Şimdi Ara

phenomII x8 vs core 2 quad

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
716
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Benim ekran kartım R9 280x ve işlemcim core 2 quad Q8400 2.66 ghz 4cpus. işlemci darboğaz yapıyor ve ben işlemci ve anaartı değiştiricem. sizce core 2 quad Q8400 ile Amd phenom II X8 3020 3.0 ghz 8 çekirdek işlemci alırsam ne kadar fark eder?

• Phenom II x8... ilk defa duydum ben şok, ben iptal
  • Sen gelecekten mi geliyorsun ? Yoksa , yoksa eski Phenom mimarisi yenilenerek 8 çekirdek mi oldu ?
  • Siz şakamı yapıyonuz yoksa ciddimisiniz öyle bi işlemci var. AMD Phenom II X8 3020: 3.00GHz, 125W, ZD302051W8K44 tam olarak modeli bu
  • quote:

Orijinalden alıntı: IItwentysixII

Phenom II x8... ilk defa duydum ben şok, ben iptal

Aynı tepkiyi bende verdim. Phenom II x8 görünce.

• yalanmı söylicem yav
  • Olmaz mı canım bende de pentium overdrive var bak 3.2ghz'e overclokladım mis gibi oldu
    İşlemci yazısı registry'den değiştiriliyor..
    Video:http://www.youtube.com/watch?v=k6ML2II-H60

İşin şakası bir yana böyle bir işlemci yok.Bulldozer'den önce güçlü bir phenom işlemci çıkacağı dedikoduları vardı sadece.Attığın SS şu video'dan:
    http://www.youtube.com/watch?v=XMZx5I5HmF8

• bende kaveri kullanıyorum acaba konusu nerde bilen warsa üye olcam
  • Bir ara böyle bir haber dolaşıyordu ortalıkta.
    Yani Bulldozer isteneni veremediğinde alt segment için Piledriver serisinden önce çıkarılacağı yönünde.

ECS, Jetway gibi bası anakart üreticilerinin BIOS destek listelerinde de görülmüştü.
    Ancak böyle işlemciler hiçbir zaman piyasaya sürülmedi. Belki mühendislik örnekleri üretilmiş olabilir.

http://www.donanimhaber.com/NewsPrint.aspx?Id=30924
    http://extreme.pcgameshardware.de/attachments/500220d1324327824-amd-bulldozer-bios-supportliste-offenbart-weitere-amd-prozessoren-x8.jpg
    http://www.guru3d.com/news_printer/amd_may_be_preparing_phenom_ii_x8.html

EK: Bulldozer ilk çıktığında mühendislik örneklerinin bazı test programı sonuçlarında DDR4 desteği de görünmüştü. Hatta bayağı konuşulmuştu. Sonra ortadan kayboldu. Belki DDR3 fazlasıyla yettiğinden (hala yetiyor) vazgeçilmiştir.

Hatta 64 bit seti Athlon 64X2 ile kullanıma girdiğinde Intel gerek yok filan diyordu. Ancak sonradan Pentium 4 işlemcilerin bir kısmında da zaten olduğu anlaşılmış ve kullanıma açılmıştı.

Kısaca mümkündür. Geçmişte buna benzer örnekler var. Belki mühendislik örnekleri üretilmiş ama FX serisinin (özellikle FX6) önünü kesmemek için vaz geçilmiş olabilir. Zira bir anakart üreticisi durduk yerde böyle bir özelliği ürününe eklemez.

Ancak bu bir registry hilesi muhtemelen. İkinci el aldıysanız-alacaksanız kandırılmış olabilirsiniz veya kandırılacak olabilirsiniz.
    AMD firmasında çalışan bir kişiden mühendislik örneği alabilecek olmadığınızı düşünüyoruz tabii. (bak böyle bir imkan varsa bizi de gör )

Buna rağmen Phenom II X8 şu an çıksa alırım FX-8320 yerine.
    Single core perf (passmark)
    1090T (3.2 GHz) = 102
    FX-8320 (3.5 GHz) = 100
    Single Core perf (cpuboss)
    1090T (3.2 GHz) = 7,7
    FX-8320 (3.5 GHz) = 7,9

Phenom II serisi 45 nm çekirdekle rahat 4.2 görüyor. 4.4 gören çok. Max 4.73 gören var.
    FX serisi de ortalama 4.4 civarı görüyor max yine 4.7-4.8 gören var.

Bunlar tabii makul hava soğutma ile. Şimdi 28 nm PII-X8 çıksa acaba kaç görürüz.
    Bana göre 5.0 Ghz barajını çok rahat geçer de 5.5-6.0 aralığına oynar. Ne FX bırakır ne bilmem ne ?

AMD tırmalayacağına çıkarsın işte ZEN gelinceye kadar.
    Hem AM2 (HT ?), AM2+, AM3, AM3+ tonla anakart ve işlemci değişmeyi bekleyen adam var.

• quote:

Orijinalden alıntı: melikulupinar

Bir ara böyle bir haber dolaşıyordu ortalıkta.
    Yani Bulldozer isteneni veremediğinde alt segment için Piledriver serisinden önce çıkarılacağı yönünde.

ECS, Jetway gibi bası anakart üreticilerinin BIOS destek listelerinde de görülmüştü.
    Ancak böyle işlemciler hiçbir zaman piyasaya sürülmedi. Belki mühendislik örnekleri üretilmiş olabilir.

http://www.donanimhaber.com/NewsPrint.aspx?Id=30924
    http://extreme.pcgameshardware.de/attachments/500220d1324327824-amd-bulldozer-bios-supportliste-offenbart-weitere-amd-prozessoren-x8.jpg
    http://www.guru3d.com/news_printer/amd_may_be_preparing_phenom_ii_x8.html

EK: Bulldozer ilk çıktığında mühendislik örneklerinin bazı test programı sonuçlarında DDR4 desteği de görünmüştü. Hatta bayağı konuşulmuştu. Sonra ortadan kayboldu. Belki DDR3 fazlasıyla yettiğinden (hala yetiyor) vazgeçilmiştir.

Hatta 64 bit seti Athlon 64X2 ile kullanıma girdiğinde Intel gerek yok filan diyordu. Ancak sonradan Pentium 4 işlemcilerin bir kısmında da zaten olduğu anlaşılmış ve kullanıma açılmıştı.

Kısaca mümkündür. Geçmişte buna benzer örnekler var. Belki mühendislik örnekleri üretilmiş ama FX serisinin (özellikle FX6) önünü kesmemek için vaz geçilmiş olabilir. Zira bir anakart üreticisi durduk yerde böyle bir özelliği ürününe eklemez.

Ancak bu bir registry hilesi muhtemelen. İkinci el aldıysanız-alacaksanız kandırılmış olabilirsiniz veya kandırılacak olabilirsiniz.
    AMD firmasında çalışan bir kişiden mühendislik örneği alabilecek olmadığınızı düşünüyoruz tabii. (bak böyle bir imkan varsa bizi de gör )

Buna rağmen Phenom II X8 şu an çıksa alırım FX-8320 yerine.
    Single core perf (passmark)
    1090T (3.2 GHz) = 102
    FX-8320 (3.5 GHz) = 100
    Single Core perf (cpuboss)
    1090T (3.2 GHz) = 7,7
    FX-8320 (3.5 GHz) = 7,9

Phenom II serisi 45 nm çekirdekle rahat 4.2 görüyor. 4.4 gören çok. Max 4.73 gören var.
    FX serisi de ortalama 4.4 civarı görüyor max yine 4.7-4.8 gören var.

Bunlar tabii makul hava soğutma ile. Şimdi 28 nm PII-X8 çıksa acaba kaç görürüz.
    Bana göre 5.0 Ghz barajını çok rahat geçer de 5.5-6.0 aralığına oynar. Ne FX bırakır ne bilmem ne ?

AMD tırmalayacağına çıkarsın işte ZEN gelinceye kadar.
    Hem AM2 (HT ?), AM2+, AM3, AM3+ tonla anakart ve işlemci değişmeyi bekleyen adam var.

+1 forumda overclok bölümlerini dolaşıyorum arada 4.6 ghz fx6100 4 ghz fx6300 cinebench te stok amd phentom x6 1100T puanı alıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qaanx -- 13 Kasım 2014; 12:18:54 >

• qaanx kullanıcısına yanıt
    Phenom II çekirdeği çok iyi bir seriydi, çok sağlamdı, yüksek voltaj ve frekansa gık bile demeden dayanıyordu.

Bulldozer batırdı, Piledriver epey topladıysa da Phenom II çekirdeğinin sağlamlık ve verimine ulaşamadı.

Belki Intelin P4 fiyaskosundan sonra eski toprak Dothan mimarisine dönüp halen ekmeğini yemesi gibi AMD de canavar Phenom II mimarisini yeniden ele alır kimbilir.

Zira efsane K7-Athlon, K8-Athlon 64 (sonradan bir kısmı Phenom II ile geri döndü) ekibi yeniden toplandı. Bulldozer-Piledriver-Steamroller-Excavator gibi anlamsız bir serinin sonu geldi anlaşılan.
    Ben bu ekibin bu üç seride yaptıkları patlamayı ZEN ile yapmayı planladıklarını düşünüyorum. Umutluyum. Yoksa intel bizi soyacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melikulupinar -- 13 Kasım 2014; 12:34:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: melikulupinar

Phenom II çekirdeği çok iyi bir seriydi, çok sağlamdı, yüksek voltaj ve frekansa gık bile demeden dayanıyordu.

Bulldozer batırdı, Piledriver epey topladıysa da Phenom II çekirdeğinin sağlamlık ve verimine ulaşamadı.

Belki Intelin P4 fiyaskosundan sonra eski toprak Dothan mimarisine dönüp halen ekmeğini yemesi gibi AMD de canavar Phenom II mimarisini yeniden ele alır kimbilir.

Zira efsane K7-Athlon, K8-Athlon 64 (sonradan bir kısmı Phenom II ile geri döndü) ekibi yeniden toplandı. Bulldozer-Piledriver-Steamroller-Excavator gibi anlamsız bir serinin sonu geldi anlaşılan.
    Ben bu ekibin bu üç seride yaptıkları patlamayı ZEN ile yapmayı planladıklarını düşünüyorum. Umutluyum. Yoksa intel bizi soyacak.

İnşallah bakalım Lisa-su biras sıkıştırsın bunları Şaçmalık oldu fx serisi istesemde fx8xxx serisine geçmiyorum bişey katmıcak bana halbuki yeni seri güç artırması lazımda Amd bu napcağı belli olmuo şaşırtsın biraz bizide görelim

• qaanx kullanıcısına yanıt
    Aynen.

AMD bir sürünüyor bir yardırıyor.
    Nostradamus gelse tahmin edemez ne olacağını.

80286-çıkış
    80386-toparlama
    80486-yardırma

K5 (yani 586-pentium dengi)-sürünme
    K6 (686)-toparlama
    K7 (Athlon serisi)-yardırma

K7.x Tthoroughbred XP-sürünme
    K7.5 Barton XP-toparlama
    K8 Athlon 64-yardırma

Athlon 64-dual (ilk X2 değil) ve Phenom FX-sürünme
    Phenom-Athlon-toparlama
    Phenom II-Athon II-yardırma

Bulldozer FX-sürünme
    Piledriver FX-toparlama
    ............-yardırma

Ben anlamam, şimdi sıra yardırmada arkadaş.
    Tarih tekerrürden ibaretmiş. Yardırma harici bir şey kabulumüz değildir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melikulupinar -- 13 Kasım 2014; 13:46:46 >

• 3 gündür foruma girmemiş fake bilgisiz nick :P
  • melikulupinar kullanıcısına yanıt
    süpersin kardeşim.. işlemci ne kadar iyi olursa olsun ama

işin bide başka boyutu anakart tarafı var hiç bir anakrt amd tarafında güçlü güçlenmiş yenilenmiş anakart çıkarmadı en son 990fx çıktı apulu kastedmiyorum

mesala amd en iyi anakarttı amd asus formula v-z kullandım ama

şimdi işlemci vede anakartı değştirdim sadece ssd okuma yazma hızları bile değişti

fx serisi işlemciler pcl 3.0 desteklemeyince gibi nedenlerden dolayı sıkıntı wifi özellikler yok..

şimdi apulu işlemcilere uygun ankartlarda var

fx işlemci kullananlar çok kızgın bu konuya

amacım kötülemek değil amd de iyidir

amd olmazsa

şuan en dandik intel işlemciyi en ucuz olarak 2000 tl alırız..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.