Şimdi Ara

Philips 55Oled805 Tv uzaktan kumanda sıkıntısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
4.446
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yaklaşık 1 ay önce Philips 55Oled805/12 model tv satın aldım. Genel olarak çok memnunum. Oled deneyimi ve beklediğimin ötesinde ses kalitesi muhteşem !

Ancak uzaktan kumanda ile ilgili şöyle bir sorun var. Konuya hakim birisi yanıtlarsa sevinirim. (kumanda görselini ekledim)

Uzaktan kumanda modern görünümü ve malzeme kalitesi olarak ilk anda çok iyi görünüyor. Ancak ilk sıkıntı şu. Kumandanın tuşları arasında hiç boşluk yok ve kullanım çok zor. Bir tuşa basarken diğer tuşa da basmamak için çok dikkat gerekiyor. Tamamen düz bir yüzeyden oluşan kumandayı sanırım eşim gibi uzun tırnakları olan kişilerin kolay kullanımı için tasarlamışlar !

Ve uzaktan kumandanın bataryası nasıl değişecek ? Kumandanın bataryası bitince nasıl değiştireceğime dair epey bir bakındım, açacak bir yer bulamadım. Tv kutusundan çıkmayan manual (kullanım kitapçığı) nı internet sitesinden indirdim orada da bilgi yok !

Philips tüketici danışma sitesine mail attım. Pazar günü olmasına rağmen dönüş hızları muhteşem. Hemen cevap geldi.

Kitapçıkta (yaklaşık 100 sayfa) batarya değişimi, kumanda nasıl açılacak bilgisinin olmadığı, talep etmiş olduğum bilgi uzmanlık/yetkinlik gerektirdiğinden teknik yetkili servis ortaklarımız ile iletişime geçmenizi rica ediyoruz şeklinde yanıtlandı !

Yani kumanda bataryası bitince Philips teknik servisini arayacakmışım.Philips 55Oled805 Tv uzaktan kumanda sıkıntısı 

Batarya değişiminden para kazanmak için mi böyle bir yol gösteriyorlar anlayamadım.

Bu tip kumandaya sahip bir arkadaş varsa ve batarya değişiminin nasıl yapıldığını biliyorsa, yardımcı olursa sevinirim.

Ayrıca Tv kutusunun içinden manual çıkmaması kağıt israfının önlenmesi içinmiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi por favor -- 8 Mart 2021; 20:38:28 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Philips 55Oled805 TV Uzaktan Kumanda Pil Değiştirme Kılavuzu

Philips 55Oled805 TV'niz için uzaktan kumandanın pili bittiğinde, televizyonunuzu kontrol etmeye devam etmek için yeni bir pile ihtiyacınız olacaktır. Pili değiştirmek için aşağıdaki adımları izleyin:

• Kumandanın pil kapağını bulun: Pil kapağı, genellikle kumandanın arka tarafında veya alt tarafında bulunur.
    • Pil kapağını açın: Kapağı açmak için genellikle bir tırnak veya ince bir nesneye ihtiyacınız olacaktır. Kapağı hafifçe kaldırmaya çalışın.
    • Eski pili çıkarın: Kullanılmış pili kumandadan dikkatlice dışarı çekin.
    • Yeni pili takın: Yeni pili, pozitif (+) ucunun kapağın üzerindeki artı (+) işaretine gelecek şekilde takın.
    • Pil kapağını kapatın: Kapağı yerine itin ve yerine oturduğundan emin olun.

Philips Uzaktan Kumanda Pilinin Hızlı Bitmesinin Nedenleri:

• Pilin zayıf olması
    • Kumandanın aşırı kullanımı
    • Kumandanın nemli veya soğuk ortamlarda saklanması

İpuçları:

• Kumandanızın pilini periyodik olarak kontrol edin ve gerekirse değiştirin.
    • Kumandanızı aşırı ısı veya soğuktan koruyun.
    • Kumandanızın pil yuvasını temiz ve kuru tutun.
    • Philips kumandanız için özel olarak tasarlanmış piller kullanın.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Arka kapak komple aşağı doğru kayarak çıkıyor. Bu arada Batarya dediğiniz pil sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cmbrbr -- 8 Mart 2021; 21:13:22 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cmbrbr

Arka kapak komple aşağı doğru kayarak çıkıyor. Bu arada Batarya dediğiniz pil sanırım.

Denedim olmuyor. Kumandaya zarar veririm diye zorlamak istemiyorum. Aşağıya kaydırmak zaten imkansız gibi çünkü alt kısımda daha yüksek çıkıntı var.

Batarya dediğim pil tabi ama kumanda çok ince olduğu için belki de düğme pil, batarya denilen şey mi kullanılıyor bilemedim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam aynı durumu bende yasadım pus9435 var 🙂 intetnette video bulamadım yarın sizin için çekerim akşam vakti
  • quote:

Hocam aynı durumu bende yasadım pus9435 var 🙂 intetnette video bulamadım yarın sizin için çekerim akşam vakti

Çok teşekkür ederim. Süper olur. Ben de video filan aradım yok. Philips 55Oled805 Tv uzaktan kumanda sıkıntısı 

• Kumanda pahalı diye uygun fiyatlı yedek kumanda aldım. Şimdilik Kenara kaldırdım.
  • Hocam tv hakkinda bir inceleme yapmanizi isterim mumkunse . Resim ve videolarla desteklemeniz cok iyi olur . Bu tv yi hic kullanan yok . Kullanici deneyimini merak ediyorum ? Bende dusundum cesaret edemedim acikcasi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Samsung LED TV Kumanda Sorunu
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: serkan1216

Hocam tv hakkinda bir inceleme yapmanizi isterim mumkunse . Resim ve videolarla desteklemeniz cok iyi olur . Bu tv yi hic kullanan yok . Kullanici deneyimini merak ediyorum ? Bende dusundum cesaret edemedim acikcasi

Yayın kaynağım digiturk, aynı kaynak ile lg 49uh770v ile izliyordum. Malum edge led, ips ekran bir tv. Gerçekten çok farklı bir görüntü. Kontrast ve siyah tonlamalar inanılmaz başarılı. Netflix izlerken lg ile hdr direkt devreye giriyordu. Bu tv de izlediğin film/dizide dolby vision özelliği varsa direkt devreye giriyor. Tadından yenmiyor. Ses için yukarıda da yazdım. Çok iyi. Samsung soundbar var ve halen diğer lg ye optik ses çıkışı ile bağlı. Bu oled tv ye bağlama ihtiyacı hissetmedim. Ayaklık çok klas. Yere çok yakın duruyor gibi görünüyor ama istenirse yükseltmek için ayrı parça da var kutu içerisinde. Uzaktan kumanda dışında şikayetim yok. Oyun oynayan birisi değilim o konuda yazamayacağım. Ambilight ayrı bir deneyim. Default ayar bana çok parlak geldi, biraz ışık şiddetini azalttım. Ambilight ile film izlemek gerçekten güzel oluyor.

En kısa zamanda bir kaç fotoğraf eklerim. Sizin sorunuz varsa bildiğim kadarıyla yanıtlarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi por favor -- 8 Mart 2021; 22:59:33 >

• por favor kullanıcısına yanıt

• Resimlerden anlaşılmaz ise videoda atarım. Buyuk ihtimal bundan sonrasını çözersiniz 👍
  • cmbrbr kullanıcısına yanıt

Youtube yüklerseniz çok sayıda izleme sayısına ulaşacağına eminim. Ben dahil pek çok kişi dua eder. Fotoğraftan bir şey anlamadım. Kaydırarak bir işlem olduğu belli ama ben de denedim. Alt kısımda kasa bitimindeki çıkıntı yüksek, nasıl kayacak, zarar vereceğim diye korkuyorum. Philips 55Oled805 Tv uzaktan kumanda sıkıntısı 

• por favor kullanıcısına yanıt
    Hocam pm den mail adresinizi verin bana göndereyim. Burada bulamadım
  • Kardeşim merhaba,açtığınız konu ile ilgili değil belki ama benim ve bir çok insanın merak ettiği bir şeyi sormak isterim,öncelikle Ambılıght aşığıyım 2 tane Philips led televizyonum var artık Oled'e geçmek istiyorum ama malum herkes gibi bende de ekran yanığı korkusu var yeni modeller de sorun olmuyor diye duydum ama sizin deneyimlerinizden faydalanmak isterim özel bir şey yapıyormusunuz diye. Teknosa da oled 935'i gördükten sonra bugüne kadar ben tv izlememişim dedirtti bana.

• quote:

Hocam pm den mail adresinizi verin bana göndereyim. Burada bulamadım

Mail geldi. İlk başta çözemesem de oldu.

Forum bunun için var.

Teşekkür ederim. Harikasın. Philips 55Oled805 Tv uzaktan kumanda sıkıntısı 

• quote:

Orijinalden alıntı: ergin967

Kardeşim merhaba,açtığınız konu ile ilgili değil belki ama benim ve bir çok insanın merak ettiği bir şeyi sormak isterim,öncelikle Ambılıght aşığıyım 2 tane Philips led televizyonum var artık Oled'e geçmek istiyorum ama malum herkes gibi bende de ekran yanığı korkusu var yeni modeller de sorun olmuyor diye duydum ama sizin deneyimlerinizden faydalanmak isterim özel bir şey yapıyormusunuz diye. Teknosa da oled 935'i gördükten sonra bugüne kadar ben tv izlememişim dedirtti bana.

Sizdeki çekince bende de vardı ama riski alıp satın aldım.

Bir ay oldu, şu ana kadar sorun yok.

Kutudan çıkmayan (yukarıda yazdım, doğayı korumak amaçlı el kitapçığı yok) manual de yazdığı gibi oled seviyesini max %50 de tutuyorum. Parlaklık %65 ayar filan yaptım. Zaten oldukça yeterli görüntü oluyor. Eşim de, ben de loş ışıkta izlemeyi sevdiğimiz için bu ayar ideal geldi. Tabi ambilight ile loş ortamda dizi, film izlemek başka bir şey. Ayrıca görüntü ayarlarında standartdan ziyade doğalı seçmek tercihimiz oldu. Tabi yayın kaynağının hdr veya dolby vision olması halinde görüntü ayarlarında farklı opsiyonlar çıkıyor.

Ve yine manual de belirtildiği gibi tv yi fişten çıkarmıyorum çünkü standby konumunda rutin bakım işlemini yapıyormuş (10 dk kadar sürdüğü yazıyor) eğer ekranda geçmeyen izler varsa bu temizleme işlemini kendiniz yapın diyor. Menüde bunun için başlatma seçeneği var. Ancak bunun sık yapılması malum organik led yapısına zarar verir deniliyor.

Kuruluma gelen arkadaşlar şimdiye kadar bu modelde burn in şikayeti duymadık dediler ama tabi onları pek kaale almıyorum, sonuçta firmanın elemanı.

Sağ olsunlar kurulumda servis menüsünden sıfır olduğuna baktık. Bir saat kadar çalışma görünüyordu o da test amaçlı çalışmaymış. Tek bir ölü piksel çıkmadı.

Şimdilik sorun yok ama ilerisini bilemem tabi.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.