Şimdi Ara

PHENOM II X6 1055T islemci oyun performansı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
1.104
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: 6.cadde

quote:

Orijinalden alıntı: cinayet13

Durum hos degil o zaman... Napalim arkadasin baska secenegi yokmus mutsuz edecegini dusunmuyorum fakat yinede seni dinlemesinde fayda var kullanmis biri olarak

6 cekirdek olmasinin bi esprisi yok o islemcide. Şansa kalmis takoz falan cikmazsa OCli kullanmasi daha iyi.

6 çekirdek olmasının tam da bu dönemde önemi var. Oyunları artık 6 çekirdek destekliyor. Aynı işlemciyi 4 çekirdek aktif ve 6 çekirdek aktif olarak denediğimde gta5 gibi güncel oyunlarda net fark oluşturdu. Doğrudan fps veya işlemci kullanım oranı etkileniyordu. Eski sistemi olanlar için Phenom x6'lar daha mantıklı olabilir. Tabi oc yapılacaksa 955 ve üzeri x4'ler de kilit olmadığı için tercih edilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• edd121 kullanıcısına yanıt
    Phenom x6 1090T Modelin'de 280X'le Biraz OC Yapin GTA'i Catir Catir Oynatir 6 Cekirdekli Oldugu icin Tabiki'de .

• quote:

Orijinalden alıntı: mamad

quote:

quote:

Durum hos degil o zaman... Napalim arkadasin baska secenegi yokmus mutsuz edecegini dusunmuyorum fakat yinede seni dinlemesinde fayda var kullanmis biri olarak

6 cekirdek olmasinin bi esprisi yok o islemcide. Şansa kalmis takoz falan cikmazsa OCli kullanmasi daha iyi.

6 çekirdek olmasının tam da bu dönemde önemi var. Oyunları artık 6 çekirdek destekliyor. Aynı işlemciyi 4 çekirdek aktif ve 6 çekirdek aktif olarak denediğimde gta5 gibi güncel oyunlarda net fark oluşturdu. Doğrudan fps veya işlemci kullanım oranı etkileniyordu. Eski sistemi olanlar için Phenom x6'lar daha mantıklı olabilir. Tabi oc yapılacaksa 955 ve üzeri x4'ler de kilit olmadığı için tercih edilir.

Bf3 bc2 gibi oyunlarda 4 çekirdek yuksek kapasite ile çalışırken son 2 çekirdek çok kararsız seyrediyor.
    Benim demek istediğim de o yani 6 çekirdek diye 1055 almak yerine OC kapasitesi yuksek 955 965 hatta bulunabilirse 960T almak daha mantıklı.
    1055ler cidden oc konusunda kotu işlemciler bunu ben demiyorum istatistikler söylüyor.
    https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=40156497&p=1
    Phenim kulübünde 67 tane işlemci arasında sadece 3 tane 1055 4ghz üstüne çıkabilmiş stabil olarak. 955, 965 ve 1090T geri kalani neredeyse. 1055 genel olarak 3.6ghz üstüne çıkmıyor ve 3.5ustu voltaj istiyor.
    O yüzden macera aramaya gerek yok dedim ama konu sahibi arkadaş bilir gerisini.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Bf3 bc2 gibi oyunlarda 4 çekirdek yuksek kapasite ile çalışırken son 2 çekirdek çok kararsız seyrediyor.
    Benim demek istediğim de o yani 6 çekirdek diye 1055 almak yerine OC kapasitesi yuksek 955 965 hatta bulunabilirse 960T almak daha mantıklı.
    1055ler cidden oc konusunda kotu işlemciler bunu ben demiyorum istatistikler söylüyor.
    Phenim kulübünde 67 tane işlemci arasında sadece 3 tane 1055 4ghz üstüne çıkabilmiş stabil olarak. 955, 965 ve 1090T geri kalani neredeyse. 1055 genel olarak 3.6ghz üstüne çıkmıyor ve 3.5ustu voltaj istiyor.

Yok hocam onları biliyorum da yıl oldu 2015, hatta 2016. Bf3 mü kaldı? Yeni oyunlar artık yeni nesil konsolları baz aldığı için, onlarda da 6 çekirdek aktif olduğu için, özellikle son 2-3 yıldır oyunlarda 6 çekirdek desteği bulunmaya başladı. Bu da gerçekten fark yaratıyor. Ama tabi, oc yapacak adam uzak durmalı 1055t'den. Oc olmuyor bu işlemci. Bence esas nokta x4 + oc mi yoksa x6 default mu tercihi. Ben phenom işlemcilerde artık oc işini de pek anlamlı bulmadığım için x6 derim ama x4 tercihini de yadırgamam.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Yok hocam onları biliyorum da yıl oldu 2015, hatta 2016. Bf3 mü kaldı? Yeni oyunlar artık yeni nesil konsolları baz aldığı için, onlarda da 6 çekirdek aktif olduğu için, özellikle son 2-3 yıldır oyunlarda 6 çekirdek desteği bulunmaya başladı. Bu da gerçekten fark yaratıyor. Ama tabi, oc yapacak adam uzak durmalı 1055t'den. Oc olmuyor bu işlemci. Bence esas nokta x4 + oc mi yoksa x6 default mu tercihi. Ben phenom işlemcilerde artık oc işini de pek anlamlı bulmadığım için x6 derim ama x4 tercihini de yadırgamam.

X6 1055in stok hızı cidden düşük OC kapasitesi yok olsa bile getirisi olmuyor 3.6dan sonra işlemci kararsizlasiyo.
    X6 1090T falan olsa zaten hemen al derdim de 1055ten ne çektiğimi iyi bilirim.
    O yüzden 955 965 bana daha mantıklı geldi o sebeple söyledim.

• Phenom II x6'lar hala iyi işlemciler fx 6300den bir tık düşük oyun performansları var fakat fx 4100 ve fx 4300den iyiler.

Teorik olarak beslemesi lazım hd 7850 ve benzeri kartları, gerekirse biraz o.c edilebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dovahkiin_16 -- 5 Aralık 2015; 13:17:38 >
  • edd121 kullanıcısına yanıt
    Phenom x6 1100T R9 290'i Catir Catir Besliyor Full Ayarda Cok Etkilendim .https://youtu.be/P0QO8qpZcv0

• dovahkiin_16 kullanıcısına yanıt
    Hayir Phenom x6 FX-6300'dan Daha iyi Hatta FX-8350 Kadar Guclu Ben Bilseydim Phenom x6 Alirdim .

• Sertan-57 S kullanıcısına yanıt
    Sentetik testlerde işler değişebilir ama gerçek dünya performansında fx 6300+ her türlü fx, x6lardan iyidir. Özellikle oyunlarda.

İnternetten gerekli araştırmayı yapabilirsiniz. Teknolojinin değişmesiyle yeni kodlar ekleniyor işlemcilere ve enerji/güç tüketimi de ayrı etken. Örnek olarak qx9770'in i5 750 ile zamanında performansı benziyordu ama şu anda oyun performans farkı açısından uçurum var i5 lehine. Teknik olarak qx9770 daha güçlü görünmesine rağmen. Bunu da göz önüne almanız gerek. Aynı şekilde i5 760, i3 3220'den oyunlarda kötü ya da benzer performans verecektir. Bunlar hep yakın örnekler ve teknolojide zamanın önemini iyi anlatıyor. Optimizasyon hep yeni ürünlere göre yapılır.

X6 bence iyi işlemci fx 6300'e yakın performansı var her türlü donanım sitesi/testi dediğimi onaylayacaktır. Eğer imkan varsa ve fiyat uygunsa hala iş göreceğini de düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dovahkiin_16 -- 5 Aralık 2015; 16:13:30 >

• quote:

Oc ye gerek yok stok hizda 7850yi sorunsuz calistirir o islemci :)

Dedigim gibi almadiysan intel tarafinda hos seyler var veya anakarti biraz daha iyi alabilirsin

Stok halde 7950yi çok rahat kaldırabilen bir işlemci.

Güzel bir oc şansı varsa arkadaşın r9 290 non-x gideri var.Ha belki i7 kadar fps almasada takabileceği daha düşük kartlara göre daha yüksek performans alacaktır

dx12 ile dahada doyurucu olacaktır.

Bu tarz işlemcileri bu seri ekran kartlarıyla tecrübe ettinmi bilmiyorum ama 4 çekirdekli modelini ortalamanın üstünde bir oc ile r9 280x dönenim en çok işlemci odaklı oyunlarında test ettim cpu kullanımı %90 gördüm gördüm max.

Bu işlemci güzel bir oc ile söylediğim gibi r9 290 ağız tadıyla kullandırtacaktır.

• sevecen69 kullanıcısına yanıt
    Açıkcası bende çok farklı düşünmüyorum senden fakat yukarıda tecrübe edinmiş bi arkadaş çok kötüleyince ikileme düştüm... Yoksa evimde bende x4 960 kullanıyorum fazlasıyla memnunum ama en fazla 7870xt ile denedim çok büyük bi darboğaz yoktu açıkcası :) ama tabi 3.3ghz benim işlemcim 1055t'nin stok frekansı daha düşük :)
  • quote:

Açıkcası bende çok farklı düşünmüyorum senden fakat yukarıda tecrübe edinmiş bi arkadaş çok kötüleyince ikileme düştüm... Yoksa evimde bende x4 960 kullanıyorum fazlasıyla memnunum ama en fazla 7870xt ile denedim çok büyük bi darboğaz yoktu açıkcası :) ama tabi 3.3ghz benim işlemcim 1055t'nin stok frekansı daha düşük :)

Aynı işlemci 4.1ghzde r9 280x i öttürüyor hocam :)

Zaten 7870xt 7950 sayılır.

t100 r9 290 ı oc ile idare eder can sıkmaz.
  • dovahkiin_16 kullanıcısına yanıt
    Dostum Valla Cok Dogru Soyluyorsun Nasil Desem Eski ve Yeni Arasinda Cok Fark Var Nasil Var islemci'lerin Alt Yapisi Cok Onemli Ne Kadar Yeni Olursa O Kadar Guclu Olur. Phenom x6'nin Cunku Alt Yapisi Eski Zaten Tepe Ureticisi'de Eski FX-6300'lerin Alt Yapisi Yeni Nm'si Dusuk Ve Gelismis Yeni Kod'lar Basilmis Daha Fazla Transistor Yerlestirilmis Tepe Ureticisi'de Yeni.

Güzel hoş bilgiler teşekkürler
    Phenom x6 Zaten R9 290'ni Catir Catir Besliyir Link Attim Oraya izleyin Diye.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.