Şimdi Ara

Philips 42PFL7433 aldım. (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
236
Cevap
2
Favori
22.571
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: burakkaynun

quote:

Orjinalden alıntı: bluelabel

quote:

Orjinalden alıntı: mechan

7403 aldim arkadasalr.

dun geceden beri seyrediyorum , ses harika, goruntude sd ye gore fenadegilama ben goruntu iyi guzel diye seyrederken herhalde 100hz in farkliligi derken, daha sonra bi baktimki 100hz ozelligi kapaliymis...:(:( yani acaba 5603 alsaydimda ayni goruntuylemi karsilasacaktim.. o zman sadece 100hz ve 3ms icin neden vedik aradaki farki demedenalamiyorum kendimi???????

Hayırlı olsun,huzurla kullanırsınız inşallah

100hz özelliğinin maalesef hayati bir etkisi yok.Ben kullanırken hiçbir iyileştirme görmemiştim.3 ms tepki süreside kendi ölçümleri,ona da itibar etmemeniz gerekiyor.Sharp hariç,8 ms altı tepki süresi olan tv yok.Kısaca 100hz ve 3ms bana göre tamamen hikaye.En azından fazladan 500 TL hakedecek kadar değil diyelim de,fanlar saldırmasın yine bana:)

Moral bozucu oldu biraz konuşmam ama sorularınız cevabı böyle işte.

Saygılar..

bende bu forumu sürekli takip eden 5603 ve 7403 arasında kalanlardanım sn.mechan ın sorusuna kesin bi cevap verilmedi ve en sonunda 7403 modelini aldı.

Nedense hep alındıktan sonra böyle yorum yapılıyor tesadüfmü değilmi bilmiyorum ama keşke önceden bilgilendirilse 100 Hz in bi işe yaramadığı bilgisi daha faydalı olurdu.

Neyse yine de hayırlısı olsun diyorum Sn.mechan güle güle kullanın.
    Şimdi sıra sizde 5603 mü yoksa 100 Hz li 7403 mü?

Maalesef dediğiniz gibi oluyor hep ama ben bu konudaki yorumlarımı 1 aydır yapıyorum.Hem forum biraz araştırılsa LCD tv lerde 100hz'in,çok az modelde başarıyla kullanıldığı görülebilir.Aynı şekilde tepki sürelerinin de,Sharp hariç hikaye olduğu okuyabilirsiniz çoğu topicte.

Saygılar..

• quote:

bende bu forumu sürekli takip eden 5603 ve 7403 arasında kalanlardanım sn.mechan ın sorusuna kesin bi cevap verilmedi ve en sonunda 7403 modelini aldı.

Nedense hep alındıktan sonra böyle yorum yapılıyor tesadüfmü değilmi bilmiyorum ama keşke önceden bilgilendirilse 100 Hz in bi işe yaramadığı bilgisi daha faydalı olurdu.

Arkadaşım merak etme kendisine yardımcı olmaya çalıştım son kararı kendisi verdi ama bende 7433'ten memnun olduğumu ben olsam gene 7433'ü tercih ettiğimi belirttim...Bugün gene Sirkeci'deki Philips bayisinde 5603'ün görüntüsünü izleyincede iyiki 7433 almışım dedim.Bu 100 Hz ve 3 Ms değerleri bu panelin tercih edilmesinde çok önemli yer tutuyor ve bu internette satış yapan sitelerden Philisin kendi internet sitesine veya mağazalarda ürün tanıtılırken özellikle belirtilen bir şey burada yazılanlara göre ise fasa fiso sallama değerler eğer öyle ise benim o zaman tüketiciyi kandırmaya yönelik reklam yaptıkları için Philips'i mahkemeye vermem lazım.

• 7403 ve 7433'e PC veya oyun konsolu bağlarken bağlantı ayarlarlarından cihaz ismini muhakkak doğru verin. Oyun ya da PC'ye geçiş yaptığınızda 100 Hz özelliğini otomatik kapatır. Yoksa görüntüde gecikme yaşarsınız. 100 hz - 60 hz olayı yüzünden.
  • 100 Hz ve 3 ms hikaye deniyor ne düşünüyorsunuz?

quote:

Orjinalden alıntı: SERKAN BEY

quote:

Arkadaşım merak etme kendisine yardımcı olmaya çalıştım son kararı kendisi verdi ama bende 7433'ten memnun olduğumu ben olsam gene 7433'ü tercih ettiğimi belirttim...Bugün gene Sirkeci'deki Philips bayisinde 5603'ün görüntüsünü izleyincede iyiki 7433 almışım dedim.Bu 100 Hz ve 3 Ms değerleri bu panelin tercih edilmesinde çok önemli yer tutuyor ve bu internette satış yapan sitelerden Philisin kendi internet sitesine veya mağazalarda ürün tanıtılırken özellikle belirtilen bir şey burada yazılanlara göre ise fasa fiso sallama değerler eğer öyle ise benim o zaman tüketiciyi kandırmaya yönelik reklam yaptıkları için Philips'i mahkemeye vermem lazım.

• quote:

Orjinalden alıntı: berrenger

7403 ve 7433'e PC veya oyun konsolu bağlarken bağlantı ayarlarlarından cihaz ismini muhakkak doğru verin. Oyun ya da PC'ye geçiş yaptığınızda 100 Hz özelliğini otomatik kapatır. Yoksa görüntüde gecikme yaşarsınız. 100 hz - 60 hz olayı yüzünden.

hocam bende philips pfl7433 modelini almayı düşünüyorum, xbox 360 ile kullanıcam, ama forumda hiç kimse tavsiye etmiyo, oyun konsallarında lag sorunu olduğunu söylüyo, sizde durum nasıl? xbox 360 ile performansı nasıl?
  • Ya arkadaşlar kipada bugün bi lcd gördüm philips hem de 42" ama modelini tam olarak hatırlamıyorum.Fiyatı ise 2050 tl falandı.1920*1080 çözünürlüğü olduğunu hatırlıyorum.Orda farkedemedim ama şimdi düşündüğümde süper fiyat gibi görünüyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: digi_boy2006

quote:

7403 ve 7433'e PC veya oyun konsolu bağlarken bağlantı ayarlarlarından cihaz ismini muhakkak doğru verin. Oyun ya da PC'ye geçiş yaptığınızda 100 Hz özelliğini otomatik kapatır. Yoksa görüntüde gecikme yaşarsınız. 100 hz - 60 hz olayı yüzünden.

hocam bende philips pfl7433 modelini almayı düşünüyorum, xbox 360 ile kullanıcam, ama forumda hiç kimse tavsiye etmiyo, oyun konsallarında lag sorunu olduğunu söylüyo, sizde durum nasıl? xbox 360 ile performansı nasıl?

Oyun modunda oynayınca lag sorunu filan yok. 100 hz açıkken PC ya da konsol kullanmayacaksın. Oyun moduna geçeceksin ya da kişisel ayarlardan kendin 100 hz özelliğini kapatacaksın. PC veya konsollar 60 hz den fazla sinyal göndermediği için uyumsuzluk sorunu yaşanabilir. 100 Hz modu bu sebeple devre dışı olmalıdır.
    Hep şu fanlar yüzünden insanlar belirli markalardan bilinçli soğutuluyor maalesef.

• quote:

quote:

quote:

Oyun modunda oynayınca lag sorunu filan yok. 100 hz açıkken PC ya da konsol kullanmayacaksın. Oyun moduna geçeceksin ya da kişisel ayarlardan kendin 100 hz özelliğini kapatacaksın. PC veya konsollar 60 hz den fazla sinyal göndermediği için uyumsuzluk sorunu yaşanabilir. 100 Hz modu bu sebeple devre dışı olmalıdır.
    Hep şu fanlar yüzünden insanlar belirli markalardan bilinçli soğutuluyor maalesef.

sayın berrenger, bu süper bi haber, 7433'ü alıpta lag sorunu yüzünden geri verenleri duyunca açıkçası bu tv'den soğumuştum, sony w4000 almaya karar vermiştim, ama demekki 7433 alıpta iade eden arkadaşlar ya oyun modunu bilmiyorlar yada 100 hz'i kapatmayı unuttular, bu arada 7433 hakkında ekranı mat falan diyorlar bu konu hakkında ne söyleyebilirsiniz? çok rahatsız edici bir durum mu acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi digi_boy2006 -- 10 Şubat 2009; 19:33:48 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

sayın berrenger, bu süper bi haber, 7433'ü alıpta lag sorunu yüzünden geri verenleri duyunca açıkçası bu tv'den soğumuştum, sony w4000 almaya karar vermiştim, ama demekki 7433 alıpta iade eden arkadaşlar ya oyun modunu bilmiyorlar yada 100 hz'i kapatmayı unuttular, bu arada 7433 hakkında ekranı mat falan diyorlar bu konu hakkında ne söyleyebilirsiniz? çok rahatsız edici bir durum mu acaba?

Oyunlarda kapatacaksınız niye fazladan 400-500 TL para vereceksiniz peki?Bu tv yi oyun amaçlı alan herkes,ne yaparsa yapsın lag sorununu hisseder.En azından şu anda kullanmakta olduğum Sony kadar iyi değil lag konusunda.Eyvah yine Sony dedim,arkadaşlar saldırır şimdi:)Tabii benimki 32" HD Ready olan modeldi,belirteyim yine de.Amacınız oyunsa 100hz olmayan modeller daha ucuz,onlardan alın.

Mat/Karanlık/Soluk ekran hakkında Sn.berrenger daha önceki sayfalarda yorum yapmıştı,okuyabilirsiniz onları.

Bu forumu da takip edin ama özellikle 360/PS3 forumlarına bakın,yurtdışı sitelerine tabii.Orada çok daha fazla kullanıcı var,ve en ufak bir memnuniyetsizliği bile mutlaka belirtiyorlar.İşte ben o forumları araştırınca iyice soğumuştum Philips'ten,adı bile geçmiyordu çünkü.Oyun amaçlı kullanımda tabii,kötü birşey anlaşılmasın hemen.

Saygılar..

• ArkadaşLar benim resimdeki sorunum var.Next uyduya Scart iLe Panasonic Sinema sistemine HDMI kabLo iLe bağLı.Daha önce bu sorun yoktu en son hangi kısımda kapattıysam ( EXIT1 yada HDMI gibi) oradan açıLıyordu ama şimdi TV yi açtığımda bu ekran geLiyor ve A/D tuşuna basmadan açıLmıyor.Eski haLine nasıL döndürebiLirim biLgisi oLan varmı acaba ?

Philips 42PFL7433 aldım.
  • Default ayarlarda görüntü karanlık, el ile ayarladıktan sonra karanlık problemi yok.
    Bende hem ps3, hem xbox360, hemde HTPC 7433'üme bağlı. 100 Hz'i kapatınca ne oyunlarda ne de filmlerde lag yaşamadım.
    TV'min güncel firmware'i yüklü. Bu lag sorununu (100 hz kapalıyken bile) az da olsa hissediyorum diyen arkadaşlar TV'nin güncel yazılımını yüklesinler.

Paramız yokti ki gidip sony'nin orta seviye LCD'lerinden bir tane alalım
    Sonra da TV'de maç izlerken kuyruklu yıldız misali futbol topunun gölgesinin verdiği o ferahlatıcı etkisini hissedelim.
  • quote:

Default ayarlarda görüntü karanlık, el ile ayarladıktan sonra karanlık problemi yok.
    Bende hem ps3, hem xbox360, hemde HTPC 7433'üme bağlı. 100 Hz'i kapatınca ne oyunlarda ne de filmlerde lag yaşamadım.
    TV'min güncel firmware'i yüklü. Bu lag sorununu (100 hz kapalıyken bile) az da olsa hissediyorum diyen arkadaşlar TV'nin güncel yazılımını yüklesinler.

Paramız yokti ki gidip sony'nin orta seviye LCD'lerinden bir tane alalım
    Sonra da TV'de maç izlerken kuyruklu yıldız misali futbol topunun gölgesinin verdiği o ferahlatıcı etkisini hissedelim.

sayın berrenger, tv'den sd yayın ve xbox360 bağlıyken çekilmiş 1-2 ekran görüntüsü ekleyebilirmisiniz? birde bu güncellemeyi tv'ye nasıl yüklüyorsunuz?

• bende sonynin maç izlerken kuyruklu yıldız misali futbol topunun gölgesinin verdiği o ferahlatıcı etkisinin ekran görüntüsünü istiyorum modeli ile beraber
  • Resim isteyen arkadaşlar, daha önce bu topic'in 2. sayfasına resim yüklemiştim ama; resimyukle .com tarafından resimler otomatik silinmiş. Sanırım süre kısıtlamalıydı.
    En kısa sürede yeni resimleri yükleyeceğim.

Sony'den görüntü isteyen arkadaşlar gidip bayilerde kendileri izleyebilir. Ben de sony LCD yok.

Yazılım yüklemek için:

http://www.p4c.philips.com/cgi-bin/dcbint/cpindex.pl?scy=TR&slg=TUR&cat=FLAT_TV_CA&sct=LCD_EXTRA_LARGE_GT40_SU&session=20090209084944_84.44.18.163&grp=TV_GR&ctn=42PFL7433D/12&mid=Link_Software&hlt=Link_Software

linkine girip yazılımı indirdikten sonra flashdiskin ana dizinine indirdiğiniz dosyayı kopyalayı ve TV'nin usb girşine takın. Güncelleme otomatik olarak başlar.

• o zaman sony kuyruklu yıldız muhabbeti nerden cıkıo? kullanıcı deilsen nası böle bi yorum yapabiliosun?
  • quote:

Resim isteyen arkadaşlar, daha önce bu topic'in 2. sayfasına resim yüklemiştim ama; resimyukle .com tarafından resimler otomatik silinmiş. Sanırım süre kısıtlamalıydı.

Sony'den görüntü isteyen arkadaşlar gidip bayilerde kendileri izleyebilir. Ben de sony LCD yok.

Yazılım yüklemek için:

http://www.p4c.philips.com/cgi-bin/dcbint/cpindex.pl?scy=TR&slg=TUR&cat=FLAT_TV_CA&sct=LCD_EXTRA_LARGE_GT40_SU&session=20090209084944_84.44.18.163&grp=TV_GR&ctn=42PFL7433D/12&mid=Link_Software&hlt=Link_Software

linkine girip yazılımı indirdikten sonra flashdiskin ana dizinine indirdiğiniz dosyayı kopyalayı ve TV'nin usb girşine takın. Güncelleme otomatik olarak başlar.

sn berrenger sanırım bu yazılım 42PFL7433D/12 için peki 42pfl7403d için yazılım varmı

• quote:

quote:

7403 aldim arkadasalr.

dun geceden beri seyrediyorum , ses harika, goruntude sd ye gore fenadegilama ben goruntu iyi guzel diye seyrederken herhalde 100hz in farkliligi derken, daha sonra bi baktimki 100hz ozelligi kapaliymis...:(:( yani acaba 5603 alsaydimda ayni goruntuylemi karsilasacaktim.. o zman sadece 100hz ve 3ms icin neden vedik aradaki farki demedenalamiyorum kendimi???????

100hz özelliğinin maalesef hayati bir etkisi yok.Ben kullanırken hiçbir iyileştirme görmemiştim.3 ms tepki süreside kendi ölçümleri,ona da itibar etmemeniz gerekiyor.Sharp hariç,8 ms altı tepki süresi olan tv yok.Kısaca 100hz ve 3ms bana göre tamamen hikaye.En azından fazladan 500 TL hakedecek kadar değil diyelim de,fanlar saldırmasın yine bana:)

Saygılar..

sayin bluelabel,

defalarca foruma sodum sizin gibi goruslerini belirten arkadaslara,,, hatta son gece cirpindim siparisi vermeden once, 5603 mu 7403 mu diyee.. keske daha once goruslerinizi belirtseydiniz........!!!!! ama ladik artik 7403 u... arkadaslar 7403 ile 5603 arasindaki goruntu farkiini hala bilemiyorum yan yanada kiyaslama imkanim olmadigi icinde hala 100hz den bisey anlamis degilim... tavsiyemn gidin mutlaka gozlemleyin.. gerci PHILIPS firmasininda bu konuda yalan dan ozellikler koyacagini sanmam ama......!!!

birde arkadasalr PS3 de sanki mesela pES2009 da futbolcularin goruntusu kare kare, cok cok net degil? ayarlardanmi acaba ?? eb ideal PS3 oynarkennki ayar nasil olmali????

• quote:

quote:

quote:

7403 aldim arkadasalr.

Saygılar..

sayin bluelabel,

defalarca foruma sodum sizin gibi goruslerini belirten arkadaslara,,, hatta son gece cirpindim siparisi vermeden once, 5603 mu 7403 mu diyee.. keske daha once goruslerinizi belirtseydiniz........!!!!! ama ladik artik 7403 u... arkadaslar 7403 ile 5603 arasindaki goruntu farkiini hala bilemiyorum yan yanada kiyaslama imkanim olmadigi icinde hala 100hz den bisey anlamis degilim... tavsiyemn gidin mutlaka gozlemleyin.. gerci PHILIPS firmasininda bu konuda yalan dan ozellikler koyacagini sanmam ama......!!!

birde arkadasalr PS3 de sanki mesela pES2009 da futbolcularin goruntusu kare kare, cok cok net degil? ayarlardanmi acaba ?? eb ideal PS3 oynarkennki ayar nasil olmali????

sayın mechan, 7403'den memnun değilmisiniz? bende bu modelden almayı düşünüyorum, ama hala karar veremedim, sony v4000 ile philips pfl7433 arasında kaldım.

• quote:

Resim isteyen arkadaşlar, daha önce bu topic'in 2. sayfasına resim yüklemiştim ama; resimyukle .com tarafından resimler otomatik silinmiş. Sanırım süre kısıtlamalıydı.

Yazılım yüklemek için:

teşekkürler sayın berrenger, resimleri bekliyoruz, özellikle xbox360 la çekilmiş resimlerini yayınlarsanız seviniriz...

• digi_boy2006 arkadasim,

onceki sayfalara bakarsan ben cok sordum foruma.. suan icinde bulundugun kararsizligi cok iyi anlayabiliyorum..cok gittim geldim 5603 le 7403 arasinda.. bi PHILIPS bayiine gittim kozyataginda, ozel cekim yapilmis goruntulerde ikisinide karsilastirdim, hakkaten hareketli goruntulerde bariz fark vardi hareketli goruntu gecislerinde, yani olayi bilmeyen babam bile farketti..5603 de hizli goruntulerde kademe kademe bi goruntu gecisi olmakta, 7403 de ise aksine hicbir sey hissetmiyorsunuz..hal boyle olunca 5603 dusuncem biraz daha geriledi,

Ben 2.475TL 8 taksitte aldim, 5603 ---1.870 TL idi ve sitede kampanyanin son gunuydu.. bide soyle dusundum, biri PHILPSin 5 sersi LCD si, digeri 7 serisi,, illaki fark olmali teknik acidan da teknolojik olrak da, ha suan soruyosaniz, 5603 u sd yayinlarda gormedim ama 7403 bendeki uydu goruntulerinde gercekten beni tatmin etti, daha bulanik bir goruntu bekliyordum am cok sukur iyi cikti..ses desen zaten harika, dolby sistem var.. ektra sisteme gerek kalmiyo inanki..!! walla PS3 oyundada bana gore iyi cok cok profesyonel bi PS3 oynayicisi degilim zaten...bana yetiyor..

dedigim gibi arkadasim,
    eger sd yayinlarda kiyaslama imkanin varsa, mutlaka kiyasla, aradaki fark suan bana cok buyuk bi rakam diyosan, 5603 de tercih edilebilir... ben bide sunu dusundum ne kadar dogru tabi bilemem ama,karasal HD yayinlar ilerde arttikca 100hz daha da bariz fark eder diyorum..o sebepten de 74 u tercih ettim..serkanbey var forumda sagolsun onunla da telde konustuk, memnun oldugunu belirtti oda bende kararimi 74 den yana verdim,,

bu arada cihaz mpeg, goruntu mp3 ve jpeg de calistiriyo, ama bunlar ne kadar onemli bi ozellik dersen, bu kisiye kalmis.... V4000 den kesinlikle daha ustun bir cihaz...bende koyu bir SONY ci olarak LCD de sony yi tercih etmedim,,eger 3000-4000 e cikabiliyosan SONY alinir.. hatta o fiyata cikmisken yine sony yerine direk PHILIPS 9803 alirdim ben..:):)
    hizlial.com dan aldim ben oraya bi bak istersen...!!!

alacagin cihazi iyi gunlerde kullanman dileklerimle....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mechan -- 11 Şubat 2009; 20:35:53 >

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.