|
Bildirim
5 sene önce yeni ev yaptım tüm ampulleri phillips led yaptım şuana kadar sönen olmadı. Eskiden bir ampülün ömrü maks 3 sene idi; Muhtemelen phillips diğer ampul üreticilerini bitirmeye karar verdi ki planlı ömür programından çıktı.
|
2-3 senede bir değiştirip 50 lira vereceğime bi sefer 250 verir 50 yıl kullanırım çok daha iyi. Keşke gelse...
|
Başımızda bir tane var 20 yıldır yanıyor ama ömrünün sonuna geldi, ışığı söndü sönecek! Yenisinden umutluyum
![]() |
a101den asla ampul almayın 5 6 ayda 1 bozuluyor :D |
O akkor ampul hocam, deli gibi elektrik yakıyor ama fazla aydınlatmıyor, çabuk da bozuluyor. Safi israf. |
Şimdiye kadar aldığım Osram olsun Philips olsun tüm led ampuller 2-3 yıl sonra sadece bir led diyot yandı diye kaldırdım çöpe attım. Elektronikten anlasam da elime lehim havya alıp üç lambadan 2 lamba elde etmek için diyot değiştirmekle uğraşamam. Şu halojen gazlı tasarruflu ampullerden alıyorum artık, sıkıntı sıfır. Bu 40 yıl dayanıyor denen ampuller gelsin bir denerim ama led dünyası ampul noktasında 2-3 sene önce bitti benim için. |
Bu a/c ledler 50hz flicker yapıyor. Hareketli cisimlerde belli oluyor. D/c led kullanmak lazım.
|
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|
|
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
İstanbul'da 15 yıllık evlerde PLC denilen bir duy kullanmışlar o yüzden kanser oluyorum bunları nasıl led ampüle çeviricem |
Benden çok yaşayacak demek ki < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AnadoluEfes -- 16 Nisan 2023; 17:29:49 > |
en az 200 lira olacak ama alınır, ama sormal ampullerde 5 wat çekip 50 60 watlık yanma durumu olmuyor muydu, eğer öyleyse elektrik de pahalıya gelir |
50 yıla taşınırken falan illa ki kırarım ben o ampülleri^^ |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Şimdiye kadar aldığım Osram olsun Philips olsun tüm led ampuller 2-3 yıl sonra sadece bir led diyot yandı diye kaldırdım çöpe attım. Elektronikten anlasam da elime lehim havya alıp üç lambadan 2 lamba elde etmek için diyot değiştirmekle uğraşamam. Şu halojen gazlı tasarruflu ampullerden alıyorum artık, sıkıntı sıfır. Bu 40 yıl dayanıyor denen ampuller gelsin bir denerim ama led dünyası ampul noktasında 2-3 sene önce bitti benim için. |
|
Bugüne kadar kullandığım led ampullerde zaten ledlerin kendisi değil de ampulün içindeki transformatör devresi bozulup ampulü kullanılmaz hale getiriyordu. Mahsustan ürün satmak için mi o kadar dandik yapıyorlar bilmiyorum, yoksa ledlerin ömrü epey yüksek. Ledler kullanılabilir durumdayken trafonun yalan olması elektronik çöpü çıkarmaktan başka bir işe yaramıyor. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
a101den asla ampul almayın 5 6 ayda 1 bozuluyor :D |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Aslında bu enflasyonist ortamda yazdığın şey aşırı mantıklı. O 250 TL değil 50 yıl 10 yıl sonra çikolata, bisküvi parası bile olmayacaktır. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
O akkor ampul hocam, deli gibi elektrik yakıyor ama fazla aydınlatmıyor, çabuk da bozuluyor. Safi israf. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
kendi deneyimlerime göre şuan piyasadaki led ampullerin çoğu 2 sene dolmadan çöp oluyor. bırak 50 seneyi 10 sene gitse alnından öpülür. ama elbette fahiş fiyatlara satılırsa yine saçma olur bana göre. |