Bildirim
Phenom x4 975 BE Gtx660 ?
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Darboğaz söz konusu olmaz. 660 ti alınabilir, düz modeli almayın. -
Ti belki bir ihtimal yapabilir.Onun da üstesinden ocyle gelinebilir. -
Rahat çalıştıracağı kart varmı hocam hiç darboğaz riski olmadan ? Ama şimdiki kartımdan iyi olması kaydı ile. -
955 BE 3.5 Ghz 660 ti ile kullandık. Sizin işlemciniz stok 3.6 Ghz. Darboğaz olur diyenlere aldırmayın... Yine 955 BE ile 3.9 GHZ GTX 960 kullandık,istisnai 1-2 oyunda GTA 5 gibi ya da BF4 multi gibi; işlemci %90 %95 idi bazen %100 e vuruyodu. Elinizdeki işlemci 4.0 ghz olur rahatlıkla, sıfır almayacaksınız madem GTX 760 bakabilirsiniz bütçenize göre. -
Yerinizde olsam işlemciyi 4.0-4.1 ghz aralığına o.c ettikten sonra gtx 950 alırdım. 760'a göre daha iyi performans getirir, driver yönünden avantajlı. Evet bazı oyunlarda işlemci sorun olabilir ama genelde güzel bir ikili olacaktır. -
quote:
Orijinalden alıntı: Impheatus
955 BE 3.5 Ghz 660 ti ile kullandık. Sizin işlemciniz stok 3.6 Ghz. Darboğaz olur diyenlere aldırmayın... Yine 955 BE ile 3.9 GHZ GTX 960 kullandık,istisnai 1-2 oyunda GTA 5 gibi ya da BF4 multi gibi; işlemci %90 %95 idi bazen %100 e vuruyodu. Elinizdeki işlemci 4.0 ghz olur rahatlıkla, sıfır almayacaksınız madem GTX 760 bakabilirsiniz bütçenize göre.
Bana ithafen söylediyseniz kesin olur gibi bir şey demedim.Forumda bir kullanıcı r9 280le 4ghzde 955in darboğaz yaptığını gta5de düşük gpu kullanımı gördüğünü söylemişti.Buna benzer bir kaç yorum daha gördüm.Ha tabi 280le 660 ti aynı güçte değil ama aradaki 400 mhzlik işlemci farkına bakarak belki ufak bir miktar darboğaz olabilir dedim.Ondan da birazcık ocyle kurtulabilir. -
Hocam arkadaşın 7950 sini 3.9 oc de denedim darboğaz yaptı.Ona göre bişeyler önerirseniz işi şansa bırakmayalım -
660 ti ile kullandım phenom II o yüzden rahat yorum atabiliyorum. Yanlış bir ifade kullandımsa kusura bakmayın.
O kullanıcıyı ben de biliyorum lakin o konu darboğaz konusu değil. Arkadaş video atmış, Phenom II %90 seviyelerinde çalışıyor FPS drop yok ve ortalama 45 FPS alıyor. i5 e geçmiş fps ortalaması 15 kadar artınca her yere darboğaz yaşıyodum yazmaya başlamış. E i7 alsaydın ortalaman 75 FPS ye çıkacaktı? İnsanlar işlemcilerin çekirdek performansı ile darboğazı ciddi manada karıştırmaya başlamış forumda.
i7 6700k 'nın yanına r7 240 takarsın GTA 5 1080p 30-35 FPS oynarsın. i5 2400 takarsın 25 FPS alırsın, darboğaz mı bu? Haksız mıyım hocam? -
quote:
660 ti ile kullandım phenom II o yüzden rahat yorum atabiliyorum. Yanlış bir ifade kullandımsa kusura bakmayın.
O kullanıcıyı ben de biliyorum lakin o konu darboğaz konusu değil. Arkadaş video atmış, Phenom II %90 seviyelerinde çalışıyor FPS drop yok ve ortalama 45 FPS alıyor. i5 e geçmiş fps ortalaması 15 kadar artınca her yere darboğaz yaşıyodum yazmaya başlamış. E i7 alsaydın ortalaman 75 FPS ye çıkacaktı? İnsanlar işlemcilerin çekirdek performansı ile darboğazı ciddi manada karıştırmaya başlamış forumda.
i7 6700k 'nın yanına r7 240 takarsın GTA 5 1080p 30-35 FPS oynarsın. i5 2400 takarsın 25 FPS alırsın, darboğaz mı bu? Haksız mıyım hocam?
Ben sadece gpu kullanımım düşük dediğini hatırlıyorum.Videoyu izlemedim.Gpu kullanımı düşükse vardır darboğaz.Ama sadece işlemci değiştirip performans artışı gördüyse bu da işlemci farkındandır yani darboğaz değildir.
Bu arada konuyu açan arkadaş 7950yle nerde nasıl darboğaz gördüğünü yazarsa daha net cevap verilebilir.
-
Hocam MOBA tarzı oyunlarda afterburner programıyla test ettim.Gpu % 60 larda geziyordu. -
Phenom II x4 955 3.7 Ghz ve R9 280.
@TuPaCSHakur MOBA dediğiniz Dota 2 falan mı? O tarz oyunlar işlemciyi severler. Knight Online oynarken 955'in yanına 9600 GT taksak bile GPU %40-50 civarında oluyordu. Ekran kartına yüklenmiyor bu oyunlar yanıltmasın. Ayrıca çözünürlüğünüz 1080p altında ise de GPU kullanımı düşer.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Impheatus -- 4 Aralık 2016; 20:57:17 >
-
Aynen o tarz oyunlar ama eski ekran kartımın fps sini almam normal mi ? -
Vallahi şöyle örnek vereyim; Knight Online eski sistemim 955 3.9 ghz GTx 960 ile 40-140 fps arası idi. Pazar alanında 20 Fps ye kadar düşüyodu yoğunluğa göre. i5 4590 Gtx 1070 ile 50-150 oldu, pazar yerinde 35 lere düşüyor. Aradaki farkı işlemci yarattı, GPU resmen yatıyor.
Hangi oyunları hangi ayarlarda oynuyorsunuz? -
Hocam şuan sen yazdın diye mesela dota2 de şuan 5870 mevcut ekran kartımla girdim % 90 gpu kullanımı var.
Ve orta ayarlarda 80-100 fps arası gidip geliyor.7950 ile bağladığımda işlemcinin çarpanını arttırarak voltaj vermeden 3.9 yaptım.Gpu kullanımı % 80 i bile görmedi daha fazla donma ve takılma yaptı. -
quote:
Phenom II x4 955 3.7 Ghz ve R9 280.
@TuPaCSHakur MOBA dediğiniz Dota 2 falan mı? O tarz oyunlar işlemciyi severler. Knight Online oynarken 955'in yanına 9600 GT taksak bile GPU %40-50 civarında oluyordu. Ekran kartına yüklenmiyor bu oyunlar yanıltmasın. Ayrıca çözünürlüğünüz 1080p altında ise de GPU kullanımı düşer.
Videodan tam bir şey anlamadım.Malum hiç bir bilgi yok oyun sırasında sistemin durumuyla ilgili.Ama dediğim gibi yapar yapmaz diye bir iddam yok.Yapmaz ben gözlemledim diyorsanız doğrudur.
Bu arada mobayla darboğaz testi yapılmaz konuyu açan arkadaş.Oyun adam akıllı ekran kartını kullanmadığı için düşük gpu kullanımı gözlemlemen çok doğal.
Gta 5, bf4 veya bf1(gerçi bu güçlü işlemcilerde bile sıkıntı çıkaran bir oyun) tarzı sistemi tam anlamıyla kullanan bir oyunda testi yapman lazım.
-
Demek ki darboğaz var sizin. 7950 280x arayında bir kart yanılmıyorsam. GTX 960'da ben de yaşadım 3.9 Ghz de yukarıda söylemiştim. Sınır kartlar bunlar... Siz 5870'den 660 ti ye geçecekseniz tavsiye etmem. Yukarıda arkadaşın önerisi GTX 950 makul gibi duruyor, ikinci elleri uygun diye GTX 760 önermiştim. -
quote:
Demek ki darboğaz var sizin. 7950 280x arayında bir kart yanılmıyorsam. GTX 960'da ben de yaşadım 3.9 Ghz de yukarıda söylemiştim. Sınır kartlar bunlar... Siz 5870'den 660 ti ye geçecekseniz tavsiye etmem. Yukarıda arkadaşın önerisi GTX 950 makul gibi duruyor, ikinci elleri uygun diye GTX 760 önermiştim.
Şimdi benim 2.el alacağım kesin.Ona göre senin görüşün gtx 950 mi diyorsun.Kusura bakma rahatsız ediyorum ama sizin kadar bilgili değilim bu konuda. -
Hocam specsler şöyle;
Mother: Asus m5a78lm-usb3
Amd Phenom 2 x4 955 3.7ghz
Ram: Crucial Ballistix Tactical Tracer 2x4gb 1866mhz Cl9 dual channel
GPU: XFX Double D R9 280 3gb Gddr5 384 bits
PSU: EVGA 600b 600w 80 plus Bronze
Şehirde ortalama 48, şehir ışında 55-65 4xmsaa demiş arkadaş. Sistemden sisteme bir sürü ince detayı var bu işin. Bildiğiniz gibi oyun patchleri falan da etkiliyor, sizde gözlemlerinizde haklısınız. -
Alabiliyorsanız 3.9 Ghz'de GTX 950 ile sorun yaşamazsınız diyebilirim. Biraz daha uygun fiyatlara GTX 760'da alınabilir, performans olarak 950 ye yakındır.
Benzer içerikler
- paylaşılan gpu belleği nedir
- gpu 100 kullanıyor
- düşey senkronizasyon nedir
- intel hd graphics 5500
- gpu hotspot nedir
- fsr 3
- rx 8000
- intel arc graphics nedir
- rtx 4000 serisi ne zaman çıktı
- nvidia h100
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X