Şimdi Ara

Philips 42PFL7433 aldım. (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
236
Cevap
2
Favori
22.571
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Oyun oynarken ya da PC bağlıyken 100 Hz özelliğini kapatmak gerek sanırım. Yukarıda verdiğim görüntülerde bu modu açık bırakarak görüntü almıştım ve hareketli görüntü olduğu için PS3 görüntüsü kötü çıkmış. TV'nin kendi game modu parlaklık ayarı yetersiz kalıyor. biraz açmak gerekiyor.
  • Eskiden ne güzel; çözünürlüktü, tepki süresiydi, izleme açısıydı filan hiç uğraşmıyorduk. En güzeli tüplü tv lerdi. Tek kriter ekran boyutuydu.
    Bu LCD çıktı hepimiz uzman olduk.
  • Uzmanlarin hepsine ve herkese selamlar..:)

almayi dusundugum 7403 modeli alacagim sitede malesef tukemis fiyati uygundu biraz...:( tabiki gonlum aslinda 7403 almak ama 5603 de fiyati acisindan cazip gibi duruyor.(1890TL/10 AY taksit)
    sizlere danismak istedigim konu ;

1-) acaba 7403-7433-7423 modelleriyle, PHILIPS 42PFL5603D/12 106 cm FULL HD Lcd arasinda en onemli farklar nedir?

2-) Eger en onemli fark 100Hz olayi ise sizce aradaki 500TL lik farka deger mi?

acaba 7403 ile 5603D/12 mi almali, (aradaki fiyat farkini ve ozellikleri kiyaslayarak) ne dersiniz ustalar, tv uydudan genel maksatli kullanilacak PS3 ve DVD film icin kullanilacak.

gorusleriniz bekliyorum...

saygilar
  • 7403-7433-7423 modelleri neredeyse tamamen aynıdır. Sadece 7403 modelinde ethernet girişi yoktur o da çok önemli değildir.
  • cok tesekkur ederim,

fakat 5603 icin ne soyleyebilirsiniz?? 7403 =2400/10 taksit , 5603 = 1900/10 taksit arada 500 ytl fark var.. aradaki ozellik farklari tam olarak nedir 100Hzdisinda, ve bu fark sizce degermi??

ne dersiniz? iki cihazda 1920 cozunurluklu ve full hd... 7403 deki 100Hz cok etkin bir ozellikmidir? uydu yayinlarini izlerken , DVD seyrederken vs.. biraz aciklarmisiniz kullanan biri olarak??rica etsem

yardimci olabilirmisiniz acaba???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mechan -- 18 Ocak 2009; 0:53:37 >
  • Ustadlar, kullanicilar:

yorumlarinizi bekliyorum, 5603 ile 7403 arasindaki farklar ve fiyat farkini degerlendirmenizi bekliyorum...
    sanirimm7403 de 14 bit panel var yani 4trilyon renk.. 5603 de daha dusuk sanirim bu renk sayisi...

bu renk sayilari mesela uydudan DVD seyrederekn falan bariz sekilde goze carpiyormu??? her iki mmodelide magazalarda karsilastirma firsati bulan arkadaslar oldu mu acaba??

ne onerirsiniz sizce aradaki 500ytl lik farka degermi farklar degmezmi arkadaslar,
    onerilerinizie ihtiyacim var..

sagolun.
  • cevaplayabilecek bir arkadas varmi?? acaba?
  • aradaki fark 500 ise kesinlikle degmez. cunku aslinda ikisi de ici rahat alinacak cihazlar degil. ikisini de mediamarkt da farkli kanak goruntuleri ile izledim. sd,hd
    5603 de titreme problemi var. 7403 de o paranin cihazi degil.

bu fiyat araliginda
    1- sony 40v4000
    2- sony 40s4000 veya 40l4000
    3- lg 6000 veya 5000
  • sagolun,
    ma forumdaki cogu arkadas, PHILIPS in 7403-7433 modellerinden memnun fiyat ve ozelik bakimindan..
    yani ayni para civarina daha az ozellikte sony l veya v 4000 serisi cihaz i karsilastirmak mumkun mu bilemiyorum ama,, ne dersiniz PHILIPS kullananlar,

birde bilenlerden 5603 icin de yorumlar alabilirmiyim.....???
  • BENDE SONY 40e4000 ile philips pfl7433 arasında kaldım.. sizin tavsiyeleriniz ne olur beyler
  • quote:

Orjinalden alıntı: iyiekici

BENDE SONY 40e4000 ile philips pfl7433 arasında kaldım.. sizin tavsiyeleriniz ne olur beyler

e4000 mi ? kendisi w4000 in beyazi. ve hd de kesinlikle 7433 ile kiyas kabul etmez. siyahlari cok cok basarili. goruntusu duru ve keskin. eger beyaz kasasi ile ilgili bir derdin yoksa cok iyi cihazdir.

7433 e gelirsek. ancak lg6000 ile kiyaslanabilir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: iyiekici

BENDE SONY 40e4000 ile philips pfl7433 arasında kaldım.. sizin tavsiyeleriniz ne olur beyler

Geçen ay bende 40E4000 ile baya ilgilenmiştim fiyatı nakitte 2.299ytl idi hatta Sony bayisinin gösterdiği fiyat listesine göre eylül ayında aynı ürün 5.150 ytl imiş,fiyatının 3 ayda %55 gibi bir düşüş yaşamasının en önemli nedeni beyaz çerçevesi herhalde..
    2 hafta önce 42 PFL 7433 cihaz aldım,burada okuduklarım aklımı çok karıştırmıştı hepsini bir kenara koyup mağazaları dolaştım ve görüntüleri seyredip içime en çok sinen cihazı aldım şu ana kadar yaptığım tercihten bir pişmanlığım olmadı %80 Sd yayın %20 HDDVD den normal Dvd ve HDdvd olarak seyrediyorum Allaha şükür daha çamur gibi bir yayınla karşılaşmadım Hd ve normal Dvd lerdeki performansta bana göre harika ha profesyonel anlamda değerlendirirsek eksikliklerde bulunabilir ama ben kendi adıma bu kanıya vardım..
    Philips olur Sony olur Samsung olur şunu alın bunu almayın diyemem en iyisi gidin hepsini kendi gözlerinizle seyredin en hoşunuza gideni alın derim..

• quote:

Orjinalden alıntı: albani

quote:

Orjinalden alıntı: cemege35

Verdiğin bilgiler için teşekkürler Albani usta.Tekofaks'tan aldım.Dediğiniz ayarları yapıcam.Ayrıca sd yayın plazmada iyi olur ya, ben uydudan görüntüyü altın uçlu kablo ile yuv'dan bile iyi alamadım.Ama blueray(300 Spartalı) ve ps3 görüntü muhteşemdi.Anlaşılan ayarlar konusunda Panny grubu iyice gezmem gerekecek.
    Bizim sorularımıza sıkılmadan cevap verdiğin için ayrıca teşekkürler.

-panelin 1920x1080pixel ve "SD" lerden bu şartlarda herhalde "mucize" beklemeyeceksin!
    -panelin(PDP) HDReady olsaydı SD ler çok başarılı resim alabilirdin!
    -Bu arada ilk 200/500 saatlik süreçte PDP lerin teknik yapısı gereği,resim kalitesi o süreçten sonra
    daha iyi oturacaktır!
    -sen ilk 200 saatlik süreyi dediğim gibi geçir,ısmarlama ayarlarla veya sağdan-soldan duyduğun bazı ayarlar ile
    boşuna uğraşma bu arada,panelin çok iyi bir seridir!

-Ama kafanıda "SD" diye takma,yoksa hayal kırıklığı yaşaman kaçınılmazdır,benden uyarması!
    -Sen panelin önce "HD" kalitesine bakacaksın,gerisine ise eyvallah diyeceksin OK++
    kaldıki BD/PS3 te elde ettiğin resim ortada!bu bir süre sonra dahada iyi olacaktır

Selamlar

Merhabalar,

Bende cok fazla bu isin teknik yonunu bilmiyorum. x serisi bir sony LCD kullanicisi olarak merak ediyorum, acaba LCD lerdede boyle bir zaman sureci gerekiyormu? Yanlis hatirlamiyorsam bir yorumunuzda LCD 2 saat isindiktan sonra max performans verir diye yazmistiniz. Eger dogru ise, performansi renk canliligi bakimindanmi yoksa baska yondemi artiyor? Birde henuz onerdiginiz testi yapmadim ama ben LCD de pek SD yayin izlemiyorum,daha dogrusu LCD mi SD yayin icin degil PS3 game ve bluray izlemek icin aldim.
    Sony de ayarlar default ta iken, Cinema modu bana karanlik ve soluk geliyor ve sony ozellikle cinema modunu "sony picture" tarafindan ayarlandigini ve film izlerken en uygun ayarin bu oldugunu savunuyor. Sizin dusunceniz nedir bu konuda? Saygilar...

• philips 42pfl7603d varmi bu tvyi oneren? .HD VE KONSOL ICIN.
  • ben de bu modelden aldım ve herşeyiyle son derece iyi bir cihaz bana göre, bir tek sorunum oldu o da laptomun hdmi çıkışıyla tv yi hdmi olarak bağladığmda desteklenmeyen video formatı uyarısıyla karşılaştım. original dvd leri bu televizyonda seyretmek gerçekten keyif verici.
  • 5603 hakkinda bi yorum yapilmadi arkadasalr varmi inceleyen hatta kullanan..???? 7403 ile 5603 arasinda kaldim..(tabii fiyat farki yuzunden 500ytl) ne dersiniz???

tavsiyeniz ne olur? 100hz cok matah bir ozellik degilse hd yayin izleyemediktn sonra, 500 ytl fazla verip 7403 mu almali yoksa 5603 de iyimidir??

beklyorum inceleyenlerin kullananlarin yorumlarini.....

herkese tesekkurler..
  • quote:

Orjinalden alıntı: mechan

5603 hakkinda bi yorum yapilmadi arkadasalr varmi inceleyen hatta kullanan..???? 7403 ile 5603 arasinda kaldim..(tabii fiyat farki yuzunden 500ytl) ne dersiniz???

tavsiyeniz ne olur? 100hz cok matah bir ozellik degilse hd yayin izleyemediktn sonra, 500 ytl fazla verip 7403 mu almali yoksa 5603 de iyimidir??

herkese tesekkurler..

100 hertz matah bi ozellik de olabilir aslinda ama bu kategorideki tv lerde degil. bunu dogru uygulayan cok az marka model var.
    eger mutlaka ikisi arasinda bit tercihiniz olacaksa 5603 den memnun kalirsiniz. ama bence ayni fiyat araliginda 42lg5000 i degerlendirin
  • quote:

5603 hakkinda bi yorum yapilmadi arkadasalr varmi inceleyen hatta kullanan..???? 7403 ile 5603 arasinda kaldim..(tabii fiyat farki yuzunden 500ytl) ne dersiniz???

herkese tesekkurler..

Forumda Philips kullanan az olduğu için cevapta gelmiyor veya geç geliyor,ben PFL7433'ü almadan önce Teknosada hem 5603'ün hemde 7433'ün Sd yayınlarını seyretme şansım olmuştu açıkçası arada baya fark görmüştüm kısaca bana göre 7433 özellikle hareketli görüntülerde daha başarılıydı 5603 sanki hareketli görüntüye yetişemiyordu 7433 te siyah daha siyahtı örneğin,iki cihaz arasında işlemci farkı 100 hz özelliği tepki süreleri ve birinde 4 trilyon renk işleme diğerinde 28 milyar renkişleme gibi farkları var ama 500 TL farka değermi bilemiyorum,iki cihazıda aynı yerde seyretme şansınız varsa öyle daha kolay karar verebilirsiniz..Geçenlerde 3 Lcd yan yana banttan Hd Lig Tv yayınını izledim cihazlar 5603 Lg5000 ve Samsung 5 serisi idi görüntüsü daha karanlık olmasına rağmen en hoşuma giden görüntü 5603'ün oldu Samsung ve Lg daha parlak birgörüntüye sahipti fakat bu beni rahatsız etti fakat benim hoşuma gitmeyen başkasının hoşuna gidebilir oda ayrı tabi..

• Cok sagolun,,,,

bugun 5603 le 7403 u bi bayii de inceleme firsatim oldu.. tabi bilgim ve kendi yorumum cercevesinde.....
    tabiki kabul etmek lazim ki 7403 tum satis yerlerinde yer alan ve teshir urunlerinde devamli oynatilan HD cekim yapilmis goruntulerde daha iyi.. 5603 de ise hizli goruntu gecislerinde titremeler gozukmekteydi.. aralarinda biri4 trliyon digeri 28 milyar renk farki cokda hissedemedim ben acikcasi.. goz tam olarak algilamiyor sanirim o kadar hassas..
    simdi bisey sormak istiyorum arkadasalr:

1- su an HD yayinlari zaten izleyemeiyoruz ben uydudan seyredicem, ve DVD film ;PS3 icin kullanicam.
    o zaman bu gecislerde 7403 de cok basarili degil yayindan oturu sd olmasinda oturu yayinin..

yani 5603 de olsa 7403 de olsa HD yayin seyretmedikten sonra cok da fark belli olmicak( kesinlikle ayni demiyorum elbette 7403 daha basarili ancak fark belli olmicak cok fazla diyorum)

arti 100Hz de cok fazla kullanilmayacak (burda bi arkadas yazmisti sd yayinlarda 100Hz ozelligini kapatiyorum diye)

geriyede zaten bariz bir fark kalmiyor!!! ve alacagim sitede cihaz 7403=2475/10 ay 5603 = 1890/10 ay taksit yaklasik fark 600 tl ye ciktii..:( degermi arkadaslar lutfen biraz yardimci olun..

IFSO arkadasim cok saol;
    ama ben LG veya samsung dusunmuyorum renkleri bana abarti geliyo.. belki 5603 ile yaklasik meblagda olan sony 40s4000 olabilir ama nasil acaba o cihazda?/ gonlum gene sanki 5603 e kayiyor...

kullanicilar ne dersiniz..???? bira oneri lutfenn????

• quote:

Cok sagolun,,,,

bugun 5603 le 7403 u bi bayii de inceleme firsatim oldu.. tabi bilgim ve kendi yorumum cercevesinde.....
    tabiki kabul etmek lazim ki 7403 tum satis yerlerinde yer alan ve teshir urunlerinde devamli oynatilan HD cekim yapilmis goruntulerde daha iyi.. 5603 de ise hizli goruntu gecislerinde titremeler gozukmekteydi.. aralarinda biri4 trliyon digeri 28 milyar renk farki cokda hissedemedim ben acikcasi.. goz tam olarak algilamiyor sanirim o kadar hassas..
    simdi bisey sormak istiyorum arkadasalr:

1- su an HD yayinlari zaten izleyemeiyoruz ben uydudan seyredicem, ve DVD film ;PS3 icin kullanicam.
    o zaman bu gecislerde 7403 de cok basarili degil yayindan oturu sd olmasinda oturu yayinin..

yani 5603 de olsa 7403 de olsa HD yayin seyretmedikten sonra cok da fark belli olmicak( kesinlikle ayni demiyorum elbette 7403 daha basarili ancak fark belli olmicak cok fazla diyorum)

arti 100Hz de cok fazla kullanilmayacak (burda bi arkadas yazmisti sd yayinlarda 100Hz ozelligini kapatiyorum diye)

geriyede zaten bariz bir fark kalmiyor!!! ve alacagim sitede cihaz 7403=2475/10 ay 5603 = 1890/10 ay taksit yaklasik fark 600 tl ye ciktii..:( degermi arkadaslar lutfen biraz yardimci olun..

IFSO arkadasim cok saol;
    ama ben LG veya samsung dusunmuyorum renkleri bana abarti geliyo.. belki 5603 ile yaklasik meblagda olan sony 40s4000 olabilir ama nasil acaba o cihazda?/ gonlum gene sanki 5603 e kayiyor...

kullanicilar ne dersiniz..???? bira oneri lutfenn????

Mechan,
    birindeki 4 trilyon rengi diğerindeki 28 milyar rengi ekrana bakarak zaten göremezsin bu değerler işlemcilerinin renk işleyebilme gücüyle ilgili..
    Senin yazdığının tam tersi aslında Hd yayınlarda aradaki farkı çok rahat anlayamazsın ikiside Hd yayın olsa Ha aynı imiş falan dersin iş Sd yayınlardaki fark ki sende Sd yayın ağırlıklı izleyeceksin o zaman 7403 daha başarılı performans sunuyor 5603 te gördüğün titremeler 7403 te hissedilmeyecek durumda burada cihazın 100 hz olmasınında farkı ortaya çıkıyor işte,fark çok belli olmayacak diyorsun ama bence aradaki fark Sd yayında baya anlaşılıyor..
    İki cihaz arasındaki fiyat farkı 200 tl falan olsaydı direkt 7403 al derdim ama 600 tl farkta çok ama ben olsaydım bugün gene 7403 veya 7433'ü tercih ederdim.hoşçakal

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.