Şimdi Ara

Philips 42PFL7433 aldım. (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
236
Cevap
2
Favori
22.571
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: mechan

Cok sagolun,,,,

bugun 5603 le 7403 u bi bayii de inceleme firsatim oldu.. tabi bilgim ve kendi yorumum cercevesinde.....
    tabiki kabul etmek lazim ki 7403 tum satis yerlerinde yer alan ve teshir urunlerinde devamli oynatilan HD cekim yapilmis goruntulerde daha iyi.. 5603 de ise hizli goruntu gecislerinde titremeler gozukmekteydi.. aralarinda biri4 trliyon digeri 28 milyar renk farki cokda hissedemedim ben acikcasi.. goz tam olarak algilamiyor sanirim o kadar hassas..
    simdi bisey sormak istiyorum arkadasalr:

1- su an HD yayinlari zaten izleyemeiyoruz ben uydudan seyredicem, ve DVD film ;PS3 icin kullanicam.
    o zaman bu gecislerde 7403 de cok basarili degil yayindan oturu sd olmasinda oturu yayinin..

yani 5603 de olsa 7403 de olsa HD yayin seyretmedikten sonra cok da fark belli olmicak( kesinlikle ayni demiyorum elbette 7403 daha basarili ancak fark belli olmicak cok fazla diyorum)

arti 100Hz de cok fazla kullanilmayacak (burda bi arkadas yazmisti sd yayinlarda 100Hz ozelligini kapatiyorum diye)

geriyede zaten bariz bir fark kalmiyor!!! ve alacagim sitede cihaz 7403=2475/10 ay 5603 = 1890/10 ay taksit yaklasik fark 600 tl ye ciktii..:( degermi arkadaslar lutfen biraz yardimci olun..

IFSO arkadasim cok saol;
    ama ben LG veya samsung dusunmuyorum renkleri bana abarti geliyo.. belki 5603 ile yaklasik meblagda olan sony 40s4000 olabilir ama nasil acaba o cihazda?/ gonlum gene sanki 5603 e kayiyor...

kullanicilar ne dersiniz..???? bira oneri lutfenn????

SD yayin agirlikli izleyecegim diyorsun, 100 Hz sart! Ne yaparsan yap 100 Hz al yoksa SD yayinda cok pisman olursun.

• Yani o zaman arkadaslar SD yayinda dahami bariz hissederiz goruntudeki titreyerek gecmeyi(ghost deniyor sanirim buna) yazdiklarinizdan onu anladim..

5603 u uydudaki yayinlardan izleyen varmi acaba?? nasil?? tabiki o zaman dediginize gore 7403 le bayagi bi fark olacak!!!
    peki SD yayinlarda 100hz aciyomusunuz, kapattiginizda fark oluyomu acaba??
    birde DVD izlerkende acaba ikisi arasinda fark olacakmi?? 100hz acisindan ve 5ms 3ms acisindan??

evet arkadasar yaa arda sole 200-300 falan fark olsa hic ugrasmicamda 600 tl de azb i meblag degil, o paraya ses sitemi dvd rec falan bile alinir!!!!! offf gercekten arada kaldim yaaaaaa...... keske sole bi tanidikta evde 5603 un performansini gorsemde karar verebilsem.. magazalardaki goruntuler yaniltici kesinlikle.....

yokmu icimizde 5603 kullanan yaa..!:(:(
  • quote:

1- su an HD yayinlari zaten izleyemeiyoruz ben uydudan seyredicem, ve DVD film ;PS3 icin kullanicam.
    o zaman bu gecislerde 7403 de cok basarili degil yayindan oturu sd olmasinda oturu yayinin..

PS3 de çok oyun oynuyorsan Philips'lerden uzak durmanı tavsiye ederim.En azından 7 serisinden.Hissedilir şekilde lag sorunu var dostum.

Oyun oynama amacını da düşünürsek,Sony S4000,V4000,W4000 modellerini de incele derim ben.

Saygılar..
  • tesekkur ederim,

log sorunu nedir acaba??? biraz yabanciyim LCD dunyasina ..:) ama philipslerdede PS3 kullanan arkadaslar varmis memnunuz diyolar..??

iice karisti kafam walla..!!!! sony v4000 mi 5603 yada 7403 muuu????
  • Lag sorunu,tv nin gamepad'e geç tepki vermesidir.Bazı oyunlarda gamepad i tv ye fırlatabilirsiniz yani:)Çok oyun oynamayı düşünüyorsanız,mutlaka araştırıp alın.Ama,Tv seçiminde olsun,araştırma sürecinde olsun çok başı ağrımış biri olarak,hiçbir tv nin mükemmel olmadığını söyleyebilirim.Birisi oyunlarda sorunsuz ama filmlerde çok iyi değil.Öteki filmlerde çok iyi ama oyunlarda sorunlu.Birisinin siyahları süper ama hızlı sahnelerde başarılı değil gibi uzuyor işte

Ben sadece oyun amaçlı aldım mesela(32V4500)Yurtdışı forumlarından ve buradaki ustalardan öğrendiğim kadarıyla oyunlar için en iyi seriler Toshiba XV ve Sony W4000.Philips 7433 modelini 4-5 gün denedim ve lag sorununu bariz bir şekilde hissettim.Samsung 5 ve 6 serilerinde de lag sorunu hissedilebiliyormuş.

Marka olarak da;lag sorunun hiç olmadığı,en azından hissedilir düzeyde olmadığı markanın Sony olduğunu biliyorum.

Saygılar..

• Oyun konsollarında bahsi geçen sorunu ben hiç yaşamadım. TV'mi devamlı güncel tutuyorum. Bunu söyleyen arkadaş ayarları doğru yapmış mı acaba.
    Bu forumda da acayip sony fan'ı var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berrenger -- 26 Ocak 2009; 0:36:42 >
  • Tv'yi oyun oynamak için almadığımdan yukarıda bahsi geçen Lag sorununun olup olmaması beni çok ilgilendirmiyor açıkçası,bu akşam Cnbc-e de Heroes'u seyrettim görüntü mükemmeldi gene bu hafta tekrar tekrar izlerim artık..
    300 küsur Sony kullanıcısı var forumda o yüzden konularda bişekilde dönüp dolaşıp Sony'de kilitleniyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SERKAN BEY -- 26 Ocak 2009; 1:11:57 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: SERKAN BEY

Tv'yi oyun oynamak için almadığımdan yukarıda bahsi geçen Lag sorununun olup olmaması beni çok ilgilendirmiyor açıkçası,bu akşam Cnbc-e de Heroes'u seyrettim görüntü mükemmeldi gene bu hafta tekrar tekrar izlerim artık..
    300 küsur Sony kullanıcısı var forumda o yüzden konularda bişekilde dönüp dolaşıp Sony'de kilitleniyor.

Eskiden bundan bir buçuk sene kadar önce çok azdık. Sığıntı gibiydik forumda...hehe

Şaka bir yana dostlar her ürünün fanatikleri bulunabilir. Şahsım adına söyleyebilirim bilmediğim kullanmadığım ürünlere hiç kötü demedim. Ama illa tavsiye isteyenlere de eğer kullandığım modelden memnunsam önermek görev olabiliyor.

Zaten çoğu zaman yazdım. Öyle tv'ler arasında devasa farklar yok. Üç aşağı beş yukarı hepsi birbirine yakın. Bizlerin can siparane savunduğumuz farklar bu %3-5 için oluyor.

Bu yüzden huzurla kullanabiliyor musun? En önemli şey o. Hele bir ürünü aldıktan sonra eğer sen memnunsan gerisini boşverin.

• Sony/Samy dünyada en çok satılan TOP-2 LCD TV dir!!!

Phil/LGE ise en az satılan LCD TV dirler!

Sharp ve Tosh USA/Japonya ağırlıklı olarak TOP-3/4 listesindedirler!!

Sıralama böyledir ama Samy/Sony nin açık ara önde gittiğide ayrı bir gerçektir!

----------------------------

Sn.Romeo>>>yukarıda bir şey sormuşsun,onu cevaplıyorum,ayrıca genel olarak cevaplıyorum bunu>>Movie(Cinema)Mode>>
    Filmlerde...karanlık/cansız/soluk gibi gelmesi...... diye devam eden şikayetler

1-Filmler farklı mod/format v.s de çekilirlere bunlar DİZİ değildir,yerli dizi hiç değildir(ben yabancı Filmler ve tabiki Hollywood
    yapımlarından bahsediyorum!

2-USA menşeli Filmler in gerek Camera sistemleri(en üst düzey cihazlardır bunlar!)görüntüleri yapay aydınlatma yapmadan
    neredeyse tamamen "Natural" çekmeleri!!!hatta kapalı mekan çekimlerinde yine doğal ortam yaratmak için daha özel Cam.ile
    çekiyorlar v.s v.s>>burada amaç süper Cam.ler ile doğal görüntü,yani canlı ortamda gördüğünüz havayı yakalamaktır!!
    Böyle oluncada,elbette bazı sahnelerde bunlar size karanlık olarak gelir,ben örneğin FILM içeriklerini sürekli Movie mode tan izlerim
    vede doğrusu budur!hatta en USA Dizilerinin şayet "harici" sahneli olanlarıda Movie mode a alarak izlerim çünkü doğrusu yine budur!

Movie mode ise üreticinin Default olarak yaptığı bir ayarlamadır,ancak bazı panellerde elbette başarılı çalışmaz çünkü panel 6500K
    ışık şiddetinde CCFL nin çalışması v.s sebeblerden çuvallar ve hepten derinlik,Bright/Cont çalışması v.s kaybolur!!görüntü izlenemez
    hale gelebilir!
    Bundan dolayı her panelde Movie(Cinema)mode aynı kalitede çalışmıyor>bu konuda Sharp ve Tosh mğkemmel çalışır(zaten bir panelde
    en belirleyici kriterlerin başındada bu mod ve FILM izleme durumu gelir!!)Motionhandling kadar,Movie mode ta çok önem arzeder,iyi
    bir panel PDP ler kadar olmasada bu iki kriterden sınıfı çuvallamadan geçmelidir,Movie mod ta FILM izlerken,onu-bunu v.s ayarlamayacaksınız!
    -----------
    Input-LAG>>>bu konuda piyasada gördüğünüz panellerden(TFT-LCD TV ler)en başarılı olanlar>>Sony W4x,Tosh XV/XF/ZF,Sharp serileridir,bunlarda
    LAG sorunu hemen hemen yoktur(XV/ZF de ise hiç yoktur!!)olan bir sorun ise zaten genel bir durumdur,bunlarda kısaca LAG sorunu yaşanmaz!
    Phil/Samy/LGE>>LAG sorunu yukarıdaki markalara göre daha fazladır,bu 3 markadan ORAN olarak(Seri/Model çeşitlerinin durumlarına göre)
    en sıkıntısız olan ise;LGE dir,ancak Phil ve Samy deki Chipset ler daha başarılı olsalarda,"stabiliteri" daha zayıftır(Oran olarak)kısaca bu 3 markada(Samy
    Sony/LGE)her alınan panelde özellikle LAG durumu çok farklı çalışmaktadır,kısaca LAG riski daha yüksek markalardır bunlar!
    Aynı şekilde Sharp en rahat ve mükemmel olanıdır,Sony lerde High-End ve bazı Serilerde,örneğin W4x gibi yine oldukça sıkıntısız,Tosh larda en sıkıntısız
    şeklinde bir "genel" sıralama yapabiliriz,bunu anlamak içinde dünyanın bütün büyük sitelerini gezince gerek uzman gereksede normal kullanıcılarının
    bu konularda neler yazdıklarını okuyunca çok dahat anlarsınız!!
    Örneğin yeniden Marka ismi vermiyeyim,ama "X" markasında hiç LAG sorunu konuşulmaz!!veya "Y" markasında ise çok nadir olurken,"K" markasında
    insanlar ya Lag yada Motion sorunları konuşuyorlarsa,demekki sıkıntının hangi markada nerede olduğunu çok net anlarsınız!!

++

• quote:

Orjinalden alıntı: berrenger

Oyun konsollarında bahsi geçen sorunu ben hiç yaşamadım. TV'mi devamlı güncel tutuyorum. Bunu söyleyen arkadaş ayarları doğru yapmış mı acaba.
    Bu forumda da acayip sony fan'ı var.

Önemli olan da bu zaten işte,sorunsuz bir şekilde kullanıyorsan ne güzelUmarım uzun yıllar böyle huzurla kullanırsın dostum.

Ben 327433 modelini kullandım ve lag sorununu bariz bir şekilde hissettim.Sadece oyun amaçlı aldığım için,az da hissedilse çok büyük sorun olurdu benim için.Ekran da karanlık,soluk gelince aynen iade ettim.

Sony fanlığı taşı da bana sanırımİnan hiçbir markanın fanlığını yapacak halim yok.Daha önce dediğim gibi,satın alma sürecim çok sancılı geçtiği için bu işlerden soğudum bile diyebilirim:)

Sadece almayı düşünen arkadaşlara,amaçları ve bütçeleri doğrultusunda en iyi seçimi yapmaları için yardımcı olmaya çalışıyorum.Tabii ki ustaların yorumları ve yurtdışı forumlarından öğrendiklerim doğrultusunda.Az biraz da kendi gözlemlerim tabii:)

Saygılar...

• 32PFL7433 ile 42PFL7433 serisi aynı değildir. Biraz araştırma yapmanı tavsiye ederim. Fanlık olayına gelince; işte ben bunu anlamıyorum. Ben LCD'de Philips, Ses sisteminde Logitech/Creative, Oyun konsolunda PS3/Xbox360, Laptop'da Packard Bell, lenovo, HTPC sistemimde AMD vs çeşitli bileşenler kullanıyorum. Yani marka fanatikliğim yoktur. Bazı markaları özellikle savunan arkadaşları anlamakta güçlük çekiyorum. hangisi iyiyse onu alın arkadaşlar. Söylentilerden çok kendi gözlemlerinize itibar edin derim.
  • quote:

32PFL7433 ile 42PFL7433 serisi aynı değildir. Biraz araştırma yapmanı tavsiye ederim. Fanlık olayına gelince; işte ben bunu anlamıyorum. Ben LCD'de Philips, Ses sisteminde Logitech/Creative, Oyun konsolunda PS3/Xbox360, Laptop'da Packard Bell, lenovo, HTPC sistemimde AMD vs çeşitli bileşenler kullanıyorum. Yani marka fanatikliğim yoktur. Bazı markaları özellikle savunan arkadaşları anlamakta güçlük çekiyorum. hangisi iyiyse onu alın arkadaşlar. Söylentilerden çok kendi gözlemlerinize itibar edin derim.

Herkese iyi niyetle ve sabırla cevap vermek çok da gerekli birşey değil sanırım.327433 ve 427433'ün aynı olmadığını ben de biliyorum merak etme.Veya sen bana Full HD hariç hayati bir fark varsa söyle,öğrenmiş olayım.

Forumda saygı duyulan ustaların fikirlerinden,yurtdışı forumlarından ve inceleme sitelerinden öğrendiklerimi,az çok kendi gözlemlerimle harmanlayıp,fikrimi söylüyorum.

Sen Philips'ten memnunsun diye,kimse başka bir marka öneremeyecek mi?.Burası her türlü yoruma açık bir forum.Kaldi ki bu modeli aldığın zaman ne kadar pişman olduğunu da hatırlıyorum.Karanlık ve soluk ekrandan benim kadar şikayetçiydin.Oyun performansını hiç beğenmemiştin.Sonra 2-3 ayarla mucizevi bir değişim oldu sanırım oyunlarda.SD performansının da,daha eski bir modele göre çok daha kötü olduğunu söylediğini de hatırlıyorum.

Amacım tartışmak değil ama ben yapıcı ve efendi yaklaşırken kavgacı tutumunun sürmesine üzüldüm doğrusu.

Saygılar..

• philips lcd tv geç tepkime,hareket sonradan geliyor,tusa bastiktan sonra hareket ediyor,philips lcd tv de oyunlarda gec tepkime....

(yukaridakileri arama yapan arkadaslar bulsun diye yazdim)

bir bilgi vereyim philips lcd tv lerde lag sorununun cozumudur bu ;

hd natural motion veya perfect pixel hd kapali tutularak bu sorundan kurtulabilirsiniz....
  • Arkadaslar, burdaki tum yorumlari okudum ve artik yarin bi siparis vermek istiyorum sizce..:::::

1- PHILIPS 42PFL7403D/10 42'' FULL HD LCD TELEVİZYON -------------2.375 / 6 taksit BONUS kartlara

2- PHILIPS 42PFL5603D/12 42'' FULL HD LCD TELEVİZYON --------------1.890 / 8 taksit

3- SONY KDL-40S4000 Full HD Bravia LCD Televizyon -------------------1.950 / 8 taksit

4- Sharp Aquos Slim-Line Design LC37X20E 94 ekran-------------------- 1.985 / 8 taksit

alabilecegim 4 alternatif arkadaslar.. artik son fikirlerinizi tavsiyelerini bekliyorum accaip arada kaldim cunku.... aslinda hep sizlere sordugum su 7403 modelindeki 100Hz ozelligi gercekten 5603 e degermi?? 5603 de fullHD 1920 cozunurluklu... sadece tek fark 100Hz ozelligi ve bizim hissedemeyecegmiz renk sayisi..!!!!!!
    Walla eger 100 hz ozelligini (ben uydudan sd yayinlari izlicem ve DVD seyredicem , ayrica PS3 icin ) cok fazla etkin uyddan sd yayinlarda kullanmiyorsaniz ben acikcasi 5603 alma taraftariyim ama..ne dersiniz acaba???

sizece ardaki fiyat farkina degermi beyler, yarin sabah internetten siparis vermeyi istiyorum...ACIL gorusleriinzi bekliyorum arkadaslar...

• merhaba,

geçen gün 46v4000 aldım ve ben çok memnun değilim çünkü bana biraz fazla büyük oldu ve kamera hareketlerinde kesik kesiklik ve flulaşma vardı.

sonra 3 gün sonra enişteye alacaktık gittik baktık tekrar bütün lcdlerde olduğunu farkettim.hatta en azından biriymiş sony.

Ancak,

benim kide dahil en beğendiğim 7433 idi. Blu ray shakira vardı, philipsin gösterdiği detay gözle görülür farklıydı.

ayrıca önüne bir cam koymuşlar, lcd deki gereksiz ve yapay parlaklığı gidermiş...

philipsi çok ama çok beğendim.

7433 den memnun olmayan biri varsa yessalih@hotmail.com'a e-mail atsın 46v4000 ile (5 yıl eurosia garantilidir) kafa kafaya değiştiririm.
  • arkadasalr 5603 hakkinda yorumu olan?????
  • quote:

Orjinalden alıntı: bluelabel

quote:

32PFL7433 ile 42PFL7433 serisi aynı değildir. Biraz araştırma yapmanı tavsiye ederim. Fanlık olayına gelince; işte ben bunu anlamıyorum. Ben LCD'de Philips, Ses sisteminde Logitech/Creative, Oyun konsolunda PS3/Xbox360, Laptop'da Packard Bell, lenovo, HTPC sistemimde AMD vs çeşitli bileşenler kullanıyorum. Yani marka fanatikliğim yoktur. Bazı markaları özellikle savunan arkadaşları anlamakta güçlük çekiyorum. hangisi iyiyse onu alın arkadaşlar. Söylentilerden çok kendi gözlemlerinize itibar edin derim.

Herkese iyi niyetle ve sabırla cevap vermek çok da gerekli birşey değil sanırım.327433 ve 427433'ün aynı olmadığını ben de biliyorum merak etme.Veya sen bana Full HD hariç hayati bir fark varsa söyle,öğrenmiş olayım.

Forumda saygı duyulan ustaların fikirlerinden,yurtdışı forumlarından ve inceleme sitelerinden öğrendiklerimi,az çok kendi gözlemlerimle harmanlayıp,fikrimi söylüyorum.

Sen Philips'ten memnunsun diye,kimse başka bir marka öneremeyecek mi?.Burası her türlü yoruma açık bir forum.Kaldi ki bu modeli aldığın zaman ne kadar pişman olduğunu da hatırlıyorum.Karanlık ve soluk ekrandan benim kadar şikayetçiydin.Oyun performansını hiç beğenmemiştin.Sonra 2-3 ayarla mucizevi bir değişim oldu sanırım oyunlarda.SD performansının da,daha eski bir modele göre çok daha kötü olduğunu söylediğini de hatırlıyorum.

Amacım tartışmak değil ama ben yapıcı ve efendi yaklaşırken kavgacı tutumunun sürmesine üzüldüm doğrusu.

Saygılar..

7433 modeli çok çok iyi bir model değil, tamam. Ama; muadili bir çok başka markaların modellerinden daha iyidir, bunu da unutmayalım.
    Çok param olsaydı 9803 (LED aydınlatmalı modeli) alırdım. Bundan sonra LCD alırken daha çok ince eleyip sık dokuyacağım.
    Sony gibi LCD monitör piyasasında bile tutunamamış bir firmanın da bu kadar övgüyü hakettiğini düşünmüyorum.
    Ben sadace marka fanlığı yapılmasını anlamıyorum. En iyi görüntü veren cihazlar tüplü TVlerdir arkadaşlar.

• 7403 aldim arkadasalr.

dun geceden beri seyrediyorum , ses harika, goruntude sd ye gore fenadegilama ben goruntu iyi guzel diye seyrederken herhalde 100hz in farkliligi derken, daha sonra bi baktimki 100hz ozelligi kapaliymis...:(:( yani acaba 5603 alsaydimda ayni goruntuylemi karsilasacaktim.. o zman sadece 100hz ve 3ms icin neden vedik aradaki farki demedenalamiyorum kendimi???????
  • quote:

7403 aldim arkadasalr.

dun geceden beri seyrediyorum , ses harika, goruntude sd ye gore fenadegilama ben goruntu iyi guzel diye seyrederken herhalde 100hz in farkliligi derken, daha sonra bi baktimki 100hz ozelligi kapaliymis...:(:( yani acaba 5603 alsaydimda ayni goruntuylemi karsilasacaktim.. o zman sadece 100hz ve 3ms icin neden vedik aradaki farki demedenalamiyorum kendimi???????

Hayırlı olsun,huzurla kullanırsınız inşallah

100hz özelliğinin maalesef hayati bir etkisi yok.Ben kullanırken hiçbir iyileştirme görmemiştim.3 ms tepki süreside kendi ölçümleri,ona da itibar etmemeniz gerekiyor.Sharp hariç,8 ms altı tepki süresi olan tv yok.Kısaca 100hz ve 3ms bana göre tamamen hikaye.En azından fazladan 500 TL hakedecek kadar değil diyelim de,fanlar saldırmasın yine bana:)

Moral bozucu oldu biraz konuşmam ama sorularınız cevabı böyle işte.

Saygılar..

• quote:

Orjinalden alıntı: bluelabel

quote:

7403 aldim arkadasalr.

Hayırlı olsun,huzurla kullanırsınız inşallah

100hz özelliğinin maalesef hayati bir etkisi yok.Ben kullanırken hiçbir iyileştirme görmemiştim.3 ms tepki süreside kendi ölçümleri,ona da itibar etmemeniz gerekiyor.Sharp hariç,8 ms altı tepki süresi olan tv yok.Kısaca 100hz ve 3ms bana göre tamamen hikaye.En azından fazladan 500 TL hakedecek kadar değil diyelim de,fanlar saldırmasın yine bana:)

Moral bozucu oldu biraz konuşmam ama sorularınız cevabı böyle işte.

Saygılar..

bende bu forumu sürekli takip eden 5603 ve 7403 arasında kalanlardanım sn.mechan ın sorusuna kesin bi cevap verilmedi ve en sonunda 7403 modelini aldı.

Nedense hep alındıktan sonra böyle yorum yapılıyor tesadüfmü değilmi bilmiyorum ama keşke önceden bilgilendirilse 100 Hz in bi işe yaramadığı bilgisi daha faydalı olurdu.

Neyse yine de hayırlısı olsun diyorum Sn.mechan güle güle kullanın.
    Şimdi sıra sizde 5603 mü yoksa 100 Hz li 7403 mü?

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.