Şimdi Ara

Philips 42PFL7433 aldım. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
236
Cevap
2
Favori
22.576
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • - Eklediğim resimleri herkes görebilir. Bu aralar yeni resimler ekleyeceğim.

- Teknik detaylar bizleri aşar. Oyun oynarken onun nasıl yapıldığından çok verdiği zevk önemlidir. LCD TV'nin teknolojisinden çok izlerken aldığımız haz öne çıkar. Philips renkleri gerçekten çok doğal gösteriyor. Bu özelliği nedeniyle abartı seven arkadaşlar tarafından pek sevilmiyor.

Duyduklarınızın tümüne, gördüklerinizin yarısına inanmayın.
  • Berrenger resimler bende de açılmıyor.Forumdaki diğer resimler sorunsuz açılıyor.
  • philipse atilan camurlari gormeyin duymayin cunku diger tv lerin sorunlari yaninda bir hic kalir...eger alirsaniz pisman olmazsiniz iyiliginiz icin philips tercih edin...
  • Sn.drisert

Sen yukarıdaki 4 madde halde yazdığım yazıyı "anlayarak" okudunmu???okumuşsun ama verdiğin cevap bana hitaben değildir bir kere!
    Ama adımı zikretmen ise hangi teknik veriye göredir??

Ben öyle marka sallaması veya başka şeyler yazmam,üstelik çok farklı teknik yorumlar ve özellikle bazı konulardaki bilgilerim
    dahilinde farklı yorumlar yazarım!

Şimdi sen bana eleştiri yaptın kendi aklınca!yoksa bu yazın bana değilmi??

---3 madde olarak yazdığında ayrıca teknik olarak doğru değildir!--- kaldıki milletin gözüne sokar gibi neden kalın yazıyla bunu yazdın!!!
    Sen Phil mi satıyorsun yoksa onumu kullanıyorsun,çünkü yazın bunu gösteriyor!

"Yorumlara aldanmayın" ne demek bir kere???lafın banaysa,sen karşıma teknik bilgiyle gel sonra tartışalım seninle,sonrada yukarıdaki
    yazdığımı bir daha anlayarak oku lütfen!

Yazdığım Madde.2/3/4 ü ise çok dikkatli anlaki,sonra yorum yap,yada birilerini suçla!!

Eleştiri yapacaksın,önce bu işi adam gibi öğreneceksin,sonrada birisini suçlamadan önce bu işler bundan bundan dolayı böyle olmaktadır v.s v.s deyip
    milleti bilgilendireceksinki,böylece bizimde senin sayende cahilliğimiz bitsin!!

Laf ola beri gele,Phil takımı tutar gibi abuk subuk ve bir kaç markayıda yerin dibine sokmak için yazdığın yazıda ne bilgi nede üsluba uygun
    bir yorum vardır!

"Default" ayarlara nasıl getirtiğinide bir anlatıver bakalım nasıl oluyormuş bu iş,şayet bunu yaptılarsa o dediğin yerlerde,ve hepside resmen sınıfta kalmışlarda
    sadece sınıfı Phil geçmiş,komik olma!!

Selamlar

• Beyler tartismanin yeri degil lutfen, burda bizlere yardimci olmak icin burdasiniz.. anlamadigimiz yada karar veremedigimiz durumlarda sizin gibi arastirmis teknik verilere dayanan arkadaslara soruyoruz lutfen birbirimizle ugrasmayip birbirimize yardim edelim...

sonuc olarak philips 7403 alinir mi o paraya alinmaz mi onu bizlere tum kullananlar , inceleyenler goruslerini bildirsinler lutfen... ben en uygun internetten bi siteden 2399/10 taksit buldum ne drsiniz?? o paraya sony 40v400 de alabilirim, hangisi sizce?? yoksa samsungun 6 serisi mi?
  • SD Resimler

Philips 42PFL7433 aldım.

Philips 42PFL7433 aldım.

Philips 42PFL7433 aldım.

PS3 Oyun

Philips 42PFL7433 aldım.

Philips 42PFL7433 aldım.

HD Film

Philips 42PFL7433 aldım.

Philips 42PFL7433 aldım.

Philips 42PFL7433 aldım.

• . ya ben goremiorum resimleri ama neden acaba??kirmizi isaret uzerinde carpi var...
    ne yapmamlazim....resimleri gormek icin..????
  • Bu görüntüler çok güzel .Yada biz iyi görüntü görmemişiz.Ben teknosada samsung 40a656 ile yanayana gördüğümde çok bulanık gelmişti görüntüsü.Ama bu fotolar bambaşka.ayarlarından mı acaba
  • quote:

Orjinalden alıntı: mechan

. ya ben goremiorum resimleri ama neden acaba??kirmizi isaret uzerinde carpi var...
    ne yapmamlazim....resimleri gormek icin..????

Dostum, senin internet ayarlarında bir problem var sanırım. Explorer ayarlarını default yapmanı öneririm.

Özellikle SD yayında alt yazı geçerken çektim. Dikkat ederseniz kayan yazı bile okunuyor.
    Resimleri dün akşam aceleden çektim, elim biraz titremiş olabilir.

Ayarlar:

Kontrast: 100
    Renk: 65
    Parlaklık: 65
    Renk sıcaklığı: Sıcak
    Netlik: 7
  • Tamam berrenger kardeşim yeni koyduğun görüntüler sorunsuz açıldı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemege35 -- 9 Ocak 2009; 11:14:50 >
  • teşekkür ederim berrenger arkadaşım fotolar gerçekten güzel :) sd yayınlarda cihaz gerçekten başarılı o konuda bende memnunum ama cihazın ps3 görüntülerini hiç görememiş biri olarak birazda olsa rahatladığımı düşünüyorum pes ve fifa da nasıl acaba oynayan arkadaşlar görüşlerini aktarabilirlermi daha önce bazı yerlerde futbol oyunlarında oyuncularda tırtıklanma olduğunu duymuştum birde başka arkadaşlardanda resimler bekliyoruz koyarlar ve bizleri aydınlatmış olurlar benim gibi bilgi sahibi olmak isteyen arkadaşları bilgilendirmiş olurlar
  • Ayarlar:

Kontrast: 100
    Renk: 65
    Parlaklık: 65
    Renk sıcaklığı: Sıcak
    Netlik: 7

---------------
    Sn.berrenger

1-Bu yukarıda verdiğin ayarlar tamamen yanlış!
    -örneğin Contrast>>>100!!!!! iyide neden 100 değerine geldi bu???vede hangi kritere göre 100 oldu!
    --örneğin Game olayındamı böyle kullanıyorsun??

2-Brightness/Colour da yanlış!

3-Panelde "Backlight" ayarı varsa bunuda bildir lütfen bana(manual ayarlama varmı)??

4-Bu arada panelin Mod larınıda bildirirsen memnun olurum,bütün panellerin tüm modlarını ezbere aklıma tutamıyorum artık!

5-Mod lar çok önemlidir>>>Cinema(Movie)/Dynamic/Standard/User v.s v.s sende hangileri varsa bana bunları bildir??

6-Colour-Temp(Renk-sıcaklığı)bunuda bildir??

7-Diğer modlarıda bildir
    ---------------------------------------

SD resimler çok kötü!
    -PS3 yine kötü
    -HD ise fazla anlaşılmıyor ama Saturelik belli oluyor>>"Reddish" hakim gibi,sanırım sen Vivid/Canlı v.s
    hoşlanıyorsun ve Cool/Warm v.s yapmadın,kısaca ayarların hepsi bozuk!!!

Bu arada panele uygun doğru bir modda "user-set" yapabilmek içinde,özellikle 3 ana ayarı doğru yapman gerekiyor,
    daha sonra diğer ayarları yapacaksın,sen kafadan Contrast 100 yapmışsın ve olayı öldürmüşsün

Doğru Brightness/Contrast/Colour ayarı içinde,benim ZF355.........başlığında verdiğim Panel Test ayar işlemlerini yap(Sayfa 7.de olan
    link,indir bunu ve oradaki talimatları izle,daha sonrada tam doğru Bright/Cont/Col değerlerini bul ve diğer tüm ayarları ise daha sonra
    ayrıca yapacaksın OK++

Selamlar

• Ben de moral bozmak gibi olmasın diye,söylemek istemedim ama görüntüler gerçekten kötü.

Detaylı yorumları Sn.Albani yapar,ben çok tecrübeli değilim ama aynı modelin 32" ini kullanmış biri olarak 1-2 şey söyleyebilirim.

Benim tv ye apartman anteni bağlı olmasına rağmen,NTV ve cbnc-e tüplü tv ye yakındı.Biliyorum garip ama LCD kullanan 2-3 arkadaşım geldiğinden hayret ettiler.Sizin bağlantınızı bilmiyorum ama SD gerçekten başarısız.

GTA 4 grafikleri iyi olmayan bir oyundur,ama o da olması gibi gözükmüyor sanki.Renklerde bir gariplik var.HD filmde özellikle 2. resim VCD gibi.

Yalnız foto çekimi de başarısız olabilir.HD filmin o kadar kötü gözükebileceğini düşünmek istemiyorum.Eminim uygun ayarlarla SD,HD ve oyunlarda daha iyi sonuçlar alırsınız.

Benim görüşlerim tamamen amatörce.Dediğim gibi daha doğru eleştirileri ve tavsiyeleri Sn.Albani'den alabilirsiniz.

Saygılar..

• Sn. Albani yorumlarınız için gerçekten teşekkür ederim şöyleki berrenger in ayarlarının bozuk olduğunu söylemişsiniz genelde aynı lcd üzerinde genelde aynı ayarları bende kullanıyorum sizden şunu öğrenmek istiyorum lcd hakkındaki teknik konularda bilgim yok desem yeridir aldığım ilk lcd bu olduğundan bu ayarlar neye göre nasıl yapılır ayrıca forumdada yeniyim 7.sayfaya bakın demişsiniz bahsettiğiniz sayfaya nasıl ulaşabilirim benim gibi yeni lcd alıp ve teknik bilgisi olmayan birçok arkadaş sizin gibi teknik bilgi sahibi insanların yardımlarını bekliyor. Bende genelde bu lcd de kontrast 100, parlaklık 60, renk 60, netlik 5-7 arası diğer bütün özellikler açık (pixel plus tüm özellikleri, 100 hz vs.). Bu ayarlar neye göre nasıl yapılır? Ayrıca cihazda oyun, film, canlı, tasarruf, standart, kişisel gibi daha önceden ayarlanmış modlar var. Belirttiğim gibi teknik bilgi sahibi değilim bu konularda lütfen bizlere, yeni lcd alan arkadaşlara, benim gibi bu tür cihazları ilk defa kullanan arkadaşlara yardımcı olursanız gerçekten çok seviniriz.Saygılar

• quote:

Orjinalden alıntı: pape

Sn. Albani yorumlarınız için gerçekten teşekkür ederim şöyleki berrenger in ayarlarının bozuk olduğunu söylemişsiniz genelde aynı lcd üzerinde genelde aynı ayarları bende kullanıyorum sizden şunu öğrenmek istiyorum lcd hakkındaki teknik konularda bilgim yok desem yeridir aldığım ilk lcd bu olduğundan bu ayarlar neye göre nasıl yapılır ayrıca forumdada yeniyim 7.sayfaya bakın demişsiniz bahsettiğiniz sayfaya nasıl ulaşabilirim benim gibi yeni lcd alıp ve teknik bilgisi olmayan birçok arkadaş sizin gibi teknik bilgi sahibi insanların yardımlarını bekliyor. Bende genelde bu lcd de kontrast 100, parlaklık 60, renk 60, netlik 5-7 arası diğer bütün özellikler açık (pixel plus tüm özellikleri, 100 hz vs.). Bu ayarlar neye göre nasıl yapılır? Ayrıca cihazda oyun, film, canlı, tasarruf, standart, kişisel gibi daha önceden ayarlanmış modlar var. Belirttiğim gibi teknik bilgi sahibi değilim bu konularda lütfen bizlere, yeni lcd alan arkadaşlara, benim gibi bu tür cihazları ilk defa kullanan arkadaşlara yardımcı olursanız gerçekten çok seviniriz.Saygılar

Sn.pepe iyi günler size

1-Her panelde ayarlar(user-settings ler) ayrı ayrı olur,ısmarlama ayar olmaz!
    bunun bir sürü nedeni vardır,ortam aydınlanmasından tutta,panelin arkasındaki duvar rengine kadar
    hatta yerdeki halının rengine kadar v.s v.s

2-"7.sayfa" dediğim ise>>"Toshiba ZF355........." başlığındaki sayfadır!

http://..............com/files/155831950/Display_Tuning-byCAN.rar

........olan yere ne yazacağını biliyorsun herhalde?(r a p i d s h a r e)

3-Bir önceki msg da yazdım,panele ilk önce Brightness/Contrast/Colour ayarını yapacaksınız!!!(sırasıyla yapılacaktır,
    yani önce Brightness tan başlamak suretiyle

4-"Pre-set" modlar ise üretici tarafından genel olarak doğruya en yakın gibi Default olarka geliyorsada size bunlar yanlış
    gelebilir!!!
    Ancak tavsiyem özellikle "Movie","Game" ayarlarını bozmayınız!!diğer ayarlar önemli değildir!ancak siz kendi normal SD ve HD
    için TV yayınlarında(Uydu alıcısından veya Kablo-TV veya Analog Çatı anteni v.s. gibi durumlarda)
    "Personal"(kişisel) modu seçin ve bütün ayar değişkliklerini buraya uygulayınız!!diğer Mod lara şimdilik hiç dokunmayınız!

5-Böylece elinizde panele ve ortama uygun en doğru set değerlerini o verdiğim Test ile elde edebilirsiniz OK+
    -not;ben bu tip cihazlarda sürekli İngilizce menü kullandığım için,öyle yazıyorum,Türkçelerini genelde anlamıyorum bunların,
    cihazlardaki ingilizce terimler bana daha uygun geliyor!

6-PixelPlus/100Hz v.s ayarları ise her markada farklı çalışma-ayar durumundadır!bunları en son ayarlayacaksın,ya kafana/gözüne göre veya
    Kullanma Kılavuzundaki talimatlara göre,bunlar ikincil önemli özelliklerdir!
    Çünkü paneller,CRT gibi değildir,neredeyse bütün farklı resim içeriklerine göre ayar isterler,işte hazır modlar bunların çoğunu yapacak şekilde
    gelirler!!!ama size uymazsa(göz zevkinize göre!) zaman içinde kafanıza göre değişiklikler yapabilrisiniz,ben bunlara karışamam,çünkü
    bize insanlar genelde sature/Vivid renk/tonlu,yani çok canlı resim izliyorlar!

Kolay gelsin

Selamlar

• Sonunda tv'mi aldım.Panasonic 42py800.

Albani usta Plazma bak tavsiyen üzerine bu tv'yi aldım.Tv hakkında düşüncenizi alabilirmiyim?
    Ek bilgi:.Yabancı sitelerde pz800 ünAvrupa Py 800 'ün Asya ve Okyanus ülkeleri versiyonu olduğu yazıyordu.Yani pz800 eşitttir py800 diyorlar.
  • Önce hayırlı olsun,güle güle sıkıntısız kullan OK+

PZ/PY zaten aynı Modül ve sistem,aradaki bazı farklar ise(850 ye göre)değişik özellikler,onun haricinde
    Modül+Processor v.s aynıdır
    Asya market ürünüdür,buraya nasıl nereden nedne geliyor bilemiyorum,çünkü TR Avrupa version kategorisindedir,
    umarım İB/DBank gibi yerlerden almadın!

Bundan sonrada DH nin "Panasonic" başlığından devam edersin yoluna,orada çok fazla Pany kullanıcısı vardır+

İlk 200 saat PDP lerde "Break-in period" dediğimiz "rodajlama" ayarlarından gitmelidir!!!

200 saat düşük Brightness/Contrast(oldukça düşür değerlerini)ayarlarında gideceksin,bu ilk 200 saatlik süreçte
    günlük kullanımı çok fazla yapma,Kilometreyi doldurmak için

Burn-in/image retention olayına dikkat edeceksin!!
    Kullanma Kılavuzunu çok dikkatli oku(üşenme ve her sayfasınıda oku ayrıca!)

Onun haricinde kafana takılan şeyleri Panasonic başlığından sorarsın+
    Kolay gelsin++

• Verdiğin bilgiler için teşekkürler Albani usta.Tekofaks'tan aldım.Dediğiniz ayarları yapıcam.Ayrıca sd yayın plazmada iyi olur ya, ben uydudan görüntüyü altın uçlu kablo ile yuv'dan bile iyi alamadım.Ama blueray(300 Spartalı) ve ps3 görüntü muhteşemdi.Anlaşılan ayarlar konusunda Panny grubu iyice gezmem gerekecek.
    Bizim sorularımıza sıkılmadan cevap verdiğin için ayrıca teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemege35 -- 11 Ocak 2009; 1:13:11 >
  • Sd yayından aldığım birkaç resmide ben ekleyeyim

Philips 42PFL7433 aldım.

Philips 42PFL7433 aldım.

Lcd tam karşıdan ışık alıyor ekrandaki yansıma ise şu şekilde

Philips 42PFL7433 aldım.

• quote:

Orjinalden alıntı: cemege35

Verdiğin bilgiler için teşekkürler Albani usta.Tekofaks'tan aldım.Dediğiniz ayarları yapıcam.Ayrıca sd yayın plazmada iyi olur ya, ben uydudan görüntüyü altın uçlu kablo ile yuv'dan bile iyi alamadım.Ama blueray(300 Spartalı) ve ps3 görüntü muhteşemdi.Anlaşılan ayarlar konusunda Panny grubu iyice gezmem gerekecek.
    Bizim sorularımıza sıkılmadan cevap verdiğin için ayrıca teşekkürler.

-panelin 1920x1080pixel ve "SD" lerden bu şartlarda herhalde "mucize" beklemeyeceksin!
    -panelin(PDP) HDReady olsaydı SD ler çok başarılı resim alabilirdin!
    -Bu arada ilk 200/500 saatlik süreçte PDP lerin teknik yapısı gereği,resim kalitesi o süreçten sonra
    daha iyi oturacaktır!
    -sen ilk 200 saatlik süreyi dediğim gibi geçir,ısmarlama ayarlarla veya sağdan-soldan duyduğun bazı ayarlar ile
    boşuna uğraşma bu arada,panelin çok iyi bir seridir!

-Ama kafanıda "SD" diye takma,yoksa hayal kırıklığı yaşaman kaçınılmazdır,benden uyarması!
    -Sen panelin önce "HD" kalitesine bakacaksın,gerisine ise eyvallah diyeceksin OK++
    kaldıki BD/PS3 te elde ettiğin resim ortada!bu bir süre sonra dahada iyi olacaktır

Selamlar

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.