Şimdi Ara

PHENOM II X6 1055T islemci oyun performansı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
1.104
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

ASUS M4A88TD-M EVO anakart PHENOM II X6 1055T islemci ikilisi günümüz oyunlarında ne kadar yeterlidir ? ben bu ikili ve hd 7850 civarı bir ekran kartı alıp witcher 3 fallout 4 ve yeni çıkan oyunları oynamak istiyorum işlemci günümüzde hala geçerli midir ? birde uzun soluklu bir sistem olmayacak bu sistem en fazla 1 sene falan kullanırım sonra komple yenileyeceğim.görüşleriniz neler lütfen yorumlarınızı eksik etmeyin.bu arada takasla alacağım için başka şeyler önerirseniz maalesef bi işime yaramaz sadece bu ikili alınır mı alınmaz mı ?

• Elinde varsa hala guncel bir islemcidir gideri var fazlasiyla 7850 ile guzel oyun deneyimi elde edilebilir :)

Alinacaksa i5 2400 + h61 gibi sistem daha stabil ve performansli olur :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cinayet13 kullanıcısına yanıt
    peki oc yapmayı bilmem ama öğrenebilirim oc yapmam gerekir mi ekran kartı ile işlemci kullanımı aynı anda arttığında dar boğaz oluşup frame düşüşü yaşamayayım diye yoksa oc yapmasam da stok fanla kullansam da olur mu ?
  • Oc ye gerek yok stok hizda 7850yi sorunsuz calistirir o islemci :)

Dedigim gibi almadiysan intel tarafinda hos seyler var veya anakarti biraz daha iyi alabilirsin

• Ayni islemciyi kullandim asus 785g evo anakart ile. Valla ben hic memnun kalmamistim gerci benim islemci takoz cikmisti. 3.5ghze kadar voltajsiz ayarlayabildigim cpu 4ghze hicbirsekilde cikmamisti anakart 8+2 phase olmasina ragmen. 2.8 standart hizinda o islemci 7850 gibi bir karta darbogaz olusturur bende 6970 varken darbogaz olmustu. 6970 ile 7850 asagi yukari ayni performansa sahip kartlar.
    Eger baska secenek varsa
    Phenom x6 1090T veya en azindan Phenom 2 x4 965 rev2 felan olursa bunlarin carpan kilidi acik oldugundan rahat OC olur.
    OC şart dostum. Orta halli bi sogutucu ile 1 yil degil uzun sureli kullanirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 6.cadde -- 2 Aralık 2015; 0:17:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 6.cadde

Ayni islemciyi kullandim asus 785g evo anakart ile. Valla ben hic memnun kalmamistim gerci benim islemci takoz cikmisti. 3.5ghze kadar voltajsiz ayarlayabildigim cpu 4ghze hicbirsekilde cikmamisti anakart 8+2 phase olmasina ragmen. 2.8 standart hizinda o islemci 7850 gibi bir karta darbogaz olusturur bende 6970 varken darbogaz olmustu. 6970 ile 7850 asagi yukari ayni performansa sahip kartlar.
    Eger baska secenek varsa
    Phenom x6 1090T veya en azindan Phenom 2 x4 965 rev2 felan olursa bunlarin carpan kilidi acik oldugundan rahat OC olur.

6970in daha iyi bir kart olmasi gerekiyor birde 1080p altinda bir cozunurlukte kullandiysan sorun olusmasi dogal hos simdi vsr var 1080p olmasada 1080pde kullanip darbogazdan kurtulabiliyorsun veya 2k ayarlayip yine darbogazdan kurtulabilirsin artik pek problem degil kotu monitorler

• quote:

Orijinalden alıntı: cinayet13

quote:

Ayni islemciyi kullandim asus 785g evo anakart ile. Valla ben hic memnun kalmamistim gerci benim islemci takoz cikmisti. 3.5ghze kadar voltajsiz ayarlayabildigim cpu 4ghze hicbirsekilde cikmamisti anakart 8+2 phase olmasina ragmen. 2.8 standart hizinda o islemci 7850 gibi bir karta darbogaz olusturur bende 6970 varken darbogaz olmustu. 6970 ile 7850 asagi yukari ayni performansa sahip kartlar.
    Eger baska secenek varsa

6970in daha iyi bir kart olmasi gerekiyor birde 1080p altinda bir cozunurlukte kullandiysan sorun olusmasi dogal hos simdi vsr var 1080p olmasada 1080pde kullanip darbogazdan kurtulabiliyorsun veya 2k ayarlayip yine darbogazdan kurtulabilirsin artik pek problem degil kotu monitorler

hocam kısa süreli dediğim bi gibi şu bi bir sene beni idare etsin üzmeden 30 fps altına düşmeden hatırı sayılır bi şekilde yeni çıkan oyunları açsın yeterli olur benim için 7850 den daha düşük bir kart ile de kullanabilirim ekran kartı kısmı daha tam belli değil 1080p şart değil 720p de olur 900p de olur çözünürlük açıkcası texture kalitesinden sonra geliyor benim için :) takastan alacağım için başka seçeneğim yok maalesef elde ancak bu var.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SATILIK AMD PHENOM II X6 1100T
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Eger baska secenek varsa

Dostum o islemciyi kullanan bilir.
    6970 ile 7850 hemen hemen ayni performansa sahipler.
    Phenom 2 x6 1055T stok hizda cidden bu dedigim kartlarda yetersiz. Bunu bizzat yaşadim hatta islemciyi de forumda sattim. İdareten 955 alip 4ghz oc ile kullandim. Onceki sistemimde 6850+6870 melez crossfire vardi crossfire duzenegi bozdum islemciden suphe etmedigim icin ama 6970te de aynisini yapti.
    FullHD cozunurlukte kullandim.
     PHENOM II X6 1055T islemci oyun performansı
    Bu iki kart hemen hemen ayni. O yuzden ben tavsiye etmem. Haa islemci iyi cikar 4ghz civarina OC eder arkadas o zaman durum degisir. Stok hizi cok dusuk bi islemci.

• 6.cadde kullanıcısına yanıt
    Durum hos degil o zaman... Napalim arkadasin baska secenegi yokmus mutsuz edecegini dusunmuyorum fakat yinede seni dinlemesinde fayda var kullanmis biri olarak

• quote:

Durum hos degil o zaman... Napalim arkadasin baska secenegi yokmus mutsuz edecegini dusunmuyorum fakat yinede seni dinlemesinde fayda var kullanmis biri olarak

6 cekirdek olmasinin bi esprisi yok o islemcide. Şansa kalmis takoz falan cikmazsa OCli kullanmasi daha iyi.

• quote:

quote:

6 cekirdek olmasinin bi esprisi yok o islemcide. Şansa kalmis takoz falan cikmazsa OCli kullanmasi daha iyi.

O anakartla 3.2/3.3ghz anca 4+1 fazli ve 4pin cpu beslemeli basit bir model :) takoz olmasa bile anakart kisitlar durumu

anladım hocam bakalım olurda elime ulaşırsa oc konusunda engin tecrübelerinizi paylaşmanızı beklerim :)
  • O işlemci sanırım çarpan kilidi kapalıydı. Bus yolu ile oc yapmak zorundasın. 3.5 GHZ çıkarsan senin için iyi bir değer olur en azından. Saat hızı düşük olduğundan çoklu çekirdeğe tam destek vermeyen uygulamalarda performans kaybı olabilir ama bütçen buna yetiyorsa yine de iyi bir tercih. Orta seviye kartlara yetecektir.
  • quote:

quote:

quote:

O anakartla 3.2/3.3ghz anca 4+1 fazli ve 4pin cpu beslemeli basit bir model :) takoz olmasa bile anakart kisitlar durumu

O olay biraz farkli carpan kilidi kapali islemcide Hypertransport frekansi falan da yukselecek OC ile. İslemci takoz cikmazsa yine de stabil sekilde 3.8 veya 3.9 gorur.
    Bendeki islemci ne kadar voltaj verirsem vereyim 3.5i gecmiyordu.
    Muhtemelen AMD frekans kapasitesi yuksek olmayan islemcileri 1055 ve 1075 diye siniflandirmis. Yani bir 1090T 4ghzi falan rahat yakaliyorsa ayni islemci literaturundeki 1055T de OC olmali. Biraz sans isi. 8 phase anakartla oc yapamazsiniz bazen bazen de 4+1 phase anakartla harika bi oc olur.
    Arkadaş ucuz falan denk getirdiyse alsin. OC konusunda forumdan yardim eden cikar mutlaka.
    Sans meselesi

• quote:

Orijinalden alıntı: edd121

anladım hocam bakalım olurda elime ulaşırsa oc konusunda engin tecrübelerinizi paylaşmanızı beklerim :)

Muhtemelen voltajsiz 3.5ghz yapabilirsin ama ustu icin bisey diyemem. Lanetli bi islemci o.
    Cok para kaybettirdi bana al sat yaptirdi. Zarar ettirdi

oyun oynamayı özledim yeter ki bi oyun açsın oynayayım bir senedir oyun oynamıyorum valla psikolojim bozuldu desem yeridir :) gtx 970 ile falan kullanan var youtube da heralde o kadar da korkulası bi darboğazı yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: edd121

oyun oynamayı özledim yeter ki bi oyun açsın oynayayım bir senedir oyun oynamıyorum valla psikolojim bozuldu desem yeridir :) gtx 970 ile falan kullanan var youtube da heralde o kadar da korkulası bi darboğazı yok

Kimi 25 fps ile yetinir rahatsiz olmaz. Kimi de ben gibi 60fps altindaki ufal takilmalara gicik olur. Herhalde xbox gtx295 ile falan takas yapacaksin. Oyle olacaksa bisey diyemem ama nakit alacaksan ikinci el bi intel i3 4xxx veya i5 2500/44xx islemci ile h61/h81 anakart alip hem daha stabil hem de daha uzun soluklu kullanmak daha mantikli bi is olur. Yine de sen bilirsin.

• 30 fps yeterli benim için 60 fps nin güzelliğini göremeyenlerdenim bende :) yorumlarınız tşk ederim benim için önemliydi bana kalsa kaveri 860k alıcaktım ama bana kalmadı o yüzden 1050t ile mutlu olmaya bakıcam :)
  • edd121 kullanıcısına yanıt
    Senin Kullandigin Phenom x6 1090T Cok Saglam Bir islemci Yani Dediginiz GPU'lar iki Tanesini Catir Catir Calistirir. FX-8350 Kadar Guclu.

• R serısı al ekran kartını amd eskı kartların guncellestırmeyı kescek
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.