Şimdi Ara

PHILIPS 40PFL 8605 mi YOKSA SAMSUNG 40 C 750 mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
5.628
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu iki tv arasında hangisini tavsiye edersiniz?

• philips LED TV, samsung ise LCD.

Her ikisi de 200hz ve 3D.

Philips 8 serisi, samsung ise 7 serisi.

Samsung son dönemlerde distribütor değiştirdi. servis işlemlerinde çok büyük aksamalar oldu.
    (Biz panelde dikey çizgi arızası nedeniyle 45-50 gün uğraştık. En sonunda avukata başvurduk da parayı öyle alabildik.)

Ben bir süredir yeni TV arıyordum ve yukarıdaki olaydan dolayı samsung hariç her markaya baktım.

Geçen hafta hepsiburada 2ad. gözlük dahil 3850'ye düşürünce philips 46pfl8605/12 aldım.
    (P.tesi günü 46pfl8505/12'yi mediamarkt'ta 3799'a gördüm. 1-2 gün daha beklemiş olsaydım mediamarkt'tan 50tl daha ucuza alabilecektim.)

önceden gözlükleri 500tl'ye ayrıca satıyorlardı.

yine mediamarkt'ta 40pfl8505/12'yi 2799'a satıyorlar.

umarım bu bilgiler işine yarar.

NOT: 1. benim TV gecikmesiz geldi. (Kutunun altında tahta palet bile vardı. Ambalaj eksiksizdi.) servisi 11:30'da aradım. Çok yoğunuz ama bugün gelmeye çalışalım dediler. Kesin yarına kalır diye düşünmüştüm ama 16:00 civarı geldiler.
    2. ambilight özelliği çok güzelmiş.

• yeni tv in hayırlı olsun. tecrübeleri tv nin + larını ve - lerini yazarsan sevinirim. sd yayın hd yayın performansları nasıl. bilgisayar bağlantısı yaptınmı.
  • Bende bu 2 tv arasında gidip geliyorum..Araştırdığım kadarıyla benzer ürünler ama şöyle yapabilirsin ihtiyacım ledmi yoksa büyük ekranmı.çünkü sen 2sinede 40 yazmışsın ama samsungun 46c750 sini düşünürsen aynı fiyat hemen hemen philipsle
  • Merhaba,

görüntü süper.
    (SD uydu alıcısı ve scart baglantı ile)

USB'den bir kaç .mkv, .mp4 demo dosya izledim. Ama usb'den 3D görüntü alamadım. SBS görüntüler yanyana iki ayrı ekran olarak görünüyor. ayarlardan 3D seçeneği aktif olmadığından manuel olarak iki görüntü birleştirilemiyor.
    kullanma kitabında bluray'den 3D uydu yayınlarından 3D izlenebileceği yazıyordu. Belki USB'den 3D'yi desteklemiyordur.
    (Diğer 3D TV'ler de böyle mi? yoksa bu philips'e has bir eksiklik mi, ya da yazılım güncelleme mi gerekiyor bilmiyorum.)
    3D gözlüklerin kutusundan bir USB bellek çıkıyor. içindeki yazılımla TV'ye 3D özellikler ekleniyor. Ama menüdeki 3D seçenekleri silik ve seçilemiyor.

Bazı forumlarda okuduğuma göre; laptopu hdmi'den bağlayıp (SBS görüntüleri bilgisayar birleştirip TV'ye gönderiyor) öyle izleyenler varmış.

Philips'in kendi forumunda hdmi'den bağlı cihazlarda zaman zaman sesin 1-2sn'liğine kesilmesi probleminden bahsediyorlar. Yeni çıkan 32 no'lu yazılımın da bunu düzeltemediğini söylüyorlar. Bendeki TV'de 27 no'lu yazılım var. Elimd hdmi'li uydu cihazı olmadığı için bunu henüz test edemedim.
    (Bir ara xbox 360 slim'i hdmi'den bağlayıp test etmeyi düşünüyorum)

Zaten bu TV'yi 3D amaçlı almamıştım. Ayrıca bir bluray almayı da düşünmüyorum. Sadece bedava 2ad gözlük verilince bir deneyeyim demiştim.

Yine philips'in forumunda .mkv dosyalarda DTS özelliğinin olmadığından şikayet ediyorlardı.

umarım bu bilgiler birilerinin işine yarar...

• dostum 46 c750 nin fiiyatı ne kadar 40 pfl 8605 ne kadar?

ben 40 c 750 2450 tl
    40 pfl 8605 2700 tl fiyat aldım.
  • bende samsung 46c750 almayı düşünüyordum ama şuan philips 46PFL8605H/12 modeli arasında kararsız kaldım...
    samsung 46c750 = 2600 TL
    Philips 46PFL8605H = 3800 TL.

acaba aradaki farka değer mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kedma

bende samsung 46c750 almayı düşünüyordum ama şuan philips 46PFL8605H/12 modeli arasında kararsız kaldım...
    samsung 46c750 = 2600 TL
    Philips 46PFL8605H = 3800 TL.

acaba aradaki farka değer mi?

2600 fiyatı nerede gördün acaba ?
  • akakce.com'da bir kaç firmanın fiyatı 2.600tl civarında
    http://www.akakce.com/televizyon-lcd/en-ucuz-samsung-le-46c750-3d-lcd-televizyon-fiyati,178863.html

ama bunlar paralel ithalattır, herhalde.... (hepsiburada paralel ithalat ürün satmıyor ve aynı ürünün fiyatı 4229TL)

eğer 3D seyredeceksen gözlük de alman gerekiyor. (fiyatı kıyaslarken dikkate almak lazım)

öte yandan forumlarda 3D film izlemenin baş ağrısı yaptığını, filmin sonuna kadar dayanılamadığını söyleyenler var.
    Bizim 3d gözlüklerin kutusundaki uyarılar;
    Epilepsi(sara hastalığı) olanlar izlemesin.
    6 yaşından küçükler izlemesin...

bir de LCD ile LED arasında elektrik tüketim farkı var. (Aynı markanın eşdeğer özelliklerdeki LCD'si 210W/h, LED ise 140W/h elektrik harcıyordu.)

elektriğin fiyatı: 0.1957 TL/kW/h + %18kdv
    izleme süresini: Günde 6 saat x365 gün x 5yıl olarak hesaplarsan;
    LCD'nin elektrik tüketimi : 531TL
    LED'in elektrik tüketimi : 354TL çıkıyor.

• Alacak olan arkadaşlar için bir bilgi de ben aktarayım.

Bende 3 hafta kadar önce Philips 7695 yerine 52PFL8605 aldım. 3D şart değil diye düşünmüştüm, ancak 52" seçeneğinde başka Tv bulamadım. Bu nedenle de mecburen
    3D uğraşım başladı.

Öncelikle parlak ekran olduğunu belirteyim. Şu çok kesin, parlak ekran ışıksız ortamda ve geceleri diğer mat ekranlara göre daha canlı görüntü sunuyor. Ancak evinizde koyacağınız yer
    direkt karşıdan ışık alıyor ise, parlama sorunu olabileceğinden bu konuyu düşünmenizi tavsiye ederim. Eğer ışık yansıması probleminiz yoksa, görüntü kalitesi açısından çok güzel. Bazı
    kanallarda SD yayınları dahi HD gibi seyrediyoruz.

İnternet Tv ve DLNA özelliği harika. En içerikli ınternet özelliği sanırım Philipste imiş. Ben kullanıyorum ve çok keyifli.

TV ile birlikte bana iki gözlük ve birde 7500 modeli Bluray verdiler. Bu blu ray üzerinde de ayrıca USB girişi var. İster usb bellek ,ister HDD bağlanabiliyor. Ben ikisini de denedim, gayet başarılı.
    Atmer nickli arkadaşın dediği gibi, yan yana SBS görüntü içeren bir demo filmi USB ye atıp, televizyona taktım. Ancak direkt olarak USB den 3D olarak tanımadı. 2D görüntü olarak seyrettiğim
    filmler oldu, ancak 3D olarak olmadı. Bu durumda aklıma Blu ray üzerindeki USB den takmak geldi, öyle yapınca hem HDD hemde USB bellekte bulunan 3D filmleri gayet başarılı kesintisiz
    seyrettim. 3D görüntüsüne gelincede, filmden filme değişiyor . Bazı filmler çok başarılı, bazıları çekim kalitesi ile ilgili iyi değil. Bununla ilgili yurt dışındaki forumlara da bakarsanız, her filmi seyreden
    yorum yazmış, bazı filmlerde gerçekten harika 3D içerik var, seçerek seyrederseniz çok keyif alınıyor. Ancak en dikkatimi çeken şey, 3D izleme yaparsanız, gündüz yerine, gece izlemek daha keyifli.
    Aynı sinemedaki gibi karanlık ortamda 3D izlemek, müthiş güzel. Zira gündüz gün ışığı sızması nedeniyle, gözlük kenarlarında parlama olabiliyor. Bu nedenlede, gece sadece ekran ışıldarken oraya bakarak
    3D izlemek daha keyifli geldi.
    Ses ile ilgili birşey farketmedim, kesinti oluyor demişler. Belki olmuştur ama dikkatimi çekmedi.
    Yazılımla düzelebilir var ise.

• panelin önünde 2.bir cam daha var. Asıl paneli darbelerden vs. koruyormuş. ışık yansıması nedeniyle istemeyenler için ise 8505 modellerinde ön cam yokmuş diye okumuştum ama bizzat görmedim.

Bu 2. cam meselesini de ilk kez LG'nin üst modellerinde görmüştüm. (LX9500 led pro idi galiba.) Satıcı parmağıyla diğer panellere dokunuyor ve ekrandaki sıvının dağılmasını gösteriyordu. Sonra da LG'ye sertçe vuruyor ve hiçbirşey olmadığını izlettiriyordu. Başka hiçbir firmada bu özellik yok demişti. Ben de alışveriş merkezinde her gördüğüm TV'yi parmaklamaya başlamıştım. Aynı özelliğin philips ve sharp'ta da olduğunu görmüştüm.
    (Adamın birisi de aynı parmak testini uyguluyordu. Herhalde aynı satıcıyla o da konuşmuş
    (
    (Evde küçük çocuk varsa, bu ilave cam belki faydalı olabilir. Görsel olarak da çerçeve ile panel aynı hizada oluyor ve güzel görünüyor.)

Bizde TV'nin tam karşısında büyük pencereler var. Ama pencereler kuzeye bakıyor ve oda çok aydınlık ama hiç direkt güneş almıyor. Gündüz izlerken ekran çok parlak olduğundan ben bir rahatsızlık hissetmedim. Yani görüntü pencere yansımasını bastırıyor. Öte yandan diğer panellerde de dikkat ederseniz ışığın ekrandan yansımasını görüyorsunuz.

Yine de almadan bu konuyu kendi gözlerinizle test etmenizde yarar var.

NOT: 1. kemalb bluray+USB konusunda verdiğin bilgi için teşekkürler.
    2. Dün akşam USB'den 3D meselesini samsung 55C7000'De deneme şansım oldu. Onda öyle bir sorun yok. Kumandadaki 3D tuşundan SBS yapılabiliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: kemalb

Alacak olan arkadaşlar için bir bilgi de ben aktarayım.

Bende 3 hafta kadar önce Philips 7695 yerine 52PFL8605 aldım. 3D şart değil diye düşünmüştüm, ancak 52" seçeneğinde başka Tv bulamadım. Bu nedenle de mecburen
    3D uğraşım başladı.

Öncelikle parlak ekran olduğunu belirteyim. Şu çok kesin, parlak ekran ışıksız ortamda ve geceleri diğer mat ekranlara göre daha canlı görüntü sunuyor. Ancak evinizde koyacağınız yer
    direkt karşıdan ışık alıyor ise, parlama sorunu olabileceğinden bu konuyu düşünmenizi tavsiye ederim. Eğer ışık yansıması probleminiz yoksa, görüntü kalitesi açısından çok güzel. Bazı

İnternet Tv ve DLNA özelliği harika. En içerikli ınternet özelliği sanırım Philipste imiş. Ben kullanıyorum ve çok keyifli.

TV ile birlikte bana iki gözlük ve birde 7500 modeli Bluray verdiler. Bu blu ray üzerinde de ayrıca USB girişi var. İster usb bellek ,ister HDD bağlanabiliyor. Ben ikisini de denedim, gayet başarılı.
    Atmer nickli arkadaşın dediği gibi, yan yana SBS görüntü içeren bir demo filmi USB ye atıp, televizyona taktım. Ancak direkt olarak USB den 3D olarak tanımadı. 2D görüntü olarak seyrettiğim
    filmler oldu, ancak 3D olarak olmadı. Bu durumda aklıma Blu ray üzerindeki USB den takmak geldi, öyle yapınca hem HDD hemde USB bellekte bulunan 3D filmleri gayet başarılı kesintisiz
    seyrettim. 3D görüntüsüne gelincede, filmden filme değişiyor . Bazı filmler çok başarılı, bazıları çekim kalitesi ile ilgili iyi değil. Bununla ilgili yurt dışındaki forumlara da bakarsanız, her filmi seyreden
    yorum yazmış, bazı filmlerde gerçekten harika 3D içerik var, seçerek seyrederseniz çok keyif alınıyor. Ancak en dikkatimi çeken şey, 3D izleme yaparsanız, gündüz yerine, gece izlemek daha keyifli.
    Aynı sinemedaki gibi karanlık ortamda 3D izlemek, müthiş güzel. Zira gündüz gün ışığı sızması nedeniyle, gözlük kenarlarında parlama olabiliyor. Bu nedenlede, gece sadece ekran ışıldarken oraya bakarak
    Ses ile ilgili birşey farketmedim, kesinti oluyor demişler. Belki olmuştur ama dikkatimi çekmedi.

Öncelikle hayırlı olsun tv in..benim bir sorum olucak philipslerde multimedya fazla yok diyorlar usbden çalıştıramadığın uzantı vs oldumu birde ne kadara aldın acaba?

• arkadaşlar bende 8605 kervanına katıldım. tv yi dün aldım. yanında 2 gözlük verdiler. kurulumu salı günü yapacaklar. usb den direk 3d izlenmiyor satıcıdan öğrendim bluray oynatıcı yada ps3 olursa izlenebilir. bence 3d li tv avantaj internetten 3dli film indirebilirsiniz. 3d filmler artmaya başladı. internet özelliğinde tüm sitelere girilebiliyor. youtube yada dailmotion sitelerinden video seyredebilirsiniz. gazete okuyabilirsiniz. kendi web sayfanıza girebilirsiniz. ancak, dizifilm izle tarzı direk film izlenen sitelerden film şimdilik izlenmiyor flash player yüklenmesi istendiği için izlenemiyor. yazılımla alakalı bi durum. tv görünüm olarak şık 200 hz 1 ms tepki süresi, 3d filmlere hazır yanında 2 adet gözlük, dlna (ethernet girişi) , isteyene wireless adaptor ile bağlantı (extra aparat ile philips olması şart) , amblight spectra 2 özelliği yandan ve arkadan led aydınlatma destekli, perfect pixel hd engine işlemcisi ile kullanıcı ihtiyaçlarını fazlasıyla karşılayacak bir lcd. 8605 güncelleme olduğunda tv yi açtığınızda güncelleyeyimmi diye soruyor. veya manuel olarak da güncelleyebilirsiniz. şu anda 000.140.032.000 yazılımı philips destek bölümünde var. eğer yazılımınız eski ise güncelleyebilirsiniz.

40pfl8605 tv yi philips bayisinden aldım. önce media markt e gittim en son 2900e bıraktılar/10taksit... sonra philips bayisinden 2700 tl ye aldım. gözlüklerde beleşe geldi....:)) şimdilik bu izlenimleri söyleyebilirim tv kurulunca ince ayrıntılarını yazarım.

• Bende 2 dk önce yaptığım bı değerlendirmeyi paylaşmak istiyorum samsung 40c7000 ve Philips 40pfl8605 aynı 3d filmde izledik defalarca ileri geri aldık,yanyana koyduk değişik modlarda denedik hepimizindikkatini çeken şey Philips 3d filmin hareketli sahnelerinde kesinlikle titremeden puruzsuz gosteriyor Samsung ise her hareketli sahnede titreyerek gidiyor 40c750yi izliyorum şuandada yine aynı olay bariz titriyor..evinde kullananlardanda değerlendirme alabilirmiyim konuda..
  • quote:

Orijinalden alıntı: alihan1907

quote:

3D uğraşım başladı.

Öncelikle hayırlı olsun tv in..benim bir sorum olucak philipslerde multimedya fazla yok diyorlar usbden çalıştıramadığın uzantı vs oldumu birde ne kadara aldın acaba?

Multimedya derken Philips televizyonların genelinde multimedya uygulaması fena değil imiş. Samsunglarda da iyi bildğim kadarı ile ama philips te şunları yapıyorum.

DLNA ile masaüstü bilgisayarımı bile bağlayabiliyorum. Masaüstü bilgisayarımdaki multimedya formatındaki bütün dosyaları ben televizyondan direkt olarak izleyebiliyorum. Bilgisayar çalışma odasındayken, salonda televizyondan film izlemek yadaresim görüntülemek çok keyifli. Bu özelliği çok hoş. Ben MKV gibi filmleri
    direkt usb den izledim. Bir sorun yoktu. Ancak 3D görüntüyü bluray player üzerinden izleyebiliyorsunuz, usb ye HDD veya bellek bağlayarak. Filmler akıcı ve hiçbir sorun yok. İnternet Tv iuygulamasını sürekli kullanıyorum ve çok keyifli. Gazete sayfasını dahi açabiliyorsunuz, ilk önceleri yoktu, şimdi onu bile yapabiliyorum. Sadece flash player eksiği var sanırım, alt sayfalara ulaşamıyor. Ancak videolar dahil yine kesintisiz akıcı bir şekilde izlenebiliyor. Bu uygulaması da tatmin edici. Bunun dışında multimedya derken ne eksik var, bilmiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: alihan1907

quote:

3D uğraşım başladı.

52PFL8605 i, 3D kiti gözlüklerle birlikte, birde 7500 modeli 3D bluray player ile birlikte 6000 TL ye aldım.

• hayırlı olsun arkadaşım,

Az önce 46pfl8605'e xbox oyun konsolunu hdmi'den bagladım. bir saat içinde seste 1-2sn'lik kesinti BİR KEZ oldu gibi geldi.

TV'de bir sorun yokken yeni yazılımı yüklesem mi bilmiyorum.
    (Bende 27 no'lu yazılım var. Ondan sonra 29 ve 32 no'lar çıkmış. 32 no'lu olan mart'2011 başında çıkmış.)

Philips'in forumlarında usb'nin desteklediği tüm formatların listesi excel dosyası olarak vardı. Foruma üyelik gerekiyordu. O yüzden ekli dosyaya ulaşamadım.
    Ama bendeki flash diski samsung 55c7000'de denedim. bende görünen bazı dosyalar onda görüntülenememişti.

Öte yandan sürekli yeni codecler çıkıyor ve tv'lerdeki usb çıkış ister istemez yetersiz kalıyor.
    (Bende neredeyse her formatı açan dvd player vardı. şimdi .mkv'leri, mp4'leri ve bazı .avi'leri açamıyor.)

Bazı tartışmalarda bluray'e verilecek parayla bir taşınabilir bilgisayar alınabileceği söyleniyor ve bu konularda PC'lerdeki esneklik ve güncellenebilirlik hiçbir cihazda yok.
    (Onlarda da uzaktan kumanda ve görsellik meselesi var, tabii.)

NOT:
    1. Kumandada yeşil renkli tuşa basınca bir menü çıkıyor. oradan ekran karartmayı seçerseniz görüntü kapanıyor ve ses devam ediyor. Uydu cihazlarının radyo kanalları, ya da müzik kanalarının sadece sesi dinlenebilir. (TV görüntüyü kapadığı için enerji tasarrufu yapıyormuş) herhangi bir tuşa basınca görüntü tekrar geliyor.

2. Hep tekrar ediyorum ama bu ambilight çok hoş...
    Salondaki samsung 55b7000 gözüme batmaya başladı, sırf bu yüzden 46inçlik philips'i salona taşıyacak değilim... Samsung'u alırken philips'te 55 inç yoktu ki...

• 8605 in ps3 performansı hakkında birkaç küçük yorum yapabilirmisiniz. bende 8605 almayı düşünüyorum 200 hz oluşundan, hd görüntülerdeki parlaklık ve netlikten çok etkilendim.
    ps3 de futbol oyunlarını oynamayı severim ps3 performansıda iyi ise bunu alacağım. philips 5405 modeli ie araştırma serüvenim sony nx 700 le filizlendi 200 hz isteğimle ve mağzadaki görsel şölen ile 8605 te karar kılacam gibi ama 1500 tl fazla cepten çıkacak sanırım.
  • merhaba arkadaşlar

ben yeni Philips LED TV 46PFL8605H tv aldım.
    3D filmleri usb den veya pc bağlantısı ile izleme şansı varmı?
    birde pc ile ağ bağlantısı hakkında bilgisi olan varsa paylaşırsa çok sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: karakiraz

merhaba arkadaşlar

ben yeni Philips LED TV 46PFL8605H tv aldım.
    3D filmleri usb den veya pc bağlantısı ile izleme şansı varmı?
    birde pc ile ağ bağlantısı hakkında bilgisi olan varsa paylaşırsa çok sevinirim.

Hayırlı olsun, güle güle kullan...

3D filmler sadece bluray'den ve 3D uydu yayınlarından izlenebiliyor. TV'deki USB'den SBS görüntüler iki ayrı görüntü olarak çıkıyor. 3D'de bu iki görüntünün üstüste binmesi gerekiyor. PC'den üstüste binmiş haldeki 3D yayını uygun media player'la elde edip TV'ye gönderince olması gerekir. Ama bizzat denemedim.

Öte yandan gözlüklerin kullanma kitabında;
    "3D yayın olduğunda TV bunu algılar ve size bildirir. TV'deki 3D OUT çıkışına bağlı transmitter(verici) gözlüklere sinyal gönderir ve gözlükler çalışmaya başlar. Gözlükler vericiden sinyal almamaya başlarsa 5sn. sonra pil tasarrufu amacıyla kapanırlar" diyor.
    Dolayısıyla, PC'den 3D görüntü gelse bile TV bunu algılamazsa gözlükler çalışır mı? bilemiyorum. Denemek lazım.

DLNA'yı destekleyen her türlü cihazın (aynı ağa bağlı) birbirlerini görmesi mümkün.
    Bu şekilde PC'deki ya da NAS cihazdaki filmler TV'den görüntülenebiliyor.
    NOT: philips forumlarında birisi DLNA'yı 25 no'lu yazılımda kullanamadığını, 27 no'lu yazılıma güncelleyince çalıştığını söylemiş.
    (herhalde senin TV'de yeni old. göre benimki gibi 27 no'lu yazılım zaten yüklüdür)
    http://www.supportforum.philips.com/showthread.php?924-Howto-Connect-Philips-8605-to-my-Freenas-DLNA-Media-Server

philips'in USB port üzerinden desteklediği formatların listesi:
    http://www.supportforum.philips.com/showthread.php?677-Supported-CODEC-overview-for-2010-model-numbers-%28TV-HTS-and-BluRay%29.&highlight=codecs
    (Foruma üyelik gerekiyor. O yüzden listenin olduğu excel dosyasına ben ulaşamadım. Fırsat bulur da üye olursam burada paylaşırım.)

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.