ya samsungda kusursuz demiyorum bundada bazı çözünürlükte ve hz de dalgalı çizgi desem doğru olmaz ama sanki oda bazı hassas renklerde belli oluyor bişeyler var ama hz yi değiştir 3 aşağı veya 5 yukarı çek yok oluyor.. eğer highlight ı açtınmı zaten hiç bizaman belli olmuyor.. bu dediğim sanırım ben genellikle text formatında kullanıyorum.. yani çok düşük ışık seviyesi oluyor bazı hassas reklerde belli oluyor.. highlight hertürlü süper bi özellik yani.. keşke imkan olsada ikisini 1 hafta kullanıp alma şansın olsa.. bendende samsung al tavsiyesi.........
lg derim
arkadaşar bugün monitör geldi fakat 1024*768 de 115 Hz değil 100 Hz çalışıyor daha yükseği listede gözükmüyor en uygun deyince de 100 hz de çalışıyor bu arada yeni olmasına rağmen çizgiler rahatsız etmedi beni zaten arka plana resim atarsam hiç belli olmuyor (gerçi genelde boş ama neyse) ben bunu nasıl 115 hz çalıştıracam bide ilk açılırken ve stand by dan çıkarken eski monitörümde olmayan rahat rahat duyulan bir "dızt" sesi geliyor bu normal mi acaba ?
windows 115 mhz gözükmüyor ama bazı yardımcı programlarla 115 mhz de çalışıyor. windowsda 100 mhz den sonra 120 mhz geldiği için 115 mhz gözükmez. için rahat olsun yani. philips 107p ayrıca samsung 757 mb den daha kalitelidir. tüp kalitesi zaten bunu kanıtlıyor. samsungun nf seriside bu tip tüp kullanılır ve fiatıda oldukça yüksektir. A.G tüp en iyi tüp olarak biliniyor zaten. çizgiler senin için ne kadar önemli bilemiyorum ama ben artık o çizgileri farketmiyorum bile. ayrıca 107p den çok memnunum. arkadaşta 757dfx var ve memnun değil. (107p yi gördükten sonra memnun olması beklenemezdi zaten)
<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by akidibol</i> <br />arkadaşar bugün monitör geldi fakat 1024*768 de 115 Hz değil 100 Hz çalışıyor daha yükseği listede gözükmüyor en uygun deyince de 100 hz de çalışıyor bu arada yeni olmasına rağmen çizgiler rahatsız etmedi beni zaten arka plana resim atarsam hiç belli olmuyor (gerçi genelde boş ama neyse) ben bunu nasıl 115 hz çalıştıracam bide ilk açılırken ve stand by dan çıkarken eski monitörümde olmayan rahat rahat duyulan bir "dızt" sesi geliyor bu normal mi acaba ? <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>Bende de 107Pvar ve tarama hızı bende de aynı. O ses her açılışta yapılan degaus yani manyetizmanın alınması işleminin sesi ve normal. İstersen menüden extra controls e gir oradandegaus'a bas, test et.
Ya su cızgı olayını merak ettım ustunde 2 tane cızgı oln manıtoru nıye alırsınız nlamadım gercı cızgılerı gormedım ama ne bıleyım garıp geldı
bu çizgiler nerde ya nasıl farkedilmezki çizikse alet :)
İlk açılışta manyetikliğin giderilmesi sesi bütün Philipslerde var.O pek kafaya takılacak birşey değil ama benim anlamadığım 107E'de bile böyle çizgi falan yok.250 dolarlık monitördeki bu çizgi olayı tam olarak nedir ve sebebi nedir?
o sesi bende arkadaşın monıtorde duydum,ürkmekte haklısın dostum :) peki memnunmusun monitorden,verdiğim paraya değdi diyormusun,bakmaktan zevk alıyormusun.ah be ah biz halen daha 14'' lerle uğraşıyoruz yeşilli yeşilli :)
Bilancho bira hastasının herhalde arkadas ımzan bılen bıra tarıhı olduguna gore:) hele bıde sahılcı tombul efes hahe
hastasıyım :) hele bide şu resimdeki şirin şey aman tanrım :)
samsung tan şaşma samsung al
107p en iyi tercih olur zaten 107p kullanan ve şikayet eden biri olamaz.ben dahil
<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by ysroguz</i> <br />windows 115 mhz gözükmüyor ama bazı yardımcı programlarla 115 mhz de çalışıyor. windowsda 100 mhz den sonra 120 mhz geldiği için 115 mhz gözükmez. için rahat olsun yani. philips 107p ayrıca samsung 757 mb den daha kalitelidir. tüp kalitesi zaten bunu kanıtlıyor. samsungun nf seriside bu tip tüp kullanılır ve fiatıda oldukça yüksektir. A.G tüp en iyi tüp olarak biliniyor zaten. çizgiler senin için ne kadar önemli bilemiyorum ama ben artık o çizgileri farketmiyorum bile. ayrıca 107p den çok memnunum. arkadaşta 757dfx var ve memnun değil. (107p yi gördükten sonra memnun olması beklenemezdi zaten) <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
arkadaşım öncelikle ben 757dfx diye bi modelini görmedim. diyelimki den 753dfx demek istedin.. onun fiyatı 110 dolar gibi bişey.. sen anca onla kıyaslarsın 107p ni zaten.. ama eğer 757dfx değilde 757 mb demek istemişsen pek bişey diyemem.. philpsi gördüm ama kullanmak lazım kıyaslamak için.. ama ikiside yakındır.. bence mb iyidir sence p iyidir ona bişey demem.. ama dfx ve p kıyaslamak çok yanlış
2 pac iki çizgiyi sormuşsun monitörü 10-15-10 cm ye ayırırmış gibi yapan (hani yalancıktan rol icabı) iki tane yatay çizgi var beyaz ve açık renklerde belli oluyor ama koyu renklerde ve resimler de sırf onun yerini önceden belirleyip bakmadıkça kesinlikle görülmüyor beni çok rahatsız etmedi şahsen ama biri sormuş verdiğin paraya değmiş midiye öyle manyak bir fark göremiyorum desem yeridir eski monitörün 105 S idi
Şimdiden geçmiş olsun Sana Paranı sokağa attın.
Benim bi arkadaş Philips Kadıköy Yetkili servisinde çalışıyor adam prof söz gelişi tabi ama.. Mademki phılıps samsungdan kaliteli peki neden benim arkadaş samsung kullanıyo ...
Cevabını veriyim.. Çünki samsungun Tüpü Dyna Flat Yane Yatay ışık
Phılıps İse Direkt göz teması Bide şu var tabi Samsungun Tüpleri Japon Üretimi... Ama Phılıps sin Malesya ne kadarda iştah açıcı dimi sonra şu var Ne o monitor açılırken ses cart curt kütürt sanki monitor içinde savaşvar.. Bide ekrandaki çizgi Neymiş Flat diye Neden Samsung ta yok peki Çünki kali... Şimdi diyeceksiniz sen ne monitor kullanıyosun diye : Ben Sony kullanıyorum ama akılsız kafam keşke samsung alsaydım....
[ban] Ben de yakın bir gelecekte bir monitör alacağım...;
Yazılanları okudum, Her nekadar Philips 107P ile Samsunp 757MB arasında bir kesin fikre sahip olamadıysamda...,
Yok yok benim alacağım monitor daha çıkmadı herhalde Çünkü benim monitörde öyle çizgi mizgi olmamalı hatta büyüteçle bile baktığımda bir yamukluk hissetmemeliyim, kenarıda köşesinde.
TFT monitörlerden de olamaz çünkü onlar hem daha ulaşılmazı zor fiyattalarda (300 doların üstü) hemde anladığım kadarıyla çok hareketli veya patlamalarla dolu bir video veya oyun sahnesinde gerekli (TÜPLÜ EKRANLAR KADAR) yumuşak ve parlak geçişleri beceremiyorlar.
300 dolar vermeye razıyım ama sonrasında hıh işte helal olsun be iyiki almışım diyivereyim. Gözüm rahat etsin başım ağrımasın alla alla. Çokmu şey istiyorum??[:(!]
<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by lordlenchester</i> <br />Şimdiden geçmiş olsun Sana Paranı sokağa attın.
Benim bi arkadaş Philips Kadıköy Yetkili servisinde çalışıyor adam prof söz gelişi tabi ama.. Mademki phılıps samsungdan kaliteli peki neden benim arkadaş samsung kullanıyo ...
Cevabını veriyim.. Çünki samsungun Tüpü Dyna Flat Yane Yatay ışık
Phılıps İse Direkt göz teması Bide şu var tabi Samsungun Tüpleri Japon Üretimi... Ama Phılıps sin Malesya ne kadarda iştah açıcı dimi sonra şu var Ne o monitor açılırken ses cart curt kütürt sanki monitor içinde savaşvar.. Bide ekrandaki çizgi Neymiş Flat diye Neden Samsung ta yok peki Çünki kali... Şimdi diyeceksiniz sen ne monitor kullanıyosun diye : Ben Sony kullanıyorum ama akılsız kafam keşke samsung alsaydım.... <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>Senin Sony'de o çizgilerden yok mu? Trinitron tüplerde o çizgiler olur. Kafaya takılacak bir durum değil. Ben kullanıyorum, görmüyorum bile. Her monitörün açılma sesi başka, degauss yaparken mıknatıslanma boşalma sesi kullanılan devreye göre fark eder.