Şimdi Ara

PHILIPS 40PFL 8605 mi YOKSA SAMSUNG 40 C 750 mi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
5.643
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Amblight tuşuna basınca 3D özellikleri çıkıyor, üst üste bindir vb. USB den izlemek isteyen arkadaşlar bu tuşu kullanarak manuel olarak deneyebilirler mi?
    Bende 3D içerik yok henüz. Uyduda (Hotbird) Sky ın yayınları var (http://en.kingofsat.net/3dtv.php)

Net TV yi kullanan arkadaşlar içinde çok kullandığım bir site önereyim: http://www.TVdeWeb.com

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neyno78 -- 22 Mart 2011; 9:49:05 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: neyno78

Amblight tuşuna basınca 3D özellikleri çıkıyor, üst üste bindir vb. USB den izlemek isteyen arkadaşlar bu tuşu kullanarak manuel olarak deneyebilirler mi?
    Bende 3D içerik yok henüz. Uyduda (Hotbird) Sky ın yayınları var (http://en.kingofsat.net/3dtv.php)

Net TV yi kullanan arkadaşlar içinde çok kullandığım bir site önereyim: http://www.TVdeWeb.com

Evet çıkıyor, ama silik renkli ve seçilemiyor....
  • bende hiç çıkmıyor. transmitter takılı değil ondan mı acaba.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmetortayayla

bende hiç çıkmıyor. transmitter takılı değil ondan mı acaba.

1. kumandada ses açma/kısma tuşunun sağ üstündeki tuş. (birisi siyah 3 ad. dikdörtgen olan tuş)

2. Gözlüklerin kutusundan çıkan USB bellek ile televizyonu güncellediniz mi?
    (Güncellemeden sonra 3D formatı ve 2D/3D simgeleri menüye ilave oluyor)
  • quote:

Orijinalden alıntı: neyno78

Amblight tuşuna basınca 3D özellikleri çıkıyor, üst üste bindir vb. USB den izlemek isteyen arkadaşlar bu tuşu kullanarak manuel olarak deneyebilirler mi?

3D içerik için youtube'da 3D SBS kelimelerini aratın.
  • flash taki yazılımı yükledim. transmitter ı taktım. 2d 3d seçenekleri çıktı. tamamdır. ama 3d yayını nerden bulcaz. youtubede varsa ordan açsak olurmu. 3d avatar filmi var elimde. ağdan oynattım filmi ama gözlükler devreye girmedi 3d menüsüde silik kaldı aktif olmadı. flashtaki yazılım son yazılım değil sanırım.
  • quote:

flash taki yazılımı yükledim. transmitter ı taktım. 2d 3d seçenekleri çıktı. tamamdır. ama 3d yayını nerden bulcaz. youtubede varsa ordan açsak olurmu. 3d avatar filmi var elimde. ağdan oynattım filmi ama gözlükler devreye girmedi 3d menüsüde silik kaldı aktif olmadı. flashtaki yazılım son yazılım değil sanırım.

Ben bahsettiğiniz yazılımı kurmadan önce ve kurduktan sonra TV'nin menülerinden yüklü yazılım sürümünü kontrol etmiştim. Sürüm numarasında bir değişiklik olmamıştı.
    Demek ki bu sadece 3D desteği ekleyen bir yazılım. Ana yazılım değil.
    (Bendeki sürüm no:27 idi. Philips'in sitesinde 29 ve 31.yazılımlar çıkmış. Ama her ikisinin açıklama notlarında da 3d ile ilgili bir iyileştirmeden bahsetmiyor.)

diğer konuda da bahsettiğim gibi USB'den ya da ağdan 3D görüntü almak mümkün görünmüyor.
    (bkz.: http://forum.donanimhaber.com/m_47288111/mpage_1/f_/key_//tm.htm#47695179 )

• quote:

Orijinalden alıntı: atmer

quote:

flash taki yazılımı yükledim. transmitter ı taktım. 2d 3d seçenekleri çıktı. tamamdır. ama 3d yayını nerden bulcaz. youtubede varsa ordan açsak olurmu. 3d avatar filmi var elimde. ağdan oynattım filmi ama gözlükler devreye girmedi 3d menüsüde silik kaldı aktif olmadı. flashtaki yazılım son yazılım değil sanırım.

Ben bahsettiğiniz yazılımı kurmadan önce ve kurduktan sonra TV'nin menülerinden yüklü yazılım sürümünü kontrol etmiştim. Sürüm numarasında bir değişiklik olmamıştı.
    Demek ki bu sadece 3D desteği ekleyen bir yazılım. Ana yazılım değil.
    (Bendeki sürüm no:27 idi. Philips'in sitesinde 29 ve 31.yazılımlar çıkmış. Ama her ikisinin açıklama notlarında da 3d ile ilgili bir iyileştirmeden bahsetmiyor.)

diğer konuda da bahsettiğim gibi USB'den ya da ağdan 3D görüntü almak mümkün görünmüyor.
    (bkz.: http://forum.donanimhaber.com/m_47288111/mpage_1/f_/key_//tm.htm#47695179 )

blueray oynatıcım yok. elimdeki 3d filmleri oynatmanın bir yolu yokmudur. blueray in alternatifi varmı mesela, media oynatıcılarda bu özellikler varmı. media oynatıcılar tüm formatları oynatıyor. 3d oynatanı varmı. bi araştıralım....

• popcorn c-200'de varmış, ama o bluray oynatıcılardan da pahalı.

bir de PS3 ile oluyormuş.

Amaç 3D ise philips doğru seçenek değilmiş, demekki (bildiğim kadarıyla diğerleri usb'den sorunsuzca 3d gösteriyorlar)
    zaten 3D ready diyordu. ayrı bir transmitter'ın kabloyla bağlanması, yazılım güncelleme sonrası 3D menülerin eklenmesi philips'in henüz tam 3d özelliğine sahip olmadığını gösteriyor sanki.
    (Henüz almamış arkadaşlar varsa ve 3D amacıyla TV alacaklarsa, philips'i seçmeden bir kez daha düşünsünler)
  • quote:

popcorn c-200'de varmış, ama o bluray oynatıcılardan da pahalı.

Amaç 3D ise philips doğru seçenek değilmiş, demekki (bildiğim kadarıyla diğerleri usb'den sorunsuzca 3d gösteriyorlar)
    zaten 3D ready diyordu. ayrı bir transmitter'ın kabloyla bağlanması, yazılım güncelleme sonrası 3D menülerin eklenmesi philips'in henüz tam 3d özelliğine sahip olmadığını gösteriyor sanki.
    (Henüz almamış arkadaşlar varsa ve 3D amacıyla TV alacaklarsa, philips'i seçmeden bir kez daha düşünsünler)

Yazılım değişikliği ile halledilebilir gibi görünüyor aslında, amaç 3D ses sistemlerinide satabilmek olabilir :)
  • quote:

popcorn c-200'de varmış, ama o bluray oynatıcılardan da pahalı.

3d ready demesinin sebebi gözlük alıcısının ädısında olması,ayrıca hiç bir Tv'de usbden üst üste binmiş 3d filmi oynayamazsiniz oynasa dahi gözlükler aktif olmaz.. Philips bence 3d üçlerde panasonicle beraber tek doğru secim evde kullananlar Philips gözlüklerinin üzerinde yazan x pand yazısına dikkat etsinler ve samsungun kullandığı gozluklerdeki real 3d ile kıyaslamaları forumlarda okusunlar xband kesinlikle real 3dden çok daha iyi ve harekette puruzsuz ve titreşimdiz bir göruntu sunuyor..3d film için size tavsiyem playstation en mantıklısı ve makulu.

• konuyu iyi açmışşsınız ama pek c750 ile ilgili yorum gelmemiş. Şimdi 46" lik phil 8505 artı gözlükler ve transmitter 3700 lira civarında. samy c750 ise 2800-2900 civarında. gözlüklü ama tek gözlük sanırım.

şimdi aradaki farka acaba bu tv alınır mı?

özellikle phil 8 serisi için Albani usta panel olarak kaliteli olduğunu belirtmiş. sizce aradaki fiyat farkına değermi phil?

bugun karar vermem lazım lütfen yardımcı olun arkaaşlar...
  • konuyu ben açmıştım . şimdi 8605 kullanıyorum çok memnunum.
  • Peki değer mi sizce aradki fiyat farkına? özellikle 3d performansı nasıl? özellikle pihilips forumlarında sorunlar yaşandığı belirtilmiş. Ne diyorsunuz bu duruma...

panny vt20, 8505 ve az da olsa c750 arasında kaldım. phil bu ikisinin arasında duruyor. Yardımcı olunursa sevinirim. 3d tabiki herzaman kullanılmayacak ama en azından bazen 3d film de izlemek isterim. panny hoşuma gidiyor plazma olması beni korkutmuyor ama 3700 civarında gözlüklü haliyle bulmam sanırım olukça zor..
  • 1-panny vt serisi
    2-philips 8000 seri
    3-samy c750

sıralama bu
  • quote:

Ben çok çeşitli formatlar denedim, olmadı.

Zaten sorun formatta değil. SBS(side by Side) yanyana iki tane görüntünün üstüste getirilmesi. USB porttan gelen görüntü ayrı ayrı geliyor. Tv de bunu ayrı ayrı olarak gösteriyor.

USB'den görüntü üstüste bindirilmiş gelse bile TV bunun 3d görüntü olduğunu algılamayacağından gözlükler devreye girmeyecektir, herhalde.
    (ör: ben kendiliğinden 3d olan bir görüntüyü kağıttan mavi/kırmızı gözlükle sorunsuz izledim. Ama doğal olarak philips'in kendi gözlükleri devreye girmedi ve TV'nin 3D menüleri aktif de değildi.

Yine bu forumda media playerların 3d olmadığından bahsediliyordu. Yani öyle bir media player olacak ki .mp4, mkv ya da avi dosaynın 3d olduğunu algılayacak, SBS görüntüyü TV'ye gönderecek. Bir yandan da TV'ye bunun 3D olduğu bilgisini de iletecek. TV de 3d menüleri aktif hale getirecek ve 3d out'a bağlı transmitter gözlüklere sinyal gönderecek. Gözlükler de sağ-sol-sağ-sol... şeklinde sn.'de 60'ar kez sırasıyla sağ ve sol camlardaki filtreleri açıp kapayacak.

bence de bluray pahalı. üstelik alsan bile sonrasında blu ray diskler de pahalı. 3d özellikli media playerlar çıkıncaya (ve makul fiyatlara ininceye) kadar beklemek lazım.

PC bağlantısından 3d deneyen oldu mu acaba?

Ben pc bağlantısından 3d izledim ,izleme denirse tabi 5 dakika zor dayandım,çünkü görüntülerde kayma vardı tam üst üste binmiyordu.
    Televizyona hdmi ile ne bağlarsanız bağlayın 3d menüsü aktif oluyor ama 3d izlenemiyor.

3d deneyimini sadece digitürk'te yaşadım bildiğiniz üzere gs-fb maçı 3d olarak verlmişti,daha sonra tekrarını verdiler onu izledim,gayet iyiydi filmlerde ki gibi gözümü yormadı.

• quote:

Orijinalden alıntı: kemalb

quote:

quote:

dlna ağını kurdum. 5-6 tane film seyrettim bile....router hızım 125mbits... bilgisayarda vista yüklü wmplayer bozuk açılmıyor. aynı işi gören başka bi program indirdim gayet güzel....

3 d özelliğini de kullanmak istiyorum. blueray disk oynatıcım yok maalesef... gözlük ve alıcısı var.

3 d filmleri izlemenin başka yolu varmı arkadaşlar ağ üzerinden deneyen varmı. usb den olmuyor anlaşılan... ağdan filmi oynatıp izlersek 3d görüntüyü izleyebilirmiyiz...
    farklı yolu varmı...

Bence ağdan da olmaz...
    (usb'deki film dosyasını ethernetten göndermiş oluyorsun.)

Sadece bir arkadaşın dediği gibi bluray'in kendi usb portundan bağlarsan oluyormuş. (kemalb idi galiba)

zaten philips için 3D READY diyordu. Bazı diğer TV'ler ise 3D TV diyor.
    (philips TV'yi 3d olmadan satıyor. kumandasında 3D tuşu bile yok. gözlük alırsan ilave transmitter ve yazılım güncellemeyle 3D haline geliyor, ama kitabında 3d uydu yayınları ve 3d bluray ile izlenir diyor.)

ileride yazılım güncellemeyle birşeyler değişir mi, yoksa bu donanımsal bir eksiklik mi bilmiyorum. Ama forumdaki son güncel yazılımda bile 3D desteğiyle ilgili ilave birşeyler yok

Bluray üzerindeki portu kullanarak Harddiskten yada USB den film izlemekte hiçbir problem yok. Gayet rahat izlenebiliyor ve görüntü çok güzel.
    ancak kitabında 3D uydu yayınları ve 3d bluray ile izlenir yazmışsınız. 3D uydu yayını derken neyi kastettiniz orda. Bildiğimiz uydu receiverdan yakaladığımız herhangi bir 3D yayınmıdır. Bunu şunun için soruyorum.
    Geçenlerde Number One Tv de her saat başı 3D klip yayını oluyormuş. Oturdum bekledim, klip çıktı ama tv de 3D aktıf olmadı. Sonra sordum soruşturdum, şöyle bir kanaat oluştu. Her 3D yayında kaliteli değil, format olarak. Yine çözünülürlük olarak bluray kalitesinde olması gerekiyormuş. Sizin bu konu ile ilgili bir bilginiz varmıdır?

3d uydu yayını şu an digiturk plus ve digiturk hd(kısmen) var.

• Atalay83,

cevap ve bilgi için teşekkürler
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.