philips 190x6fb lcd monitorumde light frame dokunmatik tuşu var bu tuş kendi kendine çalışıyor.sürekli internet photo normal gösterim modları arasında geçiş yapıyor monitor. çok sini bozucu bir durum. ne zaman böyle sapıtacağı belli olmuyor. bu sorunu yaşayan var mı? lightframe dokunmatik tuşuna hiç dokunmadağım halde 3 mod arasında sürekli geçiş yapıyor monitor. bazen cep tel yakınındayken yapıyor bazen yan odadaki çamaşır makinası çalışırken bazen hiç bir ekstra bir durum olmadan da sapıtıyor. teknik servise götürdüm orada sorun olmadı. benim odada ne var ki böyle arada bir 15-20 dakka geçiş yapıyor lightframe düğmesi kendi kendine çalışıyor? yardım öneri bekliyorum teşekkürler
Bu monitördeki düğmeler dokunmatik olduklarından son derece hassas. Sanırım sizinki basılı kalmış. Düğmeyi biraz ovmanızı önerebilirim, eğer geçmezse tek çare teknik servisi çağırmak.
ovmayla ilgisi yok sanırım çünkü 3 saat normal çalışıyor ben hiç düğmeye dokunmuyorum sonra 10-15 dakka lightframe özelliği kendi kendine aktif oluyor çok sinir bozucu bir durum bu sorun olduğu zamanlarda odamda evde ne gibi farklılık var onlara baktım ama sabit bir etken bulamadım(çamaşır makinası cvep tel tv açık olması vantilatör çalışması monitor yanında hoparlör vs) bu nedenlerden dolayı oluyor sandım hepsini ortamdan kaldırdım gene de düzelmedi ancak aradan 30 dakka geçince normal oluyor. 600 ytl lik bir cihazda şu düğmeyi niye adam gibi yapmamışlar anlamadım. bu sürekli değişim başladığı anda monitorü kullanmakeziyet en altta menu çıkıyor ne oyun ne film izlenmiyor. ayrıca bu değişim monitore de zarar verebilir 1-2 sn aralıkla sürekli mod değiştiriyor. lightframe özelliğini veya düğmesini devredışı bırakma yolu var mı? bu yaşadığım sorunu yaşayan var mı? monitorn yanında philips tv var 2 karaış mesafede odamda vantilator çalşıyor kasa 24 saat açık sistem de imzamda mevcut. teknik servise götürdüğüm gün 40 dakka mod değişltirmişti teknik serviste açtılar 30 dakka bekledik hiç bişi yok sağlam çalışıyor. şu an bu satırları yazarken de gene mod değişim var sinirlerimi alt üst ediyor bu monitor....
en sonunda teknik servisi eve çağırıcam ama onlar geldiğinde de düzgün çalışabilir teknik servise verip 1 hafta monitorsüz kalmak istemiyorum ama herhalde en son onu yapıcam monitorü 1 hafta teknik serviste karantinaya aldırıcam. yok mu yardım öneri 190x6fb kullanıcıları sizde durum nedir?
tuslarinin cok hassas oldugunu biliyorum ben de kullandim bi donem.. ama benzer bi sorun yasamamistim.. ovalamaktan felan baska degisik bisi gelmio aklima benim de..
Dostum light frame yazılımını yükledin mi? Eğer yüklediysen web sayfalarında resimlere aydınlatma uygulayabilir. Eğer yazılımı yüklediysen onu sil, öyle dene.
lightframe kaldırdım ama program yüklüyken de bişi farketmiyor. sanki giizli bir el düğmeye basıyor. oyun oynarken film izlerken internet explorerdayken vs deyken her an olabiliyor. monitoru kapatıyorum 15-20 dakka bekliyorum düzeliyor şimdilik ama ilerde ne olur diye düşünüyorum. teknik servis magnetic alan etkiler dedi ama o kadar hassas değldir diye düşünüyorum lcd nin yanında tv var. yalnız yaklaşık 1 ay cep telefonunu yanında şarj etmiştim sonra baktım magnetic alan etkiler dediler cebi de kaldırdım yanından sadece tv var şu an yanında tv üstünde de anten. ama sorun bu olsa sürekli mod değişimi yapardı. cihaz kafasına göre sapıtıyor kafasına göre düzeliyor ben belirli bir neden henüz bulamadım. bu sorunu yaşayan hiç 190x6fb kullanıcısı yok mu yani? benim arkdaşta da bu durum vardı o ölü pikselden monitorü değiştirdi yeni monitorde hiç lightframe kurmamış dümeye dokunmamış.
çıldrmaya az kaldı bakalım ne olacak hala yardım öneri bekliyorum.
arkadaşım senin bu yazdıklarını şu an okudum. çünkü şu an bende de aynı monitor var ve kafasına göre mod değiştirip duruyor. garanti kapsamında verdim, 2-3 gün beklettim servisinde, adamlar bişiyi yok dedi. ama var.. neyse alet açılınca bende aldım elime tornavidayı, ilk olarak o mod değiştirme tuşunun altında bir sünger var, hafif metalik bir sünger, parmak ile devre arasında iletimi sağlıyor, onu söktüm.. bir kaç ay bu çekilde idare etti.
sonra yine başladı. bu sefer ön dış çerçeveyi komple söktüm. monitör artık karşımda iskelet demiri ile duruyor. tipi iyice gitti yani. yine halaaaaa yapiyor. ama durum fiziksel değil bence. çünkü elektriğini kapatıp açınca uzun müddet yapmiyor. chipin icinde bir bozukluk oldugunu düşünüyorum. yada benim elektrik hattımın topraklaması sorunlu, elektrik felan biriktiriyor. açıkcası ben kesin bir çözüm bulabilmiş değilim. garanti bitmeden tekrar ve son defa götürecem bakalım. olmassa ücret karşılığı tamir ettirecem başka yere yada kendim tuş panelinin altındaki PCByi tekrar satın alıp yenisini ben takacam. ama gercekten deli edici bir olay. bazen monitörü alıp 8. kattan aşşa atasım geliyor. yaa sabır diyorum.. sabır taşı test cihazı gibi kendisi...
bu sorunun monitörün içindeki PCB (printed circuit board)dan kaynaklandığını keşfettim. monitörümü son defa parlaklık ve kontrast ayarlarını yaptım ve elektriği kapalı iken önde yer alan PCB devresini tamamen söktüm dışarı çıkardım. artık bu devreyi kullanmıyorum. dolayısı ile ses olayını da kullanamıyorum.
ama monitör kendi kendine mod değiştirmeyi bıraktı. şimdi yerel ve yabancı sitelerde bu devrenin yenisini satın almaya çalışıyorum. benzer sorunu yaşayan arkadaşlara tavsiyem benim uygulamamı siz de deneyin. bir ihtimal çözüme ulaşacaksınız.
arkadasım bendede aynı monıtor var ve 4 senedir kullanıyorum senın sorununla karsılasmadım ama yavsıyem on kapagı sokup o dugmenın oldugu yerin içine koyu renkte ban yapıstır bı arakadasta bu sorunu yasadı bu sekılde halletmıs ben ıse baska bır sorun yasadım ve kendım hallettım baska yasayan arkadaslar varsa eger bu bılgıden yararlana bılırler monıtor acık ama goruntu yoktu kapa ac yapınca 1 2 sanıyelık goruntu gelıyord ve tekrardan kapanıyordu monıtoru sokup baktıgımda kondansoterlerın şişmiş oldugunu gordum ve yenılerını alıp kendım degıstırdım ve monıtorum calıstı saygılar
[simage][/simage]
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme