Bildirim
AMD Phenom II X4 955 - GeForce GTX570 darboğaz? (8. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
quote:
Orijinalden alıntı: HapLoo
quote:
Orijinalden alıntı: karakaya_o
quote:
Orijinalden alıntı: Rojev
Söylediğiniz işlemci taş gibi bir işlemcidir. Darboğaz falan yapacağını sanmıyorum.
Phenom II 955 yaw boru değil sonuçta
gelip benim sistemle oyun oynasan böyle düşünmezsin.. tvdede monitördede aynı..
Hocam bende AMD PII x965 var ve GTX 460 @900 de... 1920x1080'de dediğin haritalarda GPU kullanımı sürekli %99-100. Genel geçer bir durum değil sanırım sizinki.
Arkadaşta GTX570 var. Siz de GTX460. Yani sizinki doğru kombinasyondur. GTX570 o işlemciyle oyuna göre olmak kaydıyla darboğaza girebilir. Aynı marka model işlemciler arasında bile bazen farklılıklar ortaya çıkabilir. Neticede kul yapısıdır. Sizdeki 965 üretimden 965 olacak şekilde çıkmıştır. Arkadaşın 955'i ise 965 olamadığı için 955 olmuştur.
Ekran kartlarında da böyle durumlar sözkonusudur. 6850/6870 olamayan GPU'ları AMD toplayıp saat hızlarını da çalışabileceği seviyeye çekip shader kapatarak 6790 adı altında piyasaya sürmüştü en son mesela. Yine geçmişte aynı shader ve rop sayısına sahip olmakla
beraber 4870 saat hızlarında geçerli test değerine ulaşamayanlar 4850 olarak piyasaya sürülmüş bunların içinde en iyi olanlarıda şanslı kişilere düşünce kartım aynı 4870 işte şeklinde yorumlar görülmüştür. Ama o 4850'lerinde mutlaka 4870 performansı veremeyeceği durumlar olmuştur..
Yine en son çıkan 2700k ile ilgili olarak ben bu işlemci duyurulduğunda sadece 1 çarpan/100 mhz bir farktan ziyade en iyi CPU'ların 2700k olarak seçildiğini,
üretim tekniğinde yapılan düzenlemeler sonrası ilk çıkan işlemcilere göre daha sonra üretim bandından gelenlerin daha iyi performans verebileceğini, üretim sonrası testlerden de alınan sonuçlarla yeni bir üst seri işlemciye uygun zemin oluşabileceğini ve bu işlemcinin sanıldığı gibi sadece 100 mhz farkla değil daha az voltaj daha fazla OC kapasitesi yada aynı saat hızlarında daha iyi skor almak gibi özelliklere sahip olacağını söylemiştim. Nitekim son zamanlarda 2700k'nın daha iyi OC olduğu yönünde yorumlarda okuyorum..
-
quote:
Orijinalden alıntı: setek01
quote:
Orijinalden alıntı: SupperMert
Msjımda intelin dha iyi olduğunu daha kaliteli olduğunu ve amd'nin bu işi daha uygun hatta kayda değer bir fark ile yaptığını belittim. Ben x4 955 kullanıyorum hiçbir oyundada herhangi bir problem yaşamıyorum.
X4 955 'in fiyatı 280tl iken 2600k'nın fiyatı 800tl şu anki kur üzerinden.
2600k için neden 800lira ödiyeyim. Biri bana bunu anlatsın?
Bilgisayarı multimedia için kullanıyorum.
Film izlerim oyun oynarım.
Film izlemek için 6850CF fazla kalmış biraz ama iyi bir çözüm olsada CF'ın SLI kadar oyun desteği yok ve oyun içi yazılımsal sorunları fazla.
X4 955 238 TL. Şu an Vatan'da %25 var ama stok dışı.
Şimdi bu forumda 800'e 2600k alan pek yoktur. Milyonlarca vardır da bu forum kullanıcıları arasında geçerli fiyat en fazla 650 TL'dir. İlk geldiği zamanlarda 550 TL'ye çoğu kişi aldı. Kur 1,60 altındayken X4 965 300 TL'idi ben 380'e 2500k aldım. Sonuç? Tartışmaya gerek yok. Demek ki mantıklı bir alışveriş yapmışım o zaman. Heryerde 400'e vardı ve hala ben bekliyordum. En son 380'e razı oldum aldım. O günlerde Phenomlar bu kadar ucuz değildi. Hatta şimdi ucuz olan 1090t 2500k'dan 50 TL kadar pahalıydı (o da heryerde değil). Yani en kötü şartlarda almış olsam 150 TL fark olabilirdi. Ben onu da ödemedim. 275'e de MSı GD-53 anakart aldım. Aynı ayarda AMD anakart alsam çok fark yoktu. Hele SLI destekli AMD anakart? 150 TL'ye AMD anakart vardı tamam. 220'ye SLI yapmak istemezsem sadece CF destekli C serisi MSI 1155 anakartta vardı. 50 TL farkla SLI anakart aldım. GTX460 SLI ile çok güzel kullandım.
6870 aldım sonra 350'ye. Malum CF için. Önce bir tane alıp göreyim dedim. Çok beğendim. Yine çok mantıklıydım alırken 350'ye aldım. Hatta Teknobiyotik AMD 6000 serisi alana Dirt3 veriyordu, Yeni fan dizaynlı 6870'in kutusunun içinden birtane daha çıkacağını da biliyordum. Nitekim 2. kuponu 20 TL'ye sattım. TR'de sıfır 6870'i benden ucuz alan olmamıştır. Çok abartılacak bir durumda değil tabi ki. Kart iyidi hoştu deken BF3 betada rezilleri oynadı. Daha ilk gün Nvidia yaması çıktı beta için. Radeon x1950'den yıllar sonra yeniden AMD/ATI'yle kesişen yolumuz uzuuuuuun bir süreliğine maalesef yine ayrıldı. 500 TL altına 6970 bulursam sıfır yakınlar yine neden olmasın. 6870'ten ve 6870CF'dan vazgeçtim böylece.
Forumda samimiyet kurduğum benden 10-15 yaş küçük değerli kardeşlerim sayesinde 6950 CF'dan da vazgeçtim. Mantığım almadığı için GTX580'de almadım zaten. 560 TI aldım. 2 gün TI SLI yaptım. 2. kartı geri verdim. Skor olarak iyidi. Hatta 6950CF'dan dönüp SLI kullanan arkadaşlarım memnunlar ama bir iki noktadan dolayı ben yine çift karttan vazgeçme gereği duydum.
Özetle; mantık herkesin kesesine ve ihtiyacına göre esneklik ihtiva ediyor görüldüğü gibi. İmzanızdaki donanım profiliniz oldukça kalabalık. Yani SSD ve diğer çevre birim aksesuarı oldukça fazla. Buda bir tercihtir AMD sistem kurup artan parayı başka şekilde kullanmak. Kimse bunun aksini savunup yanlış diyemez. Ama 800'e 1000 USD'ye 2000 TL'ye kimse İntel işlemci almıyor zaten burada. Bu tür bir yaklaşım mantıklı görünme çabasından çok açıkça biraz kırıcı bir saldırı gibi algılanmaz mı şimdi? Mesela SSD almak yerine sağlam bir işlemci anakart alıp üstünde güçlü tek kart ile kuracağınız bir sistem daha iyi olabilirdi, hatta genel kabul görmüş mantık böyle zaten. Film izlemek için monitör yeterli ses içinde 100TL'ye bile iyi çözüm var.
Nasıl, bunlar da çok mantıklı görünüyor değil mi?
Hayırlı forumlar dilerim.
Saygılarımla......
İlginize alakanıza teşekkürler.
Ancak bu yazıda çok mantıklı olmuş neden dicek olursanız şu an için eski olan bir AMD ve daha güncel olan intel işlemcisinden bahsediyorsunuz birinci husus bu.
Yani ben X4 955i indirimsiz 250tl. aldım o günkü kurdan.%25 indirim uygulayalım 112,5 tl yapar. siz yine o zaman 380 tl'ye almışsınızki x4 çıktığında 2500k piyasada yoktu sanırsam.
Bugüne gelicek olursakta stok olmasada fiyat farkı açık ve net ortada.
Anakart konusu gelince yine her zaman Amd anarkartları fiyat performansa bakıldığında ucuz olmuştur.
Ekran kartı konusunda ise 6850 ile Gtx460 aynı klasmanda olmasına rağmen tek kartta genelde üsütün olup çift kartta ise hem daha performanslı hemde daha az güç tüketimi ile öne çıkmıştır. Buna ilave olarak ise fiyat olarakta düşüktür.
Mesela SSD almak yerine sağlam bir işlemci anakart alıp üstünde güçlü tek kart ile kuracağınız bir sistem daha iyi olabilirdi
Bu cümleye kesinlikle katılmıyorum.
Ne yaparsanız yapın isterniz en yüksek anakart işlemci ve ekran kartı kombinasyonunu yapın.
Ne oyunun yüklenme hızını, ne oyunun açılması ve ara yüklemelerini SSD olmadan o sistemle yakalayamassınız.Fiyatları şu anda pahalı ancak ufak ufak düşüyor.
SSD konusunda söyliyeceğim tek şey parasını sonuna kadar hakediyor.
Çünkü sistem ne olursa olsun veriyi okurken veya yazarken diskten bunu istiyor ancak disk yavaş olduğundan bilgi geç geliyor veya yazılıyor ve bu süreçte bekliyorsunuz.Bu yaşlı bir amcanın Ferrari kullanması gibi birşey....
Tek kart konusunda ise mantığımın çok iyi işlediğini ve 600küsür gibi bir rakama ciddi bir performans aldığımı düşünüyorum.
Sizde biliyorsunuz ki 6850yi tek geçebiliecek iki tane kart var biri 6990 diğeri ise 580 ki 6850 bunlarada çok yakın değerler almış.
Fiyata bakarsanız uçurum var.
Stabilite olarak derseniz tabiki tek kart daha iyi ama aradaki fiyat farkını hakedecek kadar değil.
Bu arada oyundayken sistem kullanımını görebileceğim bir program önerirmisiniz? Test yapıp ss eklicem.Merak ediyorum bakalım sonuç ne olucak.
Teşekkürler.
Hatamız olduysa affola.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SupperMert -- 23 Aralık 2011; 19:52:22 >
-
quote:
quote:
Msjımda intelin dha iyi olduğunu daha kaliteli olduğunu ve amd'nin bu işi daha uygun hatta kayda değer bir fark ile yaptığını belittim. Ben x4 955 kullanıyorum hiçbir oyundada herhangi bir problem yaşamıyorum.
X4 955 'in fiyatı 280tl iken 2600k'nın fiyatı 800tl şu anki kur üzerinden.
2600k için neden 800lira ödiyeyim. Biri bana bunu anlatsın?
Bilgisayarı multimedia için kullanıyorum.
Film izlerim oyun oynarım.
Film izlemek için 6850CF fazla kalmış biraz ama iyi bir çözüm olsada CF'ın SLI kadar oyun desteği yok ve oyun içi yazılımsal sorunları fazla.
X4 955 238 TL. Şu an Vatan'da %25 var ama stok dışı.
Şimdi bu forumda 800'e 2600k alan pek yoktur. Milyonlarca vardır da bu forum kullanıcıları arasında geçerli fiyat en fazla 650 TL'dir. İlk geldiği zamanlarda 550 TL'ye çoğu kişi aldı. Kur 1,60 altındayken X4 965 300 TL'idi ben 380'e 2500k aldım. Sonuç? Tartışmaya gerek yok. Demek ki mantıklı bir alışveriş yapmışım o zaman. Heryerde 400'e vardı ve hala ben bekliyordum. En son 380'e razı oldum aldım. O günlerde Phenomlar bu kadar ucuz değildi. Hatta şimdi ucuz olan 1090t 2500k'dan 50 TL kadar pahalıydı (o da heryerde değil). Yani en kötü şartlarda almış olsam 150 TL fark olabilirdi. Ben onu da ödemedim. 275'e de MSı GD-53 anakart aldım. Aynı ayarda AMD anakart alsam çok fark yoktu. Hele SLI destekli AMD anakart? 150 TL'ye AMD anakart vardı tamam. 220'ye SLI yapmak istemezsem sadece CF destekli C serisi MSI 1155 anakartta vardı. 50 TL farkla SLI anakart aldım. GTX460 SLI ile çok güzel kullandım.
6870 aldım sonra 350'ye. Malum CF için. Önce bir tane alıp göreyim dedim. Çok beğendim. Yine çok mantıklıydım alırken 350'ye aldım. Hatta Teknobiyotik AMD 6000 serisi alana Dirt3 veriyordu, Yeni fan dizaynlı 6870'in kutusunun içinden birtane daha çıkacağını da biliyordum. Nitekim 2. kuponu 20 TL'ye sattım. TR'de sıfır 6870'i benden ucuz alan olmamıştır. Çok abartılacak bir durumda değil tabi ki. Kart iyidi hoştu deken BF3 betada rezilleri oynadı. Daha ilk gün Nvidia yaması çıktı beta için. Radeon x1950'den yıllar sonra yeniden AMD/ATI'yle kesişen yolumuz uzuuuuuun bir süreliğine maalesef yine ayrıldı. 500 TL altına 6970 bulursam sıfır yakınlar yine neden olmasın. 6870'ten ve 6870CF'dan vazgeçtim böylece.
Forumda samimiyet kurduğum benden 10-15 yaş küçük değerli kardeşlerim sayesinde 6950 CF'dan da vazgeçtim. Mantığım almadığı için GTX580'de almadım zaten. 560 TI aldım. 2 gün TI SLI yaptım. 2. kartı geri verdim. Skor olarak iyidi. Hatta 6950CF'dan dönüp SLI kullanan arkadaşlarım memnunlar ama bir iki noktadan dolayı ben yine çift karttan vazgeçme gereği duydum.
Özetle; mantık herkesin kesesine ve ihtiyacına göre esneklik ihtiva ediyor görüldüğü gibi. İmzanızdaki donanım profiliniz oldukça kalabalık. Yani SSD ve diğer çevre birim aksesuarı oldukça fazla. Buda bir tercihtir AMD sistem kurup artan parayı başka şekilde kullanmak. Kimse bunun aksini savunup yanlış diyemez. Ama 800'e 1000 USD'ye 2000 TL'ye kimse İntel işlemci almıyor zaten burada. Bu tür bir yaklaşım mantıklı görünme çabasından çok açıkça biraz kırıcı bir saldırı gibi algılanmaz mı şimdi? Mesela SSD almak yerine sağlam bir işlemci anakart alıp üstünde güçlü tek kart ile kuracağınız bir sistem daha iyi olabilirdi, hatta genel kabul görmüş mantık böyle zaten. Film izlemek için monitör yeterli ses içinde 100TL'ye bile iyi çözüm var.
Nasıl, bunlar da çok mantıklı görünüyor değil mi?
Hayırlı forumlar dilerim.
Saygılarımla......
hocam bişey sorucam bu dolar neye göre inip çıkıyor? ben mayıstan beri bekledim bekledim.. en sonunda dayanamadım aldım sistemi. sen diyosun 380 liraya i5 2500k aldım valla öle bulsam mayıstan beri kesin alırdım ya.. bu arada ben hiç cf veya sli taraftarı değilim. tek kart alırım güzel bi kart alırım böyle düşündüğümden gtx 570 aldım yoksa 180 190 liraya bitane daha gtx 260 alır sli yapardım. şu soruyu merak ediyorum neye göre çıkıp iniyo bu dolar?
-
quote:
Orijinalden alıntı: HapLoo
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: Rojev
Söylediğiniz işlemci taş gibi bir işlemcidir. Darboğaz falan yapacağını sanmıyorum.
Phenom II 955 yaw boru değil sonuçta
gelip benim sistemle oyun oynasan böyle düşünmezsin.. tvdede monitördede aynı..
Hocam bende AMD PII x965 var ve GTX 460 @900 de... 1920x1080'de dediğin haritalarda GPU kullanımı sürekli %99-100. Genel geçer bir durum değil sanırım sizinki.
hocam benimki % 60 70 80 arası geziyo bazen 50 lere iniyo bazen 91 92ye çıkıyo düşüyo yine sabit değil.
-
-
-
quote:
Bu arada oyundayken sistem kullanımını görebileceğim bir program önerirmisiniz? Test yapıp ss eklicem.Merak ediyorum bakalım sonuç ne olucak.
Ben 2500 alırken Phenom II X4 965 ile arasında 80 TL civarı fark vardı. 955 stoklta olmasada en azından o vardı.
SSD ile oyun yükleme, windows kullanımı gibi durumlarda avantajlar olduğu muhakkak ama mesela ben 400 tL ona vemektense kullandığım 560 TI'den 1 tane daha ya da kartımın üsütne 200 TL daha vererek GTX570 alırsam bunun getireceği skoru SSD vermez. Burada bir farklılık var. Fiyatları benim için önemli olanı bana vermiyor.
AfterBurner'ı tavsiye ederim. Zaten voltaj ve OC gereksinimi olmaz 6850 CF için. Onu kurun. Settings'e tıklayın. Monitoring kısmını seçin. Aşağıda ayarlar var. GPU USAGE, fan devri sıcaklık ve en altta frame rate var. Onlara tıklayınca en altta show osd sistem tray
seçenkeleri var. SHOW osd oyunda görmenizi sağlar. Ayrıca afterburner açıkkken AIDA 64 1.85 veya üzeri vesiyonu kurup çalıştırın. Dosya/File menüsünden harici uygulamalara girip orada CPU USAGE ve Bellek kullanımı gibi ayarlarıda ekleyip AIDA 64'ü de sistem tray açık bırakarak oyunda cpu'nun ne kadar kullanıldığını ve bellek kullanım mikltarını hatta cpu sıcaklığını da izleyebilirsiniz.
-
dar bogaz deniz göl möl akarsu makarsu yapmaz
yapar diyenede inanma
bu arada oyunu mp oynuyorsan normal kafana takma sp dada arasıra yükleme yaparken bir iki saniye olabilir
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: akibeel
dar bogaz deniz göl möl akarsu makarsu yapmaz
yapar diyenede inanma
bu arada oyunu mp oynuyorsan normal kafana takma sp dada arasıra yükleme yaparken bir iki saniye olabilir
gpu kullanımı %60 70 80 arasında değişiyor bunun için ne diyosunuz? üstte bi arkadaş phenom ii x4 965 ve gtx 460la %99 da sabitmiş tam performans alıyomuş ben niye alamıyorum? -
bak şimdi söyle kısaca özetliyim
aynı özelliklerde iki pc yi topla yan yana koy ikisinede aynı oyunu yükle
ikisindede farklı sonuclar alırsın
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: akibeel
bak şimdi söyle kısaca özetliyim
aynı özelliklerde iki pc yi topla yan yana koy ikisinede aynı oyunu yükle
ikisindede farklı sonuclar alırsın
biliyorum.. şimdi phenom darboğaz yapıyor öylemi? overclocklu kullanıyorum.. -
quote:
gpu kullanımı %60 70 80 arasında değişiyor bunun için ne diyosunuz? üstte bi arkadaş phenom ii x4 965 ve gtx 460la %99 da sabitmiş tam performans alıyomuş ben niye alamıyorum?
v-sync açıksa kapatıp deneyin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rodri -- 23 Aralık 2011; 22:55:05 > -
quote:
quote:
Ben 2500 alırken Phenom II X4 965 ile arasında 80 TL civarı fark vardı. 955 stoklta olmasada en azından o vardı.
SSD ile oyun yükleme, windows kullanımı gibi durumlarda avantajlar olduğu muhakkak ama mesela ben 400 tL ona vemektense kullandığım 560 TI'den 1 tane daha ya da kartımın üsütne 200 TL daha vererek GTX570 alırsam bunun getireceği skoru SSD vermez. Burada bir farklılık var. Fiyatları benim için önemli olanı bana vermiyor.
AfterBurner'ı tavsiye ederim. Zaten voltaj ve OC gereksinimi olmaz 6850 CF için. Onu kurun. Settings'e tıklayın. Monitoring kısmını seçin. Aşağıda ayarlar var. GPU USAGE, fan devri sıcaklık ve en altta frame rate var. Onlara tıklayınca en altta show osd sistem tray
seçenkeleri var. SHOW osd oyunda görmenizi sağlar. Ayrıca afterburner açıkkken AIDA 64 1.85 veya üzeri vesiyonu kurup çalıştırın. Dosya/File menüsünden harici uygulamalara girip orada CPU USAGE ve Bellek kullanımı gibi ayarlarıda ekleyip AIDA 64'ü de sistem tray açık bırakarak oyunda cpu'nun ne kadar kullanıldığını ve bellek kullanım mikltarını hatta cpu sıcaklığını da izleyebilirsiniz.
O zamanki 2500'ün fiyatını açıkçası bende bilmiyorum. Bu işlemciler kıymetlendi anlamına gelir şu anda.
Ayrıca SSD yi ekran kartıyla kıyaslıyosun.bende zaten iki kart var. En basiti bir driver yüklersin onda bile restart atar falan beklersin. bu bile en basit ufak bir fark.
Ki score sadece bir ego dur. Benim bahsettiğim ssd konusu bir gerçek olup senin birçok işlemindeki süreyi ciddi oranda kısaltır.Emin ol kullanınca anlayacaksın demek istediklerimi.
SSD ye verdiğim pata sonuna kadar helal olsun :)
After burner kurulu zaten bi denim ss alıp koyuyorum.
-
-
-
quote:
CPu kullanımını Aida üzerinden always on top yapmama rağmen oyundayken göremiyorum.
Yani bu durumda işlemci %100 çalışsa bile gpuda %100'e yakın çalışıtığı için dar boğaz söz konusu değildir diye düşünüyorum.
Darboğaz yok zaten gpu usage oranlarına göre.
Aida64'te enable writing rivatuner ile ilgili seçenek aktif olacak. Yani en baştan dosya/tercihler/harici uygulamar/ orada riva tuner seçeneği aktif olacak. Bütün göstergelerin tiklerini kaldır. aşagıya doğru sıcaklıklar falanda var. hepsini kaydırma çubuğuyla bul kaldır. Onadan sonra cpu usage seç, kullanılan bellek miktarı buraya dikkat kullanılan yani Gb cinsinden gösterecek, istersen cpu sıcaklığını da ekle. Çok fazla eklemede bir de afterburne göstergeleri olunca sapıtabiliyor. Alway top on gibi bir seçenekle oyun içi izleme için ihtiyaç yok zaten. Sadece yazdığım kısımlar yeterli....
http://img390.yukle.tc/image.php?id=578BFBC2Game_2011_12_24_02_16_23_467.jpg#
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi setek01 -- 24 Aralık 2011; 2:20:51 >
-
quote:
CPu kullanımını Aida üzerinden always on top yapmama rağmen oyundayken göremiyorum.
Ancak sslerdede görüldüğü gibi Gpu bayağı yüksek yüzde ile çalışıyor.
Yani bu durumda işlemci %100 çalışsa bile gpuda %100'e yakın çalışıtığı için dar boğaz söz konusu değildir diye düşünüyorum.
hocam benim gpu kullanımı hep 60 70 80 arasında senınkı gıbı 95lere kadar cıkmıyo. ve takılmalar çok bende heralde.. neyse biyerden full hd monitör bulursam bide ööyle denicem yine aynı takılmalar varsa işlemciyi anakartı değiştircem.
-
quote:
Orijinalden alıntı: VenatoR_
i5 2500k phenom ii x4 980e fark atmış 13 fps var aralarında.. benımkıde 4 ghzde çalışıyo yani rahat aralarında 10fps var. i5 2500k ya geçmek harbiden avantajlı olcak gibi ama önce monitör deniyicem.. sağol tablo için. -
quote:
quote:
Ancak sslerdede görüldüğü gibi Gpu bayağı yüksek yüzde ile çalışıyor.
hocam benim gpu kullanımı hep 60 70 80 arasında senınkı gıbı 95lere kadar cıkmıyo. ve takılmalar çok bende heralde.. neyse biyerden full hd monitör bulursam bide ööyle denicem yine aynı takılmalar varsa işlemciyi anakartı değiştircem.
O zaman bence sorun islemcide değil cunku gpu 80 e kadar cikiyorsa demekki daha fazlasina gereksinim duymuyo yada daha yukari cikamiyor demektir. Aslinda bu durumda islemci gpuya da yetisemiyor diyede dusunebiliriz. Fakat bendede ayni islemci varken ayni zaman da cift 6850 nasil oluyorda 90-95 lerde calisiyor. Buna yetebiliyorsa islemci ona hayli hayli yetmesi lazim. Testi aksam yapicam disaridayim simdi.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X