Şimdi Ara

AMD Phenom II X4 955 - GeForce GTX570 darboğaz? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
209
Cevap
0
Favori
6.278
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: bonser24

quote:

Orijinalden alıntı: OPTİMİST

Oyuna göre değişir, Strateji oyunlarında ciddi darboğaza girersin ama FPS, Racing, Tps tarzı oyunların %90'nda darboğaz olmaz..

starcraft 2 ve dawn of war 2 gıbı oyunlarda ıntel ustun gelıyor.bıde wıtcher 2 oyunuda var.

İntel bu oyunlarda eziyor resmen. Warcraft'da öyle.. Black OPS'ta da üstünlüğü var. Dediğim gbi oyun tercihlerine bakar olay. Ben Black OPS için x4 965 BE'den İ5 2500 K'ya geçtim. Minumum FPS arttı ve takılmalar gitti.. MW3 çıkınca i5 2500K'yı satıp x4 955 BE'ye geçtim. İ5 2500K'dan hiç farkı yok çünkü oyun motoru İşlemci bağımlısı değil..

• quote:

Orijinalden alıntı: xRay97

Arkadaşlar şaka mısınızx4 955 ile GTX570 darboğaz yapmaz kardeşim.M@U hocamın dediği gibi oyunun cracki ile kaynaklıdır muhtemelen.

gtx570 ekran kartı alıpda düşük çözünürlükte kullanmayı, kel başa şimşir tarak benzetmesi yapıyorum x4 955 dar boğaz yapmaması lazım... lakin ben x4 970 be 6950cf sorun yaşamadım,,, intel i7 ve x4 970 dede ekran kartlarım birbirine çok yakın sonuçlar alıyor
    inanmayanlar buyursun
    http://forum.donanimhaber.com/m_54109557/tm.htm

• konu açan arkadaş. Pcdeki monitor çözünürlüğüne göre aşırı yüksek Bir kart almışsın. O monitöre 5770 bile yeterdi. Tvde oynuyorum dersen o başka...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furki06 -- 18 Aralık 2011; 16:29:06 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: furki06

quote:

Orijinalden alıntı: karakaya_o

quote:

quote:

quote:

İntel fanboyları basmış konuyu. Yok efendim phenom darboğaz yaparda i5 2400 yapmazmış. Ufak atında civcivler yesin. 3.8ghzde çalışan phenom gtx570de darboğaz yapmaz. sadece codmw3de takılma varsa ilk cracklerde 45fpsde kitlenme sorunu vardı. Crackfix ile bu düzelir. Ani fps düşmeleri varsa arkaplanda çalışan uygulamaları kontrol edin.

format attıktan sonra drvier kurdum dead space 2 kurdum sistem temizdi daha program yüklemedim ama anlık düşüş oluyo sonra bidaha yukarı çıkıyo her oyunda var bu.

kullandığınız monitör çözünürlüğü nedir ?

monitör 1280x1024 tv 1920x1080

pc ve teleyizyonda ayrı ayrı deneyin. Düşük çözünürlükte darboğaz olabilir.

düşük çözünürlükte mantıken daha rahat oynatması gerekmiyomu? ayrı ayrı denedim zaten kasıyo 30 50 arası. 50den sonra rahatlıyo. ama ben oyunlarda en az 60fps alırım diye düşünmüştüm alırken..

• quote:

Orijinalden alıntı: GamingMan

quote:

bu işlemci darboğaz yaparmı? işlemciyi 3.8ghzde kullanıyorum darboğaz yaptığını hissediyorum arada fps düşüyo sonra yukarı çıkıyo bu düşüş çıkış 1 2 sn falan sürüyo. bide fps az gibi geliyo oyunlarda. cod mw3 45 50lerde fps. cr**k değiştirdim herşeyi dendim olmadı. bu arada oyun full ayarda. bence bukadar performanslı karta göre az fps... diğer oyunlardada hissediyorum darboğazı. siz ne diyosunuz?

Ram ini 8gb yap yapabilirsen..İşlemcinin fan'i yeterliyse hızını 4ghz nin üstüne çıkar.Darboğaz sorunu olmaz.

tamam teşekkür ederim.. ama 4den sonra stabilsizlik oluyo... rami 8gb yapmanın ne kadar etkisi olurki? oyunda alt tab basıp ram kullanımına bakıyorum 3 gb ı geçmiyor.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

İntel fanboyları basmış konuyu. Yok efendim phenom darboğaz yaparda i5 2400 yapmazmış. Ufak atında civcivler yesin. 3.8ghzde çalışan phenom gtx570de darboğaz yapmaz. sadece codmw3de takılma varsa ilk cracklerde 45fpsde kitlenme sorunu vardı. Crackfix ile bu düzelir. Ani fps düşmeleri varsa arkaplanda çalışan uygulamaları kontrol edin.

format attıktan sonra drvier kurdum dead space 2 kurdum sistem temizdi daha program yüklemedim ama anlık düşüş oluyo sonra bidaha yukarı çıkıyo her oyunda var bu.

düşük çözünürlükte mantıken daha rahat oynatması gerekmiyomu? ayrı ayrı denedim zaten kasıyo 30 50 arası. 50den sonra rahatlıyo. ama ben oyunlarda en az 60fps alırım diye düşünmüştüm alırken..

fps düşmesi oyundan oyuna değişir. Cod mw3 oyununda ilk cracklerde sorun vardı fps belli bir seviyenin üstüne çıkmıyordu. Başka oyunlarda patch vs. İle bunları düzeltiyorlar. En basitinden cod mw3e crackfix indirin ve deneyin.

• quote:

Orijinalden alıntı: CaSsErDoDo

konuyu açan güzel kardeşim öncellikle bu konuyu dh ye açtığın için kafadan senin pc nin performansı yüzde 50 düşüyor.nasıl dersen dh de bir soru sorarsın sana işlemci değiş ram değiş darboğaz var derler ama sorsan darboğaz nedir diye öğrendikleri tek cümleyi ezbere söylerler.buradaki çoğu kullanıcının mantığıylan gidersen 1500tl ye satılan ekran kartıyla en az 1000tl lik intel işlemci kullanman lazım ki DARBOĞAZ olmasın.

bitek dh ye güveniyorum diye açmıştım..
  • hocam büyük ihtimal oyunla ilgili bir sorundur.crack vs.
  • quote:

Orijinalden alıntı: OPTİMİST

Oyuna göre değişir, Strateji oyunlarında ciddi darboğaza girersin ama FPS, Racing, Tps tarzı oyunların %90'nda darboğaz olmaz..

strateji oynamıyorum zaten... yani ne yapmammı önerirsin?
  • quote:

konu açan arkadaş. Pcdeki monitor çözünürlüğüne göre aşırı yüksek Bir kart almışsın. O monitöre 5770 bile yeterdi. Tvde oynuyorum dersen o başka...

çözünürlük bence az değil 1280x1024 oynuyorum ayrıca monitörü değiştircem ilerde. tv düşünerek aldım bu kartı. gtx 260 vardı hiç güzel oynanmıyodu tvde. led tv olduğundan kalite çok güzel oluyo ondan bu kartı aldım.. ilerdede monitörü değiştireceğim..
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

fps düşmesi oyundan oyuna değişir. Cod mw3 oyununda ilk cracklerde sorun vardı fps belli bir seviyenin üstüne çıkmıyordu. Başka oyunlarda patch vs. İle bunları düzeltiyorlar. En basitinden cod mw3e crackfix indirin ve deneyin.

sadece mw3 için açmadım konuyu.. örnek verdim oda yazılımsal sorunmuş ilerde düzeltilir. çoğu oyunda darboğaz hissediyorum.. 3.8 ghzden denemelerle 4ghz üstüne çıkıcam bakalım nasıl olcak... 955 4ghz üstü yapan varsa ayarları söleyebilir bekliyorum...

• gtx570 kullanan ve q6600(3.6ghz de) gibi x4 955 e yakın bir cpu kullanan biri olarak o mw3 ü bende oynadım
    senin cpu 3.8ghz deymiş benim cpu da 3.6ghz de ve yaklaşık olarak aynı sayılır
    mw3 de cpu darboğazı değil oyunda sorun vardı
    gpu kullanımı %10-20 lerde cpu da o civarda ve 40fps civarı fps alıyordum
    ama genel olarak gidip bf3 64 kişilik multi ya da skyrim oynamıyorsan darboğaz seni çok etkilemez
    yani fps oynanabilir bir seviyede olur ama darboğaz kesinlikle vardır hocam
    ama 60fps yerine atıyorum 50fps alırsın bu 2 oyunu oynamıyorsan ve oynanışını etkilemez
    şu anlık idare edebiliyorsan et ama param kenarda duruyor zaten dersen vatanın %25 indirimini bekleyip amd 1055t ya da i5 2500k cpularından birine geç derim
    hele ki benim çöz 1920x1080 senin 1280x1024 ama o çöz için oynanabilir fps almak için x4 955 cpu bile fazla
    ekranı değiştireceğim demişsin iyi de yaparsın bence hocam
    yani fps sıkıntın olmaz ama darboğaz kesinlikle vardır
    eğer elinde bf3 varsa afterburner la test et 64 kişilik mapte gpu kullanımını bak
    ben %60 ları görüyorum.sende o civarda göreceksin eğer test edebilirsen
    bu da kartın %40 ını kullanılmıyor demek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defaulticus -- 18 Aralık 2011; 17:41:17 >

• quote:

konu açan arkadaş. Pcdeki monitor çözünürlüğüne göre aşırı yüksek Bir kart almışsın. O monitöre 5770 bile yeterdi. Tvde oynuyorum dersen o başka...

O çözünürlüğe 5770 filan yetmez, aynı çözünürlükte 6870 in max ayarlarda yetemediği oyunlar mevcut
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mutlu Dal

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Yapabilirsen dedim zaten illa 8gb ram şart demedim.

bizim konumuz ne sen ne diyorsun allah aşkına. 8gb yapsa ne olacak yapmasa ne olcak. Konuyu açan kişinin ram yönünden sıkıntısı yok.

senin benle ne alıpveremediğin var ??

onun herkes le sorunu var ailevi sorunları var Furkiiii

adama bak ya fan boymuşum ben :D x955 250 lira i5 2400 450 lira aradaki 200 lira farkı boşunamı koymuş adamlar 32 nm ve 95 w olduğu içinmi :)

x955 gibi bir işlemci ile ancak gtx 560ti veya hd 6950 gibi kartlarla tam perfonmans alınabilir!

intel core i5 2400 ile phenom ıı x6 1100 t arasında fiyat farkı yok ama oyunlarda diğer uygulamalarda i5 2400 daha üstün sebep ? AMD Daha pahalı perfonmansına göre!

10 çekirdek olsa ne olur olmasa ne olur farkedermi amd sadece özellikleri ile satmaya çalışıyor! amd fx 4100 örn vereyim bu işlemci 4 çekirdek 3.6 ghz hızında 14 mb cache var 32 nm ve 300 lira ama AYNI ŞEKİLDE İ3 2100 280 Lira 3.1 ghz 3 mb cache 32 nm çift çekirdek ama bu cpu her türlü amd fx 4100 den üstün ?

Amd hayatta almam böyle devam ederse fiyat perfonmans oranı çok düştü sen AMD Kullan intelin sahipleri yöneticileri falan yahudi asıllı ama yinede intel alırım ben amd daha pahalıya geliyor!

beğenmediğin o x4 955 parasını sana vereyim paran kadar konuş. hala amd pahalı diyor. Bulldozerlere söylenecek birşey yok ama phenom x4 hala f/p. Neden diye sorarsan intel tarafında anakartta pahalı. Uyumlu 1.5v ramlarde pahalı. Herşey işlemcide bitmiyor. İntelde 5xx liraya i5 2500k alıyorsun. Amdde bu fiyata amd athlon veya phenom x4 anakart+işlemci+4gb ram alınıyor. Parası yüksek olan mı herzaman daha performanslıdır?.hadi diyelim x4 955 varken darboğaz olacakta i5 2400de olmayacak öyle mi?. Bunları geçtim. Bende athlon x4 645 var. O dediğin i3 2100 veya i5 2400 işlemcilerde yüksek çözünürlükte 5-10fps dışında arasındaki farkı ispatla ! Bu kadar diyorum. Ha pardon intel sentetik testlerde daha iyi git onlarla tatmin ol sen.

60 liraya satılan 4 gb ddr 3 1.5v ramlerin HEPSİ İntel uyumludur! , İ5 2400 hiç bir ekran kartı ile darboğaz yapmaz hd 6990 veya gtx 590 dahil buna !

http://www.anandtech.com/bench/Product/88?vs=363 bu sonuçları zorla kafanamı sokayım ne yapayım ?

İ3 2100 Bile her türlü daha iyi 10 uygulama varsa 1 inde çoklu çekirdek avantajı ile amd x955 9 unda i3 2100!

http://www.anandtech.com/bench/Product/88?vs=289

i3 2100 e bile anca rakip olabiliyor senin işlemci bundan sonrada bişe yazma sus tamam mı

h61 anakart 110 lira ve sandy bridge tabanlı tüm işlemcileride sorunsuzca çalıştırıyor!
    i3 2100 65 watt güç tüketirken x955 2 katı nerdeyse (125w) güç tüketiyor! İntel 2100 260 280 arası , amd x955 250 270 arası (Ama intel her türlü daha üstün özellikle OYUNLARDA)

Amd ancak render de falan üstün geliyor! İntel 2-3 uygulama haricinde ne kadar uygulama varsa + OYUN +Sıcaklık + Güç Tüketimi hepsinde önde ve en önemlisi intel işlemciler daha stabil çalışıyor!

İntelci veya amd ci değilim ama şu bir gerçekki İntel her zaman daha iyidir! AMD Ancak 200 lira altı cpu larında intelden üstün!

AMD Athlon x4 630 falan bugün 210 liraya satılıyor ve fiyatını hakediyor ama bu fiyat üstündeki amd işlemcilerin hepsi kendi fiyat aralığında intel işlemcilerden yavaş!

fanboy olduğun yazdığın yazıdan belli. Diyorum ki sana sentetik testlerde intel üstündür. Hatta bu testlerde oynama yapıldıgı için intel amdye ceza ödemişti. Sentetik testler ile günlük hayattaki farkı anlamazsın zaten. Teste geçse ne geçmese ne ?. Bu kadar kişi burda darboğaz olmaz diyor. Sen hala i5 2400 al gtx590 bile darboğaz olmaz diyorsun. Nah olmaz. i5 2500K desen neyse. İ5 2400de çarpan kilidi kapalı. Ve h61 diye bahsettiğin anakartlarda overclock potansiyeli yok. Bütün millet salak sen akıllısın fanboy. Şimdi burdan egonu tatmin edilmiş bir şekide gidebilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furki06 -- 18 Aralık 2011; 18:04:22 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: CyberDiamond

imzandaki monitör ile oyun oynuyorsan düşük çözünürlükten dolayı işlemci darboğazı olacaktır. Ama atıyorum 150fps almazsında 120fps alırsın. Yani oyun zevkini bozacak bir durum olmaz ama yeni bir monitör alıp fullhd oyun oynadığın zaman hiç bir sıkıntı kalmayacak çünkü o zaman intelin 1000 dolarlık işlemcisi ile senin işlemcin arasında 2-3 fps farkı bile olmayacak.

imzamdakiyle oynuyorum. düşük çözünürlükte daha çok artmazmı fps? ki tvye bağlıyorum (samsung ue40d5800) aynı şey ondada var.

düşük çözünürlükte fps tabi artar ama darboğaz daha fazla olacaktır. Düşük çözünürlükte darboğaz çok daha az olacaktır. TV ye takılı halde mesela. Senin işlemcin kim ne derse desin ekran kartına full hd de darboğaz yapmaz. Eğer aynı ekran kartından bir tane daha alıp SLI yaparsan o zaman darboğaz ve fark olur. Senin yapacağın en mantıklı seçim yeni bir monitör almak olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: lazukan

quote:

O çözünürlüğe 5770 filan yetmez, aynı çözünürlükte 6870 in max ayarlarda yetemediği oyunlar mevcut

hocam 1280x1024 çözünürlükte bf3 açıp ultra ayarlarda 16x vs. Açılırsa tabi yetmez. Ben çözünürlük açısından dedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furki06 -- 18 Aralık 2011; 18:08:17 >
  • hala neyı tartısıyorsunuz anlamadım gıttı.2*2 - 4 ettıgı gıbı ıntel ıslemcının full hd de bıle oyunlarda amd den ustun oldugunu sagır olan duydu ve test ettı.bu dedıgım en cok kendını mınımum fps de gosterıyor.ustun derken kalkıpta amd 30 alırken ıntel 60 alıyor demıyorum.avg fps de ortalama her ıkısıde aynı sayılabılır.bu eksıklıgı son gunlerde oynadıgım starcraft 2 de baya hıssettım.40-45 fps gordugum yerler oldu.kartım 920*6000 calısan 6970.ıntel ıslemcılere bakıyorum resmen amd ı ezmıs gecmıs.ıslemcım 4 ghz x6 1055t.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Yapabilirsen dedim zaten illa 8gb ram şart demedim.

bizim konumuz ne sen ne diyorsun allah aşkına. 8gb yapsa ne olacak yapmasa ne olcak. Konuyu açan kişinin ram yönünden sıkıntısı yok.

senin benle ne alıpveremediğin var ??

onun herkes le sorunu var ailevi sorunları var Furkiiii

adama bak ya fan boymuşum ben :D x955 250 lira i5 2400 450 lira aradaki 200 lira farkı boşunamı koymuş adamlar 32 nm ve 95 w olduğu içinmi :)

x955 gibi bir işlemci ile ancak gtx 560ti veya hd 6950 gibi kartlarla tam perfonmans alınabilir!

intel core i5 2400 ile phenom ıı x6 1100 t arasında fiyat farkı yok ama oyunlarda diğer uygulamalarda i5 2400 daha üstün sebep ? AMD Daha pahalı perfonmansına göre!

10 çekirdek olsa ne olur olmasa ne olur farkedermi amd sadece özellikleri ile satmaya çalışıyor! amd fx 4100 örn vereyim bu işlemci 4 çekirdek 3.6 ghz hızında 14 mb cache var 32 nm ve 300 lira ama AYNI ŞEKİLDE İ3 2100 280 Lira 3.1 ghz 3 mb cache 32 nm çift çekirdek ama bu cpu her türlü amd fx 4100 den üstün ?

Amd hayatta almam böyle devam ederse fiyat perfonmans oranı çok düştü sen AMD Kullan intelin sahipleri yöneticileri falan yahudi asıllı ama yinede intel alırım ben amd daha pahalıya geliyor!

beğenmediğin o x4 955 parasını sana vereyim paran kadar konuş. hala amd pahalı diyor. Bulldozerlere söylenecek birşey yok ama phenom x4 hala f/p. Neden diye sorarsan intel tarafında anakartta pahalı. Uyumlu 1.5v ramlarde pahalı. Herşey işlemcide bitmiyor. İntelde 5xx liraya i5 2500k alıyorsun. Amdde bu fiyata amd athlon veya phenom x4 anakart+işlemci+4gb ram alınıyor. Parası yüksek olan mı herzaman daha performanslıdır?.hadi diyelim x4 955 varken darboğaz olacakta i5 2400de olmayacak öyle mi?. Bunları geçtim. Bende athlon x4 645 var. O dediğin i3 2100 veya i5 2400 işlemcilerde yüksek çözünürlükte 5-10fps dışında arasındaki farkı ispatla ! Bu kadar diyorum. Ha pardon intel sentetik testlerde daha iyi git onlarla tatmin ol sen.

60 liraya satılan 4 gb ddr 3 1.5v ramlerin HEPSİ İntel uyumludur! , İ5 2400 hiç bir ekran kartı ile darboğaz yapmaz hd 6990 veya gtx 590 dahil buna !

http://www.anandtech.com/bench/Product/88?vs=363 bu sonuçları zorla kafanamı sokayım ne yapayım ?

İ3 2100 Bile her türlü daha iyi 10 uygulama varsa 1 inde çoklu çekirdek avantajı ile amd x955 9 unda i3 2100!

http://www.anandtech.com/bench/Product/88?vs=289

i3 2100 e bile anca rakip olabiliyor senin işlemci bundan sonrada bişe yazma sus tamam mı

h61 anakart 110 lira ve sandy bridge tabanlı tüm işlemcileride sorunsuzca çalıştırıyor!
    i3 2100 65 watt güç tüketirken x955 2 katı nerdeyse (125w) güç tüketiyor! İntel 2100 260 280 arası , amd x955 250 270 arası (Ama intel her türlü daha üstün özellikle OYUNLARDA)

Amd ancak render de falan üstün geliyor! İntel 2-3 uygulama haricinde ne kadar uygulama varsa + OYUN +Sıcaklık + Güç Tüketimi hepsinde önde ve en önemlisi intel işlemciler daha stabil çalışıyor!

İntelci veya amd ci değilim ama şu bir gerçekki İntel her zaman daha iyidir! AMD Ancak 200 lira altı cpu larında intelden üstün!

AMD Athlon x4 630 falan bugün 210 liraya satılıyor ve fiyatını hakediyor ama bu fiyat üstündeki amd işlemcilerin hepsi kendi fiyat aralığında intel işlemcilerden yavaş!

fanboy olduğun yazdığın yazıdan belli. Diyorum ki sana sentetik testlerde intel üstündür. Hatta bu testlerde oynama yapıldıgı için intel amdye ceza ödemişti. Sentetik testler ile günlük hayattaki farkı anlamazsın zaten. Teste geçse ne geçmese ne ?. Bu kadar kişi burda darboğaz olmaz diyor. Sen hala i5 2400 al gtx590 bile darboğaz olmaz diyorsun. Nah olmaz. i5 2500K desen neyse. İ5 2400de çarpan kilidi kapalı. Ve h61 diye bahsettiğin anakartlarda overclock potansiyeli yok. Bütün millet salak sen akıllısın fanboy. Şimdi burdan egonu tatmin edilmiş bir şekide gidebilirsin.

bunun ağzına kürekle vuracan ya

illa overclock yapılmasımı lazım bir işlemciye ?

amd pahalı , intel ucuz tamam mı şimdi bb

tövbe tövbe. Olaylara at gözlüğüyle bakmaktan vazgeç be adam. Hala neyi iddaa ediyorsun ?. Stok haldeki i5 2400ün gtx590 gibi kartlara yetebileceğini düşünüyorsan ağır fanboysun başka birşey değil. overclocka ne gerek var canım peeh.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

imzandaki monitör ile oyun oynuyorsan düşük çözünürlükten dolayı işlemci darboğazı olacaktır. Ama atıyorum 150fps almazsında 120fps alırsın. Yani oyun zevkini bozacak bir durum olmaz ama yeni bir monitör alıp fullhd oyun oynadığın zaman hiç bir sıkıntı kalmayacak çünkü o zaman intelin 1000 dolarlık işlemcisi ile senin işlemcin arasında 2-3 fps farkı bile olmayacak.

imzamdakiyle oynuyorum. düşük çözünürlükte daha çok artmazmı fps? ki tvye bağlıyorum (samsung ue40d5800) aynı şey ondada var.

düşük çözünürlükte fps tabi artar ama darboğaz daha fazla olacaktır. Düşük çözünürlükte darboğaz çok daha az olacaktır. TV ye takılı halde mesela. Senin işlemcin kim ne derse desin ekran kartına full hd de darboğaz yapmaz. Eğer aynı ekran kartından bir tane daha alıp SLI yaparsan o zaman darboğaz ve fark olur. Senin yapacağın en mantıklı seçim yeni bir monitör almak olabilir.

2. cümlede "yüksek çözünürlükte darboğaz çok daha az olacaktır." demek istediniz heralde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rodri -- 18 Aralık 2011; 18:36:51 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.