 -- 20 Aralık 2011; 13:28:58 >

• quote:

Orijinalden alıntı: _NorthWestern_

dayım bilgisayarcıdır ve bende ona işlerinde yardım ederim.....millet bana gtx 550 ti ekran kartı ve phenom 2 işlemcisi olan pc toplatır ve iki gün sonra bilgisayarda düşük çözünürlülükte neden cod black ops kasıyor der...bende onların gözünün önünde crack yaparım ve sonuç 75-90fps arası....hocam eğer söz konusu darboğazsa gtx 480 slı bile phenom 2 955'e darboğaz yapmıyor...ben imkansız derim başka sorunuz varsa konudayım....

ozaman donanımsal problem yok yazılımsalmı yani? phenom x4 955 biraz eski işlemci darboğaz yapar düşüncesindeyim ama overclockla kullanıyorum 4ghzde biraz oyun oynadım 7 8 fps arttı..
  • quote:

Orijinalden alıntı: setek01

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Mutlu Dal

darboğaz yapar maalesef :S

hd 6870 veya gtx560 / 384 cores ti gibi kartlar anca yeter bu işlemciye Ama sen 3.8 ghz da kullandığın için darboğaz değilde bi oyundan 3.2 ghz da 40 fps alırken 3.8 ghzda 50 alırsın ki normalde o kart ile i5 2400 örn vereyim 55 alırsın en az :)

Benim görüşüm

hadi yaa :( 2 ay olmadı daha.. anakart işlemciyi satıp intel mi toplayayım yoksa işlemciyi satıp pehnom x6 veya buldozer mi alayım? am3 plus soketli anakart..

MSI afterburner kurup programı çaliştırın. Settings'ten monitroing bölümüne girin, GPU USAGE seçeneğine tıklayıp aktifleştin ve SHOW OSD diyip kaydedin. program açıkken oyuna girip GPU usage değerine bakın. Grafikle analiz edilen ekran görüntüsünü de buraya ekleyin....

hocam format attım şimdi oyun yok bugün yapabilirsem yaparım olmadı yarın atarım..

• quote:

quote:

dayım bilgisayarcıdır ve bende ona işlerinde yardım ederim.....millet bana gtx 550 ti ekran kartı ve phenom 2 işlemcisi olan pc toplatır ve iki gün sonra bilgisayarda düşük çözünürlülükte neden cod black ops kasıyor der...bende onların gözünün önünde crack yaparım ve sonuç 75-90fps arası....hocam eğer söz konusu darboğazsa gtx 480 slı bile phenom 2 955'e darboğaz yapmıyor...ben imkansız derim başka sorunuz varsa konudayım....

ozaman donanımsal problem yok yazılımsalmı yani? phenom x4 955 biraz eski işlemci darboğaz yapar düşüncesindeyim ama overclockla kullanıyorum 4ghzde biraz oyun oynadım 7 8 fps arttı..

eski işlemci ama çok iyi....bence sorun yazılımsal....yani direkt donanımsal deyip sistemi apar topar değiştirmek yanlış olur....cebinden en ufak para çıkmadan dene bütün yollar...ama millet bu işlemciyi gtx 480 slı ile kullanıyor....ben gtx 560 slı ile çok stabil çalıştığına bizzat şahit oldum....bence sorun yazılımsal...

• quote:

quote:

quote:

eski işlemci ama çok iyi....bence sorun yazılımsal....yani direkt donanımsal deyip sistemi apar topar değiştirmek yanlış olur....cebinden en ufak para çıkmadan dene bütün yollar...ama millet bu işlemciyi gtx 480 slı ile kullanıyor....ben gtx 560 slı ile çok stabil çalıştığına bizzat şahit oldum....bence sorun yazılımsal...

teşkkür ederim :)

• quote:

quote:

quote:

quote:

teşkkür ederim :)

önemli değil hocam aldığınız sonuçları buraya yazarsanız gene yardımcı olurum....

• Benzer bir sorun bende de var. AMD X4 955 3.2GHZ işlemci ile HD6970 kullanıyorum ama NFS Hot Pursuit oyununda bazı sahnelerde 60FPS'den birden 45FPS'ye düşüyor ve gözü rahatsız edici bir durum. (1920*1080 çözünürlük ve 8X AA) Karttan mı işlemciden mi ben de anlamadım. İyi bir soğutucu bulursam işlemciye OC yapıp deniycem.
  • konuyu acan arkadasa soyluyorum ıslemcıyı oc yapıp bır 3dmark vantage yap p skorundan anlasılır zaten.bırde def dene ole bır test yap bakalım.arasında cok fark varsa darbogaz yapıyor yoksa yapmıyor demektır.

Ben i5 2500k 4.4ghz ve gtx 570 sli kullanıyorum darbogaz yapmıyor bu hızı 3dmark vantage yaparak buldum.

Bence gtx 570 demek oc ıle 580 demektır.nıye oyunlarda halen avg fps ye bakıyorsunuz kı.onemlı olan mın fps dır.catısma anında kart ne kadar kuvvetlı olursa olsun cpu mın fps yı belırler.4.5ghz calısan 2500k amd x4 955 4ghz den yaklasık olarak 10 fps daha fazla mın fps almanızı saglar.

Yukarıda bır tablo gordum bf3 le ılgılı resmen koptum. tum cpu lar 42 vermıs gtx580 ıle acaba ıle hangı ayarlar ıle 1920*1200 olmasından cok ayarlar daha onemlı

Kım ne derse desın 6970 ve gtx 570 uzerı bır kartınız varsa ıntel 2500k kullanacaksınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DUKES -- 20 Aralık 2011; 3:41:19 >

• quote:

Orijinalden alıntı: DUKES

Yukarıda bır tablo gordum bf3 le ılgılı resmen koptum. tum cpu lar 42 vermıs gtx580 ıle acaba ıle hangı ayarlar ıle 1920*1200 olmasından cok ayarlar daha onemlı

1920X1200 ve ultra ayarlar ile elbette. Yoksa GTX570-580-HD6970 gibi kartı olan adam, yav kartım güçlü ama ben işlemcinin etkisini hissetmek için oyunları low-medium oynayacağım diyorsa ona kimse bişey diyemez.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.