Şimdi Ara

PhenomII x4 955 sıcaklıklar normal mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
445
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • phenom II x4 955 B.e kullanıyorum.İşlemci fabrika ayarlarında İşlemci üzerinde xigmatek balder soğutucu var. Boşta sıcaklığı 36-37 Yüke bindiğinde 53 e kadar çıkıyor. Bu sıcaklık normal midir. Ben sıcaklığın gereğinden fazla olduğunu düşünüyorum belki termal macunu fazla kaçırmışımdır diye düşündüm sizlere danışayım istedim.Bu arada oldukça geniş bir kasa kullanıyorum cooler master rc-690.Elimden geldiğinde hava akışını sağlamaya çalıştım:)
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• aynı soğutucu 1090t ile 4 ghz 1.5 voltaj ıle kullanıyorm.odanın sıcaklığına göre boşta 25-35 arası oyunda max 53 görüyor.thermal macunu ince sürmeye ve kalıtelısınden kullan.Balderın fanı havayı altdan alıp yukarımı verıyor.yoksa yukarıdan alıp altamı verıyor.buna dikkat et.birde balderın diğer tarafına 2.fanı havayı yapraklardan cekıcek şekılde ayarlarsan derecenın düştüğünü göreceksnki bende öle oldu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Joevin

aynı soğutucu 1090t ile 4 ghz 1.5 voltaj ıle kullanıyorm.odanın sıcaklığına göre boşta 25-35 arası oyunda max 53 görüyor.thermal macunu ince sürmeye ve kalıtelısınden kullan.Balderın fanı havayı altdan alıp yukarımı verıyor.yoksa yukarıdan alıp altamı verıyor.buna dikkat et.birde balderın diğer tarafına 2.fanı havayı yapraklardan cekıcek şekılde ayarlarsan derecenın düştüğünü göreceksnki bende öle oldu.

xigmatek macun kullanıyorum.Biraz kalın sürmüş olabilirm çünkü macunu aldığımda kalın bir damla büyüklüğü kadar kullanmam söylendi fakat öyle yapınca işlemcinin tamamını kapatmadı macun.Tekrar söküp yeniden takmam gerekecek galiba. 2.side fan havayı aşağıdan alıyor ve yukarı veriyor.2. fan ı soğutucunun üzerine bağlamayı düşünmemiştim kasanın üst tarafında duruyordu soğutucudan çıkan kavayı dışarı atmak için. söylediğin gibi yapacağım. Sonuçları burada paylaşırım tekrar ,teşekkür ederim

• sonuçları beklıyorm
  • sıcaklıkta büyük değişme var.Termal macunu yeniledim ve daha ince bi şekile sürdüm.2.fan ı soğutucunun arkasına bağladım ve çok büyük fark yarattı.Boşta 36-37 olan sıcaklık şimdi 30 u bulmuyor 25 28 arası gidip geliyor.Son 1 saattir sisteme sitres uyguluyorm işlemci sıcaklığım 40 ı bulmadı.TAbiki oyunda biraz daha artacaktır ekran kartı sıcaklığından ama 50 yi bulmayacağından eminim.Yardım için teşekkürler:)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.