Şimdi Ara

Philips 42PFL7433 aldım. (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
236
Cevap
2
Favori
22.571
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Güle güle cihazlarınızı kullanın philipsçi arkadaşlar..
    7403 şu aşamada piyasanın en iyi fiyat performansına sahip lcdsidir..
  • arkadaşlar ben ses sistemi kurulumunu da tamamladım fakat cihazın arkasından optik bağlantıyı gerçekleştiremedim.kabloyu optik çıkışa bağladım ama ses alamadım nedeni ne olabilir?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Yanch

arkadaşlar ben ses sistemi kurulumunu da tamamladım fakat cihazın arkasından optik bağlantıyı gerçekleştiremedim.kabloyu optik çıkışa bağladım ama ses alamadım nedeni ne olabilir?

Kullanma Kılavuzunu okuyormusun acaba!

-Genelde(büyük çoğunlukla) panellerdeki "Optical-out" port sadece "DTV" özelliğinde çalışır!
    DTV yayın alırsın>>o zaman external bir AVR/AR/Audio system v.s gibi cihazlara girerek ses sinyallerini
    alırsın+

Veya senin panelin her türlü external kaynağa Audio sinyali aktarabiliyorsa(Kılavuzda buda yazar)
    örneğin o zaman Antenden veya panele bağladığın herhangi bir kaynaktan(örneğin Uydu Receiver)>>Audio out bağlantısını Optical-out tan yapacaksın ama
    TV nin Sesi OFF yapacaksın!!!(yapmazsan ses optical den çıkmazl!)
    Ayrıca Easy-LINK te ON olacaktır!!(veya Auto)

Veya örneğin Sat-Receiver panele bağladıysan,bu defa Audio yu Ses sistemine alabilmen içinde Reciever den Optical out yapıp ses sistemine gireceksin!
    Sen panele şimdi hangi cihaz/c,hazları v.s bağladın??

Kılavuzu oku,orada Optical-out çalışma durumu yazar,hangi durumda çalışıyorsa sende ona göre bu sesi alabilirsin+

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 27 Şubat 2009; 13:57:27 >

• albani kılavuzu okudum ancak türkçe klavuz oldukça yetersiz kalmış.İngilizcesindede açıkçası optic çıkışı nasıl bağlarım diye okumadım sonuçta o kadar bilgim var diye.Kablonun ucundaki genişletici aparatla coax çıkışına bağlamayı denedim o da olmadı.

Akşam ki planım şu;

1-)PS3 optic connection to logitech

2-)DVD Coax Cable connection to logitech

3-)TV yede direk analog 6CH direct olarak bağlarsam sanırım en iyi performansı alırım.

HD uydu alıcımın optic çıkışına bağlantı yaptım ama ses televizyona bir kaç milisaniye geç gelince ses sisteminden ve tv hoparlörleridnen gelen sesde farklılaşma(TV den geç geliyor) oluyor ve yankı yapıyor.

Albani,sence bu tür bi bağlantı performansı nasıl olur?

Not:-DTV optiği ne yapayım 3.dünya ülkesinde yaşamakta olduğumuz için Dtv TRT yayınından optic alsam ne olur almasam ne olur :)-

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yanch -- 27 Şubat 2009; 15:32:09 >

• arkadasla bir soru sormustum kaynamis

vga cikis gorunuyor laptop pc yi vga dan baglayabiliyormuyuz ,evetse cozunurluk ne oluyor
  • GOOF LAPTOP PC Yİ VGA DAN BAĞLAYABİLİRSİN.

ÇÖZÜNÜRLÜK EKRAN KARTINA BAĞLIDIR.EN İYİ GÖRÜNTÜ 1920 x 1080 DE ALIRSIN Kİ EKRAN KARTIN İYİYSE BU ÇÖZÜNÜRLÜĞE ULAŞABİLİRSİN.

BU ÇÖZÜNÜRLÜĞE ULAŞIRSAN ÇOK ŞEKER OLUR MİSLER GİBİ DİVX KEYFİ YAŞARSIN.

(DİĞER TÜRLÜDE ÇALIŞIR AMA FULL HD ZORLANIR)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yanch -- 27 Şubat 2009; 17:21:07 >
  • quote:

Cihazın arka kısmında vga girşi olmasına rağmen kaynak menüsünde vga seçeneğini göremedim arkadaşlar.
    Sizde de bu sorun var mı?

"berrenger" bu sekilde yazmis

quote:

3.Bilgisayarı vga bağlantısından bağlayamıyorsun en azından ben beceremedim tek bağlantı şekli dvi-hdmi dönüştürme şekliyle

baska baslikta "maracana" yazmis
    http://forum.donanimhaber.com/m_25440537/mpage_1/key_//tm.htm#26440814

baska bir forumdada vga var baglanmiyor yazilmisti

quote:

üstüne bir de pc bağlantısı için vga koymayışı beni hepten kopartıyor philipsten düşün ki notebookundan mkv seyredeceksin ve notebookunun hdmi ya da dvi çıkışı yok geçmiş olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goofyitu -- 27 Şubat 2009; 19:25:00 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Yanch

albani kılavuzu okudum ancak türkçe klavuz oldukça yetersiz kalmış.İngilizcesindede açıkçası optic çıkışı nasıl bağlarım diye okumadım sonuçta o kadar bilgim var diye.Kablonun ucundaki genişletici aparatla coax çıkışına bağlamayı denedim o da olmadı.

Akşam ki planım şu;

1-)PS3 optic connection to logitech

2-)DVD Coax Cable connection to logitech

3-)TV yede direk analog 6CH direct olarak bağlarsam sanırım en iyi performansı alırım.

HD uydu alıcımın optic çıkışına bağlantı yaptım ama ses televizyona bir kaç milisaniye geç gelince ses sisteminden ve tv hoparlörleridnen gelen sesde farklılaşma(TV den geç geliyor) oluyor ve yankı yapıyor.

Albani,sence bu tür bi bağlantı performansı nasıl olur?

Not:-DTV optiği ne yapayım 3.dünya ülkesinde yaşamakta olduğumuz için Dtv TRT yayınından optic alsam ne olur almasam ne olur :)-

1-Panel TV lerde genel uygulama için yukarıda yazdım>>>DTV yayın alırsan>>Optical-out desteği vardır!
    -Üreticiler bu portu aslında bunun için koyuyorlar,kısaca panelde,sistemi zorlaştıracak özellikle "AUDIO" katları ile uğraşmak istemezler!!!
    Dikkat edersen bu üreticiler aynı zamanda Audio cudurlar(yani hesap ve mantık ortada )

2-
    --PS3>>Logitech= Optical con.OK+ zaten olması gereken vede doğrusuda böyledir
    --DVD>>Logitech=Coax con.OK+böyle olması daha doğru tabiki
    --TV işini anlamadım??yada panel arkasındaki Analog Audio portlarını kullanacaksan OK+iyide senin elinde Logitech varsa,zaten alacağın Audio kalitesi
    panelden çok daha iyi olacaktır! yada elindeki external cihazlar fazla olupta bunlardan bir tanesini panele Analog girersen yine OK++

------
    Sonuç olarak yukarıda yazdığın 1.2.deki uygulama en iyisidir,Audio yu hiç panele bulaştırmadan direk Logitech e girmek++
    -----

Şimdi son soruna gelelim;sanırım burada bir sorun var gibi(yine yanlış anlamadıysam)

Normalde SAT-Receiver(SD/HD farketmez) ki hemen hepsinde Digital Audio out portu vardır(Coax/Optical)
    örneğin bende Receiver da(SD)optical-out portu kullanıp Z-5500 e giriyorum,gerçi SD yayınlarda bir şey farketmiyor yada yayınlar
    DD/5.1 v.s değil ama bazı kanallarda(e2/TNT/cNBCe gibi)ses ciddi manada kaliteli ve 5.1 gibi(yada öyle ama gerçekten fark ediyor vede güzel oluyor tabiki)

Sen HD-Receiver dan nereye bağlantı yaptın(panele olmaz!) veya Logitech bağlantı yaptıysan ki doğrusu budur,o zaman senin panelin "LIP Sync",problemi var
    veya ayarını yapmadın veya ayar tutmuyor!!(genelde LIP Sync,sorunu bazı bağlantı durumlarında oluşabilir)

Lip-Sync=ses-görüntü senkronizasyonu>>burada gecikme olursa dudak hareketinden bunu anlarsın,üste-üste gelmez!!!Audio-Video sinyal uyumuzluğu v.s

++

DTV ve diğer sistemler TR de yok ama,elin teknoloji geliştiren herifleri seni beni yada 3.Dünya ülkeleri için bunları geliştirmiyorki

Not,Manual ler İng.de olsa genelde hata veya anlatım yanlışlıkları olabiliyor!!!heleki acemi kullanıcılar hiç bir şey anlamıyor bazı Markalardan!
    Örneğin paneldeki "Optical-out" özel bir uygulamadır,dolayısıyla bunun için "NET" tanımlama yapmak lazımdır,örneğin bende Tosh var(46ZF355)
    ama adam çok net yazmış>>bu port sadece DTV yayın alırsanız "aktif" olacaktır diye,bu kadar basit,ama Phil de yazmıyor;o zaman bu "OUT"
    her türlü çıkışa destek veriyor anlamınamı gelir(acaba??)

Kısaca external cihazların+Speaker v.s sistemin varsa,hiç paneli bulaştırma bunlara,direk onları birbirine bağla OK+

Kolay gelsin

• quote:

Orjinalden alıntı: goofyitu

quote:

Cihazın arka kısmında vga girşi olmasına rağmen kaynak menüsünde vga seçeneğini göremedim arkadaşlar.
    Sizde de bu sorun var mı?

"berrenger" bu sekilde yazmis

quote:

3.Bilgisayarı vga bağlantısından bağlayamıyorsun en azından ben beceremedim tek bağlantı şekli dvi-hdmi dönüştürme şekliyle

baska baslikta "maracana" yazmis
    http://forum.donanimhaber.com/m_25440537/mpage_1/key_//tm.htm#26440814

baska bir forumdada vga var baglanmiyor yazilmisti

quote:

üstüne bir de pc bağlantısı için vga koymayışı beni hepten kopartıyor philipsten düşün ki notebookundan mkv seyredeceksin ve notebookunun hdmi ya da dvi çıkışı yok geçmiş olsun

Panelin arka kısmında vga girişi var vga bağlantısı yapıldıktan sonra EXT-3 seçilmeli

• tesekkurler
  • arkadaşlar şu ethernet olayını deneyen olmadı mı ..ben dün tv ile modemi bağladım.ip numarası falanda çıktı ama ondan sonra neler yapmam gerektiğini bileiyorum..input tanda bilgisayar ağı nı seçtim ama ağ bulunamadı dedi..orada kaldım:)))fikri olan veya daha once yapmış olan varmı?
  • Ethernet olayına baktım.
    PC'yi ev ağında bir yönlendirici olarak ayarlamak gerektiğini yazıyor.
    Bu aralar zamanım olmadığı için araştıramadım.
    Sanırım PC'yi aayarlamak ya da yardımcı bir program kurmak gerekiyor.
  • YARDIMCI OLABİLECEK KİMSE YOKMU ?

ArkadaşLar benim resimdeki sorunum var.Next uyduya Scart iLe Panasonic Sinema sistemine HDMI kabLo iLe bağLı.Daha önce bu sorun yoktu en son hangi kısımda kapattıysam ( EXIT1 yada HDMI gibi) oradan açıLıyordu ama şimdi TV yi açtığımda bu ekran geLiyor ve A/D tuşuna basmadan açıLmıyor.Eski haLine nasıL döndürebiLirim biLgisi oLan varmı acaba ?
  • Merhaba, goldmaster 9400VCI ile kullanıyorum 7403 ü, altın uçlu scart ile bağladım görüntü normal scarta göre daha da güzelleşti.
    HD uydular ucuzlayıp hd yayınlar kısa sürede artsa da panelimizin özelliklerini daha iyi kullanabilsek :)
    Dizüstü pc mi dvi-hdm kablo ile bağladım, sorun yok gayet güzel.
  • bende full hd yine 42pfl serisinden 42 inch philips lcd var. Öncelikle elketrik faturalarının arttığı şu günlerde bu ürünü tavsiye ederim çünkü cihazın içinde sensörler var eğer odanın içinde ki aydınlatmaya göre eknomi moduna geçip ışığını kısıyor va açıyor imiş ama sen bunu farketmiyorsun tabi. Bildiğim kadarıyla elektrik tasarufu yönünden en mantıklı marka phlipsin 42pfl serisi. Ayrıca yine bahsattiğimiz ürünün diğer sony dahil lcd lerden üstünlüğü kendi ayaklatı üzerinde sağa sola yaklaşık 30 derece dönmesi. Ayrıca lcd ye 90 derece açıdan baksan bile görüntüde kararma olmuyor!
  • quote:

Orjinalden alıntı: maydin76

Merhaba, goldmaster 9400VCI ile kullanıyorum 7403 ü, altın uçlu scart ile bağladım görüntü normal scarta göre daha da güzelleşti.
    HD uydular ucuzlayıp hd yayınlar kısa sürede artsa da panelimizin özelliklerini daha iyi kullanabilsek :)
    Dizüstü pc mi dvi-hdm kablo ile bağladım, sorun yok gayet güzel.

skartın markasını alabilirmiyim
  • merhabalar;

daha önce bir çok defa sorulmuş ama tekrar sorma gereği hissettim.

yakın zamanda 42 lcd alacağım;

şu an kesin karar verdiğim model 42pfl7603

sebep; ambilight , 4 trilyon renk ve ses sisteminin woox ile güçlendirilmiş olması. yabancı sitelerden okuduğum kadarı ile ses sistemi türünün en iyilerinden. hem 15x2 standar hoparlörü var hemde çok güçlü bir subwooferı.

hd yayından ziyade normal uydudan sanırım sizlerin sd tabir ettiği yayını izleyeceğim orta vadede;

bu tv yi kullanan ve sd yayın performansını anlatabilecek bir arkadaş varmı dır?

7433 te diğer bir alternatif ama onda woox ve ambilight yok.

100 hz mi yoksa ambilihgt ve woox mu?

ayrıca 7433 200 ytl kadar daha pahalı.

yabancı sitelerde okuduğum kadarı ile 7603 ün görüntü kalitesi gayet güzel bulunmuş.

hayırlı günler.

• sony renkler daha koyu
    samsung da sisli
    lg güzel ama filmler bile çizgi film gibi renkli oluyor
    sunny de enterasan ama iyi ama yinede tercih etmem diğer markalardan fiyat olarak çok da ucuz değil
    phlıps de ise parlaklık çok iyi özellikle sony de olduğu gibi karanlık durmuyor ayrıca en önemlisi eğer duvara sabitlemek isteniyorsa yine phılıps çünkü görüntü de sağdan soldan bakıldığı zaman görüntüde sony de olduğu gibi kararma olmuyor. Bu olay lg dede iyi ama dedim ya bence fiyat olarakda düşünürsek phılıps mantıklı!
  • quote:

Orjinalden alıntı: tasshelhoff

merhabalar;

daha önce bir çok defa sorulmuş ama tekrar sorma gereği hissettim.

yakın zamanda 42 lcd alacağım;

şu an kesin karar verdiğim model 42pfl7603

sebep; ambilight , 4 trilyon renk ve ses sisteminin woox ile güçlendirilmiş olması. yabancı sitelerden okuduğum kadarı ile ses sistemi türünün en iyilerinden. hem 15x2 standar hoparlörü var hemde çok güçlü bir subwooferı.

hd yayından ziyade normal uydudan sanırım sizlerin sd tabir ettiği yayını izleyeceğim orta vadede;

bu tv yi kullanan ve sd yayın performansını anlatabilecek bir arkadaş varmı dır?

7433 te diğer bir alternatif ama onda woox ve ambilight yok.

100 hz mi yoksa ambilihgt ve woox mu?

ayrıca 7433 200 ytl kadar daha pahalı.

yabancı sitelerde okuduğum kadarı ile 7603 ün görüntü kalitesi gayet güzel bulunmuş.

hayırlı günler.

Sırf Ambilight ve Woox özelliğinden dolayı 7603 alacaksanız 9000 serisine bakın derim çünkü o seride Ambilight'ın daha gelişmişi olan Spectra 2 ve 3 var tam ambilight performansı ancak onlarda olur kanımca,7603 de olan ambilight ve Woox ses sistemi cihazın görüntü yönünden olan açığını kapatmak için konmuş gibi çünkü forumdada okuduğumuz yorumlara göre 7603'ün görüntü kalitesi 7433 ten daha düşük,bence 100 Hz özelliği ile 7433 daha öne çıkan bir panel..

• darty kampanya yapmış sizce fiyat nasıl
    http://www.darty.com.tr/e_commerce/fiche.cfm?produit_id=18667&cat_id=9&CFID=10775188&CFTOKEN=67716128
    çok zamandır bekliyorum artık tv almanın zamanı geldi dediğimde de dolar yükseldi sizin yorumlarınız neler fiyat performans bakımından?
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.