Şimdi Ara

PHİLİPS 42PFL7695 42PFL7685 42PFL7675 42PFL7665 42PFL7655 40PFL7605 (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
0
Favori
13.275
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bana kalırsa en temizi HD media player almanız olur arkadaşlar. Ben TV'yi alırken Western Digital'in HD TV Live modelini aldım. Sorunsuz bir şekilde izliyorum filmleri. TV'nin media player özelliğini ek bir özellik gibi düşünmeizde fayda var bu noktada. Ben genel olarak memnunum cihazdan. Philips'in servisi ve müşteri hizmetleri de bana kalırsa gayet iyi.
    Görüntü ayarları için 7685'e özel bir kalibrasyona ben de rastlayamadım. Zaten nette de adamakıllı tek bir inceleme bulabildim.
    5605 için yapılmış bir kalibrasyonu baz alarak kendime göre düzenledim.
    Ayarlar aşağıda

After calibration
    Profile: Personal
    Contrast 45
    Brightness: 50
    Colour: 50
    Sharpness: 0
    Noise reduction: Off
    HD Natural Motion On
    100 Hz Clear LCD On / Off
    Advanced sharpness Off
    Dynamic Contrast Off
    Dynamic backlight Off
    MPEG artifact-reduction Off
    Colour management Off
    Gamma 4
    Light sensor Off
    Tint Custom
    • White point red: 110
    • White point green: 89
    • White point Blue: 60

Hatırladığım kadarıyla gamma'yı 0'a ayarlamıştım ben fazla karanlık geldiği için. LCD ve LED farkından da olabilir. Başlangıç için iyi ayarlar ama kendi zevkinize göre düzenleyebilirsiniz.
    T

• arkadaşlar bende dün 42pfl7695h tv mi aldım herşey iyi hoşda usb ya da hd den film izlerken bir kaç dakika içinde normal yayına geçiyor film kapanıyor sorun neden kaynaklanıyor olabilir sizce yardımlarınızı bekliyorum.
  • arkadaşlar yok mu bu konuda bilgisi olan
  • quote:

Orijinalden alıntı: bufujamal
    arkadaşlar bende dün 42pfl7695h tv mi aldım herşey iyi hoşda usb ya da hd den film izlerken bir kaç dakika içinde normal yayına geçiyor film kapanıyor sorun neden kaynaklanıyor olabilir sizce yardımlarınızı bekliyorum.

USB ile açtığın filmler MKV ise yada yüksek boyutlu filmse açamıyordur.
    Benim denemelerimde açtığım filmi açamadığı zaman HDD içerisindeki diğer filmlere otomatik geçiş yapıyordu. Sizdeki HDD içinde tek film varsa açamadığı zaman uydu geçişi yapıyor olabilir. HDD içine küçük boyutlu birden fazla film atarak denersen daha iyi anlaşılır.
  • hayır film mkv değil avi ve 3 film birdendi ancak yinede oluyor servis çağırdım geldi güncelleme yaptı bana verdi film 20 dk sonra kapandı. diğer filmler yine 10 dk olunca kapanıyor. sanki tv ayarlanmış gibi. sistem ayarlarına da baktılar herhangi bir hata raporu yok
    bunun yanında pc hdmı kablo ile bağladığımda ses de gelmiyor ekran kartım invidia 8400M GS bu sorunu nasıl halledebiliriz arkadaşlar.

son bir soru bu usb problemi dışında bir sıkıntım yok sırf bundan dolayı tv yi iade etmek sizce ne kadar mantıklı.
  • arkadaşlar nerde bu üst-adlar bir soru sordum cevap verez çıkmadı acaba çok mu sıra dışı bir sorun yardımcı olmanızı bekliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nebube

Bana kalırsa en temizi HD media player almanız olur arkadaşlar. Ben TV'yi alırken Western Digital'in HD TV Live modelini aldım. Sorunsuz bir şekilde izliyorum filmleri. TV'nin media player özelliğini ek bir özellik gibi düşünmeizde fayda var bu noktada. Ben genel olarak memnunum cihazdan. Philips'in servisi ve müşteri hizmetleri de bana kalırsa gayet iyi.
    Görüntü ayarları için 7685'e özel bir kalibrasyona ben de rastlayamadım. Zaten nette de adamakıllı tek bir inceleme bulabildim.
    Ayarlar aşağıda

After calibration
    Contrast 45
    HD Natural Motion On
    Advanced sharpness Off
    Dynamic Contrast Off
    Dynamic backlight Off
    Colour management Off
    Gamma 4
    Light sensor Off
    Tint Custom

Hatırladığım kadarıyla gamma'yı 0'a ayarlamıştım ben fazla karanlık geldiği için. LCD ve LED farkından da olabilir. Başlangıç için iyi ayarlar ama kendi zevkinize göre düzenleyebilirsiniz.
    T

Televizyonun para verdiğimiz bütün teknolojik özelliklerini kapatıyoruz iyi görüntü alabilmek için demek - ne kadar ironik- kapalı tutacağımız özelliklere tonla para say peh
    Tv fena değil ( 7695) fakat hareketli sahnelerdeki iz bırakma olayı beni gıcık ediyor - yanılmıyorsam bu sorunun adı motion hanling - ve philips in kronik sorunuymuş.. 100hz i ve motion özelliğini kapatınca bu olay pek olmuyor ama o zaman da görüntüde bariz bozulma oluyor - kumlanma gibi - nokta nokta oluyor herşey..

bufujamal eğer tv hoşuna gittiyse usb olayını çok dert etme bence - çünkü usb de altyzı olayını aşamıyorsun - aşsanda saatlerce encoding yapmak gerekiiyor 90 dakikalık bir film için. değmez. En güzeli media player almak - ki ben öyle yaptım - şimdi rahatım.. Ama sadece dublaj filmler izliyorsan , o zaman usb nin verimsiz çalışması büyük problem olur senin için.. Tv yi yeni aldıysan neden bunları düşünüyorsun ki - ver gitsin arızaya - düzeltemezlerse yenisini versinler.

• quote:

Orijinalden alıntı: oziie

quote:

Orijinalden alıntı: nebube

Bana kalırsa en temizi HD media player almanız olur arkadaşlar. Ben TV'yi alırken Western Digital'in HD TV Live modelini aldım. Sorunsuz bir şekilde izliyorum filmleri. TV'nin media player özelliğini ek bir özellik gibi düşünmeizde fayda var bu noktada. Ben genel olarak memnunum cihazdan. Philips'in servisi ve müşteri hizmetleri de bana kalırsa gayet iyi.
    Ayarlar aşağıda

After calibration
    Contrast 45
    HD Natural Motion On
    Advanced sharpness Off
    Dynamic Contrast Off
    Dynamic backlight Off
    Colour management Off
    Gamma 4
    Light sensor Off
    Tint Custom

T

Televizyonun para verdiğimiz bütün teknolojik özelliklerini kapatıyoruz iyi görüntü alabilmek için demek - ne kadar ironik- kapalı tutacağımız özelliklere tonla para say peh
    Tv fena değil ( 7695) fakat hareketli sahnelerdeki iz bırakma olayı beni gıcık ediyor - yanılmıyorsam bu sorunun adı motion hanling - ve philips in kronik sorunuymuş.. 100hz i ve motion özelliğini kapatınca bu olay pek olmuyor ama o zaman da görüntüde bariz bozulma oluyor - kumlanma gibi - nokta nokta oluyor herşey..

bufujamal eğer tv hoşuna gittiyse usb olayını çok dert etme bence - çünkü usb de altyzı olayını aşamıyorsun - aşsanda saatlerce encoding yapmak gerekiiyor 90 dakikalık bir film için. değmez. En güzeli media player almak - ki ben öyle yaptım - şimdi rahatım.. Ama sadece dublaj filmler izliyorsan , o zaman usb nin verimsiz çalışması büyük problem olur senin için.. Tv yi yeni aldıysan neden bunları düşünüyorsun ki - ver gitsin arızaya - düzeltemezlerse yenisini versinler.

cevabınız için teşekkür ederim. öyle bir ayrımım yok alt yazı dublaj hangisi hoşuma giderse izliyorum. usb sadece videolarda sorun çıkarıyor müzikte resimde sıkıntı yok bilgisayarı hdmı ile bağladım ses alamama sorunu dışında sorunum yok onuda orta sınıf bir ses sistemiyle aşınca sorun kalmaz diye düşünüyorum, birde ps3 den media dosyalarımı oynata biliyorsam ki oynatabiliyorumdur büyük bir ihtima,l onuda alınca sorun kalacağını düşünmüyorum.
    saygılar.

• @oziie sadece Philips'de değil tüm LED/LCD modellerinde genelde ekstra görüntü işleme özellikleri kapatılıyor doğal bir görüntü almak için.. Bu tamamen kişisel tercihe bağlı
  • Bu arada şu linke bir göz atar mısınız arkadaşlar. Böyle bir sorun yaşayan var mı başka?
    http://forum.donanimhaber.com/m_46769236/mpage_1/f_/key_//tm.htm#46769236
  • karanlık sahnelerde gri piksellenme oluyor da - ışık huzmesi olmuyor .. 1 ve 2. fotoğrafında belirgin, alttan sahneye ışık tutuluyormuş gibi.. fakat en alttaki resimde ben göremedim bu huzmeyi? Sadece çok karanlık sahnelerde mi belli oluyor bu ışık
  • 40PFL7605 modelini almayi dusunenler eger aceleleri yok ise yeni cikacak olan 40PFL7606 modelini bekleyebilirler.En onemli farki bu yeni modelin 200hz olmasi.
  • Arkadaşlar ben bu konulardan pek anlamam ama...

2000-2500 arası bütçe var

İstiyorumki paneli güzel görünümü hoş olsun , parlama olabildiğince az yapsın , mümkünse 106 ama 102 ekranda olabilir olsun , internetten film seyretme sıkıntım olmasın (indirmeden) , usb takayım sorunsuz film seyredeyim (avi,mkv anlamam) , karmaşık bir menüsü olmasın (işi gücü bırakıp onu çözmeye çalışmayayım) , 100 hz olsun , hdmı nedir bilmem ama en uygun kaçtane oluyosa ondan olsun , şimdi oynamam ama ileride oyun oynarsam sıkıntı yaratmasın , güncelleme diye bir şey olmasın , baba yormasın güzel olsun beeee....

şimdi
    sony 40nx800 sanırım 2500 civarı
    samsun 40c6000 sanırım 2300-2400 civarı
    philips 42pfl7655 sanırım 2200

hangisi uygundur. siz üstadlarada bir soralım dedim.

Şimdiden teşekkürler...
  • son soruya bi cevap veren olsaydı benim için de çok iyi olurdu
  • Yaf geçenlerde aldık 42 pfl 7655 modelini, geldi kurduk. digitürk hd aldık ona da bi ton para saydık, gelgelelim sd yayınlarda hareketli sahnelerde sorun var. Sanki görüntü kayarak ilerliyor. Hd görüntülerde bu sorun daha az. İnce ayar yapayım dedim bir türlü tutturamadım. Bu konuda hangi ayarları kullanıyorsanız bi yazıverinde biz de "ulen gitti bizim paracıklar" diye dert yanmayalım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: elitem

Arkadaşlar ben bu konulardan pek anlamam ama...

2000-2500 arası bütçe var

İstiyorumki paneli güzel görünümü hoş olsun , parlama olabildiğince az yapsın , mümkünse 106 ama 102 ekranda olabilir olsun , internetten film seyretme sıkıntım olmasın (indirmeden) , usb takayım sorunsuz film seyredeyim (avi,mkv anlamam) , karmaşık bir menüsü olmasın (işi gücü bırakıp onu çözmeye çalışmayayım) , 100 hz olsun , hdmı nedir bilmem ama en uygun kaçtane oluyosa ondan olsun , şimdi oynamam ama ileride oyun oynarsam sıkıntı yaratmasın , güncelleme diye bir şey olmasın , baba yormasın güzel olsun beeee....

şimdi
    sony 40nx800 sanırım 2500 civarı
    samsun 40c6000 sanırım 2300-2400 civarı
    philips 42pfl7655 sanırım 2200

hangisi uygundur. siz üstadlarada bir soralım dedim.

Şimdiden teşekkürler...

42pfl7655 i 1999 tl ye aldım. Ama keşke 40nx 800 mü alsaydım demiyor değilim. Gerçi ambilight güzel bir şey ama sanki değmedi verdiğim paraya.

• Huzunbaz, ben de 1 hafta once 7655 aldim ve ayni sorun bende de var. HD yayinlarda bir sorun olmasa da. SD yayinlarda hareketli sahnelerde takilmalar oluyor.
    En basitinden bir mac izlerken goruntuler atlaya atlaya gidiyor. Ayrica digiturk baglatmadan once kablolu tv de de goruntuler iyi degildi. Yakin zamanda bir cozum bulamazsam geri iade dusunuyorum uygun bir kampanya ciktiginda.

Altyazi sorunu oldugunu biliyordum
    ama filmin icine gomerek asabilecegime inaniyordum. Maalesef bu da olmadi.
    'ALLOK VİDEO CONVERTER' programiyla gomen arkadas "foghorn" mkv uzantili filmler icin ne yapiyorsun. Bu programda boyle bir destek bulamadim.
    Ben mkvmerge ile denedim. Ya bi ayarlari var ben beceremedim yada tv bunu da desteklemiyor hicbir turlu.

Kisaca gelen yayin kalitesi yuksekse goruntuler cok iyi, takilma vs hic yok. Ama dusuk kaliteli yayinlarda yuksek performans beklemeyin. Ben kablolu yayinda samsung c6000 de kullandim philips 7655 de kullandim. samsung cok daha iyi. HD yayinlarda pek bi fark yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: kndlny

Huzunbaz, ben de 1 hafta once 7655 aldim ve ayni sorun bende de var. HD yayinlarda bir sorun olmasa da. SD yayinlarda hareketli sahnelerde takilmalar oluyor.
    En basitinden bir mac izlerken goruntuler atlaya atlaya gidiyor. Ayrica digiturk baglatmadan once kablolu tv de de goruntuler iyi degildi. Yakin zamanda bir cozum bulamazsam geri iade dusunuyorum uygun bir kampanya ciktiginda.

Altyazi sorunu oldugunu biliyordum
    ama filmin icine gomerek asabilecegime inaniyordum. Maalesef bu da olmadi.
    'ALLOK VİDEO CONVERTER' programiyla gomen arkadas "foghorn" mkv uzantili filmler icin ne yapiyorsun. Bu programda boyle bir destek bulamadim.
    Ben mkvmerge ile denedim. Ya bi ayarlari var ben beceremedim yada tv bunu da desteklemiyor hicbir turlu.

Kisaca gelen yayin kalitesi yuksekse goruntuler cok iyi, takilma vs hic yok. Ama dusuk kaliteli yayinlarda yuksek performans beklemeyin. Ben kablolu yayinda samsung c6000 de kullandim philips 7655 de kullandim. samsung cok daha iyi. HD yayinlarda pek bi fark yok.

Akıllı görüntüden doğal sekmesini tercih ettiğimde sorun kalmıyor gibi. Ama o zamanda filmi belgesel tadında izlemek zorunda kalıyoruz. Her kanalın görüntü kalitesi farklı olmakla birlikte programdan programa da değişiklik gösteriyor. Sd yayınlarda CNBC-E neredeyse HD ye yakın görüntü veriyor. Show vasat, Atv eh işte, Kanal da Fena değil. Şu görüntü ayarlarını pazar günü oturup başına tek tek elden geçirmem lazım sanırım. Bu arada 7695 modeli vatanda 1847 ye satılıyor. Kampanyası var. Bu fiyata daha da zor bulunur. Sanırım son televizyonları satıyorlar.

Bu arada altyazı sorunu için ben bir bluray oynatıcı almayı düşünüyorum. Vereyim 100-200 altyazının derdini çekmektense. Ya da play station da olabilir. Şöyle temiz ikinci el bi cihaz işimi görür.

Birde nasıl geri iade edeceksin onu da bir yazarsan sevinirim. Bu atlatma olayı iade nedeni olabiliyor mu?

• Geri iade için 14 gün süresi var hiçbir neden belirtmeksizin. Ya da beğenmedim dersin. Bundan daha iyi bir neden olmaz sanırsam.
    Sen sd yayında misal ntvsporda maç izlediğinde hiçbir takılmaya rastlamadın mı peki?

Açıkçası şuanda bende de bir düzelme var. ayarlarını oynadım da sonradan mı etkilendi anlamadım valla. Ama sanırsam ben samsung c6000 ile değistircem.
  • Ntvspor pek iyi değil yayın kalitesi. Maça bakmadım hiç. Trt hd ve ligtv hd de seyrettim. Hani şöyle "vay anasını" diyecek cinsten değildi ama tatmin ediciydi. Henüz sd kanalda maç izlemedim. Hafta sonu bakacağım kısmetse. Zaten tvnin sağ alt köşesinde bir ışık huzmesi belirdi. Servise yarın bildireceğim. Değiştirme talep edeceğim. Artık aynı model mi olur, iade mi olur bilemiyorum.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.