Şimdi Ara

AMD Phenom II X4 955 - GeForce GTX570 darboğaz? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
209
Cevap
0
Favori
6.278
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: SupperMert

O zaman bendedemi dar boğaz oluyor :)
    Bana intelcilerin verdiği cevaplar komik geldi açıkçası.
    Bende aynı işlemci ile 6850 Cf kullanıyorum.

İlk olarak şunu söylemek istiyorum BF3 oyununda bütün ayaların ultra veya high olması değil esas fps yi etkileyen unsur AA'dir.
    Oyunun grafik motorundanmıdır nedir bilmiyorum ancak ciddi oranda fark oluşmakta ve oyunun belirli bölümlerinde ciddi inişler ve çıkışlar söz konusudur.
    Bunun dışındaki bütün oyunlarda ayarlar full şekilde oynarım ve işlemcinin %100 çalıştığına tanık olmadım.
    Ki 2 adet 6850 tek 580 ile ya kafa kafayadır yada daha iyidir.
    570 nasıl darboğaz yapar onuda anlamak güç.

Son olarak tecrübe ile sabittir ki multimedia ağırlıklı kullanılan bir bilgisayar için 4 çekirdekli bir işlemci yeterlidir ki 3,8ghz de çalışan bir PII X4 her türlü işinide görür.

Amd fanatiği değilim.Mantıklı alışverişi severim.
    İntel daha iyi ve kalitelidir.
    Ancak Amd bu işi daha ucuza kayda değer bir fiyat farkıyla yapar.

İşte bütün mesele bu...

Düzgün bir üslupla yazacağım cevap hakkınızı aynı şekilde kullanırSANIZ mennum olurum. Mesajınızda bazı İntelcilerin verdiği cevaplar demişSİNİZ. AMD fanatiği olmadığınızı ve AMD'nin bu işleri kayda değer fiyat farkıyla yaptığını belirtmişSİNİZ, mantıklı alışveriş diyerek ufak bir taarruzdan geri kalmamışSINIZ. Mantığın bittiği yerde bazı sorunlar başlar. bu da benden naçizane bir tablo:

AMD Phenom II X4 955 - GeForce GTX570 darboğaz?

• Ocli 6950 yle gtx580 performansi yakalayanlar veye ocli gtx570le 580 performansi yakalayanlar gtx580 kullanan adam oc yapmayi bilmiomu onun icin ucuz kart alip ocyle ust karti yakalamak bi ise yaramaz cunku diyer kartta oc yapilabilir onun icin herzaman butcenin alabilecegi en iyi karti/islemciyi alip gerek varsa ocyle desteklemek gerek.konuyu acan arkadas icin islemcin darbogaz yapmio sadece dusuk cozunurlukte islemcideki dahili grafik karti daha fazla kullanilio yani islemcin darbogaz deyil o cozunurlukte yetersiz kaliyo.Tavsiyem yeni bi islemci yerine yeni bi ekran(full hd) almam cunku gidip 2700k da alsan fps cok degismicek(5ila 10).

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MÜŞAVİR

quote:

Orijinalden alıntı: karakaya_o

Bu P Testi:http://imageshack.us/photo/my-images/440/ptest.jpg/
    Buda X Testi:http://imageshack.us/photo/my-images/641/xtest.jpg/
    Buda 3DMark Vantage:http://3dmark.com/3dmv/3746497

bu değerler darboğaz mı yoksa düşük performans mı demek?

3d mark testleriyle darboğaz ölçümü yapılmaz, yapılsa da ben önem vermem.

Oyunda yapılır test. Aynı ekran kartını aynı oyun ve ayarlarla bi x4 955 te denersin birde atıyorum 2500k ile denersin, işlemcilerde aynı hızda olur. Sonuca bakarsın, sonra iki işlemciyide oc eder tekrar dener ve sonuçlara yine bakarsın. Darboğaz var mı? varsa ne kadar? o zaman çıkar ortaya.

Müşavir arkadaşım;

3d mark testleriyle darboğaz ölçümü yapılmaz demişsin ama aslında yapılır.GPU puanından fark barız anlasılıyor.Nvıdıa kullanan kısıler nvıdıa nın ozellıklerınden physx ı cpu ya atayıp o sekılde test yaparsa anlayacaklardır.Amd kullanıcıları bırsey yapmasına gerek yok.

Cpu larınızı default yanı orj hızına getırın ve 3dmark vantage puanı alın gpu skorunuzu not edın sonra cpu yu oc edıp bırde oyle deneyın.Eger gpu puanı 100-200 puan artıyorsa umursamayın darbogaz yoktur ama 1000-2000 puan artıyorsa gozle gorulur bırsekılde darbogaz vardır.

3dmark vantage yapılmasının sebebı gpu testlerını yaparken cpu yu oldukca fazla kullanmasıdır.3dmark 11 bu sekılde degıldır veya unıgıne heaven.

Ben i5 2500k kullanıyorum test sonucu alırken 4.9ghz ye oc edıyorum gpu puanım 4.4ghz ye gore 200 puan fark edıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: DUKES

quote:

quote:

Oyunda yapılır test. Aynı ekran kartını aynı oyun ve ayarlarla bi x4 955 te denersin birde atıyorum 2500k ile denersin, işlemcilerde aynı hızda olur. Sonuca bakarsın, sonra iki işlemciyide oc eder tekrar dener ve sonuçlara yine bakarsın. Darboğaz var mı? varsa ne kadar? o zaman çıkar ortaya.

Müşavir arkadaşım;

3d mark testleriyle darboğaz ölçümü yapılmaz demişsin ama aslında yapılır.GPU puanından fark barız anlasılıyor.Nvıdıa kullanan kısıler nvıdıa nın ozellıklerınden physx ı cpu ya atayıp o sekılde test yaparsa anlayacaklardır.Amd kullanıcıları bırsey yapmasına gerek yok.

Cpu larınızı default yanı orj hızına getırın ve 3dmark vantage puanı alın gpu skorunuzu not edın sonra cpu yu oc edıp bırde oyle deneyın.Eger gpu puanı 100-200 puan artıyorsa umursamayın darbogaz yoktur ama 1000-2000 puan artıyorsa gozle gorulur bırsekılde darbogaz vardır.

3dmark vantage yapılmasının sebebı gpu testlerını yaparken cpu yu oldukca fazla kullanmasıdır.3dmark 11 bu sekılde degıldır veya unıgıne heaven.

Ben i5 2500k kullanıyorum test sonucu alırken 4.9ghz ye oc edıyorum gpu puanım 4.4ghz ye gore 200 puan fark edıyor.

Aynen dediğiniz sebepten yapılmaz diyorum bende. Ya da baz alınmaz diyorum mark puanları.

4.4 ile 4.9 ghz arasında fark 200 puan demişsiniz. Birde aynı şeyi oyunda deneyin 4.4 ghz ile 4.9 ghz arasında kaç fps fark olacak bakın. Ha vantage, mark 11 oynayanlar elbette bu konunun dışındadır. Onlar için işlemci, ram hatta hdd bile önemlidir.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Müşavir arkadaşım;

Aynen dediğiniz sebepten yapılmaz diyorum bende. Ya da baz alınmaz diyorum mark puanları.

4.4 ile 4.9 ghz arasında fark 200 puan demişsiniz. Birde aynı şeyi oyunda deneyin 4.4 ghz ile 4.9 ghz arasında kaç fps fark olacak bakın. Ha vantage, mark 11 oynayanlar elbette bu konunun dışındadır. Onlar için işlemci, ram hatta hdd bile önemlidir.

tamam seni anladım ama burada konu olan ıslemcı i5 2500k deıl kı benım cpu zaten ıyı bır cpu.burada konu olan x4 955 cpu yanı konuyu acan arkadasın kullandıgı.

Ben oyunlarda 4.4ghz ıle 4.9ghz arasında hıc fark hıssetmıyorum.Arkadas yapsın test alsın puan bırde oc lı denesın fark az ıse hıcbır sorun yoktur.Burada karsılastırma gpu puanı olacak onu baz alıyoruz.

• quote:

Orijinalden alıntı: suleymangonca

quote:

Nvidia denetim masasına gir.Oradan physx fizik işlemini auto dan kurtar ekran kartını seç.Birde tam hatırlamıyorum adını ama nvidia denetim masasında güç ayarı var onu makimum güç yap.Birde ekran çözünürlüğün nedir bakamıyorum mobil giriyorum diye

1280x1024 çözünürlüğüm dediğin ayarları yaptım :)

• quote:

quote:

valla bana yap dendi bende yaptım 3dmarktan anlamam

• Siz önce monitörü değiştirin, diğer donanımlara yazık. Öyle bir monitörü hakediyorlarmı hiç?
  • afterburner kurulu şimdi bakıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: setek01

quote:

Orijinalden alıntı: SupperMert

O zaman bendedemi dar boğaz oluyor :)
    Bana intelcilerin verdiği cevaplar komik geldi açıkçası.
    Bende aynı işlemci ile 6850 Cf kullanıyorum.

İlk olarak şunu söylemek istiyorum BF3 oyununda bütün ayaların ultra veya high olması değil esas fps yi etkileyen unsur AA'dir.
    Oyunun grafik motorundanmıdır nedir bilmiyorum ancak ciddi oranda fark oluşmakta ve oyunun belirli bölümlerinde ciddi inişler ve çıkışlar söz konusudur.
    Bunun dışındaki bütün oyunlarda ayarlar full şekilde oynarım ve işlemcinin %100 çalıştığına tanık olmadım.
    Ki 2 adet 6850 tek 580 ile ya kafa kafayadır yada daha iyidir.
    570 nasıl darboğaz yapar onuda anlamak güç.

Son olarak tecrübe ile sabittir ki multimedia ağırlıklı kullanılan bir bilgisayar için 4 çekirdekli bir işlemci yeterlidir ki 3,8ghz de çalışan bir PII X4 her türlü işinide görür.

Amd fanatiği değilim.Mantıklı alışverişi severim.
    İntel daha iyi ve kalitelidir.
    Ancak Amd bu işi daha ucuza kayda değer bir fiyat farkıyla yapar.

İşte bütün mesele bu...

Düzgün bir üslupla yazacağım cevap hakkınızı aynı şekilde kullanırSANIZ mennum olurum. Mesajınızda bazı İntelcilerin verdiği cevaplar demişSİNİZ. AMD fanatiği olmadığınızı ve AMD'nin bu işleri kayda değer fiyat farkıyla yaptığını belirtmişSİNİZ, mantıklı alışveriş diyerek ufak bir taarruzdan geri kalmamışSINIZ. Mantığın bittiği yerde bazı sorunlar başlar. bu da benden naçizane bir tablo:

yani cpu kullanımı çok olunca darboğaz olduğu anlaşılıyor. doğrumu anladım?

• quote:

Orijinalden alıntı: bthunv

Ocli 6950 yle gtx580 performansi yakalayanlar veye ocli gtx570le 580 performansi yakalayanlar gtx580 kullanan adam oc yapmayi bilmiomu onun icin ucuz kart alip ocyle ust karti yakalamak bi ise yaramaz cunku diyer kartta oc yapilabilir onun icin herzaman butcenin alabilecegi en iyi karti/islemciyi alip gerek varsa ocyle desteklemek gerek.konuyu acan arkadas icin islemcin darbogaz yapmio sadece dusuk cozunurlukte islemcideki dahili grafik karti daha fazla kullanilio yani islemcin darbogaz deyil o cozunurlukte yetersiz kaliyo.Tavsiyem yeni bi islemci yerine yeni bi ekran(full hd) almam cunku gidip 2700k da alsan fps cok degismicek(5ila 10).

yani 1280x1024 px çözünürlükte yetersizmi kalıyopr? yani işlemci performansını yüksek çözünürlüktemi gösteriyo? 200 liralık bişey istemiyorum kaliteli bişey istiyorum mesela 350 400 liraya güzel bi monitör alsam fps ne kadar artacak? ben çözünürlük düşünce işlemci rahatlıyo diye düşünmüştüm.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Müşavir arkadaşım;

tamam seni anladım ama burada konu olan ıslemcı i5 2500k deıl kı benım cpu zaten ıyı bır cpu.burada konu olan x4 955 cpu yanı konuyu acan arkadasın kullandıgı.

Ben oyunlarda 4.4ghz ıle 4.9ghz arasında hıc fark hıssetmıyorum.Arkadas yapsın test alsın puan bırde oc lı denesın fark az ıse hıcbır sorun yoktur.Burada karsılastırma gpu puanı olacak onu baz alıyoruz.

4ghzde vantage yapmıştım. 3.2 de deneyeyim şimdi. yazarım sonucu

• quote:

Siz önce monitörü değiştirin, diğer donanımlara yazık. Öyle bir monitörü hakediyorlarmı hiç?

aslında sırf yenisini alınca bunu koycak yer bulamayacağımdan bozulana kadar monitör almak istemiyorum. çünkü satamamki kim alsın bu monitörü 6.5 yıllık eski bişey.
  • quote:

Kısmen. Şöyleki mevcut kart kullanımda sorun olmayabilir ama bir üst seviye kart ile, sorunlar olmaya başlayacaktır artık, diye de değerlendirilebilir. Yani o durumda bu tablodaki farklar illaki yansır. Yukarıda daha ziyade oyuna özel sayılır. X6 mesela dikkat çekici. İşlemci şimdi güzel bir konuma geldi. İlk zamanlar böyle miydi? Hayır. İşlemci bazında gelecek tahmini için güzel bir tablo o kadar. CF SLI kullanımında ise bu tablodaki değerler direkt olarak hatırı sayılır bir performans farkını da ispatlar. Çoğu yerde 580 SLI'ın 6950CF'a fazla bir skor farkı getirememesi
    aslında AMD'nin SCaling mucizesi değil günümüzde hala 580 SLı'ın gerçek performansını yansıtacak sistem olmamasıdır. CPU ve GPU kullanım oranları göre oyuna göre olmak kaydıyla, farklı değerlerde farklı skorlara etki edebiliyor. BC2 ve BF3'te işlemci önemli unsur.

6950 cf ile 580 SLI arasındaki bu farkı çözünürlük düştükçe skorlar yüksek olsada görüyoruz. Darboğaz diyince illa ki 30 fps veya 60 fps altı olarak algılamamak lazım.
    http://www.anandtech.com/bench/Product/299?vs=308

Chase bench 1920 ve 2560 testinde 580SLI ile 6950CF arasındaki fark 1920'de çok az. Bu darboğazdır, bu durumda darboğaz hakaret olarak alıgılanmasın diye zaten skor da yüksek diye işlemci limiti terimi kullanılabilir. Ayrıca darboğaz testi 1024 çöz ile yapılmalı tezi doğru olsada işte oyun bazında bir fark. 1090t ilk kez 6 çekirdek farkını bu oyunda vermişti geçen yıl. Çok az fark vardı ama işte üstüne forstbite 2.0 motorlu BF3 geldi. Yukarıda tablo bunun ispatıdır. Yani yakın geleceğin....

Waterfall çok aşırı ağır bir bölüm. Aynı oyun içinde dikkat edersen skorlar 3 kattan fazla aşağıda. Burada ekran kartı yükü daha fazla oluyor. SLI ile Cf arasında daha büyük bir fark var. Aynı şartşlarda ileride gelecek bir işlemci bu skoru da etkileycektir. Tamam yine bu kartlara gelecekteki işlemci ele alındığında skorlar iki kat artmasada böyle ağır bir bölünde 580 SLI 10 fps kadar fark alabilir. Şahsi tahminim zaten bu testler X58 1. nesil core i7 9xx ile yapılmıştır. 2600k ile yapılsa biraz daha farklı olurdu....

Özetle, elindeki işlemci yine elindeki ekran kartına herhangi bir dönemde herhangi bir oyunda bir tane sıkıntı yarattığında yavaş yavaş fişi çekilmeye başlanmış anlamına gelir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi setek01 -- 26 Aralık 2011; 0:58:15 >

• quote:

Orijinalden alıntı: setek01

quote:

Kısmen. Şöyleki yüksek kullanımda sorun olmayabilir ama bir üst seviye kart ile sorun olcaktır diye de değerlendirilebilir. Yine bu tablodaki farklar yansır. Yukarıda daha ziyade oyuna özel sayılır. X6 mesela dikkat çekici. İşlemci şimdi güzel bir konuma geldi. İlk zamanlar böyle miydi? Hayır. İşlemci bazında gelecek tahmini için güzel bir tablo o kadar. CF SLI kullanımında ise bu tablodaki değerler direkt olarak hatırı sayılır bir performans farkını da ispatlar. Çoğu yerde 580 SLI'ın 6950CF'a fazla bir skor farkı getirememesi
    aslında AMD'nin SCaling mucizesi değil günümüzde hala 580 SLı'ın gerçek performansını yansıtacak sistem olmamasıdır. CPU ve GPU kullanım oranları göre oyuna göre olmak kaydıyla, farklı değerlerde farklı skorlara etki edebiliyor. BC2 ve BF3'te işlemci önemli unsur.

6950 cf ile 580 SLI arasındaki bu farkı çözünürlük düştükçe skorlar yüksek olsada görüyoruz. Darboğaz diyince illa ki 30 fps veya 60 fps altı olarak algılamamak lazım.
    http://www.anandtech.com/bench/Product/299?vs=308

hmm hocam teşekkür ederim sizleride yordum.. en başta i5 2500k toplayacaktım ucuz diye amd toplamıştım bida oyun için amd toplamam ozaman. şimdi ben güzel bi monitör almaya bakıcam.. ilerdede işlemciyi flan değiştirim.

• Elinde GTX570 olan biri hayrına 3-5 oyun testi karşılaştırsın konu sahibiyle, yoksa adam durduk yere masrafa girecek.
  • quote:

hmm hocam teşekkür ederim sizleride yordum.. en başta i5 2500k toplayacaktım ucuz diye amd toplamıştım bida oyun için amd toplamam ozaman. şimdi ben güzel bi monitör almaya bakıcam.. ilerdede işlemciyi flan değiştirim.

İmzanda kalabalık bir donanım topluluğu mevcut. Yani buda bir tezdir. Son derece de mantıklıdır. Daha ucuz işlemci anakart ve daha fazla donanım, SSD, kaliteli monitor, iyi hoparlör veya ses kartı gibi takviyelerle de hayat daha da renkli olur. Diğer tezde, amaç sadece oyun olursa o zaman o donanımlar yerine pahalı işlemci anakart ve yüksek seviye kart ya da SLı / CF gibi. Ne tarafa çeksen haksız olmazsın.

Bir konu var forumda, orayı da tavsiye ederim. Off topic kısımda ekran kartı severler sohbet konusunda daha 1 aylık taze CF SLI deneyimleri paylaşılmıştır.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bthunv

Ocli 6950 yle gtx580 performansi yakalayanlar veye ocli gtx570le 580 performansi yakalayanlar gtx580 kullanan adam oc yapmayi bilmiomu onun icin ucuz kart alip ocyle ust karti yakalamak bi ise yaramaz cunku diyer kartta oc yapilabilir onun icin herzaman butcenin alabilecegi en iyi karti/islemciyi alip gerek varsa ocyle desteklemek gerek.konuyu acan arkadas icin islemcin darbogaz yapmio sadece dusuk cozunurlukte islemcideki dahili grafik karti daha fazla kullanilio yani islemcin darbogaz deyil o cozunurlukte yetersiz kaliyo.Tavsiyem yeni bi islemci yerine yeni bi ekran(full hd) almam cunku gidip 2700k da alsan fps cok degismicek(5ila 10).

yani 1280x1024 px çözünürlükte yetersizmi kalıyopr? yani işlemci performansını yüksek çözünürlüktemi gösteriyo? 200 liralık bişey istemiyorum kaliteli bişey istiyorum mesela 350 400 liraya güzel bi monitör alsam fps ne kadar artacak? ben çözünürlük düşünce işlemci rahatlıyo diye düşünmüştüm.

www.eksenbilgisayar.com/store/ProductDetails.aspx?productid=92005

Bunu al ötesi yalan bu fiyata led ekran full hd zor bulursun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Elinde GTX570 olan biri hayrına 3-5 oyun testi karşılaştırsın konu sahibiyle, yoksa adam durduk yere masrafa girecek.

aynen o iyi olur ya bide monitör alıpta yine aynı sorunu yaşamiyim. kullanıcılara tek tek mesaj atıcam.
  • quote:

Elinde GTX570 olan biri hayrına 3-5 oyun testi karşılaştırsın konu sahibiyle, yoksa adam durduk yere masrafa girecek.

Abi yok birşeyler aldırmamız lazım

www.eksenbilgisayar.com/store/ProductDetails.aspx?productid=92005

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.