Şimdi Ara

PHILIPS 3260/3264 Genel Konu ve Yazılım Güncelleme (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
190
Cevap
0
Favori
24.402
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    anlattığı şekilde, dosyayı indirdim. 1254 klasörünün içindeki dosyayı belirtilen özelliklerde cd'ye en düşük hızla yazdırdım. hazırladığım cd'yi cihaza taktığımda cd'yi tanımadı. bu kez de 1254 klasörünü cd'ye yazdırdım. onun olduğu cd'yi tanıdı, 1254 klasörünü gördü ancak işlem yapmadı. tekrardan 1254 klasörünün içindeki dosyayı farklı bir cd'ye daha yazdırdım. ancak sonuç alamadım. acaba sorun nerden kaynaklanıyor. yardımcı olabilirseniz sevinirim. cd yerine usb'den mi güncellemeyi denemeliyim. şimdiden teşekkürler...
  • quote:

Orjinalden alıntı: serhataktr

sayın aylakkaya'nın
    anlattığı şekilde, dosyayı indirdim. 1254 klasörünün içindeki dosyayı belirtilen özelliklerde cd'ye en düşük hızla yazdırdım. hazırladığım cd'yi cihaza taktığımda cd'yi tanımadı. bu kez de 1254 klasörünü cd'ye yazdırdım. onun olduğu cd'yi tanıdı, 1254 klasörünü gördü ancak işlem yapmadı. tekrardan 1254 klasörünün içindeki dosyayı farklı bir cd'ye daha yazdırdım. ancak sonuç alamadım. acaba sorun nerden kaynaklanıyor. yardımcı olabilirseniz sevinirim. cd yerine usb'den mi güncellemeyi denemeliyim. şimdiden teşekkürler...

Klasörü değil sadece dosyayı cdye atacaksınız. Anladığım kadarıyla siz farklı bir model versiyonu yüklemeye çalışıyorsunuz onun için tanımıyor. İlk mesajımı okursanız aynı şey benim de başıma gelmişti. Aldığım playerın kutusunun üstünde DVP3260 yazıyordu. Ama DVP3260I imiş. Bunu anlamak için. DVD playerı açın, cd tablasını dışarı çıkarın. Kumandadan 55 tuşlayın. 3260 mı yoksa 3260I mı ekranda görebilirsiniz. Ona uygun sürümü yükleyin. Benim aklıma bir tek bu seçenek geliyor. Eğer böyleyse dediklerimi yaptığınız zaman yükleyecektir.

• yukarıda yer alan yazılımı attım ve çok memnunum bazı Türkçe harflerde örneğin "ş"de menüde sorun var acaba yeni yazılım var mı bu hataları düzelten veya yazılımla ilgili bilgileri izleyebileceğim bir web sayfası var mı arkadaşlar.

bilgi verirseniz sevinirim
  • Hepinize çok teşekkür ederim.Uzun zamandır aradığım bilgileri burada buldum.Hemen yazılımı attım ve sonuç harika.
  • arkadaşım teşekkür ederim dvix im artık daha iyi, alt yazıda herhangi bir sorunum kalmadı
    quote:

Orjinalden alıntı: konkat

kardeş verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim fıstık gibi oldu dvd yanlız bi sorum olacak altyazıyı kendimiz seçebiliyormuyuz.

iyi çalışmalar

quote:

Orjinalden alıntı: aylakaya

Arkadaşlar, board.softpedia.com forumlarındaki vb6rocod nickli arkadaşın yaptığı Philips DVP3260 ve DVP3260I DVD playerlara ait en son yazılım güncelleştirmelerinin açıklamalarını ve linklerini aşağıda veriyorum. Amacım İngilizce bilmeyip de yabancı forumları takip edemeyen arkadaşlara yardımcı olmak. Aşağıdaki açıklamalar ve dosyalar benim değil. Ben sadece _http://board.softpedia.com/index.phps=f20feacb67ff663ddce36542268c2097&showtopic=9446&st=320 sayfasındaki vb6rocod arkadaşın yazdığı açıklamayı neredeyse bire bir Türkçe'ye çevirdim. Orijinaline bakmak isteyen arkadaşlar yukardaki sayfaya bakabilir.

Bilen arkadaşlar bilirler. Sözüm bilmeyen arkadaşlara: Yazılım güncellemesi yapmak çok kolay ama dikkat isteyen ciddi bir iştir. Güncelleme sırasında işler ters giderse, bir yanlış yapılırsa, elektrik kesilirse cihazınız bozulur. Bu riskleri göze alarak güncelleme yapıp yapmamaya kendiniz karar verin, sonradan suçlu aramayın.Bu nedenle bir problem olursa, yazılımla ilgili bir şey sormak istiyorsanız muhatabınız ben değil, güncellemeyi ve açıklamayı yazan arkadaştır. Ben dediğim gibi, o açıklamaları ve o dosyaların linklerini sizlere yardımcı olmak amacıyla buraya taşıdım. İlk mesajıma bakarsanız benim de bu konularda pek fazla bilgim yok. Ama ben de oradaki açıklamalara göre DVP3260I playerimi güncelledim.

Açıklamalar aşağıdadır. Açıklamaların tamamını okumadan güncelleme yapmayın.

-----------------------------------------------

Güncelleme modu Philips'in Eylül 2008 tarihli V51 sürümü üzerine kurulu.

Değişiklikler:

-Logo ve dosya göstericisi için yeni arayüz.
    -CD/DVD'den okumada en fzla 64 karakter, USB'den okumada 25 karakter yazı
    -Yeni pozisyonda 2 mp3 tag'ı
    -Altyazının rengini, ekrandaki pozisyonunu ve boyutunu değiştirme seçeneği
    -Mpeg4'ün (Divx'in) yeni menüsü Genel Ayarlar sayfasında
    -1 sn.lik srt bug'ı onarıldı
    -Önce aynı isimli altyazıyı yükler, bulamazsa diğerlerini

DVP3260 için 2 versiyon yapıldı. "Load ORG" ve "No ORG". Eğer Vobsub (sub/idx) altyazıları kullanıyorsanız "No ORG" versiyonunu kullanın. Çünkü "Load ORG" versiyonunu kullandığınız zaman, birden fazla film ve birden fazla (sub/idx) altyazı varsa, sadece birinci altyazıyı yüklüyor. DVP3260I sadece "Load ORG" versiyonu olarak yapıldı.

Şimdi gelelim güncellemeye:

Güncellemeden önce menüye girip dili İngilizce'ye çevirin.
    DVD'nin tablasını açın. Kumandadan 55 tuşlayın. Bu şekilde ekranda yazılımınızın versiyonunu göreceksiniz.DVD3260_12.bin yazıyorsa cihazınıza 3260 versiyonunu yükleyin. DVP3260I_12.bin yazıyorsa da 3260I versiyonunu yükleyin.

Yazının sonundaki size uygun dosyayı indirdikten sonra bir klasöre açın. Türkçe güncelleme dosyası 1254 nolu klasörün içinde. Dosyanın adını sakın değiştirmeyin. Olduğu gibi bırakın.

-Güncelleme dosyasını CD'ye yazma:
    -Dosya Sistemi: ISO 9660 + Joliet
    -Dosya adı uzunluğu: max11 chars 0 8+3 (Level 1)
    -Karakter Set: ISO 9660 (ISO normal CD_ROM)
    -Çoklu oturum olmayacak.
    -Yazma hızı en düşük.
    -Yazma metodu: Track at Once
    -Dosyayı ayrı klasöre filan koymayın. Doğrudan CD'deki ana klasöre atılacak
    CD'ye kapatma işlemi uygulanacak (Finalize)

Yazılımı DVD playera yükleme
    1. Düğmesine basarak cihazı açın ve CD'yi yerleştirin.
    2. Yazılım algılandıktan sonra ekranda bir mesaj belirecek.
    3. Ekrandaki yönergeleri takip edin. Güncellemeyi başlatmak için OK'e basın.
    4. Dosya okunduktan sonra cd tablası kendiliğnden açılıp CD dışarı çıkacak.
    5. CD'yi hemen alın sakın tablayı kapatmayın
    6. Yaklaşık 3-5 dakika yazılımın güncellenmesini bekleyin.
    7. Güncelleme bitince yazılım kendini yeniden başlatacak. Ekranda yeni logo görünecek.
    8. Yeniden başladıktan sonra Setup'a girin. Preferences sayfasından "Default Reset" yapın.

Dikkat: Güncelleme esnasında cihazın sakın fişini çekmeyin veya power düğmesine basmayın

Yazılımı USB'den güncellemek:
    Önemli: Flash diski DVD Playera takmadan önce dvd playera takılı cd veya dvd varsa mutlaka çıkarın.
    1. 1254 klasörünün içindeki güncelleme dosyasını flash diskinize kopyalayın (Flash diskin en aşağı 64MB kapasitede olması gerekiyor)
    2. Önce DVD playerı açın. Sonra flash diski playera takın.
    3. Kumandadan USB tuşuna basın.
    4. Ekranda bir mesaj çıkacak. OK tuşuna basıp güncellemeyi başlatın.
    5. DVD Player cd tablasını çıkardığı zaman 2-3 saniye bekleyin ve flash diski çıkarın. Ama sakın CD kapağını kendiniz kapatmayın.
    Not: Sonradan güncelleme dosyasını flash bellekten silmeyi unutmayın. Yoksa her taktığınızda DVD player güncellemeye başlamak isteyecektir.

DVD Player cd kapağını kapatana kadar bekleyin.
    Setup'a girin Preferences sayfasından "Default Reset" yapın.
    Genel ayarlar sayfasından da altyazının rengini ve pozisyonunu ayarlayın.
    (Tabii dili de Türkçe yapmayı unutmayın)

Bilinen bug'lar:
    3260 için, kendi yaptığınız bazı dvdlerde zaman zaman altyazı kirlileşiyor.
    360I için, eğer bir avi film izlerken Setup menüsüne girerseniz, altyazılar tuhaf bir renge dönüşüyor.

DVP3260 "Load ORG" http:/****.de/files/41126543/DVP3260_12_V51_vb6_v2_2_With_ORG.rar.html
    DVP3260 "No ORG" http:/****.de/files/41126593/DVP3260_12_V51_vb6_v2_2_NO_ORG.rar.html
    DVP3260I http:/****.de/files/41126615/DVP3260I_12_vb6_v1_2.rar.html

***** olan yerlere ne yazacağınızı biliyorsunuz.

Yukardaki linkleri çekmede zorluk çekenler için dosyaları başka bir siteye upload ettim. Ancak gönderdiğim dosyalarda sadece Türkçe güncelleştirmeler var. Diğer dillerle ilgili güncelleştirmeleri rar dosyalarının içinden sildim.

DVP3260 "Load ORG" _http://www.file-upload.net/download-1327726/DVP3260_12_V51_vb6_v2_2_With_ORG.rar.html
    DVP3260 "No ORG" _http://www.file-upload.net/download-1327725/DVP3260_12_V51_vb6_v2_2_NO_ORG.rar.html
    DVP3260I _http://www.file-upload.net/download-1327727/DVP3260I_12_vb6_v1_2.rar.html

• Arkadaşlar,bu player'in bölge kodu kaç acaba ,elimdeki region 1 dvd leri oynatırmı acaba,ona göre alıcam.bilen arkadaşlar varmı.bilgi lütfen.
  • DVD playerımı dün aldım. şimdi güncelledim. Gerçekten harika.

Diğer taraftan bu philips'in orjinal yazılımı değil galiba. Şimdi cihaz garanti dışına mı çıktı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 99ajanx -- 19 Ocak 2009; 23:10:11 >
  • arkadasım usb performansı nasıl acaba.2.5'' 250 gb uzeri usb hdd de filmleri sorunsuz izleyebilirmiyiz.
    quote:

Orjinalden alıntı: 99ajanx

DVD playerımı dün aldım. şimdi güncelledim. Gerçekten harika.

Diğer taraftan bu philips'in orjinal yazılımı değil galiba. Şimdi cihaz garanti dışına mı çıktı?
  • merhaba,
    philips'i alıncaya kadar 3 tane dvd player değiştirdim. Önceliğim 5.1 di. ancak altyazı prob. vs. yaşayınca önemli olanın ses değil film olduğuna karar verdim.

premier 9465hd aldım. Çok kalitesizdi geri verdim.
    sunny 4010 aldım altyazı okumadı geri verdim.
    en son philips aldım ve son noktayı koydum.
    USB okuma hızı muhteşem. USB'den ve DVD'den divx okumada mükemmel.
    diğerlerine göre en hızlı okuyan philips.

elimde daha büyüğü olmadığından en fazla 120 gb WD denedim. tamamen film dolu.
    kesinlikle hiçbir problem yok. okuması çok hızlı.
    Diğer forumlarda daha yüksek kap. bağlayanlar varmış ve sorun yaşamadıklarını belirtmişler.
    selamlar.
  • merhaba arkadaşlar..
    bugün bende sizin yorumlarınıza istinaden bir 3260 dvd edindim..
    ancak ses açıp kapatma düğmesine direk kumandadan erişemedim..
    yazılım yüklersem kumanda tuşlarına bu özellik yükleniyormu..?
    yada siz nasıl hallediyorsunuz..?
    teşekkürler.
  • merhaba arkadaslar
    sanırım philips 3260 alacagım.Lg 382 arasında gidip geldim.benim icin onemli olan usb den ext 2,5'' hdd de film seyredebilmek dvd ye yazmaktan bıktım.forumları arastırdım.zaten tüplü tv de kullanacagım icin sanırım 3260 yeterli.3260- 5990 arasında kalmıstım.
    tbiiki sunuda dusunursem ileride lcd alırsam 5990 daha iyi olabilir fakat ozamana kadar daha neler cıkar.yalnız ogrenmel istediğim 3260 modelleri arasındaki farklar. 3260 macar,3264 cin malı yazılımları aynı peki 3260I nedir?yazılım farklı deniliyor .Satısta oyle bir model gormedim.acaba sadece yazılım farkımı.yani herhangi bir 3260 alırsam 3260I cıkması muhtemelmi?acıklık getirebilirmisiniz.haftasonu almak istiyorum.guncel fiyat bilgisi olan arkadas varsa sevinirim.işyerimden pek cıkıp dolasamıyorum.vereceginiz bilgilere gore hangi cihazı ve nereden alacagıma karar verecegim.

son olarakta 3260 ta bolge kod olayı varmıdır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chemucell -- 30 Ocak 2009; 11:05:39 >
  • onceki mesajda sormustum tekrar sorayım dedim cunku bu gun almak istiyorum.
    bolge kod olayı varmıdır.varsa region free yapılabilirmi? yeni bir guncelleme varmıdır?
  • arkadaşlar merhaba,
    bu ürünle ilgili aklıma takılan bir soru var belki yeri değil ama başka bir yerde de bu bilgiyi araştırıp bulamadım,
    kullananlar DTS'li filmlerde ne yapıyorsunuz? Coax üzerinden direk aktarım yapabiliyor mu bu cihaz? Kullanım kitabında da bir bilgi bulamadım bu konuda...

09.02 tarihinde cihazı almış olup deneme yaptım, Coaxial bağlantı üzeriden amfi ye DTS sinyal gönderiyor cihaz. Model numarası 3260I/12 olarak geçmekte. Teknosa dan aldım ürünü.
    Ayrıca bir konuyu belirtmek isterim; film izlerken DVD yada Divx olsun, uzaktan kumanda daki zoom tuşuna basınca görüntü büyüyor ve alt yazı aynı boyutta kalıyor, böylece eğer filminiz 16:9 ise yada Divx inizin çözünürlüğü farklı ise filmi tam ekran yapabiliyorsunuz ve alt yazınız kaybolmuyor... Şu ana kadar okuduğum yazılar içerisinde kimsenin değinmediği bir konu idi... Böyle olunca da firmware upgrade için araştırma yapmaya gerek kalmadı...
    OmetoH

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ometoh -- 10 Şubat 2009; 1:21:12 >

• işyerinde kullanmak üzere 2 tane aldım bu cihazdan. Gayet güzel ve hatta 105 liraya alınabilecek en iyi cihaz. filmi sardırırken (usbden) hiç takılma olmadan çok rahat ilerleme yapabiliyor. süper bir cihazmış.

güncellemesinide yaptım harika...

quote:

Orjinalden alıntı: denson

Arkadaşlar,bu player'in bölge kodu kaç acaba ,elimdeki region 1 dvd leri oynatırmı acaba,ona göre alıcam.bilen arkadaşlar varmı.bilgi lütfen.

özellikle bakmadım ama cihazın özelliklerinde region 3 yazıyor sanırım. (2 de olabilir ama 1 yazmadığı kesin)

quote:

Orjinalden alıntı: areano

merhaba arkadaşlar..
    bugün bende sizin yorumlarınıza istinaden bir 3260 dvd edindim..
    ancak ses açıp kapatma düğmesine direk kumandadan erişemedim..
    yazılım yüklersem kumanda tuşlarına bu özellik yükleniyormu..?
    yada siz nasıl hallediyorsunuz..?
    teşekkürler.

kumandada direk ses düğmesi olmaması cihazın eksik bir özelliği.
    cihazın sesini son seste bırakıp tv kumandası ile ses kontrolü yapman gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Slaxis -- 18 Şubat 2009; 0:20:31 >

• 16 Şubatta Yeni güncelleme geldi

quote:

vb6rocod nickli arkadaşın blog sitesinden alıntıdır

What's new:

* 8 lines in file browser rolleyes.gif . No arrows, use file index 00x/abc for position in folder.
    * max. 48 char from USB rolleyes.gif . Thanks to Tentakulokans
    * Jpeg preview in background.
    * No more mp3 tag's displayed.
    * Fast slideshow transition.
    * For 3260I_12, without color for subtitle. No more "COLOR BUG", when "exit setup".

Version for CP 1250, 1251, 1252, 1253 and 1254 (CP= Code page)

DOWNLOAD

DVP3260_12_vb6_v5.rar
    http://rapid*****.de/files/45363504/DVP3260_12_vb6_v5.rar.html

DVP3260I_12_vb6_v5.rar
    http://rapid*****.de/files/45363544/DVP3260I_12_vb6_v5.rar.html

• Arkadaşlar merhaba, Philips 3260 modelinde divx filmlerin adı ve altyazılarının adı bire bir aynı olmak zorunda mı? Zorunda ise bu güncellenmiş yazılım uygulanırsa bu sıkıntı ortadan kalkıyor mu? Bu güncelleme altyazı boyutunun büyütülmesinden başka bir uygulama yapıyor mu? Elimdeki bütün divx filmlerin adları ve altyazıları farklı olarak cdye basılmış durumda. Teşekkürler.

Ek: Usb'den veya Harici HDD'den okutulan filmlerde de altyazı görmeme sorunu oluyor mu? ( Eğerli film ve altyazı adları farklıysa)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi truva1975 -- 11 Mart 2009; 20:54:41 >
  • arkadaslar banada hdmi cıkısı gerekmio o yuzden bu aleti alabilirim.. ama bikac sorum olacak..
    - klasor icindeki klasorleri gosterebiliomu.. (mp3/yerli/turku/...)
    - klasor ve dosya sınırlaması warmı.. 300 klasor icinde toplamda 1000 dosyayı gorebiliomu..
  • DVP3260I için son yazılımı attım ama mp4 için filmi oynatmak için kodek yüklü değil diyor . Mp4 izlemek için çözümü varmıdır acaba ? Yoksa yine hüsran mı?

Selamlar
  • 8 Mart tarihli son güncelleme. _http://board.softpedia.com/index.php?showtopic=9446&st=440 siteden alıntıdır.

ORG, NO_ORG versiyonlarının açıklaması ve yükleme talimatları için lütfen yukardaki açıklamaları okuyun.

DVP3260 için:

http://rapidshare.de/files/45920406/DVP3260_12_vb6_v5_2_ORG.rar.html
    http://rapidshare.de/files/45920380/DVP3260_12_vb6_v5_2_NO_ORG.rar.html

DVP3260I için:Aşağıdaki güncellemelerde altyazi rengi sadece beyazdır ve siyah çerçevelidir. Böylece daha önceki versiyonda bulunan film izlerken setup'a girip çıktıktan sonra altyazı renginin tuhaflaşması problemi düzeltilmiştir.

http://rapidshare.de/files/45920492/DVP3260I_12_vb6_v5_2_ORG.rar.html
    http://rapidshare.de/files/45920459/DVP3260I_12_vb6_v5_2_NO_ORG.rar.html

Bu versiyon da DVP3260I için:
    Bu versiyonda altyazı için değişik renkler seöilebilmektedir. Ama yukarıda sözü edilen film izlerken setup'a girip çıktıktan sonra altyazı rengi tuhaflaşmakta yeşil-beyaz karışımı bir renge dönüşmektedir. (Filmi yeniden başlatınca düzeliyor)

http://rapidshare.de/files/45920519/DVP3260I_12_vb6_v5_2_ORG_C.rar.html
    http://rapidshare.de/files/45920477/DVP3260I_12_vb6_v5_2_NO_ORG_C.rar.html

• quote:

Orjinalden alıntı: truva1975

Arkadaşlar merhaba, Philips 3260 modelinde divx filmlerin adı ve altyazılarının adı bire bir aynı olmak zorunda mı? Zorunda ise bu güncellenmiş yazılım uygulanırsa bu sıkıntı ortadan kalkıyor mu? Bu güncelleme altyazı boyutunun büyütülmesinden başka bir uygulama yapıyor mu? Elimdeki bütün divx filmlerin adları ve altyazıları farklı olarak cdye basılmış durumda. Teşekkürler.

Ek: Usb'den veya Harici HDD'den okutulan filmlerde de altyazı görmeme sorunu oluyor mu? ( Eğerli film ve altyazı adları farklıysa)

Güncellenmiş yazılımla altyazının ve filmin adının aynı olması gerekmiyor. Ancak altyazıları görüp seçemiyorsun. Onun yerine kumandadan Subtitle tuşuna bastıkça klasördeki altyazıları sırayla değiştiriyor. USB veya HDD'den de aynı durum söz konusu.

quote:

Orjinalden alıntı: meclisi ala

arkadaslar banada hdmi cıkısı gerekmio o yuzden bu aleti alabilirim.. ama bikac sorum olacak..
    - klasor icindeki klasorleri gosterebiliomu.. (mp3/yerli/turku/...)
    - klasor ve dosya sınırlaması warmı.. 300 klasor icinde toplamda 1000 dosyayı gorebiliomu..

Klasör içindeki klasörleri gösteriyor. Dosya sınırlaması olup olmadığını denemediğim için bilmiyorum

quote:

Orjinalden alıntı: stargate2005

DVP3260I için son yazılımı attım ama mp4 için filmi oynatmak için kodek yüklü değil diyor . Mp4 izlemek için çözümü varmıdır acaba ? Yoksa yine hüsran mı?

MP4 filmleri oynatmaz. Piyasada mp4 oynatan bir divx player olduğunu sanmıyorum. Bu arada MPEG4 oynatıyor ama mpeg4 ile mp4'ü karıştırmamak lazım. İkisi farklı şeyler.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.