Yaklaşık 1 ay önce Philips 55Oled805/12 model tv satın aldım. Genel olarak çok memnunum. Oled deneyimi ve beklediğimin ötesinde ses kalitesi muhteşem ! Ancak uzaktan kumanda ile ilgili şöyle bir sorun var. Konuya hakim birisi yanıtlarsa sevinirim. (kumanda görselini ekledim) Uzaktan kumanda modern görünümü ve malzeme kalitesi olarak ilk anda çok iyi görünüyor. Ancak ilk sıkıntı şu. Kumandanın tuşları arasında hiç boşluk yok ve kullanım çok zor. Bir tuşa basarken diğer tuşa da basmamak için çok dikkat gerekiyor. Tamamen düz bir yüzeyden oluşan kumandayı sanırım eşim gibi uzun tırnakları olan kişilerin kolay kullanımı için tasarlamışlar ! Ve uzaktan kumandanın bataryası nasıl değişecek ? Kumandanın bataryası bitince nasıl değiştireceğime dair epey bir bakındım, açacak bir yer bulamadım. Tv kutusundan çıkmayan manual (kullanım kitapçığı) nı internet sitesinden indirdim orada da bilgi yok ! Philips tüketici danışma sitesine mail attım. Pazar günü olmasına rağmen dönüş hızları muhteşem. Hemen cevap geldi. Kitapçıkta (yaklaşık 100 sayfa) batarya değişimi, kumanda nasıl açılacak bilgisinin olmadığı, talep etmiş olduğum bilgi uzmanlık/yetkinlik gerektirdiğinden teknik yetkili servis ortaklarımız ile iletişime geçmenizi rica ediyoruz şeklinde yanıtlandı ! Yani kumanda bataryası bitince Philips teknik servisini arayacakmışım. Batarya değişiminden para kazanmak için mi böyle bir yol gösteriyorlar anlayamadım. Bu tip kumandaya sahip bir arkadaş varsa ve batarya değişiminin nasıl yapıldığını biliyorsa, yardımcı olursa sevinirim. Ayrıca Tv kutusunun içinden manual çıkmaması kağıt israfının önlenmesi içinmiş. ![]() < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi por favor -- 8 Mart 2021; 20:38:28 > |
Philips 55Oled805 TV Uzaktan Kumanda Pil Değiştirme Kılavuzu
Philips 55Oled805 TV'niz için uzaktan kumandanın pili bittiğinde, televizyonunuzu kontrol etmeye devam etmek için yeni bir pile ihtiyacınız olacaktır. Pili değiştirmek için aşağıdaki adımları izleyin:
- Kumandanın pil kapağını bulun: Pil kapağı, genellikle kumandanın arka tarafında veya alt tarafında bulunur.
- Pil kapağını açın: Kapağı açmak için genellikle bir tırnak veya ince bir nesneye ihtiyacınız olacaktır. Kapağı hafifçe kaldırmaya çalışın.
- Eski pili çıkarın: Kullanılmış pili kumandadan dikkatlice dışarı çekin.
- Yeni pili takın: Yeni pili, pozitif (+) ucunun kapağın üzerindeki artı (+) işaretine gelecek şekilde takın.
- Pil kapağını kapatın: Kapağı yerine itin ve yerine oturduğundan emin olun.
Philips Uzaktan Kumanda Pilinin Hızlı Bitmesinin Nedenleri:
- Pilin zayıf olması
- Kumandanın aşırı kullanımı
- Kumandanın nemli veya soğuk ortamlarda saklanması
İpuçları:
- Kumandanızın pilini periyodik olarak kontrol edin ve gerekirse değiştirin.
- Kumandanızı aşırı ısı veya soğuktan koruyun.
- Kumandanızın pil yuvasını temiz ve kuru tutun.
- Philips kumandanız için özel olarak tasarlanmış piller kullanın.